To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prywatne galerie - Calicji Przetwórnia Odpadów - Kołowiec

maranta - Nie 14 Paź, 2012 21:04

Ależ to piękne, no nie mogę wprost z zachwytu, cudny uklon brawo
calicja - Nie 14 Paź, 2012 21:35

Ojej Dziewczyny!!! Wielkie dzięki cmoknięcie - ależ mi miło! Tyle pochwał od Was to jest super sprawa, szczególnie jak człowiek ma doła.
Mam nadzieje, ze nie będzie padać i uda mi sie w nim pochodzić trochę.
Jak by ktoś chciał skopiować - zapraszam bye .

Krakowianka - Nie 14 Paź, 2012 21:48

Cudny, piekny!!!!! zazdroszczę takich umiejętności uklon brawo brawo brawo
marysia54 - Nie 14 Paź, 2012 22:40

Alicja aż mnie zatkało mdleje ale cudo zrobiłaś uklon
sweter jest przepiękny, brak mi słów brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

Gratulacje dla córki , zdolna dziewczyna, wiadomo po mamie cool cool cool

cmoknięcie

BasiaBi - Nie 14 Paź, 2012 23:05

Cudny!! Wzór dwustronny daje niesamowity efekt brawo brawo brawo
AlaJ - Nie 14 Paź, 2012 23:20

Sweter - cudo. Teraz z wkładką, pięknie proszę kwiatek dla ciebie
Violetta21 - Nie 14 Paź, 2012 23:47

Sweterek po prostu majstersztyk cool cool
alutka171 - Pon 15 Paź, 2012 01:30

Świetny płaszczyk, super prace cool brawo
Beata61 - Pon 15 Paź, 2012 10:10

Przepiękny, normalnie wymiękłam i stwierdziłam, że nie potrafię robić na drutach Sad
brawo

myczka - Pon 15 Paź, 2012 10:13

zachwycona jestem Twoimi zdolnościami,piękne dzieło uklon
Aniela41 - Pon 15 Paź, 2012 14:34

Piekny sweterek brawo brawo brawo
darka - Pon 15 Paź, 2012 17:01

radocha gały WSPANIAŁY!!!
Madzia - Pon 15 Paź, 2012 17:42

Brak słów, jest zachwycający uklon uklon uklon uklon uklon uklon
bryanka0 - Pon 15 Paź, 2012 17:51

Mistrzostwo i artyzm brawo brawo brawo brawo piękny.
anpar - Pon 15 Paź, 2012 18:04

ten sweterek to cudooooooooo prawdziwe dzieło Smile))))
jak Ty to wrabiałaś ???? że nie masz z tyłu nitek gały gały gały

Orijanna - Pon 15 Paź, 2012 18:18

przepiękne to wszystko
jeszcze zbieram szczękę z podziwu
radocha brawo kwiatek dla ciebie brawo radocha

calicja - Pon 15 Paź, 2012 19:20

Dziewczyny kochane - wielkie dzięki za tyle pochwał. cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

I chcę Wam powiedzieć, że to - chociaż wyglądana trudne - wcale trudne nie jest. Każda z Was pewnie prosty sweter prawymi i lewymi zrobić umie i to jest dokładnie taki prosto robiony sweter tylko w niektórych miejscach zamiast jednej nitki robi się dwoma cieńszymi (dwustronnie) - ot i cała filozofia. Chyba ważniejszy jest tu pomysł żeby zrobić coś nowego - realizacja to juz .... pikuś Smile.
Zachęcam Was do spróbowania - będzie okazja mieć niepowtarzalny ciuszek. A ja chętnie pomogę.
Cytat:
jak Ty to wrabiałaś ???? że nie masz z tyłu nitek

anpar, robione jest to wg już omawianego tu http://maranciaki.pl/foru...ghlight=#385544 sposobu - jak się spróbuje to jest to bardzo łatwe i praktycznie można takie wstawki robić bardzo łatwo jako listwy do swetrów, łączenie z gładkim jest takie jak w każdym żakardzie czyli nitki się zawija o siebie - i gotowe. hahahihi

