To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Maranta frywolitkuje

Violetta21 - Sob 11 Sie, 2007 17:36
Temat postu: Maranta też już umie frywolitkować
Aniu dla Ciebie to łatwizna a ja ooooo mam taką minkę Smile
Bernadka - Sob 11 Sie, 2007 18:35

brawo brawo brawo brawo śliczne szarości
brawo brawo brawo brawo

Beata61 - Sob 11 Sie, 2007 22:19

Aniu, "banalnie łatwe" szarości wyszły bardzo piękne brawo
asia0407 - Sob 11 Sie, 2007 23:06

śliczności cool cool cool cool
summer21 - Pon 13 Sie, 2007 08:17

cool brawo brawo cmoknięcie kwiatek dla ciebie
maranta - Pon 13 Sie, 2007 16:01

cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie uklon uklon uklon

Skoro mnie tak chwalicie, to kolejne szarości pokażę- nitka ta sama tylko koraliki inne hopla

Anna B. - Pon 13 Sie, 2007 18:17

Pięknie Ci te szarości wychodzą! brawo uklon
maranta - Pon 13 Sie, 2007 19:22

Dziękuję cmok

Za to teraz kompletny niewypał puknąć się

Wymyślałam wzorek, miał być ładny naszyjnik, ale w trakcie roboty mi się nie spodobał i skończyłam na króciutkiej bransoletce.
Jeszcze nie prasowana, bo się waham czy ją pociąć i odzyskać koraliki, czy jednak dorabiać naszyjniczek i kolczyki czy wrzucić w ciemny kąt i zapomnieć hmm

Jest w niej pełno błędów, bo tak sobie próbowałam jak to wyjdzie i w trakcie roboty modyfikowałam coby się lepiej układało.
Jak już doszłam do tego jak zrobić, żeby było najlepiej, to mi się przestało podobać puknąć się

Renulek - Pon 13 Sie, 2007 19:52

a czemuż to przestało Ci się podobać puknąć się co?

uważam, że byłaby z tego prześliczna obróżka na szyje jupi wymontuj zapięcie i dorób dalej kazanie

Violetta21 - Pon 13 Sie, 2007 19:55
Aniu śliczności cool bye
_ulcia - Pon 13 Sie, 2007 20:41

Mnie się również podoba jest śliczna nie psuj tego co zrobiłaś oooo nieee
za całość należą Ci się wielkie brawo brawo brawo

Halkuk - Wto 14 Sie, 2007 07:46

Cudne cool brawo cool aż brak słów ! A ta bransoletka urocza , naprawdę śliczny komplecik mógłby z tego być uklon Jest taka delikatna wesoło mi
summer21 - Wto 14 Sie, 2007 08:20

piękności tworzysz !!!!!!!! brawo brawo
Bernadka - Wto 14 Sie, 2007 09:03

Renulek napisał/a:
wymontuj zapięcie i dorób dalej
no właśnie popieram renulka jest super ( a w nawiasie może schemacik mogłabym wyłudzić bo strasznie się spodobał pewnej panience) brawo brawo brawo brawo brawo brawo
milamirka - Wto 14 Sie, 2007 09:55

jakie to slicznosci bozeeeeeeeeeeeeee a ja taka gapaaaaaaaaaa placzek tylko druty umie trzymac wściekły

http://milamirka.fotosik.pl/albumy/186300.html

maranta - Wto 14 Sie, 2007 09:56

Skoro się podoba, to zostawię i dorobię naszyjnik, ale nie w formie obróżki, no i może jak starczy cierpliwości to i kolczyki się ulęgną wesoło mi

Bernadka napisał/a:
a w nawiasie może schemacik mogłabym wyłudzić bo strasznie się spodobał pewnej panience

Spróbuję narysować, choć żadnego talentu w tym kierunku nie objawiam, więc się nie przestrasz jak zobaczysz hahahihi

Jest tylko jeden problem- nie miałam nici jednakowej grubości a uwziełam się na te kolory, więc łodyżki- zielona aida to 10-tka a fiolecik- 20-tka, więc albo będziesz musiała zwiększyść ilość pętelek w łodyżce- jeśli będziesz całość robiła z cieńszych nici, albo zmniejszyć na płatkach- jeśli z grubszych nie wiem

maranta - Wto 14 Sie, 2007 10:39

przepraszam

kresek - Wto 14 Sie, 2007 11:08

Rewelacyjne te Twoje wyroby, ja myślę, że jednak warto dorobić naszyjnik do tej bransoletki, bo jest na prawdę śliczna.
Bernadka - Wto 14 Sie, 2007 13:50

maranta, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie będę myśleć co zrobić z grubościami cmoknięcie kwiatek dla ciebie
karmelek - Wto 14 Sie, 2007 14:46

Ty to masz TALENT.... uklon
alicja11 - Wto 14 Sie, 2007 15:00

Aniu jestem pełna podziwu i uznania dla Twoich frywolitek ,sa boskie . cool brawo brawo cmoknięcie
maranta - Śro 15 Sie, 2007 17:46

Skończyłam ten dziwaczny komplecik hahahihi
Troszkę w naszyjniku zastosowałam inną metodę robienia łodyżek i dodawałam koraliki w środku kwiatków.
Chcąc nie chcąć musiałam takie same koraliki podoczepiać na koniec i do bransoletki- nie miałam wyjścia, na różnicę łodyżek nic już nie poradzę wesoło mi

Cieszę się, że nie zniszczyłam tej bransoletki, bo całość mi się nawet zaczyna podobać jęzorek

milamirka - Śro 15 Sie, 2007 18:33

ten dziwaczny komplecik Maranto to cudo ty to masz zdolnosci tylko ci pozazdroscic duze brawa za wytrwalosc i za piekne prace radocha brawo brawo brawo
eBeata - Śro 15 Sie, 2007 19:10

Maranto -szarości sa piekne radocha radocha
a fioleto-zielenie tak wiosennie radosne radocha radocha

Violetta21 - Śro 15 Sie, 2007 19:32
Aniu ten komplecik zieleń z fiołkami jest rewelacyjny cool hopla brawo radocha