To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Robótki anle

Mariola - Wto 07 Cze, 2011 12:09

oj! bedzie piękny obrus brawo brawo brawo
Beata T - Wto 07 Cze, 2011 18:13

przepiękne serwety liliowa jest przeurocza cool cool cool no i fajnie zapowiada się kolejna
anle - Śro 08 Cze, 2011 07:18

mariola196412, Beata T, dzięki cmoknięcie
makramka - Czw 09 Cze, 2011 22:06

Super zapowiada się ten obrus też sobie czasem mlaskam nad jego zdjęciem gdy przeglądam burdę i stwierdzam ,że za dużo rzędów i szukam czegoś mniejszego. Ale za Ciebie trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na finał. cool
anle - Czw 09 Cze, 2011 22:44

makramka, dzięki cmoknięcie
Rzędów faktycznie jest dużo, więc to potrwa zanim pokaże całość

anle - Czw 23 Cze, 2011 12:24

Wiadomości z pola bitwy.

Sweter już skończony prawie skończony, nie ma jeszcze guzików

Wzór to February Lady Sweater
Włóczka Gloria, 3,2 motka druty nr 4,0

A tak wygląda na razie mój obrus

Chyba musiałam zgłupieć, żeby porwać się na obrus, jestem 140 rzędzie, przeszło 1300 oczek w okrążeniu, a końca nie widać.

Na koniec chce się pochwalić zakupami włóczkowymi.

Narzuciłam sobie blokadę na zakupy włóczkowe, szczególnie na cienkie włóczki, a że jestem słaba w swoich postanowieniach, to jak w najbliższym czasie zrobię jakieś i do tego się ujawnię, to proszę zrobić mi tak lanie

lamika88 - Czw 23 Cze, 2011 15:08

Fantastyczny sweter cool cool cool
danuta_50 - Czw 23 Cze, 2011 15:24

anle, Sweterek rewelacja.Serweta zapowiada się piękna i nie mam mowy abyś jej nie skończyła bo wzór wybrałaś piękny.Rozumiem że mierzi Cię przerabianie tylu oczek i nie widać końca bo sama to przerabiałam parę dni temu.Zakupy widzę udane i od przybytku głowa nie boli.Jak już jest wełenka to zawsze coś wyczarujesz.ciekawa jestem tej estońskiej wełenki.ten zestaw kolorystyczny bajeczny. cool cool brawo brawo
iwona150 - Czw 23 Cze, 2011 16:09

sweterek śliczny brawo
ja też sobie zrobiłam blokadę na kupowanie,ale jak widzę te cudne moteczki w sklepach internetowych to aż mnie łapki korcą

maranta - Czw 23 Cze, 2011 16:14

Anle, śliczny sweterek. Twoje serwety są cudowne, ta również zapowiada się wspaniale brawo cool cool brawo
anle - Czw 23 Cze, 2011 17:34

lamika88, danuta_50, iwona150, maranta, ślicznie dziękuje za komentarze cmoknięcie

danuta_50 napisał/a:
Jak już jest wełenka to zawsze coś wyczarujesz.ciekawa jestem tej estońskiej wełenki.ten zestaw kolorystyczny bajeczny.

Tak, dobrze mieć zapas, ale nie za duży. Wełna estońska wygląda super, tylko niestety gryzie mnie. Ciekawa jestem jak wyjdą pasy w robótce i mam nadzieje, że wystarczy na dwie chusty, ale najpierw muszę skończyć chociaż zielony szal, który swoje odczekał z powodu braku włóczki. Nie wiem jak to jest, ale często mi się zdarza kupić za mało włóczki.

iwona150 napisał/a:
jak widzę te cudne moteczki w sklepach internetowych to aż mnie łapki korcą

Mam tak samo, nieraz jeszcze listonosz nie przyniesie przesyłki, a ja już rozglądam się za nowymi włóczkami. Staram się nie przesadzać, mam ustalony limit kwotowy na miesiąc i staram się tego trzymać, dzięki temu mam zapchany tylko jeden kąt w pokoju.

gustavo_2008 - Czw 23 Cze, 2011 18:03

Śliczny sweterek brawo brawo brawo

anle napisał/a:
Narzuciłam sobie blokadę na zakupy włóczkowe

Ja też, ale słabo mi to wychodzi wściekły

Jarka - Czw 23 Cze, 2011 18:06

lamika88 napisał/a:
Fantastyczny sweter
cool cool cool
Violetta21 - Czw 23 Cze, 2011 18:25

piękny sweterek cool i obrusik zapowiada się super a zakupy świetne bye
saba52 - Czw 23 Cze, 2011 18:28

Sweterek śliczny uklon cool brawo
Obrusik będzie piękny cool
A zakupy mnam,mniam:)

Co do zapasów no chmm zawsze trzeba jakieś mieć hahahihi
Ja mam chyba z 50 kg hahahihi
I jak zrobię jeszcze kilka sweterków to to chyba jeden(największy )pokój będę musiała przeznaczyć na garderobę A spać będę w łazience hahahihi hahahihi

anle - Czw 23 Cze, 2011 18:32

gustavo_2008, Jarka, Violetta21, saba52, dzięki cmoknięcie cmoknięcie

saba52 napisał/a:
Ja mam chyba z 50 kg

Czyli mogę się pocieszyć, że nie jest jeszcze tak źle, mam mniej hahahihi

misia0808 - Czw 23 Cze, 2011 20:26

Sweterek śliczny. Obrus świetnie się zapowiada. Co do zapasów to ja juz sama nie wiem ile kg zachomikowałam hihihi
anle - Czw 23 Cze, 2011 20:27

misia0808, cmoknięcie
Pysiatom - Pią 24 Cze, 2011 16:49

Sweterek jest cudny, a obrus śliczny. brawo brawo brawo
marysia54 - Pią 24 Cze, 2011 22:28

Sweterek piękny a obrus na pewno będzie rewelacyjny uklon uklon uklon uklon brawo brawo brawo brawo brawo brawo
co do zakupów włóczki to ja jestem uzależniona hahahihi zapasów mam ho! ho! :puk
a i tak ciągle dokupuję nowe zebalek
[/b]

anle - Pią 24 Cze, 2011 22:42

Pysiatom, marysia54, dziękuje cmoknięcie cmoknięcie kwiatek dla ciebie
beacia-24 - Nie 26 Cze, 2011 12:49

Anluś ja tam lać nie będę bo jak byś chciała mi się odwdzięczyć za moje zakupy scrapowe to bym chyba cały czas chodziła ze spuchniętym tyłkiem hahaha. Tak więc bądźmy dla siebie wyrozumiałe hahaha. hahahihi
Cudne prace, szczególnie sweterek, że o powstającym obrusie nie wspomnę.
Zakupy widać udane i jakie piękne melanże. Bajeczne kolory. radocha radocha radocha

anle - Nie 26 Cze, 2011 17:17

beacia-24, dzięki cmoknięcie
Paillette - Nie 26 Cze, 2011 20:03

anle, wszystko piękne a najbardziej podoba mi się kolor sweterka brawo brawo brawo
anle - Nie 26 Cze, 2011 20:34

Paillette, dzięki cmoknięcie