Nasze prace - moje hardangerowe początki
Halina46 - Śro 12 Mar, 2014 17:45
Danusiu podoba mi się ta ina taką wąska mam tkaninę albo może ktoś ma inny wzór to proszę ja jestem chetna na wspólne haftowanie.
https://lh4.googleusercontent.com/-p7we1VY5f7s/SEMi9z1mU-I/AAAAAAAALxo/LeduiduH2d4/w385-h529-no/Image9.jpg
Haniaga - Śro 12 Mar, 2014 19:37
Serwetka jest śliczna. Halinko,zawsze coś fajnego znajdziesz do wspólnego szycia .
Też bym chętnie szyła. Ale,ja bym chciała teraz szyć świątecznie (bożonarodzeniowo ).
Jeśli tą serwetkę Nikusia oceni ,że da się zrobić na świątecznie ,może niektóre elementy szyte złotą nitką, to byłoby dobrze.
Jeśli to zbyt duży kłopot i może serwetka straci na wyglądzie,to mając Danusi wskazówki wyszyję oryginał później. A wezmę się za tą serwetkę , którą ostatnio mi przysłała Danusia.
A na tą chwilę zielona do skończenia.
Haniaga - Czw 13 Mar, 2014 12:54
A oto moje postępy w szyciu.
Mam tam jeszcze parę w koronce poprawek.
Ale chyba nie jest źle.
Wstawiłam w naszych linkach nową gazetkę dla chętnych.
Nikus4 - Czw 13 Mar, 2014 15:03
Haniu ale już dużo masz. Został ci się tylko pajączkowy ażur. To pójdzie szybko.
Jeśki chodzi o ten wzór co Halinka przysłała to nawet mam schemat.
Można by przerobić na świąteczną. Myślę, że musiałaby być najlepiej biała tkanina i białe i złote nici. Złote to można by wyhaftować te gwiazdy, krzyże maltańskie a zamiast dziurek wyszyć gwiazdki. I już by była świąteczna serwetka.
Ale to musicie same wybrać wzór. Narazie muszę skończyc tę moją świąteczną. Zrobię zdjęcie i pokażę ile mam.
Halina46 - Czw 13 Mar, 2014 17:44
Haniu na pewno będzie piękna serwetka tylko jedzcze trochę masz do zrobienia. A blasku nabierze jak wypierzesz i wyprasujesz.
Kolorek tez mi się podoba i nie jest taka pstrokata jak moja.
Danusiu nad wzorkiem świątecznej pomyślimy.
Haniaga - Czw 13 Mar, 2014 18:14
Halinko ,
jak byśmy się zdecydowały na tą serwetkę, to wydaje mi się ,że Ty mogłabyś szyć bliżej oryginału a ja zmodyfikowaną na świąteczną wg. podpowiedzi Nikusi.
Ale tak jak napisałaś , pomyślimy.
Jeszcze mam przy zielonej sporo pracy.
A może byśmy spróbowały taką z łezkami. Co o tym myślisz?
Danusia ją szyła i Furba.
Jest śliczna.
Nikus4 - Czw 13 Mar, 2014 18:26
I prosta w haftowaniu. Podpowiem w każdym momencie jak bedziecie miały problemy.
Halina46 - Pią 14 Mar, 2014 06:30
CO zdecydujecie to będzie , ja raczej musze szyć bieżniki bo mam takie prostokątne resztki materiału ale to i tak jeszcze trochę potrwa zanim skończysz Haniu swoją. Póki co kończe taką żółta która kiedyś zaczęłam i zostawiłam chyba na rzecz tej różowej.
elapok - Sob 15 Mar, 2014 14:45
Haniu świetnie wygląda Twój azurkowy bieżnik. Też bym była chętna nawspólna pracę, ale robię teraz obrusik i sadzę, że nie szybko go skończę
danfi - Czw 03 Kwi, 2014 21:12
Ależ piękny haft!!!
Haniaga - Nie 06 Kwi, 2014 21:33
dzięki serdeczne za mobilizację.
i ja już mogę do Was dołączyć . Skończyłam.
To najtrudniejsza serwetka jaką do tej pory szyłam.
Nie powstałaby, gdyby nie zaangażowanie Nikusi i jej jak zawsze wielkie serce niosące pomoc i radę.
Naszpikowana nowymi , trudnymi wzorami , szlaczkami , domkami i wszystkimi innymi rzeczami , co by nawet przez moment nie myśleć o czymś innym.
