Galerie prac użytkowników forum - Maranta
maranta - Sob 11 Sie, 2012 22:52
Dziękuję
| misia0808 napisał/a: | | jestem fanka twojej biżuterii frywolitkowej i oddałabym wszystko żeby naumieć się tej techniki, ale niestety nie mam zupełnie do tego talentu i chyba zostawię to w sferze marzeń |
Ja tak samo myślałam, gdy zobaczyłam pierwsze serwetki frywolitkowe...
Gdy pierwszy raz wzięłam czółenko, to co chwilę mi z ręki wylatywało, nitka się plątała, paluchy nie chciały mnie słuchać
Najlepiej gdyby Ci ktoś na żywo pokazał, a potem to już tylko ćwiczyć, zeby wprawy nabrać.
| ciapara napisał/a: | | Ja do niej załozyłabym długą białą letnią spudnicę wtedy spokojny dół podkreśliłby zdobniejszą górę. |
Tak, zdecydowanie jednolity kolor dołu powinien być, wzorzysta spódnica tutaj trochę zgrzyta, ale to zobaczyłam dopiero na fotkach. Początkowo wydawało mi się, ze będzie dobrze razem wyglądało, bo na spódnicy też są maźgi w kolorze różowym
| misia0808 napisał/a: | Aniu kochana dbaj o siebie i staraj się odpuścić sobie cięższe prace. Widzisz ja też myślałam, że jestem silna i wzięłam się za malutki remoncik mieszkania przed sprzedażą a teraz czekam na termin operacji na kręgosłup bo zafundowałam sobie i swojemu kręgosłupowi przepuklinę
I co zyskałam? Mogłam poczekać aż wydobrzeję a teraz nie jestem w stanie nawet ręki unieść z szydełkiem. A czeka mnie przeprowadzka we wrześniu. |
Współczuję bardzo
Mój organizm faktycznie sam się jakoś broni przed przemęczeniem. Robię po troszku, na ilę mam siłę. Dzisiaj mnie kurcz w udo chwycił, aż siadłam zadkiem (a czym by innym ) na tej blasze balkonowej, bo mi się ciemno w oczach zrobiło.
Normalnie od zwykłego kurczu człowiek nie powinien prawie mdleć, ale jak się jest słabym, to niewiele trzeba
Więc dziabię po trochu, zrobię kiedy zrobię, ważne, ze już w ogóle mogę coś robić a nie tylko leżeć i wyć z bólu.
A krzywdę, to sobie zawsze można zrobić, nawet jak się uważa, kiedyś, parę lat temu słałam łóżko i akurat się schylałam, żeby położyć poduszkę i w tym momencie kichnęłam... złapało mnie draństwo w szyję i górną część kręgosłupa, ze dwa tygodnie się ledwie ruszałam, a głowę na bok miałam
Teraz moje ostatnie drobiazgi -
karmelek - Sob 11 Sie, 2012 22:58
Są po prostu piękne !!!
nismon - Sob 11 Sie, 2012 23:08
I ja po raz kolejny się zachwycam i wzdycham ,bo są cudne...
Violetta21 - Sob 11 Sie, 2012 23:57
kolczyki są cudne
nula - Nie 12 Sie, 2012 07:12
| karmelek napisał/a: | | Są po prostu piękne !!! |
krótko i zwięźle - ale nic innego nie da sie napisać
a bluzeczka prześliczna
Ania - nie przesadzaj z tą robotą, proszę !!!!
Ty i Twoje zdrowie jesteś ważniejsza niż ładny balkon !!!!!
Runa - Nie 12 Sie, 2012 19:41
Maranta, twoja cała bizuteria jest zwyczajnie boska, z wielką przyjemnością zawsze ją oglądam
Kazimiera - Nie 12 Sie, 2012 20:00
| Runa napisał/a: | Maranta, twoja cała bizuteria jest zwyczajnie boska, z wielką przyjemnością zawsze ją oglądam  |
Dokładnie tak
Kamoni - Nie 12 Sie, 2012 20:40
Cudowne kolczyki
niezapominajka - Nie 12 Sie, 2012 20:52
Biżuteria cudna. Jesteś niekwestionowanym mistrzem frywolitki.
SylwiaM. - Nie 12 Sie, 2012 20:57
Piękne kolczyki
ciapara - Nie 12 Sie, 2012 21:55
Piękne kolorowe kolczyki!!!
nutinka - Nie 12 Sie, 2012 22:22
Cudeńka! Napatrzeć się nie mogę.
stonesik - Nie 12 Sie, 2012 22:33
maranta, ja za te Twoje "drobiazgi" to bym się dała pokroić i posolić
U nas w Lublinie za tydzień (jak co roku), odbędzie się Jarmark Jagielloński. I ja (jak co roku) idę tam, żeby właśnie frywolitki na żywo pooglądać . Ale takich pięknych, jak Twoje jeszcze nie widziałam naocznie
małgośka - Pon 13 Sie, 2012 09:41
Aniu, cudne biżutki.
