Nasze prywatne galerie - Calicji Przetwórnia Odpadów - Kołowiec
maranta - Nie 14 Paź, 2012 21:04
Ależ to piękne, no nie mogę wprost z zachwytu, cudny
calicja - Nie 14 Paź, 2012 21:35
Ojej Dziewczyny!!! Wielkie dzięki - ależ mi miło! Tyle pochwał od Was to jest super sprawa, szczególnie jak człowiek ma doła.
Mam nadzieje, ze nie będzie padać i uda mi sie w nim pochodzić trochę.
Jak by ktoś chciał skopiować - zapraszam .
Krakowianka - Nie 14 Paź, 2012 21:48
Cudny, piekny!!!!! zazdroszczę takich umiejętności
marysia54 - Nie 14 Paź, 2012 22:40
Alicja aż mnie zatkało ale cudo zrobiłaś
sweter jest przepiękny, brak mi słów
Gratulacje dla córki , zdolna dziewczyna, wiadomo po mamie
BasiaBi - Nie 14 Paź, 2012 23:05
Cudny!! Wzór dwustronny daje niesamowity efekt
AlaJ - Nie 14 Paź, 2012 23:20
Sweter - cudo. Teraz z wkładką, pięknie proszę
Violetta21 - Nie 14 Paź, 2012 23:47
Sweterek po prostu majstersztyk
alutka171 - Pon 15 Paź, 2012 01:30
Świetny płaszczyk, super prace
Beata61 - Pon 15 Paź, 2012 10:10
Przepiękny, normalnie wymiękłam i stwierdziłam, że nie potrafię robić na drutach
myczka - Pon 15 Paź, 2012 10:13
zachwycona jestem Twoimi zdolnościami,piękne dzieło
Aniela41 - Pon 15 Paź, 2012 14:34
Piekny sweterek
darka - Pon 15 Paź, 2012 17:01
WSPANIAŁY!!!
Madzia - Pon 15 Paź, 2012 17:42
Brak słów, jest zachwycający
bryanka0 - Pon 15 Paź, 2012 17:51
Mistrzostwo i artyzm piękny.
anpar - Pon 15 Paź, 2012 18:04
ten sweterek to cudooooooooo prawdziwe dzieło ))))
jak Ty to wrabiałaś ???? że nie masz z tyłu nitek
Orijanna - Pon 15 Paź, 2012 18:18
przepiękne to wszystko
jeszcze zbieram szczękę z podziwu
calicja - Pon 15 Paź, 2012 19:20
Dziewczyny kochane - wielkie dzięki za tyle pochwał.
I chcę Wam powiedzieć, że to - chociaż wyglądana trudne - wcale trudne nie jest. Każda z Was pewnie prosty sweter prawymi i lewymi zrobić umie i to jest dokładnie taki prosto robiony sweter tylko w niektórych miejscach zamiast jednej nitki robi się dwoma cieńszymi (dwustronnie) - ot i cała filozofia. Chyba ważniejszy jest tu pomysł żeby zrobić coś nowego - realizacja to juz .... pikuś .
Zachęcam Was do spróbowania - będzie okazja mieć niepowtarzalny ciuszek. A ja chętnie pomogę.
| Cytat: | | jak Ty to wrabiałaś ???? że nie masz z tyłu nitek |
anpar, robione jest to wg już omawianego tu http://maranciaki.pl/foru...ghlight=#385544 sposobu - jak się spróbuje to jest to bardzo łatwe i praktycznie można takie wstawki robić bardzo łatwo jako listwy do swetrów, łączenie z gładkim jest takie jak w każdym żakardzie czyli nitki się zawija o siebie - i gotowe.
I jeszcze dodam, ze to Wasza - forumowa zasługa, że nabrałam ochoty znów na drutowanie, nauczyłam sie wielu nowych rzeczy. a właściwie nauczyłam się od nowa robić na drutach i na konie zaczęłam wymyślać nowe wzory.
Ja Wam dziękuję za pomoc
Anonymous - Pon 15 Paź, 2012 23:53
calicja Jesteś Mistrzynią Żakardów
O Boże, jaki ten sweter jest piękny, cudny...a właściwie to zjawiskowy, urokliwy i aż brak mi słów...Prawdziwa perełka
Też bym chciała mieć taki!!! Alu, czy boczne bordery doszywałaś czy robiłaś razem z przodami? Przenicowałam zdjęcia, ale nie jestem pewna.
calicja - Wto 16 Paź, 2012 09:37
langra, bardzo dziękuję .
wszystko jest robione razem - i dół i boki - zaczyna się od dolnej listwy dwustronnym, a potem część zamieniam na jedną nitkę (tzn z 2oczek z prawej i lewej strony żakardu robię normalnie jedno oczko gładka wełną) a listwę boczną dalej robię dwustronny zawijając ze sobą nitki na łączeniu. A rękawy odwrotnie - robione od góry i na mankiet przechodzę na dwustronny (tzn. przerabia się jeden rzad 2 nitkami, w następnym się je rozdziela na prawe i lewe i dalej wiadomo.
langra - powodzenia
Elżbieta P. - Wto 16 Paź, 2012 13:01
ale fantastyczna robota!!! mistrzowskie wykonanie!!!
rzenia - Wto 16 Paź, 2012 20:27
Z wrażenia dojść do siebie nie mogę. Piękny, cudowny, oszałamiający a w dodatku w moich kolorach.
saba52 - Czw 18 Paź, 2012 19:24
A ja normalnie nie wiem co napisać!!!!
Kompletnie mnie zatkało!!!
Frida - Czw 18 Paź, 2012 20:14
Masz wyjątkową przetwórnię odpadów, bo powstają w niej cudeńka. Sweter piękny, jestem pełna podziwu dla Twoich umiejętności. Wielkie brawa !
guzanna - Czw 18 Paź, 2012 21:14
Calicjo, to arcydzieło sztuki dziewiarskiej! Przecudnej urody! Warszawka zeschnie z zazdrości!
calicja - Czw 18 Paź, 2012 21:50
Bardzo, bardzo, bardzo Wam dziękuję za te fantastyczne pochwały
Dziś sweterek miał debiut na ulicy .... i tak się złożyło całkiem niechcący, że poszłam w nim do nowego sklepu z włóczkami (Górczewska przy Młynarskiej na Woli - adres dla Warszawianek - jeśli jeszcze nie słyszałyście - sklep http://www.amiqs.pl/showroom-klub-amiqs.html otworzyli właściciele amicusa - przyznam, że nie znałam wcześniej tej firmy i jej internetowego sklepu. Wybór włóczek olbrzymi - pierwszy tak duży asortyment w W-wie stacjonarnie. )
Pogadałam chwile z właścicielami - Pani myślała, że sweter ...... robiony maszynowo !!!
Ja natomiast jestem dziś bardzo dumna z mojego dziecka, ponieważ jej projekt opakowań został umieszczony na stronie http://www.packagingoftheworld.com/ - są tam publikowane najciekawsze opakowania nadsyłane z całego świata - to bardzo duże wyróżnienie, tym milsze, że Polaków tam jak na lekarstwo http://www.packagingofthe...&max-results=14 i jest chyba jedyną studentką pośród Polaków, których projekty są publikowane - reszta to już profesjonalni projektanci.
No i pod projektem jest link do jej strony www, a wiec ..... prace poszły w świat .
Przepraszam za tą prywatę... ale sami rozumiecie - matka jest dumna ......
|
|
|