To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prywatne galerie - Calicji Przetwórnia Odpadów - Kołowiec

buziaczek - Pią 17 Sie, 2012 23:58

bardzo ładny zbiór nowości cool
calicja - Czw 23 Sie, 2012 12:18

Tym razem mitenki:

dla Vikinga

i dla wiktoriańskiej damy

ciapara - Czw 23 Sie, 2012 17:43

Fajne bardzo!!! brawo brawo
saba52 - Pią 24 Sie, 2012 01:14

Wogóle powiadomień nie dostałam wrrrrr
A tu tyle fajnych dziergadełek cool cool brawo brawo brawo brawo

darka - Pią 24 Sie, 2012 21:33

Wspaniałości pokazujesz! Bardzo pomysłowe!!! brawo
Violetta21 - Pią 24 Sie, 2012 21:39

Bardzo fikuśnie wyglądają te mitenki cool cool
elapok - Pon 27 Sie, 2012 14:27

Świetnie wesolutkie mitenki
romualda - Pon 27 Sie, 2012 15:09

Ładne te mitenki. brawo
Dinda - Pon 27 Sie, 2012 19:40

Witaj Very Happy .Widzę, że przygotowania do zimy idą pełną parą cool . Te pierwsze są ciekawie wykonane. Ja jestem w trakcie robienia szalika.
calicja - Pią 07 Wrz, 2012 20:41

ciapara, Dinda, romualda, elapok, Violetta21, darka, saba52, bardzo dziękuję Dziewczyny za miłe - jak zwykle - słowo cmoknięcie

Natomiast tym razem coś z innej beczki - jak się może domyślacie lub wiecie, zajmuję się szeroko rozumianymi sprawami finansowymi i czasem coś tam na blogu finansowym naskrobię.
Zachęcam Was do przeczytania ostatniego wpisu na www.finansowy.pl - to może być ważna informacja dla wszystkich Pań.
Jeśli będziecie miały jakieś pytania to chętnie odpowiem, pomogę.

http://www.finansowy.pl/3...d-podwyzka.html

calicja - Śro 10 Paź, 2012 09:24

I znów trochę prywaty Smile.
Moja córcia studiuje wzornictwo na ASP i w końcu (chyba rok jej to zajęło puknąć się)
uruchomiła stronę www ze swoimi pracami i projektami - ZAPRASZAM WAS DO OGLĄDANIA

romualda - Śro 10 Paź, 2012 17:47

Oglądnęłam, gratuluje córeczki - bardzo zdolna brawo
Anonymous - Śro 10 Paź, 2012 19:33

calicja Pięknie opracowana strona Twojej Olgi cool kwiatek dla ciebie brawo
A zawartość artystyczna oszołamia. Wspaniałe prace, piękne zdjęcia. Serdecznie gratuluję i podziwiam. kwiatek dla ciebie cmok

calicja - Śro 10 Paź, 2012 19:43

romualda, langra, bardzo Wam dziękuję -przekażę adresatce Smile

langra napisał/a:
A zawartość artystyczna oszołamia.
ale do Twoich prac jeszcze jej daleko!!! uklon
chesseva - Czw 11 Paź, 2012 10:53

Co do prac Olgi to sama chętnie weszłabym w posiadanie wodowyglądającej patery na owoce i notatnika na wzory. Niezwykle pomysłowe i piękne projekty. A kolaż ze zdjęć kołatek i klamek powinien zawisnąć w jakimś pięknym i przestronnym przedpokoju (kojarzą mi się z zapraszaniem i wchodzeniem).
Anonymous - Czw 11 Paź, 2012 19:02

calicjaAlu, bardzo Ci dziękuję, chyba mnie przeceniasz, ale jest mi bardzo miło love A znasz powiedzenie "Cudze chwalicie..." Olga ma talent i dużo czasu, żeby rozwinąć skrzydła cmoknięcie
calicja - Czw 11 Paź, 2012 19:15

langra, tym razem to Ty siebie nie doceniasz - Twoje batiki są przecudne, delikatne i fantastycznie skomponowane, a o lampach nie wspominam bo to dla mnie jakiś kosmos jest.

chesseva napisał/a:
sama chętnie weszłabym w posiadanie
hymmm jest tam mail do Olki - chyba można negocjować Smile - dzięki za miłe słowa
calicja - Nie 14 Paź, 2012 14:49

Nareszcie mam coś porządnego, czym mogę się pochwalić - robiłam ten sweter chyba z rok, bo w międzyczasie zabrakło mi kolorowej wełny i czekałam na nią kilka mies, a potem było za gorąco żeby wełnę brać do rąk. Jestem z niego bardzo dumna bo jest to od początku do końca mój pomysł (poza kwiatowym wzorkiem wygrzebanym z zasobów i dostosowanym do potzreb).
Dzięki forum wykorzystałam trzy nowe, poznane tu techniki - dwustronny wzór, wykończenie I-cordem (rękawy i kołnierz) oraz dorabiane od góry rękawy.
Zdjęcia są robione przy sztucznym świetle i przekłamują kolor ale juz nie mogłam się doczekać zeby sie pochwalić Smile - sweterek po tak długim robieniu wymagał niestety uprania - w realu jest ciemno-szary, kolorowe wstawki są fioletowo-różowe z szarym. Jak wyschnie to postaram się zaprezentować na "ludziu"
Wykonany z ALIZE LANAGOLD szarej - 240m/100gr - część jednolita
ALIZE LANAGOLD FINE szara i FINE MISSISIPI kolorowa 390m/100g - w częściach ozdobnych
Wszystkie włóczki akryl z wełną 50/50 mniej więcej.

Jest bardzo gruby i ciepły - na słoneczne jesienne dni jak znalazł.

Robiłam go bardzo ścisło co jest dla mnie dużym wyzwaniem bo raczej robię luźno - musiałam wziąć najcieńsze druty jakie mam czyli (chyba ) 2,5

we_st - Nie 14 Paź, 2012 15:56

Dobrze, że siedzę, bo bym z zachwytu padła Wink Cudny sweter. Nic dziwnego, że jesteś dumna cool
kasia123 - Nie 14 Paź, 2012 16:23

Piękny sweterek, brawo brawo brawo dla Ciebie.
Kelmuska - Nie 14 Paź, 2012 16:35

calicja, brak słów, po prostu cudo cool cool cool
zamia - Nie 14 Paź, 2012 16:40

Piękny, tylko podziwiać
nutinka - Nie 14 Paź, 2012 17:40

Cudo! Przepięknie wygląda, będę z niecierpliwością czekać na zdjęcia na ludziu. cool brawo
anle - Nie 14 Paź, 2012 18:33

Ożeż Ty, ale cudo wydziergałaś brawo
Barbara-Anna - Nie 14 Paź, 2012 20:57

Piękny płaszcz brawo