Chwalę się :) - Żołnierska chusta - GOTOWA !
Halkuk - Śro 05 Wrz, 2007 16:54
Bywają i kwiaty, nieczęsto ale są , ale przecież nie to się liczy . Ja to najszczęśliwsza jestem kiedy "wszystkie moje chłopaki " - czyli mąż i dwaj synowie - są w domu . A o to teraz bardzo ciężko . Dzieci rosną , dojrzewają a dla mnie .........to nadal dzieci
Co do roboty - ostatnio odwiedzam moją Mamę z hafcikami żeby nie marnować czasu . Mama wtedy bierze swoją robótkę a Tata robi nam kawę i możemy sobie siedzieć i siedzieć - póki obiadku nie trzeba gotować
Bet - Śro 05 Wrz, 2007 20:36
To rodzinne ciepło super tego żadne pieniadze nie zastąpią -super
a na mnie jak przychodzę z robótka to ,
że w gości przyszła z robota "daj sobie spokój choc teraz"
dzieki Twojemu tematowi przypomniała mi sie żołnierska chusta
mojego brata ręcznie malowana, ciekawe czy on ją jeszcze gdzieś ma
nie moge się doczekać jak już chusta dla Twojego syna bedzie gotowa
Pilar - Śro 05 Wrz, 2007 22:03
| Halkuk napisał/a: | | Mama wtedy bierze swoją robótkę a Tata robi nam kawę rotfl i możemy sobie siedzieć i siedzieć - póki obiadku nie trzeba gotować kazanie |
Halkuk ale tobie dobrze. A ja mam jeszcze tyle pracy przed sobą do 14 września że aż strach pomyśleć...
Halkuk - Czw 06 Wrz, 2007 19:59
Bet, wyobraź sobie miałam Wujka który nie cierpiał robótek - jak jakąś zobaczył to obcinał nitki i koniec roboty Ciocia za to do dziś - mimo że starsza od mojej Mamy nie potrafi przyszyć nawet guzika Mój Mąż też ma chustę malowaną i mimo że już kiedyś nawet chciał się jej pozbyć - nadal jest w domu To pamiątka której wg mnie się nie pozbywa
Pilar, trzymam kciuki ! Zdążysz !
Moi kochani kolejna część gotowa ! Tak się cieszę
Godło jednostki wojskowej - 7 Dywizjon Rakietowy Obrony Powietrznej
zdjęcie
haft
A tu porównanie z poprzednimi herbami
Pilar - Czw 06 Wrz, 2007 20:07
Halkuk, Herb super
moja praca to nauka (sesja trwa) a nie robótkowa...
Mamutka - Czw 06 Wrz, 2007 20:35
Halkuk, godło wyszło wspaniale i tak dokładnie
Czyli większość haftów już za Tobą ?
Ja jak na razie to poprawiałam przyszyte przez syna godło jego jednostki na rękawie munduru
maranta - Czw 06 Wrz, 2007 20:41
Wychodzi świetnie, podziwiam jak ślicznie sobie radzisz z igłą
Violetta21 - Czw 06 Wrz, 2007 21:34 Temat postu: Żołnierska chusta. Halkuk ślicznie wygląda ten herb
Bet - Czw 06 Wrz, 2007 23:04
wygląda rewelacyjnie
mojej kolezanki tato też odcinał jej mamie nitkę
bjanna - Pią 07 Wrz, 2007 07:55
Halinko jesteś dzielna , podziwiam Cię bardzo, bo fajnie robić takie rzeczy dla synusia, ale stres ogromny
Jasieńka - Pią 07 Wrz, 2007 09:23
Ale tego wykonałas na moją nieobecność za niedługo będzie koniec brawo swietnie ci idzie
Halkuk - Pią 07 Wrz, 2007 15:45
Pilar, Mamutka, Maranta, Violetta21, Bet, Bjanna, Szydełko, ślicznie dziękuję Cieszę się że Wam się podoba To efekt Waszego trzymania kciuków ! Bez tego dopingu pewnie nie byłoby jeszcze tego
Jacek był zadowolony z efektu Dziś rano wyjechał - pociąg expresowy zamiast dwie i pół godziny jechał prawie pięć godzin . U nas leje od kilku dni , pociąg jechał okrężną drogą
alienor - Pią 07 Wrz, 2007 18:39
Halkuk
Halkuk - Nie 09 Wrz, 2007 15:33
Alienor, dziękuję
Halkuk - Nie 23 Wrz, 2007 11:27
Czas leci , więc pora pokazać co do tej pory zrobiłam . Za miesiąc syn kończy służbę , a ja jeszcze nadal haftuję .
W ostatnim czasie powstały napisy - Bytom , Książenice , oraz króciutki wierszyk z pingwinkami . Pingwinki są maskotką poboru zimowego - dlatego chociaż jeden powinien znaleźć się na chuście .
Napisy , ponieważ nie znalazłam takich szablonów , są wydrukowane na kartce i naniesione na kanwę przez kalkę . Tak robię rok 2007 - dopiero teraz bo myslałam że mi się już nie zmieści
A tak wyglądają pozostałe napisy

A tak będzie mniej więcej wyglądała chusta już niedługo

Frędzle kupił sobie Jacek sam i będą dookoła całej chusty oczywiście .
Mamutka - Nie 23 Wrz, 2007 11:49
Nooooo, teraz to już widać jaka jest piękna
Wspaniała kolorystyka, niebiesko - biała, ładnie to wygląda. Ale Ty się napracujesz nad nią ... ale wiadomo, to szczególna praca
Halkuk - Nie 23 Wrz, 2007 11:56
| Mamutka napisał/a: | | kolorystyka, niebiesko - biała, |
To pobór zimowy więc taka ma być kolorystyka i do tego pingwinki
Mamutka, dziękuję
Wysłałam dziś Jackowi mmsa ze zdjęciem już się cieszy
Madzia - Nie 23 Wrz, 2007 12:29
Halinka, naprawdę Cię podziwiam, bo powiem szczerze, mi by się nie chciało.
A Ty zamiast dłubać jakieś fatałaszki dla siebie dziubiesz i dziubiesz tę chustę.
barbara 1 - Nie 23 Wrz, 2007 12:56
Wspaniała kłaniam się nisko
bjanna - Nie 23 Wrz, 2007 13:32
Halinko, odwaliłaś kawał dobrej roboty syn będzie dumny z takiej chusty
Halkuk - Nie 23 Wrz, 2007 15:24
Madziu, Basiu, Bjanna, ślicznie dziękuję Cieszę się że Wam się podoba
W końcu i mój mężulek uwierzył że zdążę na czas ją zrobić , bo ciągle się śmiał że nie dam rady
Wszystkie części są zaprasowane fliseliną z klejem żeby nic się nie pruło :wesolek:
Violetta21 - Nie 23 Wrz, 2007 17:45 Temat postu: Żołnierska chusta. Halinko podziwiam Cię za cierpliwosć i za wytrwałość Chusta będzie piękna
Jasieńka - Nie 23 Wrz, 2007 20:52
no no widać efekty szybko ci idzie i pieknie wychodzi
szyszka - Pon 24 Wrz, 2007 09:07
Jestem pełna podziwu dla Ciebie Halinko, ponieważ tworzysz cudo !! Trzymam kciuki za Ciebie
magdalena - Pon 24 Wrz, 2007 09:37
halinko chusta
|
|
|