To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - chwalimy się - prosto z bajorka - to już konieci str 23 (10-07)

gosias - Śro 24 Cze, 2009 20:54

żabka, Smile śliczne prace brawo brawo brawo cool cool cool
jola1010 - Śro 24 Cze, 2009 21:54

hmm i to są pierwsze prace? ooooo ooooo

Bardzo ładne brawo

Pozdrawiam Jola.

żabka - Śro 24 Cze, 2009 22:19

Beti, Nula,Olinka dziękuje cmoknięcie

Olinka używam kraka firmy heritage, jakiego ty używałaś?

olinka - Czw 25 Cze, 2009 09:10

Miałam HobbyArt i nie polecam.
żabka - Pią 26 Cze, 2009 08:34

Gosiu, Jolu ślicznie dziękuje wesoło mi

Olinka dobry jest też firmy "todo" - czy jakoś tak

bean - Pią 26 Cze, 2009 09:59

żabka, śliczne prace brawo brawo brawo
A swoją drogą, nauczycielka ma szczęście - komplecik makowy jest piękny cool hopla

Truskaweczka - Pią 26 Cze, 2009 10:34

Brawa za śliczny makowy komplecik cool brawo
żabka - Sob 27 Cze, 2009 14:48

Bean, Truskaweczka - dziękuje, aż chce się coś robić jak słysze same pochwały.

Moja ostatnia praca:
taca dla mojej siostry na imieniny

Zrobiłam jeszcze szkatułke ze słonecznikami (pierwszą na zamówienie wesoło mi ) ale została zabrana tak szybko że nawet nie zdążyłam zrobić zdjęć wesoło mi

nula - Nie 28 Cze, 2009 06:52

żabka, ale super !!!!
Świetnie Ci wyszła brawo brawo brawo brawo brawo

beacia-24 - Nie 28 Cze, 2009 09:42

żabka, śliczna taca - spękania pięknie Ci wyszły - czekam na kolejne cudne prace i koniecznie cykaj fotki radocha radocha radocha
gosias - Nie 28 Cze, 2009 10:25

żabka, Smile super prezent cool cool cool brawo brawo brawo
bean - Nie 28 Cze, 2009 15:54

żabka, SUPER!!! cool cool brawo brawo śliczny prezent Very Happy

żabka napisał/a:
Zrobiłam jeszcze szkatułke ze słonecznikami (pierwszą na zamówienie wesoło mi ) ale została zabrana tak szybko że nawet nie zdążyłam zrobić zdjęć wesoło mi

Na przyszłość aparat musisz mieć pod ręką kazanie bo my też chcemy podziwiać!!!

beti9 - Pon 29 Cze, 2009 10:27

Żabka super taca i śliczny prezent. Ja jestem też w trakcie robienia tac ale nie wiem jak to wyjdzie. cool cool brawo
żabka - Czw 09 Lip, 2009 11:14

Najnowsze prace - z deseczki z cieniowaniami nie jestem do końca zadowolona, ale cóż pierwsze koty za płoty wesoło mi
miało być witamy ale y się nie zmieściło wesoło mi
komplet biżuterii (zrobiłam sobie prezent urodzinowy)

skrzyneczka na drobiazgi dla dzieci (obecnie jest juz w niej armia żołnierzy)

Musze jeszcze skończyć szkatułke z motylkami na której trenowałam złocenia zebalek

buziaczek - Czw 09 Lip, 2009 11:27

rewelacyjne nowości brawo
nula - Czw 09 Lip, 2009 14:59

żabka, prace super !!! brawo brawo brawo
Nie wiem co chcesz od tych cieniowań - jak dla mnie są świetne !!!!
Idealnie dobrałaś kolory cool
biżu fantastyczna - właśnie też mam zamiar dorobić medalion do moich kolczyków Very Happy (i pewnie machnę jeszcze bransoletkę do kompletu)
A na skrzyneczce widzę znajome koniki - fajnie się prezentują !!!
cool cool cool

I pochwal się, czego się nauczyłaś na tym kursie z cieniowania uklon uklon uklon

żabka - Czw 09 Lip, 2009 18:52

Dziękuje za miłe słowa

Kolory pomogła dobrać kobitka prowadząca kurs wesoło mi W miare możliwości podałam w wątku beti czego się dowiedziałam, jak będe mogła to postaram sie to opisać w dobrych radach.

Koniki znajome, mam jeszcze jedną taką skrzynke do zrobienia i też będzie w koniki - znalazłam ostatnio inną serwetke i spróbuje połączyć oba motywy wesoło mi

konstancja8 - Czw 09 Lip, 2009 23:20

a mnie najbardziej deseczka się podoba!!
bardzo ładny motyw i te rozmyte kolory

beti9 - Pią 10 Lip, 2009 09:28

Żabka nie wiem co Ty chcesz od tej deseczki,dla mnie bardzo ładna. brawo Super motyw kwiatów(czy to papier ryżowy?) i ładnie kolorystycznie. Jak zrobiłaś napis,czy to od szablonu? Komplet urodzinowy też prześliczny a skrzyneczka z konikami też niczego sobie. Właśnie tak patrzyłam na ten motyw znajomy koników i zastanawiam się gdzie je wykorzystać. cool cool
żabka - Pią 10 Lip, 2009 14:43

Beti napis zrobiony za pomocą szablonu - niestety mam kłopot z dostaniem kleju montażowego w sprayu który nadaje się do przyklejania szablonów (taki o przedłużonym czasie schnięcia - do 30 minut). Jak pytam w sklepach z farbami to patrzą na mnie jak na wariatke, jak zapytałam w artykułach dla plastyków to był i owszem ale za 133 zł - oszaleli chyba, i jak dotąd szablony czekają na użycie.

Wykorzystaj koniki i pokaż jak wyszło.

Na deseczce jest papier do decu (to nie jest ryż) - przy okazji dowiedziałam się co z nim robić żeby się nie marszczył przy klejeniu.
Należy zafundować mu kąpiel wodną, czyli zamoczyć w wodzie na kilka minut (oczywiście tylko grupszy papier, serwetki się rozpadną), potem osuszyć go ręcznikiem papierowym i można kleić. Spróbujcie - fajnie wychodzi i nic się nie marszczy nawet przy większym elemencie.

beacia-24 - Nie 12 Lip, 2009 08:13

żabka, powiem tylko wow i wybabałuszę oczy bo jestem pod takim duuużym, a wręcz ogromnym wrażeniem - wszystko ślicznie wygląda radocha radocha radocha radocha
konstancja8 - Nie 12 Lip, 2009 17:08

żabka, ja korzystam z "Colla spray klej pomocniczy" który można kupic w wielu sklepch decu internetowych. Kosztuje ok.30zł, nadal niemało ale zawsze nie 150 !!
gosias - Pią 17 Lip, 2009 14:48

żabka, Smile przepiękne cool cool cool brawo brawo brawo
żabka - Sob 18 Lip, 2009 21:11

Dziękuje wam bardzo cmoknięcie

Konstancja w necie widziałam już klej montażowy za 16zł taki o pojemności 200 ml bo taki na moje potrzeby wystarczy wesoło mi tylko jeszcze go nie zamówiłam. Chyba wcześniej wpadne do sklepu w Poznaniu bo wiem że też mają.

żabka - Pią 24 Lip, 2009 11:53

Dawno mnie nie było - czas nadrobić zaległości wesoło mi
Moje dwie ostatnie prace - wczoraj wieczorkiem skończone
- motylkowa szkatułka - pierwsze próby zlocenia

- kolejna konikowa skrzyneczka na różności