Pogaduchy - ciaza
Krulik - Pon 15 Paź, 2007 10:49
Gratuluję wszystkim mamobrzyszkom:) Hi hi jak wspomnę moją ciążę to się śmieję:) Miałam wilczy apetyt i mimo, że latałam jak głupia: na studia, po sklepach i lekarzach, to otarłam się o setkę! (przytyłam koło 32kg....) Jeszcze 2 dni po terminie pisałam egzamin;P i ludzie się bali że urodzę;D Minął ponad rok a nadal mam dodatkowe 10kg:( no cóż, bywa:) Natomiast dzidzia też urodziła się pokaźna 4,3kg:) położna latała po oddziale i się wszystkim chwaliła, a to przecież ja urodziłam;) i sama się sobie dziwię:)
Trzymajcie się dziewczyny i dbajcie o siebie ;D
Grażyna - Pon 15 Paź, 2007 16:16
Ja apetytu nie miałam, nie licząc na owoce, szczególnie winogron mi dobrze wchodził, zjadałam go tony!!!!!!!!! A i tak przytyłam w ciązy 20kg. Zwalic te 20 strasznie trudno...słodycze tak dobrze dzialają na stresssssssss.......
Kissa - Śro 17 Paź, 2007 20:43
Gratulacje wielkie
Dla mnie to był cudowny czas....oprócz 4 pierwszych miesięcy kiedy permanentnie było mi niedobrze.... a teraz moje słońce skończyło dziś 13 miesiąc Duża dziewczynka już jest
Przytyłam jakies 15 kilo a 6 tygodni po porodzie już wróciłam do swojej wagi szczęściara ze mnie
Ple Ple - Śro 17 Paź, 2007 20:46
A ja przytyłam już 10,5 kg. W środę mamy wizytę i usg - trzymajcie kciuki!
betichw - Pon 22 Paź, 2007 17:22
kurcze ja mam termin na 22 marca, a juz przytylam 6 kg
Ple Ple - Wto 06 Lis, 2007 13:01
Spoko, ja już 12 Ale każdy gram mnie cieszy!
betichw - Pon 12 Lis, 2007 22:31
oj kochane przyszlam sie pochwalic, ze czuje juz ruchy swietne uczucie nie wiem co bede miala, bo lekarz moj nie mowi pacjentkom, ale chyba nie wytrzymam i pojde gdzie prywatnie na usg n astwierdzenie plci jesli bedzie chlopczyk to bedzie mial na imie Rafal, a na dziewuszke nie mam pomyslu moze pomozecie?? moja mama juz robi zakupy dla dzidzi i wyszlo mi 2 polki ciuszkow niemowlecych i oczywiscie babcia ma najwieksza frajde z wielkich ubran
Bernadka - Wto 13 Lis, 2007 07:33
bardzo to przyjemne uczucie ruchy dzidziusia . teraz już na pewno wierzysz że on tam jest , a co do USG to jeśli zapytasz lekarza przy kolejnym usg na pewno ci powie jaka jest płeć .
LucynaM - Wto 13 Lis, 2007 08:22
Mój Krzyś ma teraz 10 miesięcy, a urodził się 19 stycznia i faktycznie, ruchy dziecka to niesamowita rzecz potewm zobaczysz, że każdy ruch twojego dziecka będzie cię uspokajał i upewniał, że wszystko z nim jest ok
Kissa - Wto 13 Lis, 2007 13:35
To prawda cudowne uczucie moja Tusia (Marta ) za 4 dni skończy 14 miesięcy... i czasem myślę sobie, jaka to szkoda że nie mogę jej z powrotem włożyć do brzucha tak rozrabia . Chociaż w brzuchu też dawała popalic
Ple Ple - Wto 13 Lis, 2007 16:20
Hej Fajnie czuć ruchy nie?
Mnie jest teraz nieco gorzej - mały kopie strasznie w jajnik, pęcherz, żoładek, kręgosłup... i niestety uciska mi na nerw, wiec czasem nawet nie mogę chodzić, bo nie czuje lewej połowy ciała...Mam nadzieję, że Ciebie takie atrakcje i jeszcze kilka innych ominą.
