Galerie prac użytkowników forum - prace gosias
gosias - Pią 27 Lip, 2012 13:55
| Cytat: | | Dopiero 5 listopada? |
To i tak szybko, niestety...
Jarka - Pią 27 Lip, 2012 16:04
Gosia a gdzie kupujesz te większe koraliki (12 mm) do bransoletek, ja robię z drewnianych koralików, ale mam problem z zakupieniem tych większych żeby otwór był w miarę duży, żeby ten sznureczek 2 mm przeciągnąć ??
SoWa - Pią 27 Lip, 2012 20:13
| gosias napisał/a: | | te bransoletki robi się na prawdę szybko |
jakoś sobie tego nie wyobrażam!
Gosiu - są bardzo ciekawe, super!
małgośka - Sob 28 Lip, 2012 08:30
Gosieńko, cudne naszyjniki.
Mistrzowskie wykonanie.
Życzę dużo dużo zdrówka i samych pozytywnych myśli.
Ściskam Cię mocno.
gosias - Sob 28 Lip, 2012 19:14
Jarka, SoWa, małgośka, wielkie dzięki za miłe słowa
Jarka, koraliki kupowałam w sklepie internetowym Pasart
Asia S. - Sob 28 Lip, 2012 19:20
| gosias napisał/a: | Jarka, SoWa, małgośka, wielkie dzięki za miłe słowa
Jarka, koraliki kupowałam w sklepie internetowym Pasart |
Sznurek, na który nawlekasz koraliki ma 1mm?
malagosia4 - Sob 28 Lip, 2012 19:46
piękne i bardzo ciekawe
gosias - Sob 28 Lip, 2012 20:07
| Asia S. napisał/a: |
Sznurek, na który nawlekasz koraliki ma 1mm? |
Tak
malagosia4, wielkie dzięki
Jarka - Sob 28 Lip, 2012 20:55
| Asia S. napisał/a: | | Sznurek, na który nawlekasz koraliki ma 1mm? | 1 mm ma sznurek którym oplatasz te koraliki na sznurku 2 mm
Gosia a daj mi linka do tych srebrnych koralików na zapięcia.
Asia S. - Sob 28 Lip, 2012 21:41
Zrobiłam dzisiaj taką, ale na rzemyku i z kordonkiem
ciapara - Nie 29 Lip, 2012 11:31
I ja podgladam i podziwiam
gosias - Pon 30 Lip, 2012 07:23
| Jarka napisał/a: | | Gosia a daj mi linka do tych srebrnych koralików na zapięcia. |
Proszę:
http://qnszt.pl/catalog/1...i_metalowe.html
lub: http://www.pasart.pl/polf...we,p,38559.html
Runa - Pon 30 Lip, 2012 12:44
Gosia, twoje dzieła zmobilizowały mnie do zrobienia swoich bransoletek ale poniewaz nie miałam wszystkich potrzebnych elementów zaczęłam robić zakupy w pasarcie i oczywiście w miarę uplywu czasu rosło zapotrzebowanie bo i nowe pomysły i jak zobaczyłam koszyk na koniec to teraz musze przebrać i kupić tylko to co niezbędne
Gosia jakiej wielkości sa koraliki i jakiej grubości sznurek żeby to wszystko ładnie wyglądało?
gosias - Pon 30 Lip, 2012 13:26
Runa, na poprzedniej stronie wkleiłam link do bransoletek i tam jest dokładnie opisane ile i jakich materiałów potrzeba
Proszę bardzo, dla przypomnienia:
http://blog.pasart.pl/201...stylu-chan-luu/
gosias - Śro 01 Sie, 2012 20:49
Nadrabiam zaległości
Moje wypocinki, które powoli powstawały. Niestety nie wszystkie, bo zanim zdążyłam obfocić, to poszły w ludzi...
No to oglądamy
i trochę drobnicy:
Runa - Śro 01 Sie, 2012 20:55
ale tego dużo piękne
Jarka - Śro 01 Sie, 2012 20:56
Gosia, ale piękne "wariacje" bransoletkowo - koralikowe
gosias - Śro 01 Sie, 2012 20:58
Runa, wielkie dzięki
A jak tam Twoje zakupy?????
Kilka dni temu miałam w pasarcie kupić tylko sznurek i koraliki (dla bratowej) czyli zakupy na kwotę niewielką, a wyszło..... czyli spęłnia się zasada - wpuść babę do sklepu
gosias - Śro 01 Sie, 2012 21:04
Jarka,
Przed chwilką zorientowałam się, że nie sfoczyłam bransoletki, którą zrobiłam dla siebie; jutro nadrobię zaległości
A tak na chwilę obecną - na tapecie szydełkowy obrus na mój stół. Jestem mniej więcej w połowie, ale niestety.... łapa coraz bardziej dokucza i nie wiem.... może skończę przed pobytem w szpitalu, bo później to łapka będzie odpoczywać....
Poza tym.... w trybie w miarę pilnym muszę zrobić dwie kartki - z okazji ślubu i urodzinową, a łapka buntuje się....
Kelmuska - Śro 01 Sie, 2012 21:13
| Runa napisał/a: | | ale tego dużo piękne |
gosias - Śro 01 Sie, 2012 21:15
Kelmuska, dziękuję
gosias - Śro 01 Sie, 2012 21:23
| avante napisał/a: | | osias, bardzo mi się podobają. Może też się skuszę. Zastanawiam się tylko czy takie zapięcie wystarczy. Żal byłoby zgubić taką bransoletkę. Testowałaś je już? |
Gapa ze mnie.... ale to wszystko przez nadmiar spraw, obowiązków, problemów (nie chce szczegółowo rozpisywać się, bo każda z nas ma "swojego garba")... odpowiadam więc - zapięcie takie wystarczy, bo sama "na okrągło" noszę jedną za tych bransoletek - pętelka nie może być za duża i wszystko jest ok Bransoletka w stylu Chan Luu jest robiona z 14 koralików, jeżeli ktoś ma grubszą łapkę, można dołożyć koralików i wszystko będzię w porządku.
Bożena- 2000 - Śro 01 Sie, 2012 21:32
Piękna biżuteria. Taki oddech lata. Fajnie się je ogląda.
gosias - Śro 01 Sie, 2012 21:33
Bożena- 2000, ślicznie dziękuję
Runa - Śro 01 Sie, 2012 21:37
gosia, jestem na etapie weryfikacji koszyka zakupów bo przegiełam w piątek wyjeżdżam na obóz więc i tak nic z tego nie będzie ale jak wrócę to koraliki, zyłki i sznurki już będa na mnie czekać a wtedy ...
|
|
|