Galerie prac użytkowników forum - prace alszki
Awenturyn - Sob 16 Lut, 2013 11:04
serweta przepiękna i kocyk również
| Cytat: | | Przy okazji udało mi się również skończyć serwetę świąteczną. Wiem, mam jarzenie i tempo starego diesla |
opis niezły
konesereczka - Sob 16 Lut, 2013 12:35
świetne!!
nula - Sob 16 Lut, 2013 23:10
| alszka napisał/a: | | to było robione jako kocyk dla pewnej małej panny. |
czyli dla mnie ????
no nie, kurczę - ja co prawda mała ale nie panna - a szkoda
z czego Ty to robiłaś ?
o kolory mi chodzi - bo są bajeczne - sama komponowałaś te zestawienia ? - jeżeli tak to gratulacje - efekt jest super
A serweta moim zdaniem wyszła świetnie !
Wiem, czytałam co pisałaś w wątku hardangerowym - i w zasadzie doskonale rozumiem Twoje odczucia (mam dokładnie tak samo) - ale wierz mi - dla mnie to jest rewelacyjna serweta
Powinnaś się cieszyć z ukończenia dzieła i najważniejsze, że mamie się podoba - czyli na pewno będzie używana
SoWa - Nie 17 Lut, 2013 00:32
czarowna serweta , kocyk pięknie cieniowany
alszka - Nie 17 Lut, 2013 16:56
LidkaM, Awnturyn, konesereczka, nula, SoWa - dziękuję za komplimenta!
| nula napisał/a: | czyli dla mnie ????
no nie, kurczę - ja co prawda mała ale nie panna - a szkoda
z czego Ty to robiłaś? |
Wiem, że gabaryty masz maleńkie, ale jednak podejrzewam, że aż tak nie potrafiłabyś się skompresować i raczej nie zmieściłabyś się tam, gdzie obecnie siedzi owa rzeczona panna
Co do włóczki, to kocyk był robiony z włóczki Jeans YarnArtu. A kolorków było 16! Niektórymi kolorami przerabiałam 2 rządki, a innymi po 1 rządku. To jeszcze było przyjemne. Za to zakańczanie nitek - istny koszmar i zdecydowane postanowienie: NIGDY WIĘCEJ!
nula - Nie 17 Lut, 2013 19:24
| alszka napisał/a: | | raczej nie zmieściłabyś się tam, gdzie obecnie siedzi owa rzeczona panna |
no przecież dziecku i tak bym nie zabrała chociaż gdybyś kiedyś zrobiła taki drugi tylko większy to lepiej go pilnuj - bo wtedy nie ręczę za siebie
Pysiatom - Pon 18 Lut, 2013 16:13
Kocyk jest piękny i te kolory. Serwetka jest śliczna.
alszka - Wto 19 Lut, 2013 08:55
Pysiatom, dzięki za pochwałę
A dzisiaj ciąg dalszy rzeczy dla małej panny. Otóż, udało mi się zrobić sukieneczkę według tłumaczenia nuli (nula jesteś naprawdę wielka i ogromne buziaki dla Ciebie )
Tutaj drutowa tunika, 100% wełna. Według opisu miała wyjść na 6-miesięcznego bobasa, a nie wiem, czy nie jest za duża na 2-letnie dziecko, wrrr I co z tego, że ładnie wyszła, jak rozmiar trzykrotnie większy???
I udało mi się jeszcze zrobić buciki, o takie
Krakowianka - Wto 19 Lut, 2013 09:36
butki i sukieneczka śliczne a tuniką się nie irytuj, przecież dzieci tak szybko rosną....
pela_rgonia - Wto 19 Lut, 2013 09:42
Śliczne rzeczy robisz
Violetta21 - Wto 19 Lut, 2013 16:11
fikuśne, fikuśne nawet bardzo fikuśne
elawe - Wto 19 Lut, 2013 17:58
Piękne rzeczy -
Jarka - Śro 20 Lut, 2013 09:24
Piękne rzeczy
alszka - Śro 20 Lut, 2013 22:19
Krakowianka, pela-rgonia, Violetta21, elawe, Jarka - dziękuję Wam pięknie za pochwały i za to, że odwiedzacie ten wątek i zostawiacie swój ślad
nismon - Czw 21 Lut, 2013 09:32
Piękne ubranka!-a tuniczka jest naprawdę śliczna- sama mam małego szkraba więc wiem jak szybko dzieci rosną,już niedługo będzie jak znalazł.
nula - Czw 21 Lut, 2013 09:39
o rany, ale ta sukieneczka ślicznie Ci wyszła
tunika poczeka spokojnie aż modelka podrośnie - jest świetna więc pruć na pewno nie będziesz....
najbardziej Ci zazdroszczę, że masz małą dziewczynkę dla której możesz robić te cudeńka.
Jak siostrzenica była w ciąży to miałam nadzieję że będzie dziewczynka i będę miała okazję sprawdzić tą tłumaczoną sukienkę w praktyce - a jest chłopak...
dwie koleżanki mojej córy, które niebawem rodzą też mają chłopców (no, chyba, że jednak okaże się inaczej )
a buciki słodkie
Pysiatom - Czw 21 Lut, 2013 14:13
Wspaniałe ciuszki.
alszka - Sob 23 Lut, 2013 13:41
nismon, nula, Pysiatom - specjalnie dla Was
A dzisiaj ciąg dalszy rzeczy zupełnie nieprzydatnych, które za to cieszą oko. Ten stworek nie jest idealny, tu i ówdzie krzywo zszyty, troszkę "powykręcany", ale jest pierwszy i jest mój i super rozświetla szarości panujące za oknem. Przedstawiam Wam Gigi the Giraf
milken - Sob 23 Lut, 2013 13:50
Alszka zyrafa jest przecudna
Violetta21 - Sob 23 Lut, 2013 23:10
ale słodka
nula - Nie 24 Lut, 2013 08:40
| milken napisał/a: | | zyrafa jest przecudna |
mogę potwierdzić - wczoraj ją macałam osobiście
a jeszcze kolorek ma o wiele ładniejszy w realu - i jest taka mięciuuutka i miluuuutka
Anisa - Nie 24 Lut, 2013 09:03
Świetne prace
AlaJ - Nie 24 Lut, 2013 11:41
Sukieneczka przesłodka, tuniczka się doczeka , a żyrafcia taka, że sama mam ochotę coś swojej wnuczce w ten deseń zmajstrować .
nismon - Nie 24 Lut, 2013 16:24
Śliczniusia żyrafka!
LucynaM - Nie 24 Lut, 2013 16:35
a czy zawsze musi być praktycznie? cudna żyrafka
|
|
|