Galerie prac użytkowników forum - Maranta
ciapara - Pon 03 Gru, 2012 18:23
Ja tez widze ze bardzo udolny! A z tego co widzialam to bardzo modny wzor ostatnio czapka z mordka. Panienki i 14 letnie takie noszą
Awenturyn - Pon 03 Gru, 2012 18:55
| Cytat: | | Od razu mówię, że robiłam tylko na podstawie fotki. Nieudolna kopia świetnego oryginału |
jak to ma byc nieudane to ja przepraszam
jest zdecydowanie lepsze
maranta - Pon 03 Gru, 2012 19:12
Dziękuję za uznanie, jesteście bardzo miłe
| ciapara napisał/a: | | A z tego co widzialam to bardzo modny wzor ostatnio czapka z mordka. Panienki i 14 letnie takie noszą |
Ba, przyznaję się bez bicia, że sama robiąc tę czapę miałam wielką ochotę na takie uszyska na mojej łepetynie
Madzia - Pon 03 Gru, 2012 19:25
| maranta napisał/a: | | Ba, przyznaję się bez bicia, że sama robiąc tę czapę miałam wielką ochotę na takie uszyska na mojej łepetynie |
Znając Ciebie i Twoje szalone pomysły jakoś się nie dziwię.
Super prace Aniu, podziwiam, że Ty tak ze zdjęcia............
maranta - Pon 03 Gru, 2012 19:49
| Madzia napisał/a: | | Znając Ciebie i Twoje szalone pomysły jakoś się nie dziwię. |
Od dawna mi się marzą dwie operacje plastyczne czy jak tam je zwać.
Nie chodzi o korektę brzydkiego nosa i innych mankamentów urody
Ja kcem coby mi doszyli przepiękny koci ogon i żeby wstawili coś do gardła, coś takiego, żebym mogła mruczeć
Ot, takie drobne modyfikacje
| Madzia napisał/a: | | podziwiam, że Ty tak ze zdjęcia............ |
taaaa... tylko, że to wzór płatny i teraz dylemat, kto powinien go kupić - ja czy zamawiająca komplet, a poza tym i tak bym z niego nie korzystała, bo nie lubię angielszczyzny a na fotce wszystko co potrzebne widać. Tylko, że dyskomfort jakiś moralny pozostaje.
Często jest tak, że ktoś mi podsyła jakąś fotkę wraz z pytaniem - czy na podstawie fotki mogę coś takiego zrobić. Przeważnie mogę, to znaczy - potrafię odgapić.
Przyznam się też, że lubię takie wyzwania, szczególnie jeśli fotka mało wyraźna a rzecz do wykonania nie jest prosta.
Jednak sumienie gryzie.
Staram się robić coś podobnego, ale troszkę innego. Tylko, że jakby na to nie patrzeć, pomysł nie jest mój.
Co robicie w takim wypadku?
Bo jeszcze co innego odgapić coś dla siebie. Podoba mi się coś, potrafię powielić i sobie stworzyć na podstawie fotki - OK
Jednak dla klienta? Kto ma taki wzór kupić? Ja czy klient? Tym bardziej, że wcale bym z niego nie korzystała. Jednak za wykorzystanie pomysłu powinno się zapłacić...
Tak sobie głośno myślę...
Jarka - Pon 03 Gru, 2012 19:52
| siebusania napisał/a: | | świetny komplecik |
ciapara - Pon 03 Gru, 2012 20:13
Moim zdaniem piszesz np zainspirował mnie ten projekt i podajesz źródło... albo fotkę albo linka. I wtedy wszystko jest dobrze. Bo przecież podałaś pierwowzór ...
Grażyna - Pon 03 Gru, 2012 21:11
Dziekuję Aniu, wymiary spisałam.. Moja siostrzenica nic ode mnie nie chce, tzn. nie przepada za ręczną robotą, woli kupne, standardowe rzeczy, nawet jak coś fajnego dawniej małej udziergałam, to nie ubierała jej w te rzeczy. Ubranka leżały na półce. Jest to trochę smutne dla mnie. Jedynie prosi mnie o czapki dla małej i o szaliki.
barburka - Pon 03 Gru, 2012 23:12
maranta,
Pysiatom - Wto 04 Gru, 2012 17:12
Piękne prace, a komplecik jest cudny.
Madzia - Wto 04 Gru, 2012 17:17
| maranta napisał/a: | | Jednak dla klienta? Kto ma taki wzór kupić? Ja czy klient? Tym bardziej, że wcale bym z niego nie korzystała. Jednak za wykorzystanie pomysłu powinno się zapłacić... |
Uważam, że klient. Prosta sprawa, zrobię to dla Ciebie ale muszę skorzystać ze wzoru, który jest płatny.
Ale Cię rozumiem, ja jestem beznadziejna w tych sprawach. Przyszła koleżanka zapłacić za czapkę, pyta ile, a ja mówię, że nie wiem. Namęczyłam się, naprułam a nie umiem się wycenić. Abym kupiła dużą książkę kucharską za to i już się cieszę.
Jessi - Wto 04 Gru, 2012 20:33
śliczne rzeczy, a mysi komplecik w ogóle ekstra
Violetta21 - Wto 04 Gru, 2012 23:37
Aniu piękne są te Twoje drobiazgi
AlaJ - Śro 05 Gru, 2012 01:22
Wszystko cudne, jak zwykle .
Aniu, postanowiłam odgapić na okoliczność ewentualnej srogiej zimy czapuchę ze skóry krokodyla . Zdradź sekret, jak ją zwężałaś ku górze? I czy ona jest zszyta, czy na okrągło robiłaś?
Na razie jestem na lekcji krokodylego wzoru u miłego pana
Aga86 - Śro 05 Gru, 2012 07:33
Piękne prace, ale koci komplet jest po prostu cudny. Kopia idealna
maranta - Śro 05 Gru, 2012 10:54
Dziękuję za wszystkie pochwały
| AlaJ napisał/a: | | Zdradź sekret, jak ją zwężałaś ku górze? I czy ona jest zszyta, czy na okrągło robiłaś? |
Już odpisałam na PW, ale i tutaj napiszę, że robiłam na okrągło od góry i zaczynałam od 4 wachlarzyków (gadzich łusek )
anita1 - Śro 05 Gru, 2012 18:41
Piękne prace, komplet super
kulejeczka - Czw 06 Gru, 2012 10:46
Aniu, tworzysz prawdziwe cuda. Wszystko co robisz jest śliczne. Jestem wielbicielką twojej biżuterii, zwłaszcza frywolitkowej. Również to, co robisz szydełkiem i na drutach zapiera dech. Same cuda
maranta - Czw 13 Gru, 2012 17:03
Dziękuję
Dzisiaj mam sweterek, niestety fotki samoobsługowe i kiepskie, niedługo postaram się o lepsze.
Zwykła czapa moherowa -
Niby- szalik, ale już aktualnie komin, zrobiony z resztek
kolczyki -
danfi - Czw 13 Gru, 2012 17:24
Piękne prace, ale sweterek wymiata wszystko
Awenturyn - Czw 13 Gru, 2012 18:50
sweterek cudny
marzy mi się taki ale dla wielorybów nie ma rozmiaru
Kazimiera - Czw 13 Gru, 2012 19:10
Ale cudeńka
Runa - Czw 13 Gru, 2012 19:50
Piekne prace