Nasze prywatne galerie - Calicji Przetwórnia Odpadów - Kołowiec
Grażyna - Sob 20 Paź, 2012 18:05
Sliczny sweter. Rzeczywiście tak dokładny, jak maszynówka
Awenturyn - Sob 20 Paź, 2012 19:07
boski sweterek
gustavo_2008 - Nie 21 Paź, 2012 12:39
Fantastyczny, cudowny
Nie mogę się napatrzeć, chylę czoła przed mistrzem
ciapara - Pią 26 Paź, 2012 06:52
Niesamowity sweter!!!! Chylę czoła!!!
elka j. - Pią 26 Paź, 2012 08:17
Calicjo! Sweter arcydzieło!!! Wprawdzie kciuk przy poście ze zdjęciem swetra kliknęłam już dawno, ale nie wypada przejść bez słowa wobec takiego dzieła. Świetny pomysł i wykonanie, a za podwójny żakard chylę czoła
SoWa - Sob 27 Paź, 2012 20:42
cudniaste swetrzycho! rewelacja!
dla Córci
calicja - Nie 28 Paź, 2012 00:36
we_st, kasia123, Kelmuska, zamia, nutinka, anle, Barbara-Anna, maranta, Krakowianka, marysia54, BasiaBi, AlaJ, Violetta21, alutka171, Beata61, myczka, Aniela41, darka, Madzia, bryanka0, anpar, Orijanna, langra, Elżbieta P., rzenia, saba52, Frida, guzanna, Grażyna, Awenturyn, gustavo_2008, ciapara, elka j., SoWa, - Dziewczyny, jesteście kochane i bardzo Wam dziękuję raz jeszcze - nigdy w życiu nie dostałam od nikogo tylu pochwał i miłych słów - i muszę przyznać, że od kilku dni czytam sobie te Wasze wpisy jeszcze raz i jeszcze raz na poprawę humoru - jesteście lepsze niż prozak (którego na szczęście nigdy nie musiałam zażywać i nie planuję , a który notabene ponoć wywołuje depresję i skłonności samobójcze - czytam właśnie o tym książkę "Skutek Uboczny Śmierć" - polecam ) . Tak wiec sprawa jest prosta - jak ktoś ma jesienną depresją, to zamiast pakować w siebie jakieś prochy, chodzić do psychologa albo objadać się czekoladą, powinien machnąć szybko na drutkach sweterek, pokazać go na Maranciakach i potem pławić się w komplementach.
Jutro może uda mi się złapać dziecko za dnia żeby zrobiła mi w końcu zdjecie swetra na ludziu. Jak się uda to pokażę.
A w robocie beret ze wzoru serwetkowego ..... z odpadów (zgodnie z tyt. mojego wątku) - tzn. z tych nitek, które wycinałam z kolorowej włóczki jak robiłam sweter, bo mi kolorki nie pasowały. Wychodzi to nawet fajnie, dziś zablokuję "rondel" beretu, jutro dorobię ściągacz, właśnie siedzę i myślę jak go zrobić .....
makneta - Nie 28 Paź, 2012 06:48
Trzy strony szukałam tego swetra, ale warto było. Przepiękny jest, misterna robota - gratuluję
calicja - Nie 28 Paź, 2012 10:20
makneta, dzięki - no to wrzucam "na ludziu" żeby było łatwiej znaleźć . Tym razem udało się uchwycić prawdziwe kolory.
A teraz - żeby nareszcie zmienić temat propozycja czegoś nowego - na wątku z drutowymi serwetami zaproponowałam aby spróbować wykorzystać wzory serwet do włóczkowych beretów. Kiedyś szukałam ładnego ażurowego wzoru na beret i nie bardzo był wybór - głównie były to wzory z tzw. listkami, na które, po zrobieniu całej wielkiej kamizelki wzorem ginko, mam odruch wymiotny i jeszcze długo nie wydziergam żadnego listka! I pomyślałam wtedy o wzorach na serwety - wzorki są piękne i było mi żal, że nie dla mnie bo serwet nie używam i generalnie nie mam ich dla kogo robić. Ale na beret - czemu nie. Oto pierwsza próbka - wydziergany wczoraj wieczorkiem, z włóczki robi się bardzo szybko i jest banalnie łatwy - szczególnie, że na berety raczej takie prostsze wzory serwet sprawdzać się będą. Chociaż myślę, że można też próbować robić bardziej letnie czapeczki z włóczki typu "lace" i jednokolorowe, wtedy nawet bardziej skomplikowany wzorek będzie pięknie wyglądać.