Teraz jeszcze kosmetyka i gotowe.
Halina46 - Pon 07 Kwi, 2014 02:23
No to Haniu czekamy na focie.
Mnie na razie się nie chce haftować a może to przez porządki świąteczne. Ale na pewno chec powróci.
Nikus4 - Pon 07 Kwi, 2014 11:44
Haniu
Nie masz za co dziękować. Puki mogę to pomogę. Cieszę się, że haftujecie i uczycie się nowych elementów w hardangerze. Chociaż moja praca nie idzie na marne. Wówczas mam chęć pokazywać swoje prace i was wspierać w waszym haftowaniu.
Serwetka była rzeczywiście trudna ale to nie ja wybrałam ten wzór
Halinko, Haniu po świętach możemy zacząć wspólne haftowanie jeśli będziecie chciały. Tylko napiszcie którą chcecie, ja się dostosuje.
Ja już też skończyłam swoją serwetkę.
Halina46 - Wto 08 Kwi, 2014 07:00
Jak znajdę trochę czasu pooglądam swoje resztki materiału i wtedy zdecyduje się na co mnie będzie stać, ale na razie to robie porządki wiosenne.
Nikus4 - Wto 08 Kwi, 2014 11:33
No tak do świąt nie wiem czy coś zacznę nowego, chyba ,że coś małego z resztek tkaniny.
Haniaga - Śro 09 Kwi, 2014 08:58
a oto moja kolorystyczna wersja naszej wschodniej piękności.
Jestem zadowolona z uzyskanego efektu.
jeszcze raz dziękuję Nikusi za pomoc i Halince za wypatrzenie tego cuda.
Halina46 - Śro 09 Kwi, 2014 10:28
Haniu serwetka wyszła Ci prześlicznie. Prawda ze cudo?
Podziwiam Cie za prucie niektórych elementów.
wernatka - Śro 09 Kwi, 2014 11:08
Prześliczna serweta
Śledzę Was od poczatku, nie mogę się napatrzeć, takie cuda pokazujecie
Nikus4 - Śro 09 Kwi, 2014 12:07
Ojej ale pięknie wygląda Wszystko tak równiutko wyszyte i wg schematu. Kosztowała wiele godzin pracy ale jaki wspaniały jest efekt. Brawo, brawo, brawo
elcja27 - Śro 09 Kwi, 2014 21:36
przepiękna,a za cierpliwość i ogrom pracy
Nikus4 - Czw 10 Kwi, 2014 14:47
Co rusz zaglądam na forum pooglądać twój bieżnik, tak mi się podoba! Kolor piękny i sam haft też.
Haniaga - Czw 10 Kwi, 2014 18:34
dziękuję bardzo za tyle miłych i ciepłych słów.
Od razu ciepłej na serduchu .
elapok - Śro 16 Kwi, 2014 15:05
Haniu wyszła Ci przecudnie, jest po prostu śliczna!!!!
Haniaga - Wto 27 Maj, 2014 14:28
a tak wyglądają moje postępy w szyciu naszego obrusa.
Pokazuję na drugim zdjęciu koniczynkę. Przyznaję trochę miałam z nią kłopotu. W pierwszym momencie, myślałam, że mam za dużo niteczek.
Koło ratunkowe do Danusi zostawiłam na cięższe szycie.
Brakuje jeszcze na "wygibasach " paru krzyżyków. Wczorajsza burza zabrała dostęp do internetu. Na schemacie widziałam kwadracik z przekątną. Ale nie byłam pewna.
Nie jestem też przekonana , czy nie jest za mały kontrast pomiędzy dwoma fioletami.
Niby w kłębuszku widać różnicę . W szyciu już tak niekoniecznie.
Elu,
dziękuję za dobre słowo o zielonej serwecie.
Przepraszam, że zaaferowana nowym obrusem czynię to tak późno.
Nikus4 - Wto 27 Maj, 2014 15:32
Oj! Haniu ale ślicznie ci wychodzi. Miałaś problem z dziurkami a ja tego problemu nie widzę, bardzo ładnie ci te dziureczki wyszły.
Koniczynka też ładna. Jeśli chodzi o konrtast nici, no to ja myślę, że jest idealny. Fajnie dobrałaś nici, myślę, że koleżanki to potwierdzą.
A tak nawiasem mówisz, że ja pędzę a popatrz tylko gdzie ty już wylądowałaś? Widzę, że podoba wam się wspólne haftowanie.
|
|
|