Pogaduchy - Wasze Nicki
yusko - Nie 24 Paź, 2010 23:45
A moje yusko to od nazwiska Juskowiak , zamieniłam j na y bo inaczej wygląda ale tak samo brzmi :O)
Dodam jeszcze że jak gdzieś podaję swoje nazwisko to od razu mówię:"u otwarte i es" , wtedy każdy po napisaniu J chwilę się waha i już pisze dobrze . A jak tego nie mówiłam to zawsze pisali od Józefa - Józkowiak i ciągle były poprawki , tak mi już chyba zostanie do końca :OO
Robotek - Pon 25 Paź, 2010 00:05
Agato, przemyśl edycję twojego posta. Naprawdę internet jest pełen niespodzianek. Mając twoje imię i nazwisko oraz miejscowość - nietrudno jest już znaleźć twój dokładny adres. Na forum widać, kiedy jesteś online, czasem zapewne też zdarza ci się napisać, że jesteś w pracy i dom stoi pusty. Są źli ludzie, którzy tylko na to czyhają, a kradzież wszystkiego co masz w domu to tylko jeden pomysł na wykorzystanie takich danych.
Zwracam się tu do wszystkich Forumek: dziewczyny, chrońmy swoją prywatność i nie zapraszajmy złodziei do domu!
Trusia - Pon 25 Paź, 2010 07:50
Robotek, nie przesadzajmy z paranoją - ja występuję pod imieniem, nazwiskiem i podając miejscowość - wystarczy na moim blogu ściągnąć moje wzory albo podejrzeć wizytówkę fejsbukową i wszystko jasne. Ale jednocześnie nie wypisuję głupstw w necie informujących, ze mieszkanie stoi puste. To tak jakby myśleć, ze numer konta i nazwisko właściciela (dane śmigające po allegro) wystarczy do opróżnienia tegoż.
Makarbella - Pon 25 Paź, 2010 11:28
Też tak myślałam, ale co sądzić o tym? Źródłem cytatu są grupy dyskusyjne.
OTO CYTAT:
| Cytat: | Przestępcy znaleźli sposób i kradną oszczędności klientów banków.
Mając dane, grupa znajduje osobę w podobnym wieku. Potem "wyrabia" dla niej
dowód z jej zdjęciem, ale nazwiskiem właściciela konta. Taka osoba zjawia
się w banku i zmienia podpis, numer telefonu, a potem wypłaca pieniądze z
cudzego konta.
W ten sposób ostatnio wyczyszczono konto warszawskiego biznesmena na 770
tys. zł.
Taki news podał POLSAT w swoich wiadomościach o 18.50.
Można także przeczytać o tym m.in. tu:
http://biznes.onet.pl/zlo...5,1,prasa-detal
Jeśli ktoś dalej twierdzi, że szastanie tzw. wrażliwymi danymi to nic złego,
to miłych wizyt w swoim banku. Oby Wasze konta zawsze miały oczekiwane
saldo. |
Ja bym dopisała: musimy uważać, bo Polak potrafi...
we_st - Pon 25 Paź, 2010 11:32
Jak dobrze, że nie mam 770 tys na koncie
romualda - Pon 25 Paź, 2010 11:55
Bez przesady! Wystarczy mieć książkę telefoniczną z 1988 roku i masz dokładny adres.A w tym okresie czasu to prawie każdy miał telefon stacjonarny.
a tak abstrahując od tych złodziei to mam serdeczną przyjaciółkę o nazwisku Jóskowiak http://nk.pl/profile/12600356
Bratek - Pon 25 Paź, 2010 12:57
A ja Bratek jako że lubię kwiatki.Bratek jest kolorowy i śliczny.(nie mówię osobie tylko o kwiatku)Też się cieszę że z forsą średnio na jeża czyli jak większość ludzi w tym kraju
yusko - Pon 25 Paź, 2010 13:56
| Robotek napisał/a: | Agato, przemyśl edycję twojego posta. Naprawdę internet jest pełen niespodzianek. Mając twoje imię i nazwisko oraz miejscowość - nietrudno jest już znaleźć twój dokładny adres. Na forum widać, kiedy jesteś online, czasem zapewne też zdarza ci się napisać, że jesteś w pracy i dom stoi pusty. Są źli ludzie, którzy tylko na to czyhają, a kradzież wszystkiego co masz w domu to tylko jeden pomysł na wykorzystanie takich danych.
Zwracam się tu do wszystkich Forumek: dziewczyny, chrońmy swoją prywatność i nie zapraszajmy złodziei do domu! |
Nie popadajmy w paranoję Robotek !!!!!Tak podałam swoje dane bo tak chcę !! Zawsze chcę wiedzieć z kim mam do czynienia patrzą na czyjś nick i nic już tego nie zmieni a jeżeli będzie miał ktoś mnie okraść to nawet może to zrobić pracownik Banku (głośno o tym było w mediach) Nie znamy dnia ani godziny a jeżeli cały czas będę myśleć o tym bezpieczeństwie to chyba zwariuję !!
