Chwalimy się - Maranta frywolitkuje
summer21 - Śro 29 Sie, 2007 15:20
Tylko chwalić takie cudeńka
Violetta21 - Śro 29 Sie, 2007 21:26 Temat postu: Maranta też już umie frywolitkować Aniu bardzo ładnie prezentują się te frywolitkowe muszelki
maranta - Pią 31 Sie, 2007 13:21
Dziekuję dziewczynki
Tym razem zamówienie brzmiało- coś czerwonego dla trzynastolatki i z przodu ma coś wisieć
Tonia - Pią 31 Sie, 2007 13:35
Cudny!! Idealny dla mnie - mam trzynaście lat, mój ulubiony kolor to czerwony Może (jak zakupię listki) to skopiuję:)
Halkuk - Pią 31 Sie, 2007 14:24
Piękny , wspaniały !
eBeata - Pią 31 Sie, 2007 16:11
łaaaaaaaaaałłłł
Maranto, listki na tym co ma wisiec z przodu sa podklejone?
maranta - Pią 31 Sie, 2007 16:43
Ogromnie się cieszę, że się podoba i dziękuję za pochwały
| Tonia napisał/a: | | Może (jak zakupię listki) to skopiuję:) |
a na zdrowie, kopiuj ile chcesz, tylko się ucieszę
| eBeata napisał/a: | | Maranto, listki na tym co ma wisiec z przodu sa podklejone? |
Nie, są normalnie wrabiane w trakcie plątania spodniej warstwy płatków kwiatuszka.
Do końca nie byłam pewna, czy to będzie ładnie wyglądało z tymi listkami od spodu, ale skoro mówicie, że nie jest źle, to mam nadzieję, że i nowej właścicielce i jej babci czy cioci, która komplecik zamówiła, też się spodoba
Violetta21 - Sob 01 Wrz, 2007 08:32 Temat postu: Maranta też już umie frywolitkować Śliczności
maranta - Sob 01 Wrz, 2007 15:51
Viola- dziekuję
Robię teraz serwetkę na zamówienie i mam pytanko- czy macie jakiś sposób, żeby te nitki, które widać w ostatnim okrążeniu, do którego doszłam, były równe???
Może jak będzie cała i jak ją potraktuję żelazkiem, to będzie lepiej, jednak się martwię, bo na fotce oryginału też są troszkę koślawe (okrążenie trzecie).
Moje niteczki są dłuższe niż w oryginale i przez to są jeszcze bardziej koślawe
Dłuższe są dlatego, że ogólnie wszystko powiększam- serwetka ma być ok. 2 razy większa niż oryginał.
Podpowiedzcie- czy tak zostawić czy pozbyć się ostatniego okrążenia i zrobić drugi raz- tylko jak zrobić, żeby było równo??????????
magdalena - Sob 01 Wrz, 2007 17:48
maranta, już nie nadążam oglądać co chwilę naszyjników.
Co jeden to ładniejszy.
Widzę,że wróciło Tobie troszeczkę zdrówko. Tylko proszę nie przesadź i nie nadwyrężaj sie za mocno.
Izka - Sob 01 Wrz, 2007 17:50
http://www.fotosik.pl/pok...3c7e66c766.html
moja serwetka też sie składała z takich nitek ja miałam plaster na palcu na nim narysowane 0,5 cm i takiej długości nitki zostawiałam zeby były równe
potem można szpilkami przypinać pikotki i naciągac, ja bym zostawiłą tak jak jest
Anna B. - Sob 01 Wrz, 2007 18:19
Ja preferuję przykładanie jakiejś miarki,jak w przypadku długich pikotek. Plaster by mi przeszkadzał.
maranta - Sob 01 Wrz, 2007 18:35
Dzięki za rady, później wypróbuję.
Póki co postanowiłam zostawić jak jest i już dorabiam kolejny rządek, który składa się z kółeczek. Całkiem fajnie to wychodzi.
