To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Różnorodności BeniaJ czyli moja galeria

ewasd - Wto 16 Wrz, 2014 21:57

Beniu, bardzo fajne czapusie cool

Mnie by interesowała włóczka, z której są te szale lub mitenki (?) na pierwszym zdjęciu... zdradzisz mi, proszę?

BeniaJ - Pon 22 Wrz, 2014 11:46

ewasd, dzięki za miły komentarz. Ta włóczka z której zrobione są kominy to Włóczka Florance Color. Włóczka jest specyficzna. Bo kupujesz coś co wygląda jak sznurek (pusty w środku), rozciągasz, przekładasz i zszywasz. Taki szybki gotowiec dla tych co potrafią posługiwać się igłą i nitką.
A dzisiaj pokaże wam zielony komplet (czapka z uszami i szalik) wykonany z włóczki Samba. Komplet jest miły , ciepły i przyjemny.

ewasd - Pon 22 Wrz, 2014 15:11

BeniaJ- cmoknięcie
Pysiatom - Pon 22 Wrz, 2014 16:50

Super fajna czapka. brawo brawo brawo
BeniaJ - Pon 22 Wrz, 2014 17:39

Pysiatom, ewasd, dziękuję Smile kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
elcja27 - Pon 22 Wrz, 2014 20:01

ale mnie nabrałaś, przyglądałam się tym zdjęciom i zastanawiałam co to jest - jakiś mech czy cuś - a potem przeczytałam, że to czapka wesoło mi wesoło mi wesoło mi
Ciotka22 - Pon 22 Wrz, 2014 20:59

Ale fajne zebalek
BeniaJ - Czw 25 Wrz, 2014 08:59

Ciotka22, elcja27, dzięki bardzo Smile
Krakowianka - Pią 26 Wrz, 2014 18:59

fajne czapy i kominy cool jesteś przygotowana na chłody brawo
Ania - Nie 28 Wrz, 2014 18:39

elcja27 napisał/a:
ale mnie nabrałaś, przyglądałam się tym zdjęciom i zastanawiałam co to jest - jakiś mech czy cuś - a potem przeczytałam, że to czapka wesoło mi wesoło mi wesoło mi

hihi ja tez przez ułamek sekundy zastanawiałam się co za mech Razz
Fajnie to wyszło!

BeniaJ - Nie 28 Wrz, 2014 20:30

kwiatek dla ciebie Ania, Krakowianka,
BeniaJ - Sob 18 Lip, 2015 16:53

Na początku przepraszam, bardzo dawno mnie nie było, ale to wszystko przez to, że rozpoczęłam pracę na pełny etat i ciężko było znaleźć czas na wszystko, spróbuję nadrobić zaległości, a przynajmniej na bieżąco zaglądać na to co umieszczacie, wszystko jest przecież tak piękne i cudowne.
Pokażę wam kilka prac, które udało mi stworzyć :

- abażur- w zasadzie dwa abażury, które robiłam całkowicie z głowy, miałam jedynie wzory elementów do kształtu kuli wszystko dopasowywałam na piłce ;
- osłonki na kubki, byłam w odwiedzinach u znajomych ich dzieci widząc co robię poprosiły mnie o zrobienie osłonek i zrobiłam Smile
- pościele
- poduszkę rogalik dla córki Smile
- kapę na swoje prywatne łóżko sypialniane.

Na razie tylko tyle moich prac. Obecnie robię sweter, a w sierpniu zabieram się za szycie niemowlęcej wyprawki

Pozdrawiam wsyzstkich

BeniaJ - Sob 18 Lip, 2015 16:55

A jeszcze uszyłam torebkę. Szycie torebki zaczęło się od tego, że potrzebowałam letnią torebkę i nic ciekawego nie znalazłam, a ponieważ nie znalazłam uszyła łącząc dzianinę z elementami skóropodobnymi Smile Bardzo skóropodobnymi Smile zdjecia torebki w poście wcześniej Smile
siebusania - Sob 18 Lip, 2015 17:48

BeniaJ, wszystko przepiekne. A kapa cudna.
Zostaniesz babcia?

BeniaJ - Sob 18 Lip, 2015 18:04

siebusania, dzięki za miłe słowa. Oczywiście będę babcią w paźdzerniku z czego ogromnie się cieszę Smile
Ainer - Sob 18 Lip, 2015 19:13

same cudowności cool brawo cmoknięcie
Krakowianka - Sob 18 Lip, 2015 19:58

BeniaJ, prace śliczne uklon zwłaszcza kapa cool dużo pracy w nią włożyłaś
i mam pytanie, czym usztywniałaś abażury puknąć się bo ja kiedyś chciałam zrobić abażur ale z łączonych malutkich serwetek usztywnionych wikolem ale mi się nie udało wściekły

BeniaJ - Sob 18 Lip, 2015 20:55

Ainer, Krakowianka, dzięki bardzo. Nad kapą pracowałam około miesiąca. ale jest moja prywatna i jestem z niej dumna. Co prawda leży w sypialni i nie przeprowadzam przez nią gości bo nie po drodze do pokoju goościnnego, ale jest i cieszy moje i męża oko.
Co do abażurów to usztywaniać je będzie właścielka- wikolem. z tego co wiem to trzeba bardzo delikatnie smarować Smile żeby nic się nie ponaciągało Smile

Pysiatom - Nie 26 Lip, 2015 11:41

Wspaniałe prace . brawo brawo brawo
heniutkowo - Nie 26 Lip, 2015 23:26

uklon brawo brawo
jola373 - Pon 27 Lip, 2015 11:29

brawo brawo brawo
BeniaJ - Nie 16 Sie, 2015 16:56

Wróciłam z wyjazdu urlopowego. Było wspaniale nie tylko ze względu na pogodę, ale również na ludzi z jakimi mogłam ten czas spędzić. Wróciłam i wzięłam się do pracy. Nie długo wyjazd do córki i trzeba jej zawieźć początek "wyprawki".Udało mi się uszyć pierwsze najpotrzebniejsze rzeczy: pieluszki (ale ich pokazywać nie będę , chociaż wzory piękne), rożek, ręcznik z kapturkiem i poszwy na kołderkę. Przede mną leżą kolejne wykroje: poduszek, maskotek i tp.

Pysiatom - Pon 17 Sie, 2015 12:59

Śliczny " początek" wyprawki brawo brawo brawo

A kotek ma być dodatkiem czy pilnuje by nikt jej nie ukradł. Mr. Green rotfl

BeniaJ - Pon 17 Sie, 2015 13:09

Pysiatom, kot jest od pilnowania i sprawdzania czy miękko Smile rotfl
misia0808 - Pon 17 Sie, 2015 13:56

Maluszkowa wyprawka jest przesłodka. Tez taką robiłam, a tu już minęło 9 miesięcy, jak ten czas leci....
Bardzo podoba mi się torba, no i narzuta na łóżko brawo brawo