Na pewno w pewnym sensie masz rację ale na przyszłość .....to załóż nowy wątek na forum...o bezpieczeństwie w necie :O))
Paddington - Śro 27 Paź, 2010 16:11
czyli mówicie, że nick który mało opisuje właściciela jest mniej lubiany niż taki z imieniem, lub nazwiskiem i zdjęciem użytkownika? Ja tam lubię tę różnorodność i nic nie przeszkadza mi że nie wiem, jak tak naprawdę wygląda Kwiatek, Misiaczek, Kropeczka czy inna osóbka. Po prostu nie jest mi to zupełnie potrzebne do rozmowy o tym o czym na tym forum sobie gadamy
Jeżeli o bezpieczeństwo chodzi to chyba każdy wie sam jak najlepiej zabezpieczyć siebie i bliskich, a że na tym świecie okropności się zdarzają... no cóż... świat się zmienia i raczej nie zawsze na lepsze.
Na koniec odnośnie tego tematu- mój nick- tego książkowego bohatera pewnie znacie. Ja lubię go za rezolutność, pomysłowość i gotowość do działania czym rozczula mnie i czasem nawet motywuje Muszę też przyznać, że głos Pana M. Opani bardzo pasuje do filmowych opowieści przygód misia
Pozdrawiam
liken - Czw 28 Paź, 2010 08:20
Paddington wcale nie jest mniej lubiany Mi Twój avatar zawsze poprawia humor
Bozenka7 - Czw 28 Paź, 2010 08:44
U mnie nic oryginalnego...moje imię,które lubię +cyfra 7 ,którą lubię.
bejbi88 - Czw 28 Paź, 2010 09:33
mój nick wziął się stąd że ze znajomymi oglądaliśmy Dirty Dancing i stwierdzili że ja jestem jak baby i tak zostało tylko, że użyłam wymowy w piśmie a numerek to rok urodzenia
Co do bezpieczeństwa, powiem tak gdyby było jak tam ta osoba pisała to wystarczą dwa machnięcia palcem i ma się IP tej osoby wyśledzi się dalej resztę włamie na kompa i ma się już wszystkie dane, ale na tym forum nie ma takich ludzi. Żeby nie było ja studiowałam bezpieczeństwo w systemach informatycznych ale zamknęli mi specjalizacje, co z tego jak wiedza mi pozostała
Kręciołek - Czw 28 Paź, 2010 10:02
A na mnie tak kiedyś w pracy mówili - bo taka zakręcona jestem stąd Kręciołek
Baś - Czw 28 Paź, 2010 10:33
A ja jak i moje imię pozdrawiam wszystkie Basie
bietka150 - Nie 31 Paź, 2010 21:49
A na mnie tak mówiono we wczesnym dzieciństwie.Później przez rok czy dwa jak już "byłam młodzieżą"I kiedy przyszło po latach siąść przy komputerze - to jakoś samo tak wyszło.
Pozdrawiam wszystkie Bietki
Awenturyn - Pon 01 Lis, 2010 09:43
a u mnie nick to jeden z kamieni szalchetnych które przypisane są do mojego znaku zodiaku
żona_fotografa - Pon 01 Lis, 2010 11:45
u mnie to po prostu fakt
wyrosnieta11 - Śro 19 Sty, 2011 09:23
a moj wziol sie z tad ze zawsze bylam na swoj wiek za duza. wygladalam zawsze na starsza i kiedys zaczelam mowic ze jestem wyrosnieta jedenastolatka a ze teraz nie mam 11 lat to mowie ze wygladam jak wyrosnieta jedenastolatka
gadulik - Śro 16 Lut, 2011 18:56
lubie sobie pogadac i jakos tak z tym zwiazalam swoj nick,a jego dokladna obecna forma to bylo pierwsze skojarzenie z gadaniem
firletka - Pią 06 Sty, 2012 01:14
Hah, odkurzam temat, bo widzę, że nie dzieje się wiele w tym dziale ;D
Mój nick - firletka - pochodzi od nazwy małego, uroczego kwiatuszka, rosnącego na polskich łąkach. Bardzo go lubię i stąd przyszło mi na myśl przy zakładaniu bloga, to i na forum pasowało
renata35 - Nie 29 Sty, 2012 23:23
renata to moje imię a 35 - tyle lat miałam gdy nick wybierałam
Kelmuska - Pon 30 Sty, 2012 10:37
Mój nick pochodzi od mojego nazwiska (Kelma) i tak na mnie żartobliwie mówią kelmuska.
heniutkowo - Pon 30 Sty, 2012 15:20
Mój nick od imienia mojego męża ci bardziej bliscy znajomi tak na mnie wołają a na imię mam Agnieszka.Jeśli bym wzięła nick od nazwiska było by Podła tak też się do mnie zwracają,i nie jest to w formie dogryzania.
AkAshA - Pon 20 Lut, 2012 13:46 Temat postu: Wasze Nicki
Mój Nick AkAshA - jeśli ktoś oglądał Królową Potępionych to z pewnością będzie wiedział - dla tych którzy nie oglądali objaśniam - była to właśnie Królowa Potępionych (film o wampirach) - intryguje mnie tematyka wampirów , Likan a także zagadka śmierci - chętnych zapraszam na stronę , która wiele wyjaśni w teorii śmierci : http://smierc.org
|
|
|