A co do imienia - dziewczynka miała mieć na imie Karolina Maria, a jest Grzegorz Hubert
Madzia - Wto 13 Lis, 2007 18:15
Ostatnio modne są Julie, a mi podoba się tradycyjne imię Agnieszka. Ma dużo ładnych zdrobnień. Chociaż moim ulubionym jest moje własne.
LucynaM - Śro 14 Lis, 2007 08:10
Ja mam Krzysia, a jak się pojawi dziewczynka za jakiś tam czas, to będzie miała na imię Ania
betichw - Śro 14 Lis, 2007 22:44
moj lekarz nie mowi plec dziecka,ale 21 jade prywatnie na trojwymiarowe usg, zeby sprawdzic czy dzidzia zdrowa, a wtedy sie zapytam co to bedzie wiec dziewczyny trzymajcie kciuki, aby moje malenstwo bylo zdrowiutkie:D
Pleple zycze Ci, aby dolegliwosci minely calyski dla Ciebie i synka
joana - Czw 15 Lis, 2007 11:45
trzymam kciuki za wszystkie szczęśliwe przyszłe MAMY. Wysypiajcie się, dbajcie o dobry humor, róbcie przypisane badania kontrolne, a wszystko będzie ok. O wagę sie nie martwcie. Pracy przy maluszku raczej sporu, snu mhm raczej mało, ale za to jaka RADOCHA! SZCZĘŚLIWEGO ROZWIĄZANIA -
LucynaM - Czw 15 Lis, 2007 12:49
hihi, a u mnie lekarz na dzień przed porodem stwierdził, że będzie na 100% dziewczynka a następnego dnia urodził się Krzyś mąż dwa razy dzwonił do szpitala, bo pomyślał, że pielęgniarka się pomyliła tzn, że może nie o tą mamę chodziło, że może jeszcze jakaś inna kobieta rodziła w tym czasie
Ple Ple - Czw 15 Lis, 2007 13:21
To miałaś neispodzianke! U mnie nie ma mowy o pomyłce - Grześ ma, że tak powiem, wybitnego siusiaka hihihi
Krulik - Czw 15 Lis, 2007 15:40
Mój Adaś też się chwalił że jest chłopcem;) wypiął się i siusiak został sfotografowany na USG:) Hi hi a w tej chwili mój wyrośnięty synek znudzony zasnął mi na kolankach... dzieciaczki są takie słodkie kiedy śpią
betichw - Śro 21 Lis, 2007 22:57
a wiec wrocilam z badan. ogolnie moj dzidzius rozwija sie dobrze. ale na brzuszku przy pepowinie ma albo przepuchline albo cyste,albo nie wiadomo co ma to 2,5 x 2,4 cm musze isc do lekarza i zeby pokierowal mnie co dalej z tym robic martwie sie o maluszka....
przy okazji dowiedzialam sie, ze bedzie to chlopczyk a wiec bedzie mial na imie Rafałek niesamowite przezycie jest takie trojwymiarowe usg widac jak malenstwo bierze raczke do buzki, jak zamyka i otwiera oczka, a takze mam zdjecia gdzie widac jego buzke. jutro jak mi sie uda to sie pochwale wam
Trusia - Czw 22 Lis, 2007 08:53
betichw, moja córcia też miała cystę na tym etapie, a urodziła się zdrowiusieńka A przepuklinę się łatwo leczy, więc nic się nie martw, bo malucha stresujesz
betichw - Czw 22 Lis, 2007 14:50
Trusia, a mialas jakies badania robione, zeby to stwierdzic czy na podstawie usg?? ja w poniedzialek ide do lekarza i jestem ciekawa czy skieruje mnie na jakies badania
Ple Ple - Czw 22 Lis, 2007 15:08
betichw wszystko bedzie dobrze!Ja mialam na poczatku ciazy krwiaka przy łożysku i znikł, być moze był to bliźniak Grzesia, który się nie rozwinął. Trzymam kciuki i czekam na wieści!
Ple Ple - Sob 29 Gru, 2007 22:33
No i zero wieści od betichw , zazynam sie martwić....
a to ja - miś kuleczka:
małgośka - Sob 29 Gru, 2007 22:38
Ple Ple, ślicznie wyglądasz. Ciąża Ci służy.
Madzia - Nie 30 Gru, 2007 11:47
Ple Ple piękna mama z Ciebie.
|
|
|