Galerie prac użytkowników forum - Maranta
maranta - Pon 13 Sie, 2012 12:54
| Paillette napisał/a: | Teraz moje Kochanie - w nagrodę - siedzi i nawleka podane przeze mnie sekwencje koralików na bransoletki
i niech się cieszy,że nie musi tego robić przy zgaszonym świetle |
Gdy mi pomysł zabawy wpadł do łepetyny, to nie spojrzałam która to już godzina
Następne łamania głowy zorganizuję o normalniejszej porze
ciapara - Pon 13 Sie, 2012 13:33
Sylwia mnie tez rozbawilas. ...
Grażyna - Pon 13 Sie, 2012 16:57
mnie też no i zdziwiłam się, że się chłopina zgodziła
małgośka - Wto 14 Sie, 2012 09:15
Sylwia, czyli nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.
Aniu, świetną zabawę wymyśliłaś.
maranta - Wto 14 Sie, 2012 10:01
| małgośka napisał/a: | | Aniu, świetną zabawę wymyśliłaś |
Sama miałam świetną zabawę. Kompletne zaskoczenie kolejnym anagramem, wcale nie tak łatwo z tylu liter stworzyć coś sensownego
Pysiatom - Śro 15 Sie, 2012 08:14
Aniu, kolczyki są cudne, cudne, cudne !!!
BeniaJ - Śro 15 Sie, 2012 09:46
Pailetta super nagroda dla twojego kochanie. A ja powiem ci szczerze, że cię podziwiam, podobnie jak dziewczyny, które wygrały w konkursie. MI takie łamigłówki w ogóle nie wychodzą, wielki szacun
Paillette - Śro 15 Sie, 2012 10:52
| BeniaJ napisał/a: | | Pailetta |
Tobie też niezłe anagramy wychodzą
Elżbieta P. - Śro 15 Sie, 2012 16:50
prześliczne frywolitkowe biżutki !
Asia S. - Śro 15 Sie, 2012 18:56
| Paillette napisał/a: | | BeniaJ napisał/a: | | Pailetta |
Tobie też niezłe anagramy wychodzą  |
i w końcu będzie Paletka
alinuk - Czw 16 Sie, 2012 10:55
Piekne kolczyki Aniu i 100 punktow dla Pailletty ... dobrze glowe polamala
maranta - Czw 16 Sie, 2012 13:37
| alinuk napisał/a: | | 100 punktow dla Pailletty ... dobrze glowe polamala |
Bo Paletka, to zdolna dziewczyna jest Gratulacje się należą
Oskubałam balkon!!! Na fotkach jeszcze kilka dziadów z farby, ale już poleciały w kosmos, zeszlifowałam też balustradki, teraz skrobię okno, ale bez przesadyzmu.
Chciałam opalić, ale moja opalarka do drewna dobrze sprawdza się na drzwiach nieoszklonych ale nie na oknie, nie ma osłonek ograniczających strumień gorąca.
Tata kiedyś opalał drzwi z szybą i celował w drzwi a bokiem szyba trzasła.
Wolę nie ryzykować. Żadnych chemicznych specyfików do walki ze starą olejką nie mam i nie będę kupowała.
Dziś doskrobię okno, jutro zmyje i odtłuszczę balkon i ramy okienne i malowanko
Fotki z resztkami brązowej farby -
Strasznie się ślimaczę, ale nie ma co forsować
aaa jeszcze rynna, od góry co mogłam oskubałam, teraz wypada iść na dół i stanąć na drabinie i oskubać od dołu... nie dam rady, na drabinę nie wlezę i rąk do góry długo trzymać też nie dam rady, to już tacie zostawię, mimo, że starszy, to ma lepszą równowagę niż ja.
Były czasy gdy właziłam na każde drzewo, na dachy, teraz na samą myśl dostaję fiksum dyrdum
Kelmuska - Czw 16 Sie, 2012 13:39
maranta, normalnie złota rączka
Grażyna - Czw 16 Sie, 2012 15:26
Odwaliłaś niezłą robotę. Współczuję i podziwiam, bo ja, zdrowa osoba, nie dałabym się na tak podłą robotę namówić i to ręczną robotę, brrrr... dlatego wymieniłam okna na plastik, a na balkonie mam płytki.
maranta - Czw 16 Sie, 2012 15:44
Wiesz Grażynko, ja zawsze lubiłam takie prace, tylko okropnie mnie wkurza brak sił, chciałabym być taka herod-baba, nie w sensie wredna, ale w sensie wielka i silna.
No, może wielka niekoniecznie, ale silna.
Teraz jadę na zapasach radości, że pozbyłam się najgorszego bólu, to mni napędza.
Inne rzeczy dokuczają jak dokuczały, ale to mi całkiem już uniemożliwiało funkcjonowanie.
Dzisiaj mam dziwny nastrój.
Sen w nocy miałam okropny i jakoś nie mam humoru.
Potworność, nieraz chyba lepiej nie spać, normalnie jak najgorszy film katastroficzny Do tej pory czuję niesmak.
