Nasze prace - alszka próbuje hardangerować
alszka - Pią 08 Mar, 2013 18:15
No więc zaczęłam nowy bieżnik. Mam już tyle:
Prawda, że ładnie wychodzi? Tak równiutko, co najmniej, jakby odliczane co 4 nitki... Któraś poznaje? Ze wspólnego haftowania...
mróweczka - Pią 08 Mar, 2013 18:23
Ja poznaję, ja. Piękna fastryga cóż tu więcej gadać
elapok - Nie 10 Mar, 2013 08:23
PoczĄtek zrobiony, a to najważniejsze. ja osobiście to najbardziej nie lubię właśnie rozpoczynania robótki, tEgo liczenia niteczek i fastrygowania. Twoja fastryga wyglada bardzo profesjonalnie
elapok - Nie 10 Mar, 2013 08:24
Dwa razy mi się wkleiło to samo, więc jeszcze raz pochwalę twoją profesjonalną fastrygę
mróweczka - Nie 10 Mar, 2013 12:44
Jestem tego samego zdania, że początek jest nieciekawy. Jak się już człowiek namęczy, naliczy i wyliczy to idzie jak z płatka
alszka - Nie 10 Mar, 2013 16:45
| mróweczka napisał/a: | Piękna fastryga cóż tu więcej gadać  |
W pełni się zgadzam
| elapok napisał/a: | | Dwa razy mi się wkleiło to samo, więc jeszcze raz pochwalę twoją profesjonalną fastrygę |
Zawsze to miło poczytać, że przynajmniej fastryga wychodzi człowiekowi profesjonalnie hihihihi
Wiecie co, fastryga może i była profesjonalna, ale dwóch dni nie wytrzymała... I już mi jej brakuje... Ech, piękna była...
A oto mój "urobek łikendowy" - pewnie już poznajecie wzorek. Niejednokrotnie powielany, ale co ja na to poradzę, że mi się bardzo ale to baaaardzo podoba
Przy okazji mam pytanie - prośbę... Czy któraś z Was ma może schemat bratka w całości? Tego do bieżnika, nie do serwetki. Bo ja mam tylko sam kwiatek bez wąsów i pączków i musiałabym pokombinować z dorabianiem tychże elementów...
elapok - Pon 11 Mar, 2013 16:05
Super - robisz bratkowy bieżnik. Niestety ja nie posiadam wzorku, ale Danusia ma go na pewno
Nikus4 - Pon 11 Mar, 2013 19:45
Och! mam na pewno ale dziś nie mam już siły szukać. Jutro z rana będę sama to ci poszukam i wyślę.
Nikus4 - Wto 12 Mar, 2013 08:06
Aniu już wysłałam.
alszka - Wto 12 Mar, 2013 13:43
Dzięki Ci Nikusiu - wszystko doszło cało i zdrowo. Teraz będzie czekać już tylko na skończenie przęsełek
alszka - Pią 15 Mar, 2013 16:41
Mój raport z placu boju wygląda o tak:
Nikus4 - Pią 15 Mar, 2013 17:43
Aniu wielkie brawa dla ciebie. Jak pięknie ci wychodzi. Ja już w swojej serwetce zaczęłam ażury to już pójdzie chyba z górki.
elapok - Sob 16 Mar, 2013 07:21
Ślicznie Aniu wygląda, też muszę w końcu zrobić bratkowca
alszka - Sob 16 Mar, 2013 08:03
Dzięki dziewczyny, normalnie od Waszych słów to mi igiełka trzy razy szybciej miga...
| Nikus4 napisał/a: | Ja już w swojej serwetce zaczęłam ażury to już pójdzie chyba z górki.  |
No wiesz co Danusiu... I tak bez jednego zdjęcia??? Normalnie powinno być A swoją drogą to jestem baaaardzo ciekawa, co teraz robisz. Może chociaż jakaś malutka foteczka?
cedra - Sob 16 Mar, 2013 09:29
Cudeńko powstaje!
Nikus4 - Nie 17 Mar, 2013 07:44
No nie Aniu. Jedno zdjęcie wstawiłam ale na życzenie wstawiam drugie.
Haniaga - Pon 18 Mar, 2013 20:09
Śliczna bratkowa serwetka.
Pozdrawiam
Hania
alszka - Wto 19 Mar, 2013 15:09
Niniejszym melduję, że bratkowa serweta skończona. I pomimo że nie jest idealna, jest jedną z moich ulubionych własnołapnie wykonanych rzeczy A po wypraniu i wyprasowaniu prezentuje się tak:
mróweczka - Wto 19 Mar, 2013 15:44
Śliczna ta serwetka
Ja wiem jedno: jak kiedyś zdecyduję się na jej wykonanie kwiatuchy będą w kolorze niebieskim (mam chyba jakieś zboczenie na punkcie tego koloru).
Tak czy tak, w każdym wykonaniu i w każdej kolorystyce wygląda bardzo dobrze.
Aniu jeszcze raz
alszka - Wto 19 Mar, 2013 17:25
Dzięki mróweczko za komplement Ja też tak mam z kolorami, z tym że ja tak mam z kolorem żółtym i zielonym. No, może jeszcze czasami z fioletowo-różowym...
mróweczka - Wto 19 Mar, 2013 19:15
| alszka napisał/a: | | No, może jeszcze czasami z fioletowo-różowym... |
To też jest całkiem dobry pomysł
Nikus4 - Śro 20 Mar, 2013 07:57
Aniu cóż tylko chwalić i chwalić.
I co jak ci się podoba hardanger? Fajnie się haftuje? Ja tak zawsze namawiam aby tym haftem haftować i nie raz sobie myślę "a może to tylko mnie się tak podoba ten haft"?
Uwielbiam hardanger łączony z krzyżykami taki w którym jest dużo ażuru.
Twoja serwetka to prawdziwa piękonść. Nie oddawaj jej nikomu.
Furba - Śro 20 Mar, 2013 08:16
Śliczna serwetka! I zgadzam się w pełni, że masę uroku dodają krzyżykowe kwiatki
izetta - Śro 20 Mar, 2013 08:30
bajera
alszka - Śro 20 Mar, 2013 11:41
Nikus4, Furba, izetta -
| Nikus4 napisał/a: | Ja tak zawsze namawiam aby tym haftem haftować i nie raz sobie myślę "a może to tylko mnie się tak podoba ten haft"?
Uwielbiam hardanger łączony z krzyżykami taki w którym jest dużo ażuru. |
Nie tylko Tobie tak się ten haft podoba. A mnie też najbardziej podobają się bieżniki i serwety, w których są ażury, a oprócz nich jest jeszcze jakiś inny rodzaj haftu, np. krzyżykowy lub płaski. Te połączenia są dla mnie najfajniejsze. A bieżnika nie oddam - nikomu!
|
|
|