Nasze prace - karteczki i pudełka danfi
lamika88 - Czw 28 Kwi, 2011 17:27
Cudowne prace
beacia-24 - Pią 29 Kwi, 2011 09:47
danfi, ani mi się śni żartować ja całkiem poważna jestem. Zamurowało mnie nie na żarty.
Pergamono od dawna mi się podobało. Mam jednak wrażenie, że nie jest to moja mocna strona. Co prawda nie próbowałam i póki co chyba nie będę się rzucać z motyką na słońce.
Napisz mi tylko skąd czerpiesz takie cudne wzorki. Mam na myśli środkową karteczkę na granatowym tle. Jest boska i porywam ją dla siebie
danfi - Pią 29 Kwi, 2011 15:05
lamika88 - dziękuję za miłe słowa
beacia-24- wzorki mam z internetu, ale mogę Ci przesac na maila jak zdecydujesz sie spróbować - te wzorki nie sa trudne. wystarczy mieć coś do wytłaczania, igłę do perforowania (może być cyrkiel), podkładkę pod mysz, coś do cieniowania (np. spinacz), ewentualnie biały długopis żelowy lub kredkę dla podkreślenia konturów i ...do pracy.
Koleżanka poprosiła mnie, abym wymyśliła ozdobę na butelkę w japońskim stylu (idzie na ślub i poproszono uczestników, by dostosowali sie do japońskiej stylistyki). Oto efekt mojej pracy:
danfi - Nie 01 Maj, 2011 18:26
Moje najnowsze kartki i pudełka komunijne:
ania121971 - Pon 02 Maj, 2011 08:41
Z wielką przyjemnością obejrzałam Twoje prace, są rewelacyjne!Pięknie wykonane i pomysłowe
danfi - Wto 03 Maj, 2011 19:20
ania121971 - dziękuję za miły komentarz . Cieszę się, że moje prace Ci się spodobały.
A to moja najnowsza kartka - zaproszenie.
beacia-24 - Czw 05 Maj, 2011 13:35
Słodziak totalny, ale jaki ładniusi. Masz talent w łapkach.
danfi - Pią 06 Maj, 2011 15:30
beacia-24 - dziękuję
A teraz ostatnie prace.
Moje młodsze "dziecię" w środę otrzyma sakrament bierzmowania, stąd karteczka pergamano:
Wybuchowe pudełko urodzinowe w brązach i beżach + karteczka:
A pamiętacie moje kimona? Dorobiłam im peruki i teraz prezentują sie tak:
Na resztę zapraszam do chomika
beacia-24 - Pią 06 Maj, 2011 17:37
danfi, jestem Twoją wielką fanką. Przepiękne te pergamono. Brak mi już słów by wyrażać swój zachwyt. Nie wiem jak ja dalej zniosę Twoją twórczość bo dosłownie mnie za każdym razem powalasz na kolana.
Kimonka z peruką wyglądają teraz jak należy.
Pudełeczko porywam razem z karteczką i nie ma co mnie gonić
onka15 - Pią 06 Maj, 2011 20:36
Jestemzauroczona twoimi pracami
danfi - Pon 09 Maj, 2011 16:16
Dziękuję wszystkim odwiedzającym ten wątek za budujące komentarz i oceny prac
Zbliża się Dzień Matki. Postanowiłam zrobić dla swojej kartkę pergaminową. W związku z tym, że jeszcze uczę się tej techniki, zrobiłam kartkę wg wzoru, który wydał mi się prosty. Kartka wykonana jest na zielonej kalce (rajska zieleń). Do oryginalnego wzoru dodałam motylka i wzór wykonałam jako przestrzenny. A oto efekt mojej pracy:
Jo.sta - Wto 10 Maj, 2011 00:03
danfi, to tak prosto brzmi "wzór wykonałam jako przestrzenny" - no widzę, że przestrzenny, ale zupełnie nie mieści mi się w głowie, jak można zrobić takie cudo z płaskiej kartki kalki ?! No bo to jest istne cudo! Twoje pergaminki są zachwycające! Pozostałe prace zresztą też
danfi - Śro 11 Maj, 2011 13:02
Jo.sta - dziękuje za miłe słowa , ale chyba nie za dobrze przyjrzałaś się kartkom - daleko im do doskonałości, ale ciągle się uczę i mam z tego ogromną frajdę (niestety nie mam przez to czasu na haft matematyczny )
To moja kolejna - komunijna
beacia-24 - Śro 11 Maj, 2011 16:48
danfi, pięknie Ci wychodzi to pergamono. Jak mówią trening czyni mistrza. Moim zdaniem karteczki są rewelacyjne pod każdym względem i nie ma co im zarzucić.
Wiem co mówię bo jedną mam w domku. Podziwiam ją ilekroć przechodzę obok ów półeczki, na której dumnie stoi.
onka15 - Śro 11 Maj, 2011 16:48
Sliczna i pilna uczennica z ciebie
ania121971 - Śro 11 Maj, 2011 23:40
Bardzo gustowne,taki styl bardzo lubie
danfi - Czw 12 Maj, 2011 14:46
beacia-24, onka15, ania121971 - dziękuję za miłe słowa, to miód dla mojego serca
beacia-24 - cieszę się, że mogłam zrobić Ci przyjemność
danfi - Nie 15 Maj, 2011 19:54
Koleżanka poprosiła, bym zrobiła kartkę na osiemnaste urodziny jej wnuka. Muszę się przyznać, że "męskie" kartki to dla mnie prawdziwe wyzwanie (nie do końca są w moich klimatach). A to efekt mojej pracy (jutro muszę zrobić jeszcze do niej pudełko):
- złożona kartka - rozłożona
beacia-24 - Pon 16 Maj, 2011 13:45
danfi, mowę mi odjęło po raz kolejny dnia dzisiejszego. Cudna ta kartka taka klimatyczna i wypracowana. Dajnie się wszystko komponuje, aż idę się jeszcze pogapić.
danfi - Pon 16 Maj, 2011 22:00
beacia-24 - a może interesuje Cię wzór?
Kolejne prace, to pudełko, kartki - doniczki oraz urodzinowa dla koleżanki koleżanki (znowu nie udało mi się skończyć pudełka)
beacia-24 - Wto 17 Maj, 2011 13:41
danfi, jeśli byś była tak miła to poproszę na maila na pewno się nie zmarnuje.
Wygląda to połączenie naprawdę fajnie. W pudełeczku to już zupełnie odlotowo.
Kolejne nowości fantastyczne. Oj nie masz litości dla mnie zupełnie hahaha. Czekam niecierpliwie na niedokończone pudełeczko.
onka15 - Wto 17 Maj, 2011 15:01
Piekne wszystkie to i moze ja sie o wzor usmiechne Danusiu
marciulaTOja - Wto 17 Maj, 2011 20:43
danfi, no proszę, to my na hafcie matematycznym poznałyśmy tylko niewielki ułamek Twojego talentu. Cuda kobieto tworzysz
danfi - Śro 18 Maj, 2011 23:00
Dziękuję Wam kobietki za miłe słowa. Cieszę się, że moje prace podobają się Wam. Mam nadzieję, że i ostatnią przyjmiecie życzliwie. A oto ona:
onka15 - Czw 19 Maj, 2011 21:54
Danusiu ta kartka to mnie powalila
|
|
|