I jeszcze dodam, ze to Wasza - forumowa zasługa, że nabrałam ochoty znów na drutowanie, nauczyłam sie wielu nowych rzeczy. a właściwie nauczyłam się od nowa robić na drutach i na konie zaczęłam wymyślać nowe wzory.
Ja Wam dziękuję za pomoc love

Anonymous - Pon 15 Paź, 2012 23:53

calicja Jesteś Mistrzynią Żakardów uklon kwiatek dla ciebie love
O Boże, jaki ten sweter jest piękny, cudny...a właściwie to zjawiskowy, urokliwy i aż brak mi słów...Prawdziwa perełka cmoknięcie
Też bym chciała mieć taki!!! Alu, czy boczne bordery doszywałaś czy robiłaś razem z przodami? Przenicowałam zdjęcia, ale nie jestem pewna.

calicja - Wto 16 Paź, 2012 09:37

langra, bardzo dziękuję Smile.
wszystko jest robione razem - i dół i boki - zaczyna się od dolnej listwy dwustronnym, a potem część zamieniam na jedną nitkę (tzn z 2oczek z prawej i lewej strony żakardu robię normalnie jedno oczko gładka wełną) a listwę boczną dalej robię dwustronny zawijając ze sobą nitki na łączeniu. A rękawy odwrotnie - robione od góry i na mankiet przechodzę na dwustronny (tzn. przerabia się jeden rzad 2 nitkami, w następnym się je rozdziela na prawe i lewe i dalej wiadomo.
langra - powodzenia bye

Elżbieta P. - Wto 16 Paź, 2012 13:01

ale fantastyczna robota!!! mistrzowskie wykonanie!!!
rzenia - Wto 16 Paź, 2012 20:27

Z wrażenia dojść do siebie nie mogę. Piękny, cudowny, oszałamiający a w dodatku w moich kolorach.
saba52 - Czw 18 Paź, 2012 19:24

A ja normalnie nie wiem co napisać!!!!
Kompletnie mnie zatkało!!!

brawo cool brawo uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon

Frida - Czw 18 Paź, 2012 20:14

Masz wyjątkową przetwórnię odpadów, bo powstają w niej cudeńka. Sweter piękny, jestem pełna podziwu dla Twoich umiejętności. Wielkie brawa !
brawo

guzanna - Czw 18 Paź, 2012 21:14

Calicjo, to arcydzieło sztuki dziewiarskiej! Przecudnej urody! Warszawka zeschnie z zazdrości! brawo
calicja - Czw 18 Paź, 2012 21:50

Bardzo, bardzo, bardzo Wam dziękuję za te fantastyczne pochwały cmoknięcie
Dziś sweterek miał debiut na ulicy .... i tak się złożyło całkiem niechcący, że poszłam w nim do nowego sklepu z włóczkami (Górczewska przy Młynarskiej na Woli - adres dla Warszawianek - jeśli jeszcze nie słyszałyście - sklep http://www.amiqs.pl/showroom-klub-amiqs.html otworzyli właściciele amicusa - przyznam, że nie znałam wcześniej tej firmy i jej internetowego sklepu. Wybór włóczek olbrzymi - pierwszy tak duży asortyment w W-wie stacjonarnie. )
Pogadałam chwile z właścicielami - Pani myślała, że sweter ...... robiony maszynowo !!! hahahihi

Ja natomiast jestem dziś bardzo dumna z mojego dziecka, ponieważ jej projekt opakowań został umieszczony na stronie http://www.packagingoftheworld.com/ - są tam publikowane najciekawsze opakowania nadsyłane z całego świata - to bardzo duże wyróżnienie, tym milsze, że Polaków tam jak na lekarstwo http://www.packagingofthe...&max-results=14 i jest chyba jedyną studentką pośród Polaków, których projekty są publikowane - reszta to już profesjonalni projektanci.

No i pod projektem jest link do jej strony www, a wiec ..... prace poszły w świat Smile.
Przepraszam za tą prywatę... ale sami rozumiecie - matka jest dumna ...... co by tu...