Nasze prywatne galerie - Calicji Przetwórnia Odpadów - Kołowiec
buziaczek - Pią 17 Sie, 2012 23:58
bardzo ładny zbiór nowości
calicja - Czw 23 Sie, 2012 12:18
Tym razem mitenki:
dla Vikinga
i dla wiktoriańskiej damy
ciapara - Czw 23 Sie, 2012 17:43
Fajne bardzo!!!
saba52 - Pią 24 Sie, 2012 01:14
Wogóle powiadomień nie dostałam wrrrrr
A tu tyle fajnych dziergadełek
darka - Pią 24 Sie, 2012 21:33
Wspaniałości pokazujesz! Bardzo pomysłowe!!!
Violetta21 - Pią 24 Sie, 2012 21:39
Bardzo fikuśnie wyglądają te mitenki
elapok - Pon 27 Sie, 2012 14:27
Świetnie wesolutkie mitenki
romualda - Pon 27 Sie, 2012 15:09
Ładne te mitenki.
Dinda - Pon 27 Sie, 2012 19:40
Witaj .Widzę, że przygotowania do zimy idą pełną parą . Te pierwsze są ciekawie wykonane. Ja jestem w trakcie robienia szalika.
calicja - Pią 07 Wrz, 2012 20:41
ciapara, Dinda, romualda, elapok, Violetta21, darka, saba52, bardzo dziękuję Dziewczyny za miłe - jak zwykle - słowo
Natomiast tym razem coś z innej beczki - jak się może domyślacie lub wiecie, zajmuję się szeroko rozumianymi sprawami finansowymi i czasem coś tam na blogu finansowym naskrobię.
Zachęcam Was do przeczytania ostatniego wpisu na www.finansowy.pl - to może być ważna informacja dla wszystkich Pań.
Jeśli będziecie miały jakieś pytania to chętnie odpowiem, pomogę.
http://www.finansowy.pl/3...d-podwyzka.html
calicja - Śro 10 Paź, 2012 09:24
I znów trochę prywaty .
Moja córcia studiuje wzornictwo na ASP i w końcu (chyba rok jej to zajęło )
uruchomiła stronę www ze swoimi pracami i projektami - ZAPRASZAM WAS DO OGLĄDANIA
romualda - Śro 10 Paź, 2012 17:47
Oglądnęłam, gratuluje córeczki - bardzo zdolna
Anonymous - Śro 10 Paź, 2012 19:33
calicja Pięknie opracowana strona Twojej Olgi
A zawartość artystyczna oszołamia. Wspaniałe prace, piękne zdjęcia. Serdecznie gratuluję i podziwiam.
calicja - Śro 10 Paź, 2012 19:43
romualda, langra, bardzo Wam dziękuję -przekażę adresatce
| langra napisał/a: | | A zawartość artystyczna oszołamia. | ale do Twoich prac jeszcze jej daleko!!!
chesseva - Czw 11 Paź, 2012 10:53
Co do prac Olgi to sama chętnie weszłabym w posiadanie wodowyglądającej patery na owoce i notatnika na wzory. Niezwykle pomysłowe i piękne projekty. A kolaż ze zdjęć kołatek i klamek powinien zawisnąć w jakimś pięknym i przestronnym przedpokoju (kojarzą mi się z zapraszaniem i wchodzeniem).
Anonymous - Czw 11 Paź, 2012 19:02
calicjaAlu, bardzo Ci dziękuję, chyba mnie przeceniasz, ale jest mi bardzo miło A znasz powiedzenie "Cudze chwalicie..." Olga ma talent i dużo czasu, żeby rozwinąć skrzydła
calicja - Czw 11 Paź, 2012 19:15
langra, tym razem to Ty siebie nie doceniasz - Twoje batiki są przecudne, delikatne i fantastycznie skomponowane, a o lampach nie wspominam bo to dla mnie jakiś kosmos jest.
| chesseva napisał/a: | | sama chętnie weszłabym w posiadanie | hymmm jest tam mail do Olki - chyba można negocjować - dzięki za miłe słowa
calicja - Nie 14 Paź, 2012 14:49
Nareszcie mam coś porządnego, czym mogę się pochwalić - robiłam ten sweter chyba z rok, bo w międzyczasie zabrakło mi kolorowej wełny i czekałam na nią kilka mies, a potem było za gorąco żeby wełnę brać do rąk. Jestem z niego bardzo dumna bo jest to od początku do końca mój pomysł (poza kwiatowym wzorkiem wygrzebanym z zasobów i dostosowanym do potzreb).
Dzięki forum wykorzystałam trzy nowe, poznane tu techniki - dwustronny wzór, wykończenie I-cordem (rękawy i kołnierz) oraz dorabiane od góry rękawy.
Zdjęcia są robione przy sztucznym świetle i przekłamują kolor ale juz nie mogłam się doczekać zeby sie pochwalić - sweterek po tak długim robieniu wymagał niestety uprania - w realu jest ciemno-szary, kolorowe wstawki są fioletowo-różowe z szarym. Jak wyschnie to postaram się zaprezentować na "ludziu"
Wykonany z ALIZE LANAGOLD szarej - 240m/100gr - część jednolita
ALIZE LANAGOLD FINE szara i FINE MISSISIPI kolorowa 390m/100g - w częściach ozdobnych
Wszystkie włóczki akryl z wełną 50/50 mniej więcej.
Jest bardzo gruby i ciepły - na słoneczne jesienne dni jak znalazł.
Robiłam go bardzo ścisło co jest dla mnie dużym wyzwaniem bo raczej robię luźno - musiałam wziąć najcieńsze druty jakie mam czyli (chyba ) 2,5
we_st - Nie 14 Paź, 2012 15:56
Dobrze, że siedzę, bo bym z zachwytu padła Cudny sweter. Nic dziwnego, że jesteś dumna
kasia123 - Nie 14 Paź, 2012 16:23
Piękny sweterek, dla Ciebie.
Kelmuska - Nie 14 Paź, 2012 16:35
calicja, brak słów, po prostu cudo
zamia - Nie 14 Paź, 2012 16:40
Piękny, tylko podziwiać
nutinka - Nie 14 Paź, 2012 17:40
Cudo! Przepięknie wygląda, będę z niecierpliwością czekać na zdjęcia na ludziu.
anle - Nie 14 Paź, 2012 18:33
Ożeż Ty, ale cudo wydziergałaś
Barbara-Anna - Nie 14 Paź, 2012 20:57
Piękny płaszcz
|
|
|