Galerie prac użytkowników forum - Prace Anusiaczka
Anusiaczek - Nie 19 Lis, 2006 17:55
Przedstawiam sweterek Moje stasze dziecko oceniło, że to sweter dla chudej babci na zimę
maranta - Pon 20 Lis, 2006 09:50
Anusiaczek
Anusiaczek - Pon 20 Lis, 2006 10:32
| Laura S. napisał/a: | | Nie ma takiej ludzkiej siły,która zmusiałaby mnie chociaż do miniżakardu na drutach.Tymbardziej podziwiam Twój sweterek Anusiaczku .Jak zwykle ślicznie,ekspresowo i dokładnie. |
W tym moim sweterku tylko gwiazdki na rękawach i zygzak pod biustem to żakard, rogacze i śnieg są naszywane igłą (oj nie wezmę igły do rąk przez długi czas!!!!! )
Anusiaczek - Wto 21 Lis, 2006 20:09
Moja wersja spódnicy Lelu
Robiłam z Sonaty (mniej niż 30 dag), szydełko 4 mm.
Anusiaczek - Śro 06 Gru, 2006 20:00
Czas odświeżyc mój samochwalczy wątek
Przedstawiam landrynkowy resztkowy sweterek.
maranta - Śro 06 Gru, 2006 22:02
Śliczniutki
Anusiaczek - Pią 08 Gru, 2006 10:27
Pokażę Wam mojego szyjogrzeja
Motek "Puchatki", druty 5 mm, dwie godzinki roboty i gotowe!
Wypróbowane, spisuje się doskonale.
Anusiaczek - Wto 02 Sty, 2007 21:55
Wątek mi się zakurzył, pora odświeżyć go nieco w Nowym roku
Skończyłam wreszcie mój biały golf.
maranta - Wto 02 Sty, 2007 23:06
Prześliczny, aż mi ślinka kapie
Ja właśnie też się nad drucianym golfem pastwię, tylko, że zielonym
Anusiaczek - Śro 03 Sty, 2007 10:21
Dziękuję dziewczyny
Bardzo jestem z tej robótki zadowolona
Włóczka bardzo mi się podoba, jest taka milutka i mięciutka, niesamowicie przyjemna w dotyku. Chociaż głupio się nazywa ("Włóczka super biała, super atrakcyjna")
Na golf poszło mi jej 30 dag, robiłam drutami 3,5mm.
Niestety ten wzór optycznie pogrubia.
W razie czego służę schematem.
Anusiaczek - Nie 07 Sty, 2007 16:54
Jeszcze raz wszystkim dziekuję
Pika schemat golfa wrzucę jutro.
A teraz najświeższa robótka:
Anusiaczek - Śro 10 Sty, 2007 00:24
Dziewczyny, bardzo, bardzo, bardzo Wam wszystkim dziękuję Nawet nie wiecie, jaką radością są dla mnie Wasze słowa!
Zepsuł mi się skaner, nie mogę na razie wrzucić schematu golfa
Szalik to jest boa z chińskich stronek, który chyba już wszyscy mają. Ja robiłam szydłem 5 mm z włóczki "super białej" - coś koło 15 dag. Mój szal ma 2 metry długości.
A teraz zapowiadany wcześniej sweterek.
Anusiaczek - Śro 10 Sty, 2007 08:23
Moslamawe
Włóczka to moher Linate o nazwie "Panda". Trochę gryzie, w pierwszej chwili strasznie, potem mozna przywyknąć .
Sweter robiłam na drutach 7 mm.
Anusiaczek - Czw 11 Sty, 2007 08:33
Dziękuję bardzo kochane dziewczyny
Jarka w tym albumie mam schematy do boa http://anusiaczek.fotosik.pl/albumy/63297.html#e
Anusiaczek - Czw 11 Sty, 2007 23:19
Jeszcze raz wszystkim dziękuję za miłe słowa
to teraz pokażę ostatnią z nowości - szalik dla mojego Jaśka
Anusiaczek - Wto 23 Sty, 2007 11:16
Czas najwyższy pokazać coś nowego, coby nikt nie myślał, że przestałam robótkować
Chwalę się wdziankiem z włóczki "Diva". Wyszło jej 20 dag, druty 5 mm.
maranta - Wto 23 Sty, 2007 12:59
Wdzianko super, świetny efekt powstał z tej cieniowanej włóczki
Anusiaczek - Nie 28 Sty, 2007 22:03
Mam bluzeczkę!!!!!!!!!! Mam bluzeczkę!!!!!!!!