Berecik jest robiony (zgodnie z tyt. wątku) z ODPADU po swetrze - z cieniowanej wełny na kwiatowy wzór wycinałam kolorki, które mi pasowały, z reszty teraz będzie beret.
Madzia - Nie 28 Paź, 2012 12:11
Calicja pięknie!!!!!!!!!!!
Niestety nie raz u mnie robótki wywołują załamanie, a to nie wychodzi, a to nitki wyłażą.
A zdecydowanie super lekarstwem jest mrucząco-gruchający słodziak na kolanach.
kabyr - Nie 28 Paź, 2012 16:41
Madzia, mnie się też bardzo podoba ten berecik.
anpar - Pon 29 Paź, 2012 10:29
super pomysł z tym beretem, chetnie pooglądam co wyszło
a sweterek bajeczny
Grażyna - Pon 29 Paź, 2012 15:17
Wspaniały, wspaniały, wspaniały
marysia54 - Pon 29 Paź, 2012 22:47
Alicja Sweterek na ludziu prezentuje się bosko
i beret rewelacja
saba52 - Wto 30 Paź, 2012 01:22
Jeeejjjj ślicznie się prezentujesz
I berecik będzie super
Frida - Śro 31 Paź, 2012 13:50
Sweter mnie zachwycił "bez ludzia", a teraz tylko potwierdzam, jest wyjątkowy, piękny i widać, że dopracowany do najmniejszego szczegółu.
A beret też mi się podoba. Masz godną pozazdroszczenia umiejętność łączenia barw.
Pozdrawiam, Danuta
guzanna - Śro 31 Paź, 2012 18:33
| Frida napisał/a: | Sweter mnie zachwycił "bez ludzia", a teraz tylko potwierdzam, jest wyjątkowy, piękny i widać, że dopracowany do najmniejszego szczegółu.
A beret też mi się podoba. Masz godną pozazdroszczenia umiejętność łączenia barw.
Pozdrawiam, Danuta |
Absolutnie zgadzam się z Fridą! Super szykowny ludź w przecudnym swetrze!
Gwozdek - Śro 31 Paź, 2012 19:18
| guzanna napisał/a: | | Super szykowny ludź w przecudnym swetrze! |
Podpisuję się pod tym obiema rękami i chylę czoła nad talentem
Asia S. - Czw 01 Lis, 2012 14:55
Nic tylko oklaskiwać takie cudo
calicja - Czw 01 Lis, 2012 15:39
Asia S., Gwozdek, guzanna, Frida, saba52, marysia54, Grażyna, anpar, kabyr, Madzia, Bardzo Wam dziękuję - nie wiem co mam napisać ... czuję się trochę onieśmielona takimi pochwałami.
DZIĘKI WIELKIE!!!!
W międzyczasie udało mi sie skończyć beret ze wzoru serwetki, nie obeszło sie bez prucia ponieważ pierwsza wersja była za duża.
Więcej TU
Jeśli będziecie zainteresowane to można by otworzyć wątek z serwetowymi beretami - robi się to bardzo szybko, nie trzeba ściągać i spuszczać oczek na czubku jak przy typowych beretach robionych od strony ściągacza - trzeba by tylko wyszukiwać takie wzory serwetek, które się będą nadawać tzn. są okrągłe, bez ząbków na końcu czy jakich fal. Zdjęcia robione podczas wyprawy na warszawskie Nowe (Wojskowe) Powązki. Umieściłam też na swojej picasie kilka zdjęć ze starych i nowych Powązek - na obu cmentarzach mam rodzinne groby.
Więcej TU
joana - Czw 01 Lis, 2012 16:38
calicja, Zdolna i pracowita MAMA to i taka sama Córcia. Gratuluję. Miło przeglądać tak ciekawe blogi. Pozdrawiam serdecznie.
Violetta21 - Sob 03 Lis, 2012 00:13
jaki fikuśny jest ten berecik
darka - Sob 03 Lis, 2012 15:21
Świetny pomysł na berety!!! Gratuluję!!!
Elżbieta P. - Sob 03 Lis, 2012 17:20
bardzo udany beret serwetkowy!
calicja - Nie 04 Lis, 2012 16:52
darka, joana, Violetta21, Elżbieta P.,
z rozpędu zrobiłam dwa kolejne:
|
|
|