Obudziłam się o 3:00 w nocy, całkiem zdezorientowana i nie czułam ulgi, że to tylko sen, ale jakąś potworną niemoc, czarno, czarno, czarno, pusto i bezdenny smutek.
ciaachoo - Czw 16 Sie, 2012 16:20
zielone moje
jeszcze raz Aniu bardzo,bardzo dziękuję:)
Runa - Czw 16 Sie, 2012 16:38
Zazdroszczę Ania może więcej zabaw z takimi nagrodami
maranta - Czw 16 Sie, 2012 16:49
| Runa napisał/a: | | Ania może więcej zabaw z takimi nagrodami |
Coś się wymyśli, tylko ja mam zboczenie na punkcie szaradziarstwa i kryptografii (czyli wszelakich szyfrów), więc ostrzegam
| ciaachoo napisał/a: | | jeszcze raz Aniu bardzo,bardzo dziękuję:) |
nie ma za co, to ja dziękuję za udział w zabawie i gratuluję
Druga zwyciężczyni mieszka za granicą, więc nie wiem kiedy przesyłę otrzyma.
alinuk - Czw 16 Sie, 2012 20:11
Aniu masz faktycznie zlote raczki. Chlopy sie chyba Ciebie boja co?
Ale szanuj sie, sily przyjda spowrotem, wszystko ma swoj czas
maranta - Pią 17 Sie, 2012 08:44
| alinuk napisał/a: | | Aniu masz faktycznie zlote raczki. Chlopy sie chyba Ciebie boja co? |
W tej chwili złote nie są, są opalone i obolałe, ale już tylko kostki w dłoniach bolą a nie cała łapa jak na poczatku, tamto to musiało od kręgosłupa być.
Dziś mam chyba dzień odpoczynku, miałam umyć i malować, ale spojrzałam na prognozę i w Gdyni ma lać. Nie wiem czy wierzyć prognozie czy nie, ale pochmurno jest.
Wg prognozy jutro ma być bezchmurnie i sucho.
Chyba poczekam.
A czy się chłopy boją, to nie wiem, niech się boją. Tylko, że chłop machnąłby tę robotę w dwa dni
Balkon ma powierzchnię 4m x 1,7m więc nie jest duży.
Trudno było, bo w okolicach balustrady to oprócz farby była na blasze jeszcze zaschnięta smoła, która około 2 lat temu z dachu w czasie upału skapywała.
Teraz już dach jest załatwiony na cacy i nic nie kapie
Kurcze, że też musiałam na prognozę pogody patrzeć, już wszystkie kwiaty od okna poodsuwałam, miałam firankę i zasłony zdejmować, ale tak jakoś pochmurno i podejrzanie, więc zerknęłam i widzę, że deszcz ma być
małgośka - Pią 17 Sie, 2012 08:56
Aneczko, Ty się podobno miałaś oszczędzać.
A jeśli chodzi o osłabienie, to doskonale Cię rozumiem.
Też mnie wkurza jak chcę coś zrobić a nie mam siły i co chwila muszę odpoczywać.
Dobrze, że u mnie remont zrobiony.
Ale za to mamy budowę, to trzeba coś ugotować murarzom, albo coś załatwić.
Życzę dużo zdrówka i przesyłam mnóstwo pozytywnych myśli.
Niech rozgonią niemiłe sny.
ciapara - Pią 17 Sie, 2012 09:25
Ze tez daleko jestem wpadłabym i Ci pomogła
nismon - Pią 17 Sie, 2012 09:59
Świetne kolczyki i super zabawę wymyśliła Ania,aż żałuję ,że nie mam konta na FB.... Aniu cieszę się że czujesz się lepiej ,ale jednak nie forsuj się zanadto,może i ze zmęczenia przychodzą złe sny.....
maranta - Pią 17 Sie, 2012 10:16
| ciapara napisał/a: | | Ze tez daleko jestem wpadłabym i Ci pomogła |
Tym razem bym nie dała, bo to jest robota, którą lubię. Możesz mi jedynie podesłać jakiś akumulatorek, żebym się do niego podłącztła i trochę naładowała
| nismon napisał/a: | | może i ze zmęczenia przychodzą złe sny |
Może i tak
Najpierw mnie gonił czarny dzik, w końcu mnie za rękę złapał i szarpał a ja się darłam, ktoś mi jakoś pomógł, wróciłam do domu, patrzę w okno a tu dom się chwieje jakoś i do góry podnosi, podeszła do okna bliżej a dołem mnóstwo wody i dom na wodzie do góry się unosi i płynie w stronę wysokiej skarpy, która jest za domem a tam dalej potworne urwisko i cały dom zleciał rozlatując się w kawałki. Mnie się udało jakoś uskoczyć, cała ubłocona wracałam pod górę po tym urwisku i szukałam rodziców. zobaczyłam kogoś na pół zagrzebanego w błocie, leżał na plecach, myślałam, ze to tata. Miał oderwaną głowę, podniosłam ją, ale to głowa sąsiada była...
Dalej zobaczyłam jak mama cała ubłocona idzie i taka kompletnie zdezorientowana.
W końcu znalazłyśmy tatę, był nieprzytomny. Za jakiś czas doszedł do siebie tylko nie mógł oddychać, zaczął kasłać i pluć krwią, ramię go bolało, bo kawałki muru mu je zmiażdżyło...
Horror normalnie, ale nie to było najgorsze najgorsze uczucie kompletnej pustki i straty, bo nie zostało nic. We śnie czułam straszny żal za utraconymi zdjęciami, pamiątkami i no ... wszystkim.
Obudziłam się i cały dzień byłam jakaś... no nie wiem jak to określić...
Nie wiem skąd ten sen, ani żadnych horrorów ostatnio, ani katastrofiznych, w ogóle niczego takie dawno nie oglądałam ani nie czytałam.
Moze faktycznie przemęczenie plus wiadomosci o zwariowanej pogodzie, trąbach powietrznych itp. Nie wiem. Jeszcze ten czarny dzik
Dziś spałam smacznie i nie pamiętam co się śniło, chyba nic złego
ciapara - Pią 17 Sie, 2012 10:37
NIezły horror!!
|
|
|