To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - Hurtownia RUMENTO w Częstochowie

katarzyna341 - Wto 20 Lip, 2010 08:27

Z tego co wiem od pana Tomka , to ma być otwarte, będzie go zastępował ktoś....
ada57 - Wto 20 Lip, 2010 08:35

Dziękuje za informacje. Znaczy że pan Tomek na urlopie, wielka szkoda
katarzyna341 - Wto 20 Lip, 2010 08:39

Może jeszcze zdążysz ,,do niego" wesoło mi
Nie pytałam kiedy się wybiera.....

ada57 - Czw 22 Lip, 2010 07:26

Dziękuję za info...
faktycznie Pan Tomek jeszcze jest bo odpowiedział mi.

barbara 1 - Czw 22 Lip, 2010 13:05

Dzisiaj byłam w rumento.P.Tomek już jest po urlopie.Nowy towar za tydzień od dzisiejszego dnia
rusalka1 - Pią 23 Lip, 2010 14:30

DOŁĄCZAM DO FANEK PANA TOMKA. SERDECZNIE DZIĘKUJĘ cool bye bye
rusalka1 - Pią 23 Lip, 2010 14:39

I POZDRAWIAM WSZYSTKIE FORUMOWICZKI cmoknięcie DZIEKUJE ZA NAMIARY NA HURTOWNIE I WYPOWIEDZI ODNOŚNIE WŁÓCZEK. JESTEŚCIE NIEOCENIONE.ZAKUPIŁAM SONATE, I MALWĘ PODOBNĄ DO MIRELKI (KTÓREJ JUŻ NIE BĘDZIE)NO ORAZ KAJĘ NA SERWETKI. JEDNYM SŁOWEM ZŁAPAŁAM BAKCYLA:) sztrikuję
gabrysia - Wto 03 Sie, 2010 09:20

Witam, wczoraj byłam z siostrzenicą na zakupach w Rumento, udało nam się zrobić zapasy włóczek na dłuższy czas wesoło mi . Pan Tomek jak zawsze nieoceniony ugościł nas filiżanką kawy. Takiego przyjęcia nie spodziewałyśmy się. Jak zwykle wyjazd do hurtowni był bardzo owocny.
Grażyna - Wto 03 Sie, 2010 13:04

Rozumiem Gabrysiu, że wybór włóczek pełny? Pytam, bo wybieram się do hurtowni prawdopodobnie w czwartek. To specjalny wyjazd. Nie chciałabym jechac na próżno.
JJka - Wto 03 Sie, 2010 22:56

Grażyna napisał/a:
wybieram się do hurtowni prawdopodobnie w czwartek

a gdyby to były jeszcze godziny popołudniowe (okolice 16.00-17.00) to załąpałabyś sie na cotygodniowe spotkanko kilku "maranciarek" Wink
przypominam, że Rumento do godz 16 Smile

katarzyna341 - Wto 03 Sie, 2010 23:34

Asiu,zapomniałaś dodac ,że spotykamy się w III Alei w kafejce ,,Biały Borek" wesoło mi
gabrysia - Śro 04 Sie, 2010 09:53

Grazynko, glownie wloczki cienkie, choc te z welna tez byly,ale jakis wiekszy asortyment "zimowy" dopiero w pazdzierniku, Zrobie fotke moich skarbow i wstawie
Grażyna - Śro 04 Sie, 2010 11:09

Wstaw kochana Gabrysiu.

Wyjeżdżam do Częstochowy do południa. W hurtowni będę ok. 10-tej. Kto ma ochotę się ze mną spotkać to zapraszam do hurtowni o tej godzinie. Będę prawdopodobnie z sąsiadką (tez dziergającą), moimi chlopakami (mąz i syn). Oni chcą iśc do Media itp. a my możemy w tym czasie iśc na kawkę.

