To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - alszka próbuje hardangerować

alszka - Pią 08 Mar, 2013 18:15

No więc zaczęłam nowy bieżnik. Mam już tyle:

Prawda, że ładnie wychodzi? rotfl rotfl rotfl Tak równiutko, co najmniej, jakby odliczane co 4 nitki... hahahihi Któraś poznaje? Ze wspólnego haftowania...

mróweczka - Pią 08 Mar, 2013 18:23

Ja poznaję, ja. Piękna fastryga cóż tu więcej gadać bye bye
elapok - Nie 10 Mar, 2013 08:23

PoczĄtek zrobiony, a to najważniejsze. ja osobiście to najbardziej nie lubię właśnie rozpoczynania robótki, tEgo liczenia niteczek i fastrygowania. Twoja fastryga wyglada bardzo profesjonalnie
elapok - Nie 10 Mar, 2013 08:24

Dwa razy mi się wkleiło to samo, więc jeszcze raz pochwalę twoją profesjonalną fastrygę
mróweczka - Nie 10 Mar, 2013 12:44

Jestem tego samego zdania, że początek jest nieciekawy. Jak się już człowiek namęczy, naliczy i wyliczy to idzie jak z płatka wesoło mi wesoło mi wesoło mi
alszka - Nie 10 Mar, 2013 16:45

mróweczka napisał/a:
Piękna fastryga cóż tu więcej gadać bye bye

W pełni się zgadzam hahahihi

elapok napisał/a:
Dwa razy mi się wkleiło to samo, więc jeszcze raz pochwalę twoją profesjonalną fastrygę

Zawsze to miło poczytać, że przynajmniej fastryga wychodzi człowiekowi profesjonalnie hihihihi rotfl rotfl rotfl

Wiecie co, fastryga może i była profesjonalna, ale dwóch dni nie wytrzymała... I już mi jej brakuje... Ech, piękna była... placzek placzek placzek
A oto mój "urobek łikendowy" - pewnie już poznajecie wzorek. Niejednokrotnie powielany, ale co ja na to poradzę, że mi się bardzo ale to baaaardzo podoba wesoło mi

Przy okazji mam pytanie - prośbę... Czy któraś z Was ma może schemat bratka w całości? Tego do bieżnika, nie do serwetki. Bo ja mam tylko sam kwiatek bez wąsów i pączków i musiałabym pokombinować z dorabianiem tychże elementów... przykro mi

elapok - Pon 11 Mar, 2013 16:05

Super - robisz bratkowy bieżnik. Niestety ja nie posiadam wzorku, ale Danusia ma go na pewno
Nikus4 - Pon 11 Mar, 2013 19:45

Och! mam na pewno ale dziś nie mam już siły szukać. Jutro z rana będę sama to ci poszukam i wyślę. cool
Nikus4 - Wto 12 Mar, 2013 08:06

Aniu już wysłałam. radocha
alszka - Wto 12 Mar, 2013 13:43

Dzięki Ci Nikusiu - wszystko doszło cało i zdrowo. Teraz będzie czekać już tylko na skończenie przęsełek cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
alszka - Pią 15 Mar, 2013 16:41

Mój raport z placu boju wygląda o tak:

Nikus4 - Pią 15 Mar, 2013 17:43

Aniu wielkie brawa dla ciebie. brawo brawo brawo Jak pięknie ci wychodzi. Ja już w swojej serwetce zaczęłam ażury to już pójdzie chyba z górki. wesoło mi
elapok - Sob 16 Mar, 2013 07:21

Ślicznie Aniu wygląda, też muszę w końcu zrobić bratkowca
alszka - Sob 16 Mar, 2013 08:03

Dzięki dziewczyny, normalnie od Waszych słów to mi igiełka trzy razy szybciej miga... cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Nikus4 napisał/a:
Ja już w swojej serwetce zaczęłam ażury to już pójdzie chyba z górki. wesoło mi

No wiesz co Danusiu... I tak bez jednego zdjęcia??? placzek Normalnie powinno być lanie A swoją drogą to jestem baaaardzo ciekawa, co teraz robisz. Może chociaż jakaś malutka foteczka? wesoło mi

cedra - Sob 16 Mar, 2013 09:29

Cudeńko powstaje! brawo brawo
Nikus4 - Nie 17 Mar, 2013 07:44

No nie Aniu. cmoknięcie Jedno zdjęcie wstawiłam ale na życzenie wstawiam drugie. wesoło mi
Haniaga - Pon 18 Mar, 2013 20:09

Śliczna bratkowa serwetka. brawo brawo

Pozdrawiam
Hania

alszka - Wto 19 Mar, 2013 15:09

Niniejszym melduję, że bratkowa serweta skończona. I pomimo że nie jest idealna, jest jedną z moich ulubionych własnołapnie wykonanych rzeczy wesoło mi wesoło mi wesoło mi A po wypraniu i wyprasowaniu prezentuje się tak:

mróweczka - Wto 19 Mar, 2013 15:44

Śliczna ta serwetka brawo brawo brawo

Ja wiem jedno: jak kiedyś zdecyduję się na jej wykonanie kwiatuchy będą w kolorze niebieskim (mam chyba jakieś zboczenie na punkcie tego koloru).

Tak czy tak, w każdym wykonaniu i w każdej kolorystyce wygląda bardzo dobrze.

Aniu jeszcze raz uklon uklon uklon

alszka - Wto 19 Mar, 2013 17:25

Dzięki mróweczko za komplement cmoknięcie Ja też tak mam z kolorami, z tym że ja tak mam z kolorem żółtym i zielonym. No, może jeszcze czasami z fioletowo-różowym... hahahihi
mróweczka - Wto 19 Mar, 2013 19:15

alszka napisał/a:
No, może jeszcze czasami z fioletowo-różowym...

To też jest całkiem dobry pomysł wesoło mi

Nikus4 - Śro 20 Mar, 2013 07:57

Aniu cóż tylko chwalić i chwalić.
I co jak ci się podoba hardanger? Fajnie się haftuje? Ja tak zawsze namawiam aby tym haftem haftować i nie raz sobie myślę "a może to tylko mnie się tak podoba ten haft"?
Uwielbiam hardanger łączony z krzyżykami taki w którym jest dużo ażuru.

Twoja serwetka to prawdziwa piękonść. Nie oddawaj jej nikomu.
wesoło mi

Furba - Śro 20 Mar, 2013 08:16

Śliczna serwetka! I zgadzam się w pełni, że masę uroku dodają krzyżykowe kwiatki radocha
izetta - Śro 20 Mar, 2013 08:30

bajera Very Happy cool
alszka - Śro 20 Mar, 2013 11:41

Nikus4, Furba, izetta - cmok cmok cmok

Nikus4 napisał/a:
Ja tak zawsze namawiam aby tym haftem haftować i nie raz sobie myślę "a może to tylko mnie się tak podoba ten haft"?
Uwielbiam hardanger łączony z krzyżykami taki w którym jest dużo ażuru.

Nie tylko Tobie tak się ten haft podoba. A mnie też najbardziej podobają się bieżniki i serwety, w których są ażury, a oprócz nich jest jeszcze jakiś inny rodzaj haftu, np. krzyżykowy lub płaski. Te połączenia są dla mnie najfajniejsze. A bieżnika nie oddam - nikomu! wesoło mi