Nasze prywatne galerie - Moje wiekowe drutowanie
SoWa - Sob 15 Mar, 2008 17:47
Ja co mogę, to robię " bezszwowo"
Jolek - Śro 19 Mar, 2008 14:06
Sweterek ciążowy straaasznie mi sie podoba. Ten wzorek trochę mnie zainspirował ....i być może skorzystam z niego przy robieniu pelerynki komunijnej, ale po wprowadzeniu pewnych zmian. Najpierw muszę zobaczyć z jakiego schematu Ty korzystałaś i czy sobie z tym poradzę.
A tak w ogóle to przejrzałam Twoją galerię na fotosiku. Prace cudowne, koszyczki rewelacja i dziękuję bo skorzystałam z kilku schemacików wielkanocnych
jola373 - Sob 29 Mar, 2008 22:28
Jolek, dzięki!
Zrobiłam synowej taki koszyczek:
Trochę się przy nim pomęczyłam, bo opis mało wyraźny.
Natomiast tunika leży niewykończona. Na córcię , kiedy była w ciąży i tak byłaby za wąska, a teraz karmi, więc niepraktyczna.
Jolek, mój 2-gi wnusio urodził się kilka minut przed wpisaniem Twojego posta!
Poranna - Nie 30 Mar, 2008 09:11
przede wszystkim gratuluję "Podwójnej" Babci wnuczka, a zaraz potem ślicznego koszyka!!!
nula - Nie 30 Mar, 2008 09:20
jola373, Śliczny jest ten koszyczek !!!!
On jest robiony na drutach ? - czy ja dobrze widzę ?
Mogę prosić o schemacik ?
Strasznie mi się podoba !!!
małgośka - Nie 30 Mar, 2008 09:56
Piękny koszyczek i chyba faktycznie na drutach.
Ja jeszcze nie próbowałam na więcej niż dwóch. Muszę kiedyś spróbować.
jola373 - Nie 30 Mar, 2008 11:24
Poranna, , pięknie dziękuję!
nula, , pięknie dziękuję! ; na drutach, na drutach. Znalazłam w necie tylko opis do niego. http://picasaweb.google.c...315147986939410 dalszy opis to kolejne 2 zdjęcia. Przyznam Ci się, że i mnie przypadł do gustu.
Danusiu, , pięknie dziękuję!
nula - Nie 30 Mar, 2008 14:07
jola373, Dziękuję za namiary na ten koszyk
A wiesz, że wczoraj właśnie oglądałam ten Twój album i w ogóle nie zwróciłam na ten koszyk uwagi !?
A jak zobaczyłam go w Twoim wykonaniu to od razu na niego zachorowałam
Jeszcze raz
bjanna - Nie 30 Mar, 2008 14:14
jola373, rewelacja
maranta - Nie 30 Mar, 2008 14:34
| Poranna napisał/a: | | przede wszystkim gratuluję "Podwójnej" Babci wnuczka, a zaraz potem ślicznego koszyka!!! |
Ja też, ja też
Koszyczek cuuuudny
jola373 - Nie 30 Mar, 2008 14:53
nula, jeszcze raz dzięki!
bjanna, ślicznie dziękuję
Aniu, jak administrator chwali, to już puchnę z dumy !, ślicznie dziękuję!
A mały Bartoszek wreszcie zaczął normalnie cycać! Ale to już poza tematem (należę do świrniętych na punkcie wnuków babć)
Tak sobie pomyślałam, może któraś z was ma jeszcze inne wzory na koszyczki nadrutne? Za rok bardzo by się przydały...
beacia-24 - Nie 30 Mar, 2008 16:03
REWELACYJNY KOSZYK Aż brak słów
alienor - Nie 30 Mar, 2008 17:03
| Poranna napisał/a: | | przede wszystkim gratuluję "Podwójnej" Babci wnuczka, a zaraz potem ślicznego koszyka!!! |
ja tez , duzo zdrówka dla nowego obywatela , mamusi tez a babci dużo czasu narobienie ślicznych dziecięcych ubranek
Koszyk
mordka - Nie 30 Mar, 2008 17:17
Jolu gratuluję podwójnej babci i wiesz że liczę na Twoja pomoc w koszyczku - hihihihi i dziękuje za to co już uzyskałam aha właśnie a sweterek ciązowy boski corcia wygląda w nim naprawdę super
jola373 - Nie 30 Mar, 2008 17:17
beacia-24, dzięki stokrotne!
alienor, dzięki w imieniu Bartoszka, jego mamusi i swoim (za wszystko)
Bedę namolna i będę się powtarzać: może któraś z was ma jeszcze inne wzory na koszyczki nadrutne?
jola373 - Nie 30 Mar, 2008 17:52
Monisiu, dzięki w swoim i Ali imieniu !
Cieszę się, że mogę pomóc. bo to jakby rewanż za to, w czym i mnie wiele z "marantek" pomogło . (Zauważyłaś, w jednym czasie wysłałyśmy posta )
jola373 - Pią 04 Kwi, 2008 23:30
Podczas pogaduszek z Monisią (wiecie, nasza "mordka") na GG, zrobiłam serwetkę, którą nazwałam "Moniczka". Właściwie powstała dzięki Monisi .
Ponieważ nasze pogaduszki dotyczyły drutów, a że dawno żadnej nie zrobiłam, no to nie pozostało nic innego, jak brać druty w garść i do dzieła. Dopiero kiedy naciągałam, okazało się, że popełniłam błędy (albo się gada, albo pilnuje wzoru ), które pozostaną nieodwracalne, bo pruć już nie będę! Poza tym zawsze będzie mi przypominać miłe chwile z Monisią (ale zabrzmiało, o jeju!)
Poranna - Sob 05 Kwi, 2008 07:58
też bym się chciała tak mylić drutowo )))))))))))
nula - Sob 05 Kwi, 2008 08:48
jola373, to ile czasu wyście gadały na tym GG ?!
Ale serwetka jest śliczna - ja tam jakoś błędów nie widzę !
A nawet jeśli jakieś są to nie musisz ich od razu palcem pokazywać - i tak nikt nie zauważy !
Jeszcze raz
Zosia32 - Sob 05 Kwi, 2008 08:51
Jolu gratuluje wnuczka (dwóch wnuczków )
i chwale prześliczny koszyczek jest wspaniały a serwetka bardzo ładna
jola373 - Sob 05 Kwi, 2008 09:33
Poranna, ,
nula, ( 1 cały dzień i 2 z przerwami, hi hi hi),
Zosia32, - kochane jesteście, pięknie Wam dziękuję!
bjanna - Sob 05 Kwi, 2008 11:12
jola373, ślicznota i nie widać błędów, to nikt nie zauważy
mordka - Sob 05 Kwi, 2008 16:19
Ale nas podkablowałaś hihihi pogadugadujemy sobie i drutujemy, ja dzięki Joli kończe koszyczek wielkanocny do ktorego przymierzalam się juz kiedyś ale jakos nie wychodziło a tym razem wychodzi więc niedługo będe i ja się chwalić swoim wyrobem drutowym, a Jola jak zwykle cudną serwetkę zrobiła ja na razie się uczę niestety tez mam troche błędów w koszyczku ale na czymś się trzeba nauczyć.
Nikola5 - Nie 06 Kwi, 2008 08:55
Jolu dzieła do pozazdroszczenia no i talent w raczkach - ja nie mogę.
małgośka - Nie 06 Kwi, 2008 09:47
Jolu śliczna serwetka.
A ja myślałam, że jestem największą gadułą za tym Forum.
|
|
|