To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

galanteria (rekawiczki, torebki, wstażki, paski, bizuteria) - Kolczyki szydełkowe

reni - Nie 10 Maj, 2009 20:32

super cool cool brawo brawo
elka j. - Nie 10 Maj, 2009 23:55

Wszystkie są niebanalne, fantastyczne cool
gosias - Pon 11 Maj, 2009 11:08

Makarbella, Smile śliczne cool brawo
Makarbella - Śro 13 Maj, 2009 01:23

Dziękuję pięknie za pochwały Smile
Przyznaję szczerze, że miło jest przeczytać, że komuś się moje kolczyki podobają.
To może jeszcze jedne?

gosias - Śro 13 Maj, 2009 06:49

Makarbella, Smile śliczne cool brawo
LidkaM - Śro 13 Maj, 2009 07:46

Odpadam! uklon Ja już więcej nie będę zaglądała na ten wątek, bo od Twoich kolczyków później kiepsko mi się pracuje - cały dzień o nich myślę i się na pracy skupić nie mogę. Masz talent! cool
Makarbella - Śro 13 Maj, 2009 11:09

gosias, LidkaM, dziękuję uklon
LidkaM, obiecuję, że jeśli może zmajstruję jeszcze jakieś kolczyki to wywieszę zdjęcie po południu... hahahihi

gosias - Śro 13 Maj, 2009 11:23

Makarbella, Smile wywieszaj koniecznie Smile
Phoebe - Śro 13 Maj, 2009 11:29

Makarbella, cool cool jakie slodkie! brawo brawo
buziaczek - Śro 13 Maj, 2009 12:16

przepiękne kolczyki brawo
Elżbieta P. - Śro 13 Maj, 2009 20:09

jakie śliczne kolczyki brawo brawo masz na nie jakieś schematy, czy robisz z głowy??
Makarbella - Śro 13 Maj, 2009 22:00

Pięknie dziękuję za pochwały cmoknięcie
Elżbieta P., robię z głowy, ale sugeruję się innymi wzorami. Te powyżej, różowe są zrobione mniej więcej wg tego schematu, który podała Alegrias na początku tego wątku:

ale z niewiadomych mi powodów wzięły i się skręciły. No to niech sobie będą skręcone - pomyślałam i tak je zostawiłam.

Z pewną nieśmiałością... jeszcze jedne. Obrobiłam szenilą istniejący stelaż, bo były trochę nazbyt złote:

kabyr - Czw 14 Maj, 2009 00:07

Pięknie robisz kolczyki. brawo
iwonka - Czw 14 Maj, 2009 06:21

Makarbellko kolczyki robisz prześliczne a te skręcone ACH..... cool cool brawo brawo brawo
halszka - Czw 14 Maj, 2009 09:37

Makarbella
- wszystkie są śliczne brawo brawo , ale najbardziej mnie zainteresowały te " w trójkącik " - co za patyczki użyłaś ? i jak je razem, połączyłaś ? - pięknie wyglądają i takie właśnie lubi moja córka ....

Phoebe - Czw 14 Maj, 2009 10:11

brawo brawo bardzo ladnie wyszly cool
Elżbieta P. - Czw 14 Maj, 2009 16:25

makarbella dziękuję radocha :kolejne kolczyki są równie śliczne brawo
gosias - Czw 14 Maj, 2009 20:56

Makarbella, Smile kolejne śliczne kolczyki cool cool cool brawo brawo brawo
Makarbella - Pią 15 Maj, 2009 03:13

Bardzo, bardzo dziękuję za pochwały, mrrrrrr love

halszka, wstyd się przyznać, ale to są patyczki do czyszczenia uszu. Po odcięciu wacików przekroiłam je na pół, nawlekam je na nitkę jak koraliki, zawiązuję supełek i nie odcinając tej nitki obrabiam: 1 półsłupek, 3 o. łańcuszka, półsłupek, 3 o. łańcuszka, w miarę ciasno. I już...

To co, jeszcze po kolczyku? wesoło mi

gosias - Pią 15 Maj, 2009 06:54

Makarbella, Smile kolejne cudo cool cool cool brawo brawo brawo
makneta - Pią 15 Maj, 2009 07:52

Super kolczyki cool
I dlaczego wstyd się przyznać jak zrobiłaś tamte kolczyki - liczy się inwencja i kreatywność brawo radocha hurrraaa

gosias - Pią 15 Maj, 2009 09:16

makneta napisał/a:
Super kolczyki cool
I dlaczego wstyd się przyznać jak zrobiłaś tamte kolczyki - liczy się inwencja i kreatywność brawo radocha hurrraaa

Dokładnie myślę tak samo, z niczego zrobić COŚ Smile

halszka - Pią 15 Maj, 2009 09:37

Makarbella
....
halszka, wstyd się przyznać, ale to są patyczki do czyszczenia uszu. Po odcięciu wacików przekroiłam je na pół, nawlekam je na nitkę jak koraliki, zawiązuję supełek i nie odcinając tej nitki obrabiam: 1 półsłupek, 3 o. łańcuszka, półsłupek, 3 o. łańcuszka, w miarę ciasno. I już...
....
jesteś WIELKA wesoło mi

bardzo ci dziękuję za odpowiedz , to żaden wstyd umieć zrobić coś z niczego i to zawsze popieram brawo brawo
a ciekawa byłam dlatego , że córka kupiła kiedyś podobne i w środku były kawałki wykałaczek - bardzo niepraktyczne

Phoebe - Pią 15 Maj, 2009 11:52

Makarbella, super! brawo brawo
a to ze potrafisz wymyslec takie cudenka "z niczego" - za to naleza Ci sie wielkie brawo brawo brawo

Makarbella - Sob 16 Maj, 2009 15:22

Jeszcze raz wszystkim bardzo, bardzo dziękuję za pochwały! cmoknięcie

halszka, też rozważałam wykałaczki, ale wyobraźnia podsunęła mi na tacy widok wyłażącej z kolczyka wykałaczki podczas przyjęcia, na którym zamierzałam błysnąć kolczykami... toć to gorsze od obcasów, do których przylega warstwa podsuszonego błota! hahahihi