To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - Hardanger Nikusa

Nikus4 - Pią 08 Cze, 2012 18:37

Widzę dziewczyny, że zamiast oglądać mecz to wszystkie siedzimy przy komputerze. Lubię oglądać mecz ale nie chcę się denerwować.
Haniu oczywiście wyślę i Tobie zdjęcie. cool

Haniaga - Sob 09 Cze, 2012 14:35

Dzięki serdeczne za zdjęcia. kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie

Nie przypuszczałam ,że z tych "tylko bloczków" może powstać takie cudo.
Wpisuję tą serwetkę na listę moich marzeń.

Pozdrawiam
Hania

Halina46 - Sob 09 Cze, 2012 14:52

Mnie tez sie podoba ta serwetka. Niby zwykłe bliczki a taki piekny i ciekawy wzór.
mróweczka - Sob 09 Cze, 2012 17:23

Widzisz Danusiu a pisałaś, że nie jesteś przekonana co do tej serwety.

Jak sądzę dziewczyny już cię przekonały hurrraaa

alutka171 - Nie 10 Cze, 2012 21:51

Serwetka jak zwykle przecudna, a ja ciągle tęsknię za hardangerem tyle że wciąż przybywają inne priorytety Sad ale trzeba się cieszyć tym co jest Smile

cool brawo cool brawo cool brawo

Nikus4 - Pon 11 Cze, 2012 07:13

No tak Alutka cmoknięcie ale cieszę się, że zaglądasz tu do mnie. Dziękuję.
Serwetkę haftuje ale !!!! no zobaczymy kazanie jak coś to oddam ją .

mróweczka - Pon 11 Cze, 2012 14:06

No nie!!!!

Danusi ja chętnie przyjmę taką piękną zrobioną przez kogoś (oczywiście żartuję).

Zobaczysz, że jak ją zrobisz to będzie cisię podobała cool wesoło mi cool

Nikus4 - Czw 14 Cze, 2012 13:35

No to bloczki mam już wszystkie. I co wy na to? Kolor tkaniny jest taki jak na pierwszym zdjęciu:

A tu trochę bliżej!

Teraz pozostał brzeg ale zrobię go inaczej niż w oryginale. Żeby był większy czyli szerszy zrobię dwa rzędy biały i tuż za nim fiolet. Potem pozostaną tylko przęsełka z pikotkami i bez aż do bólu!!!!

Halina46 - Czw 14 Cze, 2012 15:46

No slicznie to wychodzi. Bardziej podoba mi sie kolor na pierwszym zdjęciu, jest bardziej fioletowy, na drugim już jest odcien buraka.Teraz dobrze widać co tam bedzie robione. Wzorek bardzo pomysłowy.
Będzie śliczna.

Ciekawe jak by to wygladało gdyby zrobić np, zielone listki jakiś czerwony czy żółty kwiatuszek.

mróweczka - Czw 14 Cze, 2012 17:04

Fajnie to teraz wygląda. Nie mogę się doczekać całości wesoło mi
Haniaga - Czw 14 Cze, 2012 19:15

Już mi się podoba.
radocha

Pozdrawiam
Hania

Nikus4 - Pią 15 Cze, 2012 13:56

A ja tak krytycznym okiem patrzałam na ten wzór. puknąć się Starsza córcia już oko na niej położyła i powiedziała " z takim środkiem jeszcze nie mam serwetki". No i co wy na to dziewczyny. Jeszcze jednym się nie nacieszyła a już chce drugie, no!!! wesoło mi
Halinko kolor to jak pisałam ten pierwszy jest. Przy innym świetle robiłam zbliżenie i dlatego trochę inny kolor jest na drugim zdjęciu.
Myślę, że kolorowe nici też mogły bybyć jak pisałaś ale na białej tkaninie nie kolorowej.
Wreszcie mąż poszedł do pracy i trzy popołudnia mam tylko dla siebie i hardangera. Zajmę się przęsełkami. Pokażę jak zrobię pierwszy kwiatek. To chociaz coś się będzie działo na forum. cool

Halina46 - Pią 15 Cze, 2012 14:35

Czekamy Danusiu na postępy z serweteczką,oczywiście ze kolorowe to do białej tkaniny.
Jesli córci sie podoba to komu dasz jak nie własnemu dziecku.
ja tez mam na taka chrapkę tylko nie mam na co taka położyć, a poza tym ze dwa miesiące to będę przy biezniku.

Nikus4 - Pią 15 Cze, 2012 16:43

A jaki bieżnik będziesz haftować bo nie pamiętam? puknąć się
Halina46 - Pon 18 Cze, 2012 17:24

Danusiu, ja haftuje na jasno zółtej tkaninie jasno żółtym kordonkiem bieżnik, ale sama jeszcze nie wiem do końca jaki on bedzie.
Nikus4 - Czw 21 Cze, 2012 09:03

Halinko! Obiecałam wstawić zdjęcie jak wyhaftuje kwiatek ale nie miałam czasu Sorry!! love Mam już 5 kwiatów na 8 wyhaftowanych , także haftuje ale mąż goni na działeczkę. Robimy wylewkę przed domkiem tzn mąż robi a ja mu asystuje pieląc w warzywkach. Jak wrócę do domu to już nic mi się nie chce.
Ale obiecuje, że wstawie zdjęcie. wesoło mi

mróweczka - Czw 21 Cze, 2012 13:26

CZEKAMY cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Halina46 - Czw 21 Cze, 2012 15:35

Ja tez cxzekam z niecierpliwością na fotke.
Nikus4 - Czw 21 Cze, 2012 17:25

No to , żebyście nie czekały to wstawiam zdjęcia. Nie patrzcie na kolor tkaniny bo ponuro w domu to i tkanina ponura.
Deszcz wygonił nas z działki chi chi chi cool teraz mam czas dla swoich przyjemności.

mróweczka - Czw 21 Cze, 2012 17:58

U nas deszcz padał bardzo mocno rano i w nocy była straszna burza (spałam tak mocno, że nic nie słyszałam hahahihi ). Teraz świeci pięknie słoneczko radocha

Danusiu zaczyna wyłaniać się piękno z tej serwetki. Z każdym zdjęciem coraz ładniejsza. Ja osobiście czekam na całość cool

Haniaga - Pią 22 Cze, 2012 12:59

Powstaje śliczna serwetka.
brawo brawo

Pozdrawiam
Hania

Kelmuska - Pią 22 Cze, 2012 13:59

Nikus4, zazdroszczę Ci takich zdolności. Pięknie to wychodzi brawo brawo brawo
Halina46 - Pią 22 Cze, 2012 20:53

Danusiu slicznie wyglada ta serwetka, a jeszcze nie skończona.
Nikus4 - Nie 24 Cze, 2012 07:19

To fajnie, że wam się podoba. Dziś może skończę wszystkie kwiaty i zajmę się środkiem. Nie wiem tylko czy wyhaftować same ,gołe przęsełka jak w oryginale czy coś tam dodać. Jeszcze się zastanawiam. wesoło mi
weronika5810 - Nie 24 Cze, 2012 08:28

brawo piękna praca cmoknięcie wymaga skupienia no i pracochłonna a to bardzo cieszy wiem bo ja kiedyś dużo haftowałam ale haft płaski i richelie