Nasze prywatne galerie - Calicji Przetwórnia Odpadów - Kołowiec
SoWa - Czw 10 Maj, 2012 20:27
| calicja napisał/a: | a moje dziecko mówi, ze taka wsiowa i brzydka Sad
no może ludowa to tak, a nie wsiowa - ta młodzież, nie zna się na tradycji hahahihi |
no właśnie, pojęcia nie mają o rękodziełowej modzie
dzięki za filmy
nowok54 - Czw 10 Maj, 2012 20:35
Super pomysł na resztki włóczek
calicja - Pią 11 Maj, 2012 15:50
| nowok54 napisał/a: | | Super pomysł na resztki włóczek | masz racje - o tym nie pomyślałam - tyle, ze to by musiały byc włóczki o podobnej grubosci i podatności na rozciąganie, ale sam pomysł świetny - dziwne, ze sama na to nie wpadłam biorąc pod uwagą tytuł mojego wątku  
calicja - Śro 15 Sie, 2012 12:21
Strasznie dawno nic nie pokazywałam wiec dziś hurtowo.
Bardzo polubiłam BAMBUS - ta kolorowa bluzeczka jest zrobione z włóczki ze sprutej chusty, która była z błędem nie do naprawiania. Zresztą ażurek chusty znikał całkiem przy tych kolorkach. Bluzeczka robiona jest wzorem zwanym DOMINO, ramiączka ENTRELACKIEM, a wykończenia rękawów i dekoltu - I-CORDEM:
Kolejna bluzeczka z BAMBUSA - zwana BAŁAGANEM. To właśnie jest to co lubię - jak zaczynam robótkę, to nigdy nie wiadomo czym to się skończy - tym razem skończyło się całkowitym bałaganem, który pewnie nie każdemu się spodoba. Ale przynajmniej mam pewność - nikt na świecie nie będzie miał takiej samej. TOP robiony jest ENTRELACKIEM. Z tej samej włóczki robię szal, który jest wyzwaniem wystawiającym moją cierpliwość na największą w życiu próbę. Prułam go chyba ze 20 razy (bez przesady!) i chyba dlatego tak długo nic nie pokazywałam. I wciąż jestem w połowie ..... może do wiosny zrobię - wtedy pokażę oczywiście. Najgorsze, że wszyscy myślą, że to .... obrus
Tymczasem TOP- BAŁAGAN
Zrobione kiedyś, szare ponczo, brzydko się układało więc je przerobiłam - dodając kaptur - twórczość własna na bazie SERWETOWCA:
I kolejne PONCZO z tweedowej włóczki - ten sam wzór serwetowca:
Oraz Mitenki ..... w końcu jesień coraz bliżej
W robocie są kolejne mitenki, szal z bambusa oraz kardigan, który przeleżał kilka miesięcy z braku włóczki. Teraz udało mi sie dokupić brakujący motek i może skończę go przezd pierwszymi chłodami
anle - Śro 15 Sie, 2012 12:35
Super
Madzia - Śro 15 Sie, 2012 12:58
Wspaniałe prace, bardzo artystyczne!
M. - Śro 15 Sie, 2012 13:07
o łał,
CUDNE prace
lamika88 - Śro 15 Sie, 2012 15:05
Fantastyczny hurt
Awenturyn - Śro 15 Sie, 2012 15:58
super
guzanna - Śro 15 Sie, 2012 16:05
Świetne rzeczy! Szczególnie bluzeczki przypadły mi do gustu
joanna76 - Śro 15 Sie, 2012 16:38
Elżbieta P. - Śro 15 Sie, 2012 18:50
świetne prace, a bambus fajnie wygląda w gotowej pracy
calicja - Śro 15 Sie, 2012 19:11
anle, Madzia, M., lamika88, Awenturyn, guzanna, joanna76, Elżbieta P., - bardzo dziękuję Drogie Panie
M. - Śro 15 Sie, 2012 19:30
wykorzystanie wzoru serwetkowca w poncho REWELACJA
pozwolisz, że ściągnę
calicja - Śro 15 Sie, 2012 19:36
| M. napisał/a: | wykorzystanie wzoru serwetkowca w poncho REWELACJA Smile
pozwolisz, że ściągnę Wink |
A ściągaj - ściągaj ile się da .
Ja już szukam (znalazłam kilka wiec właściwie wybieram) kolejne "serwetowce" na poncho. Tym razem będzie czerwony - tweedowy.
Grażyna - Śro 15 Sie, 2012 20:09
Fajne pracki podziwiam zauroczenie ENTRELACKIEM, efekt fajny, tylko myslenia sporo.
calicja - Śro 15 Sie, 2012 20:12
| Grażyna napisał/a: | | tylko myslenia sporo. | haha no właśnie niedawno jedna koleżanka powiedziała, że nie grozi starcza demencja bo ciągle ćwiczę szare komórki tym liczeniem oczek
Violetta21 - Śro 15 Sie, 2012 20:59
Piękne bluzeczki i napewno inne niż wszystkie świetne poncza i mitenki
M. - Śro 15 Sie, 2012 21:00
| calicja napisał/a: | | M. napisał/a: | wykorzystanie wzoru serwetkowca w poncho REWELACJA Smile
pozwolisz, że ściągnę Wink |
A ściągaj - ściągaj ile się da .
Ja już szukam (znalazłam kilka wiec właściwie wybieram) kolejne "serwetowce" na poncho. Tym razem będzie czerwony - tweedowy. |
ten sam pomysł mi zaświtał
ja wybrałam jeszcze ten:
http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=10064
wzór mam przećwiczony
elapok - Czw 16 Sie, 2012 09:23
Wszystke prace przepiękne - jestem pod wrażeniem. Bardzo podoba mi się ta bluzka wykonana wzorem domino, a poncho z kapturem wygląda wspaniale.
calicja - Czw 16 Sie, 2012 09:59
Violetta21, elapok, miło mi, że się podoba:)
nismon - Czw 16 Sie, 2012 18:07
Śliczne prace,szczególnie podoba mi się pomysł poncza -serwetkowca!
Anonymous - Pią 17 Sie, 2012 22:14
calicja Piękne rękodzieło pokazałaś. Na pewno nie grozi Ci demencja , skoro masz tyle pomysłów
Alu, a ile motków bambusowej włoczki zużyłaś na topik domino?
ciapara - Pią 17 Sie, 2012 22:20
Jak duzo i jakie wspaniałe !!!!
calicja - Pią 17 Sie, 2012 22:41
ciapara, langra, nismon,
| langra napisał/a: | | ile motków bambusowej włoczki zużyłaś na topik domino? |
Grażynko, już nie bardzo pamiętam bo to częściowo z prutej chusty, ale na wagę wrzuciłam i waży ok. 250g. Robiłam z włóczki Bamboo Fine Batik Design 440 m /100g - to jest ta cieńsza, bo jest jeszcze druga, grubsza. I trzeba brać pod uwagę, że bambus sie rozciaga - mnie się z tej bluzeczki tunika zrobiła po praniu
|
|
|