I się chwalę od razu
ps. dziekuję za wszystkie pochwały pod adresem poprzedniego sweterka
Pika przy robótkach na dobę czasu spędzam za dużo
maranta - Pon 29 Sty, 2007 08:52
Anusiaczek, uroczo wyglądasz w tej bluzeczce, wyszła prześlicznie, fantastycznie
Tak z ciekawości zapytam, czy potrafisz zrobić coś brzydkiego i nieudanego
Anusiaczek - Wto 30 Sty, 2007 11:18
| bea228 napisał/a: | | A czy jest szansa na wzorek do tego arcydzieła? |
Trzy ostatnie zdjęcia w tym albumie http://anusiaczek.fotosik.pl/albumy/63297.html
Anusiaczek - Wto 30 Sty, 2007 19:59
Jeszcze raz bardzo dziękuję
| pika15 napisał/a: | | napisz z jakiej włóczki i jakim szydełkiem robiłaś |
Robiłam szydełkiem 1,75 mm z włóczki Linate CotoLin Golden (po 50% akrylu i bawełny) - poszło mi ok. 15 dag. Nici super, ale naciągają się i trzeba to brać pod uwagę nabierajac początkową ilość oczek.
Długo szukałam odpowiedniej włóczki, z różnych próbowałam, w końcu ta okazała się najlepsza. Włóczka musi być cieniutka i miękka. Z takich jak maxi, snechurka, czy Monika nie podobało mi się, bo takie szorstkie wychodziło i nieprzyjemne.
| madzia napisał/a: | | I jak zwykle świetne zdjęcia z super modelką |
Niedługo prawdopodobnie nie będę już miała takiego fajnego tła do zdjęć i już nie będzie tak ładnie
Anusiaczek - Wto 30 Sty, 2007 22:08
Proszę bardzo http://www.fotosik.pl/pok...e0e5f358fc.html tutaj jest opis i schemat do białeho golfa.
Schemat 1 jest do ściągacza
Anusiaczek - Pią 23 Lut, 2007 12:53
Wydłubałam coś ostatnio i właśnie się zastanawiam dlaczego tego jeszcze tutaj nie ma
Kamizelka dla mojego młodszego dziecka.
Pomysł zaczerpnięty z jednego fajnego bloga robótkowego - jak Jasiek coś takiego zobaczył, natychmiast zapragnął mieć, więc wydrutowałam.
Z powodu (kończącej się na szczęście) ospy, nie mogę zaprezentować na modelu.
Robótka wykonana z "Zorzy" - nie kupię więcej tego na pewno.
Mam jeszcze bezrękawnik dla siebie i kończę sweter dla starszego dziecka - wkrótce się pochwalę
Anusiaczek - Sob 24 Lut, 2007 12:34
Dzięki dziewczyny
Sweter dla Tomka mam gotowy, nie mogę się doczekać wieczora, kiedy go przymierzy (wybrał się na kulig i ognisko z grupą ministrantów - mam nadzieję, że się nie rozchoruje po tej wyprawie).
Jasiek zdrowieje i dokazuje. W ogóle tak łagodnie tę ospę przeszedł, że jestem w szoku. W ogóle nie miał temperatury. Najwięcej pęcherzyków miał we włosach i na czole, na tułowiu i kończynach prawie w ogóle. Jak sobie ptrzypomnę ile Tomek tego miał wszędzie, dosłownie wszędzie, to dostaję dreszczy. Może 8 lat temu ospa była bardziej złośliwa
Tak wyglądał mój Jaś parę dni temu (jak się okazało, to było najgorsze stadium ospy)
maranta - Sob 24 Lut, 2007 20:16
Jasiu nawet taki w kropeczki jest śliczny i jeszcze do tego ma super mamę, która mu zrobiła super kamizelkę
|
|
|