To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace alszki

Awenturyn - Sob 16 Lut, 2013 11:04

serweta przepiękna i kocyk również brawo brawo

Cytat:
Przy okazji udało mi się również skończyć serwetę świąteczną. Wiem, mam jarzenie i tempo starego diesla

opis niezły hahahihi hahahihi

konesereczka - Sob 16 Lut, 2013 12:35

świetne!! Smile
nula - Sob 16 Lut, 2013 23:10

alszka napisał/a:
to było robione jako kocyk dla pewnej małej panny.

czyli dla mnie ???? wesoło mi
no nie, kurczę - ja co prawda mała ale nie panna - a szkoda wesoło mi
z czego Ty to robiłaś ?
o kolory mi chodzi - bo są bajeczne - sama komponowałaś te zestawienia ? - jeżeli tak to gratulacje - efekt jest super brawo

A serweta moim zdaniem wyszła świetnie !
Wiem, czytałam co pisałaś w wątku hardangerowym - i w zasadzie doskonale rozumiem Twoje odczucia (mam dokładnie tak samo) - ale wierz mi - dla mnie to jest rewelacyjna serweta cool
Powinnaś się cieszyć z ukończenia dzieła i najważniejsze, że mamie się podoba - czyli na pewno będzie używana

SoWa - Nie 17 Lut, 2013 00:32

czarowna serweta , kocyk pięknie cieniowany hurrraaa
alszka - Nie 17 Lut, 2013 16:56

LidkaM, Awnturyn, konesereczka, nula, SoWa - dziękuję za komplimenta! kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie

nula napisał/a:
czyli dla mnie ???? wesoło mi
no nie, kurczę - ja co prawda mała ale nie panna - a szkoda wesoło mi
z czego Ty to robiłaś?

Wiem, że gabaryty masz maleńkie, ale jednak podejrzewam, że aż tak nie potrafiłabyś się skompresować i raczej nie zmieściłabyś się tam, gdzie obecnie siedzi owa rzeczona panna rotfl rotfl rotfl

Co do włóczki, to kocyk był robiony z włóczki Jeans YarnArtu. A kolorków było 16! Niektórymi kolorami przerabiałam 2 rządki, a innymi po 1 rządku. To jeszcze było przyjemne. Za to zakańczanie nitek - istny koszmar i zdecydowane postanowienie: NIGDY WIĘCEJ! hahahihi

nula - Nie 17 Lut, 2013 19:24

alszka napisał/a:
raczej nie zmieściłabyś się tam, gdzie obecnie siedzi owa rzeczona panna

no przecież dziecku i tak bym nie zabrała wesoło mi chociaż gdybyś kiedyś zrobiła taki drugi tylko większy to lepiej go pilnuj - bo wtedy nie ręczę za siebie hahahihi

Pysiatom - Pon 18 Lut, 2013 16:13

Kocyk jest piękny i te kolory. Serwetka jest śliczna. brawo brawo brawo
alszka - Wto 19 Lut, 2013 08:55

Pysiatom, dzięki za pochwałę cmok

A dzisiaj ciąg dalszy rzeczy dla małej panny. Otóż, udało mi się zrobić sukieneczkę według tłumaczenia nuli (nula jesteś naprawdę wielka i ogromne buziaki dla Ciebie love love love )

Tutaj drutowa tunika, 100% wełna. Według opisu miała wyjść na 6-miesięcznego bobasa, a nie wiem, czy nie jest za duża na 2-letnie dziecko, wrrr wściekły wściekły wściekły I co z tego, że ładnie wyszła, jak rozmiar trzykrotnie większy??? wściekły

I udało mi się jeszcze zrobić buciki, o takie

Krakowianka - Wto 19 Lut, 2013 09:36

butki i sukieneczka śliczne brawo a tuniką się nie irytuj, przecież dzieci tak szybko rosną.... cmoknięcie
pela_rgonia - Wto 19 Lut, 2013 09:42

Śliczne rzeczy robisz brawo brawo brawo
Violetta21 - Wto 19 Lut, 2013 16:11

fikuśne, fikuśne nawet bardzo fikuśne cool cool
elawe - Wto 19 Lut, 2013 17:58

Piękne rzeczy - brawo brawo brawo
Jarka - Śro 20 Lut, 2013 09:24

Piękne rzeczy cool cool cool
alszka - Śro 20 Lut, 2013 22:19

Krakowianka, pela-rgonia, Violetta21, elawe, Jarka - dziękuję Wam pięknie za pochwały i za to, że odwiedzacie ten wątek i zostawiacie swój ślad love love love
nismon - Czw 21 Lut, 2013 09:32

Piękne ubranka!-a tuniczka jest naprawdę śliczna- sama mam małego szkraba więc wiem jak szybko dzieci rosną,już niedługo będzie jak znalazł. brawo cmok
nula - Czw 21 Lut, 2013 09:39

o rany, ale ta sukieneczka ślicznie Ci wyszła brawo brawo
tunika poczeka spokojnie aż modelka podrośnie - jest świetna więc pruć na pewno nie będziesz....
najbardziej Ci zazdroszczę, że masz małą dziewczynkę dla której możesz robić te cudeńka.
Jak siostrzenica była w ciąży to miałam nadzieję że będzie dziewczynka i będę miała okazję sprawdzić tą tłumaczoną sukienkę w praktyce - a jest chłopak...
dwie koleżanki mojej córy, które niebawem rodzą też mają chłopców (no, chyba, że jednak okaże się inaczej hmm )
a buciki słodkie cool

Pysiatom - Czw 21 Lut, 2013 14:13

Wspaniałe ciuszki. brawo brawo brawo
alszka - Sob 23 Lut, 2013 13:41

nismon, nula, Pysiatom - specjalnie dla Was cmok cmok cmok cmok cmok

A dzisiaj ciąg dalszy rzeczy zupełnie nieprzydatnych, które za to cieszą oko. Ten stworek nie jest idealny, tu i ówdzie krzywo zszyty, troszkę "powykręcany", ale jest pierwszy i jest mój i super rozświetla szarości panujące za oknem. Przedstawiam Wam Gigi the Giraf radocha radocha radocha

milken - Sob 23 Lut, 2013 13:50

Alszka zyrafa jest przecudna uklon
Violetta21 - Sob 23 Lut, 2013 23:10

ale słodka wesoło mi brawo
nula - Nie 24 Lut, 2013 08:40

milken napisał/a:
zyrafa jest przecudna

mogę potwierdzić - wczoraj ją macałam osobiście wesoło mi
a jeszcze kolorek ma o wiele ładniejszy w realu - i jest taka mięciuuutka i miluuuutka cool

Anisa - Nie 24 Lut, 2013 09:03

Świetne prace cool
AlaJ - Nie 24 Lut, 2013 11:41

Sukieneczka przesłodka, tuniczka się doczeka Wink, a żyrafcia taka, że sama mam ochotę coś swojej wnuczce w ten deseń zmajstrować Smile.
nismon - Nie 24 Lut, 2013 16:24

Śliczniusia żyrafka! hopla wesoło mi brawo
LucynaM - Nie 24 Lut, 2013 16:35

a czy zawsze musi być praktycznie? cudna żyrafka