Liczę, że przy prasowaniu jakoś te nitki się lepiej ułożą- w końcu tak sobie pomyslałam- przecież to ręczna robótka a nie maszynowa
Izka - Sob 01 Wrz, 2007 20:55
Maranto! kiedy znajdujesz czas na sen? błyskawicznie robisz i w takich ilościach!
moje prace:
http://izka77.fotosik.pl/
maranta - Sob 01 Wrz, 2007 21:44
| Izka napisał/a: | | Maranto! kiedy znajdujesz czas na sen? |
Jakoś nie chce mi się ostatnio spać (tzn. może i się chcę, ale co przysnę, to mnie budzi nera, jak nie śpię to jakoś tego pobolewania nie czuję, ale spać nie daje zarajza a pigułami nie chcę się truć) - w dzień robię kolejne swetrzydła na drutach, w nocy frywolitki- troszkę zamówień się posypało. Odeśpię potem
Bet - Sob 01 Wrz, 2007 22:31
prześliczne
Violetta21 - Sob 01 Wrz, 2007 22:42 Temat postu: Maranta też już umie frywolitkować Aniu kolejne cudeńko
Renulek - Pon 03 Wrz, 2007 09:00
jeśli chodzi o coś czerwonego dla trzynastolatki to właściwie ja też mogłabym mieć 13 lat a co mi tam przynam sie mam 13 lat
serwetka też fajnie wychodzi tylko tych pojedynczych kwiatków nie zazdroszcze ale dasz rade
maranta - Pon 03 Wrz, 2007 09:25
| Renulek napisał/a: | | tylko tych pojedynczych kwiatków nie zazdroszcze ale dasz rade |
Kwiatuszki już tylko trzy mi zostały i nie narzekam, najgorszy był dla mnie jednak ten rządek z wyciągniętę nitką i boję się trochę ostatniego, ale w nim już nie będę takiej długiej nitki zostawiać, bo zepsułoby to efekt, zrobię tak jak na fotce oryginału.
Przeraża mnie ilość malinek i gwiazdek, które mam wysupłać, ale robię to tak pomiędzy swetrzydałami drucianymi, więc w ramach odpoczynku od druciorów
Klientka jednak kupiła jakąś metaliczną nić i chce mi podesłać na te gwiazdki, boję się czy się nada- jakby miała mi się rwać co chwilę, to
Renulek - Pon 03 Wrz, 2007 09:59
oj jeśli ta nitka jest taka jak kiedyś robiłam gwiazdke to
miałam taką nitkę bawełnianą z wplecioną w nią metaliczną nitką i ta nitka metalizowana własnie się rwała potwornie ale może to akurat inna nitka w każdym razie trzeba robić luźniejsze supełki co mnie akurat średnio wychodzi bo zawsze zaciskam tak mocno, że ciężko mi czasem kółeczko zaciągnąć
Ania pokazuj te malinki
maranta - Wto 04 Wrz, 2007 14:59
Niewiele posunełam się z serwetką do przodu, bo wczoraj cały dzień musiałam "na już" robić komplet biżuterii- nie wklejam fotki, bo jest taka, jaką już robiłam.
karmelek - Wto 04 Wrz, 2007 15:45
maranta, napisała:
| Cytat: | Moje niteczki są dłuższe niż w oryginale i przez to są jeszcze bardziej koślawe wściekły
Dłuższe są dlatego, że ogólnie wszystko powiększam- serwetka ma być ok. 2 razy większa niż oryginał. |
Ania, a może zrobić tak jak "długi narzut" na drucie? Owinąć coś (kołeczek, kawałek ołówka, drugie czółenko w poprzek itp...) 3 razy i od tego miejsca robić kółeczko?
mądrzę się, bo właśnie zaczęłam męczyć czółenka
Zygfryd Smarzyk - Wto 04 Wrz, 2007 20:21
Ależ to wszystko piękne! Patrzę i patrzę, potem spoglądam na swoje prace i... ręce opadają. Wspaniale dobierasz kolory, nawet te szare! Jak będzie mi smutno, to znowu tu wrócę (a ostatnio smutno bywa mi jakby częściej).
Czekam wciąż na nowy obszerny temat na naszym Forum. Znam nawet jego nazwę: "Maranta też już umie brugijkować".
Z tysiącem serdeczności
milamirka - Wto 04 Wrz, 2007 20:34
Maranto sliczne twoje wszystkie prace a moze zdradzisz czego ty nie umiesz bo mi sie wydaje ze nie ma takich rzeczy pozdrawiam serdecznie
Renulek - Śro 05 Wrz, 2007 07:06
Ania serwetka wychodzi prześlicznie
|
|
|