Asia S. - Śro 04 Sie, 2010 21:41

A ja bylam w Częstochowie w sobotę i zapomniałam o Rumento!! puknąć się
Grażyna - Czw 05 Sie, 2010 14:42

No i byłam, byłam. nikogo znajomego nie spotkałam. Wydałam stówkę na rózne nici, włóczki, guziki...
Barbara-Anna - Pon 09 Sie, 2010 00:49

Jadę w środę do Nysy przez Częstochowę i mam zamiar odwiedzić Rumento. Kiedyś (przed 3 laty) spotkałam tam Panie z naszego forum wesoło mi
Mam zamiar kupić białą sonatę i może coś jeszcze.

Beata T - Pon 09 Sie, 2010 17:30

A gdzie obiecane foteczki bye bye wprawdzie mam jeszcze z czego dłubać ale nitek nigdy za wiele
gabrysia - Czw 12 Sie, 2010 16:02

Ufff, nareszcie udało mi się wstawić fotki. To zakupy moje i siostrzenicy. Mamy front pracy na jakiś czas. Z medusy z oplotem brązowym sweterek już skończyłam, fotki będą po moim urlopie. Grażynko jak tam twoje zakupy, szkoda że wcześniej się nie dogadałyśmy fajnie byłoby się spotkać.

Grażyna - Pią 13 Sie, 2010 21:09

To mega zakupy. Wiecej ode mnie. No szkoda,że sie z nikim nie spotkałam, ale nic straconego, nie jeden raz pojade przeciez do hurtowni wesoło mi
agula301 - Sob 14 Sie, 2010 16:14

Byłam w RUMENTO w poniedziałek 9.08. To kawał drogi od mojego miejsca zamieszkania wiec pojechałam przy okazji wyjazdu służbowego męża do Bytomia nota bene Wink i dobrze że to tak daleko bo moje finanse by padły całkiem Wink Przemiły P. Tomek poczęstował nas kawą doradził i przewinął szpule:) Ja wybierałam a mąż robił fotki. Jakość nie jest niestety rewelacyjna ale mniej więcej widać dostępny asortyment.

http://picasaweb.google.pl/agula301/Rumento#
A to już moje zakupy :

I ostatnie zakupy z Allegro i Zamotane

Beata T - Nie 15 Sie, 2010 11:40

świetne zakupy zrobiłyście agula301 super foteczki nitek radocha
agula301 - Nie 15 Sie, 2010 22:34

Beata T, Dzieki Smile Część z nich już sie dzierga reszta też zaplanowana Wink Dobrze że do Rumento jest tak daleko bo ruina majatkowa pewna;)
Noriko - Pon 23 Sie, 2010 22:23

O matko.... to forum na moja zgubę.... jeju jak ja sie cieszę, że jadę niedługo do Polski, bo obowiązkowo będę w Rumento!!!!!!!!!!!!!! Wspaniale, że trafiłam tu do Was... jak ja się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hurrraaa hurrraaa hurrraaa tylko z Warszawy bedzie jakieś 210 km... ale cóż... jak policzę w całości to będzie ok 3 000 km hahaha, żeby do hurtowni taki kawał drogi gnać, to się nazywa pasja cool
żartuję, na 1 miejscu mam rodzinkę w planach i... rumento oczywiście... i pomyśleć, że planowałam wyjazd do Łodzi, do ariadny... teraz juz chyba nie ma po co.

Wiotka555 - Śro 25 Sie, 2010 11:21

Wczoraj dotarłam do hurtowni. super sprawa. Kupiłam akryl na szpulach i teraz szukam miejsca gdzie to mam trzymać.
Ponieważ byłam tylko na rozpoznaniu to kupiłam tylko 3 kg włoczki. Nie wiem co by było gdybym nie miała anioła stróża- męża obok.
Polecam.
Pan Tomek uroczy i życzliwy.

Noriko - Śro 25 Sie, 2010 11:27

Powiedzcie mi proszę, czym różni sie akryl na szpulach od motkowego i do czego może być wykorzystany?? I jakie sa ceny mniej więcej tych akryli? I czy sa tez inne włóczki np bawełniane na szpulach? Z góry dziękuję za odp. cmoknięcie