Wielkie
maranta - Pon 13 Sie, 2012 09:49
Buziaki dla wszystkich za przemiłe komentarze
Wczoraj zrobiłam jeszcze dwie pary kolczyków. Dzisiaj zostałwy wysłane do zwyciężczyń zabawy na FB
buziaczek - Pon 13 Sie, 2012 10:14
no i kolejne cudowne frywolitki
ciapara - Pon 13 Sie, 2012 10:17
Bajeczne! O szczęściary!!!!
Violetta21 - Pon 13 Sie, 2012 10:33
śliczniutkie
Paillette - Pon 13 Sie, 2012 11:03
| ciapara napisał/a: | Bajeczne! O szczęściary!!!!  |
Zapytaj Anię jakąż to zagadkę wymyśliła tuz przed północą
nutinka - Pon 13 Sie, 2012 11:10
| Paillette napisał/a: | | ciapara napisał/a: | Bajeczne! O szczęściary!!!!  |
Zapytaj Anię jakąż to zagadkę wymyśliła tuz przed północą  |
No!!! Ja wymiękłam, o tej porze już myślenie mi się wyłączyło. Może się przegrzałam, bo wcześniej ograłam męża w scrabble.
ciapara - Pon 13 Sie, 2012 11:13
Ale o co chodzi?????
maranta - Pon 13 Sie, 2012 11:28
| ciapara napisał/a: | | Ale o co chodzi????? |
Oj, Aga, tak mnie naszło, faktycznie przed północą w piątek
Na Facebooku rzuciłam takie wyzwanie -
"Zabawa z niespodzianką
Obrzękli cały dzionek.
Kto pierwszy zanagramuje to z sensem, to się dowie w trzech słowach co dostanie "
No i pełne zaskoczenie, gdy jedna osóbka podała mi poprawny anagram, ale kompletnie inny od tego, który ja miałam na myśli
Ona ułożyła taki -
zliczę biały kordonek
w pełni poprawny, z sensem, na dodatek robótkowy i w trzech słowach, tak jak miało być
Wpadłam w popłoch, bo kordonku liczyć nie miałam zamiaru
Druga osoba, która podała w 99% procentach poprawne rozwiązanie to nasza Paillette.
Zabrakło dosłownie jednej literki.
W 100% poprawne rozwiązanie podała Ilonka, znana na naszym forum jako ciaachoo
Rozwiązanie prawidłowe brzmiało -
ładne kolczyki zrobię
Uznałam oba prawidłowe anagramy i upominki poleciały do dwóch osób.
Wahałam się co do Sylwii, ale choć była bardzo bliziuteńko, to tym razem nie uznałam odpowiedzi, wiem, ze to tylko jedna głupia literka - zamiast zrobię, napisała- robię
Taką im gimnastykę umysłów zrobiłam na przełomie piątku i soboty
ciapara - Pon 13 Sie, 2012 11:38
NIe jestem dobra w takie łamigłówki, ale podziwiam osoby które są
Paillette - Pon 13 Sie, 2012 11:46
Dokładnie tak było.
Kiedy Ania rzuciła hasło na FB, to stwierdziłam, że o tej porze to ja już nie myślę....
Rano Ania miała podać literki od których zaczyna się każde słowo hasła.
Rozdzieliłam każdy wyraz na pojedyncze drukowane litery i zaczęłam
Kiedy wykreślałam literki dokopując się do hasła, moje Kochanie zgasiło światło
i zostało mi tylko to z ekranu laptopa...
Wpisałam "prawidłowe" hasło pewna wygranej, a tu Ania mi pisze,że zabrakło jednej literki
Już nie zdążyłam wpisać na nowo poprawionej wersji.... ale.... nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
Teraz moje Kochanie - w nagrodę - siedzi i nawleka podane przeze mnie sekwencje koralików na bransoletki
i niech się cieszy,że nie musi tego robić przy zgaszonym świetle
Jarka - Pon 13 Sie, 2012 12:45
| Paillette napisał/a: | Teraz moje Kochanie - w nagrodę - siedzi i nawleka podane przeze mnie sekwencje koralików na bransoletki
i niech się cieszy,że nie musi tego robić przy zgaszonym świetle | , ale się uśmiałam dobre
|
|
|