Galerie prac użytkowników forum - Prace Ali :)
Elżbieta P. - Czw 01 Paź, 2015 19:29
piękny sweterek !!!
kabyr - Czw 01 Paź, 2015 19:48
Alu przepiękny sweterek.
Też bym płakała widząc jak tniesz to cudo.
Ja jednak robiłam bym "w tą i z powrotem" ,
aby nie przecinać.
AlaJ - Czw 01 Paź, 2015 20:09
Prześliczny. Chyba by mi jednak ręka z nożyczkami zadrżała. Nie przecięłabym za żadne skarby.
we_st - Pią 02 Paź, 2015 11:30
Gratuluję cierpliwości w dzierganiu żakardu a jeszcze bardziej odwagi w cięciu. Ja na to nigdy bym się nie zdobyła
fralusia - Pią 02 Paź, 2015 12:57
Alu podziwiam Twój pierwszy sweterek Lubemu się nie dziwię Wiem, że wszystkie Alusie są odważne, ryzyko się opłaciło, bo sweterek cudo
Madzia - Sob 03 Paź, 2015 18:53
Prześliczne zdjęcia, przepiękny kot, ale sweterek najładniejszy!
Pysiatom - Nie 04 Paź, 2015 17:49
Gratuluję , sweterek jest świetny.
Ala z Byczyny - Wto 06 Paź, 2015 01:40
Jezuniu, jak mi przykro, że nie mogłam podziękować za Wasze pochwały od razu!! Przez ostatnie dni objeżdżałam rodzinę i jak już, logowałam się tylko na chwilkę pocztę sprawdzić.. Dziękuję Wam serdecznie i z całego serca!! Jesteście takie motywujące!!!! Muszę ten wątek pokazać mojemu Areczkowi, cieszę się ogromnie, że tak się Wam sweterek podoba Pękam z dumy
Zabieram się teraz za śnieżynki frywolitkowe, ponieważ zima idzie Powiem Wam, że utrapienie z tymi frywolitkami, robię ze schematów oczywiście i żaden, dosłownie żaden nie pasuje.. Wszystko się faluje i trzeba kombinować
Jeszcze raz dziękuję!! Jest mi przemiło!!
misia0808 - Wto 06 Paź, 2015 12:00
Wszelkie pochwały pod adresem Twoich prac są jak najbardziej zasłużone. Sweterek piękny i ja, choć robię na drutach "od zawsze" nie odważyłabym się go ciąć. Chybaby mi serce pękło. Jak udało Ci sie połapać potem oczka??? Podziwiam
Ala z Byczyny - Wto 06 Paź, 2015 16:36
Dziękuję A oczek wcale nie trzeba było łapać jak się okazało. Sweterek jest z włóczki nieprzędzionej (widać to na lewej stronie, gdzie nie używane kolorki są puszczone luzem)i włókna przerobione na drutach haczą o siebie i są w ogóle nieśliskie. Zabezpieczyłam brzeg szydełkiem i ukryłam ucięte końcówki pod tasiemką, ale zanim ją przyszyłam sama dla pewności złapałam jedną z obciętych nitek i pociągnęłam w stronę swetra żeby zobaczyć czy to się może rozleźć i nie może, jak boga kocham, prędzej włóczka się rozejdzie niż to się rozwali. Co więcej, kiedy musiałam pruć ostatni rządek ściągacza na dole (za ciasno przerobiłam wykończenie), to mi się nawet nić zerwała podczas prucia, taka haczykowata jest
lamika88 - Wto 06 Paź, 2015 17:46
| Ala z Byczyny napisał/a: | | Zabieram się teraz za śnieżynki frywolitkowe, ponieważ zima idzie Smile Powiem Wam, że utrapienie z tymi frywolitkami, robię ze schematów oczywiście i żaden, dosłownie żaden nie pasuje.. Very Happy Wszystko się faluje i trzeba kombinować Very Happy | Hmm a próbowałaś schematów Skrzacika? Ja robię z jej schematów i nic mi się nie faluje dlatego nie kombinuję z innymi schematami
Ala z Byczyny - Wto 06 Paź, 2015 18:59
Próbowałam jedną tylko i również nie podeszła pod moje ręce więc resztę odpuściłam. Ale to zupełnie nie ma znaczenia - od czego jest improwizacja
nismon - Śro 07 Paź, 2015 15:17
Rety,jaki piękny sweterek ,niewiarygodne ,że to pierwszy...MISTRZOSTWO!
Ala z Byczyny - Czw 08 Paź, 2015 17:51
Dziekuję Jeszcze chwilkę po nim odpocznę i będą kolejne
Grażyna - Czw 08 Paź, 2015 19:54
Alu przepiękny sweterek.
Mariola - Czw 15 Paź, 2015 07:48
piękny sweterek
Ala z Byczyny - Wto 03 Lis, 2015 14:07
Śnieżynkowo się zrobiło Przełamałam impas ze wzorkami śniezynkowymi - kupiłam jedną książeczkę i sięgnęłam do starych wzorków odnalezionych gdzieś na starym dysku i są Ukrochmalone już i spakowane, dziś poszły do odbiorczyni. Jak to bywa.. w prezencie
vichta - Wto 03 Lis, 2015 14:12
Śliczne! Aż zatesknilam za zimą
Ala z Byczyny - Wto 03 Lis, 2015 17:38
Dziękuję bardzo
Elżbieta P. - Wto 03 Lis, 2015 17:43
przepiękne śnieżynki !!!!!
bean - Wto 03 Lis, 2015 20:31
śliczne
Ala z Byczyny - Śro 04 Lis, 2015 01:00
Dziękuję Tym bardziej, że to na tym forum nauczyłam się frywolitkować
elcja27 - Śro 04 Lis, 2015 07:53
Cudne śnieżynki
Bożena- 2000 - Czw 05 Lis, 2015 20:31
Sweterek szykowny. Bardzo mi się podoba.
tareska - Czw 05 Lis, 2015 21:54
Alu przepiękne wysupłałaś śnieżynki
czy mogę prosić w schemaciki tych pięknych śnieżynek
bo ja też jestem na etapie ich supłania, a Twoje są wyjątkowo piękne
|
|
|