To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - kartki wernatki

AdamJanW - Czw 19 Sty, 2012 19:49

Witam,
słoneczniki pierwsza klasa brawo brawo brawo Kilkakrotnie podchodziłem do zrobienia wcześniejszego wzoru, ale w połowie drogi dawałem sobie spokój. Nie mam tyle cierpliwości Laughing Na razie wolę cieszyć oczy Twoimi pracami uklon uklon uklon
Pozdrawiam Adam

wernatka - Czw 19 Sty, 2012 21:47

Dziękuję Adamie
wernatka - Nie 29 Sty, 2012 18:06

Dzisiaj mam do pokazania kolejny obrazek, jak poprzedni inspirowany motywem koronki klockowej. To chyba już ostatni obrazek bo muszę się wreszcie zabrać za kartki wielkanocne Very Happy

marciulaTOja - Nie 29 Sty, 2012 18:19

wernatka, brawo brawo przepiękny obraz. Nawet nie chcę wyobrażać sobie ile pracy w to musiałaś włożyć. uklon dla Twojej pracy, włożonej w ten obraz.
ABA - Nie 29 Sty, 2012 18:42

Wernatka, ale mnie zadziwiłaś tym pieknym obrazem.
brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

danfi - Nie 29 Sty, 2012 18:50

WOW!!! Śliczności cool brawo uklon
Szachrajka - Nie 29 Sty, 2012 19:53

Ależ to jest wspaniałe! uklon
Obejrzałam też inne- cos wspaniałego!!! uklon

onka15 - Nie 29 Sty, 2012 20:52

piękne obrazeczki brawo brawo brawo brawo
Elunia - Nie 29 Sty, 2012 22:30

musiałaś się nieżle naplatać tych niteczek-są wspaniałe twoje obrazki
wernatka - Pon 30 Sty, 2012 00:03

Bardzo Wam dziękuję cmoknięcie cmoknięcie za przemiłe komentarze, aż się chce dalej wyszywać.

Na razie z obrazkami koniec bo mnie mąż z chałupy wygoni zebalek a nitek Elu to się trochę naplątałam, ale fajnie szło. Najgorzej było coś wymysleć tym dzieciakom, ale nastepnym razem będzie może lepiej Very Happy

kaczucha - Pon 30 Sty, 2012 00:41

Witam serdecznie.Podpisuję się pod wszystkimi pochwałami,bo w pełni zasłużone.Kartki prześliczne ,ilość imponująca.Jednak obrazy zauroczyły mnie całkowicie.Są cudowne, REWELACYJNE!!! Moje uznanie kwiatek dla ciebie uklon
Dobrze ,że są albumy na Picassie .Można dokładnie wszystko zobaczyć .Dzięki.

elci_a - Pon 30 Sty, 2012 19:42

Ogromne gratulacje. Piękna praca.
Violetta21 - Wto 31 Sty, 2012 10:54

pięknie się prezentuje cool cool
wernatka - Śro 01 Lut, 2012 16:36

kaczucha
, elci_a, Violetta21, dziękuję cmoknięcie

kasia123 - Śro 01 Lut, 2012 18:58

brawo brawo brawo Piękna praca.
AdamJanW - Pią 03 Lut, 2012 18:42

Witam,
widzę kolejne arcydzieło brawo brawo brawo Gratuluję pomysłu i wykonania, no i oczywiście czekam na kolejną wspaniałą pracę cool
Pozdrawiam Adam

wernatka - Wto 07 Lut, 2012 09:20

kasia123, AdamJanW, bardzo Wam dziękuję

Oto moja najnowsza praca, karteczka imieninowa.
Zdjęcie jest byle jakiej jakości, ale na skutek złośliwości rzeczy martwych zrobione zostało w pośpiechu, w ostatniej chwili.

Część koralików niestety nie doszła do adresatki w całości, nie pomogła folia bombelkowa i dodatkowa kartka papieru. Dobrze, że siostra ma identyczne koraliki to sobie doklei.
Zawsze jak patrzę na te Wasze kartki z pięknymi wystającymi kwiatami to sobie myślę, że Wy ich chyba nie wysyłacie naszą kochaną pocztą. Nawet jakbym zrobiła pudełko to i tak pewnie doszłoby rozgniecione, no chyba że byłoby pancerne jakieś.

marciulaTOja - Wto 07 Lut, 2012 09:34

wernatka, kartka jest piękna, skromna ale bardzo efektowna Smile
Niestety co do poczty to prawda, prawie zawsze coś nabroją, nie raz dostałam otwarty list. Otwierają tylko listy z zagranicy (pewnie liczą na pieniądze), krajowy otwarty mi się nie zdarzył. Moje przesyłki, chyba dochodzą w miarę nie naruszone, a przynajmniej nikt z moich adresatów się nie skarżył na poodklejane elementy, czy innego typu uszkodzenia.
Wracając do karteczki, to pierwsza myśl, jaka narodziła się w głowie po zobaczeniu karteczki, jeszcze przed powiększeniem zdjęcia, że to pergamono Smile

Anja - Wto 07 Lut, 2012 09:49

Pięknie wyglada twoja kartka brawo

A jeśli chodzi o pocztę, to sporo kartek nią wysyłam. Ale trochę inaczej kleję wtedy elementy. Koraliki, guziki przyszywam lub kleję klejem na gorąco (ale mocniej niż zwykle). Często próbuję, czy się nie oderwą. Jeżeli jest mało płaska dodatkowo zabezpieczam warstwą bąbelków (ze starych kopert) lub tekturą. Tworzę rodzaj szufladki (z małym luzem) i oklejam taśmą. Dopiero wtedy do koperty.

wernatka - Wto 07 Lut, 2012 10:39

marciulaToja, Anja, cieszę się, że Wam się moja karteczka spodobała cmoknięcie

Co do koralików to one były dobrze przyszyte, tyle, że wyglądało jakby ktoś część z nich rozdeptał. To były dość duże koraliki, zwykle wysyłałam mniejsze. Nie wiem jak dochodziły bo przecież nikt kulturalny się nie poskarży.
Wiem Anja, że można tak zrobić jak piszesz, ale to trochę mało eleganckie. Ja dużo kartek wysyłam do moich sędziwych ciotek i musze wymyśleć jakis prosty i estetyczny sposób. Powiem szczerze, że tylko dlatego, że wysyłałam tę kartkę siostrze wrzuciłam do koperty dodatkowo folię bombelkową, zwykle wkładałam tylko kartkę papieru. Są takie białe pianki pod wykładziny może one by sie nadały? Pomyślę.

A co do katki Marto , pewnie dlatego masz skojarzenia z pergaminem, bo istotnie myślałam o pergaminie przygotowując kartkę dla siostry. Wtedy jednak przypomniał mi się ten wzór. Zawsze mi się podobał, wreszcie trafiła się okazja, żeby go wyszyć Very Happy

Elunia - Wto 07 Lut, 2012 19:41

śliczna
danfi - Wto 07 Lut, 2012 23:40

Piękna i oryginalna karteczka cool
beacia-24 - Śro 08 Lut, 2012 10:37

Słoneczniki mnie rozbroiły na całego. Podziwiam za wytrwałość, połączenie kolorów i cierpliwość. Widać perfekcję wykonania jestem pod wielkim wrażeniem. Padam na kolana i biję pokłony przed takim talentem uklon uklon
onka15 - Śro 08 Lut, 2012 16:23

Śliczna karteczka brawo brawo brawo
wernatka - Śro 08 Lut, 2012 18:21

Elunia, danfi, beacia-24, onka15, dziękuję cmoknięcie