Galerie prac użytkowników forum - Bernadki twórczość radosna wszelka :)
marysia96 - Pon 21 Sty, 2008 20:56
Piękny aniołek
Zosia32 - Pon 21 Sty, 2008 22:52
Bernadka cudne Twoje anioły
Bernadka - Wto 22 Sty, 2008 06:52
maranta, Violetta21, Hala72, marysia96, Zosia32, POnieważ nie wiem gdzie Grażynka wrzuciła mój post o skarpetkach to powiem wam tutaj że rozgryzłam jak zrobić skarpetkę , Po przeczytaniu angielskiej instrukcji , która okazała się całkiem super skarpetką ( niestety instrukcję czytałam chyba ze 100 razy wczoraj bo nikak nie mogłam zrozumieć jak oni zrobili tą piętę ) tak wygląda moja skarpeta , która powstała wczoraj i nie mogłam jej dokończyć bo zasypiałam na stojąco . Jeśli ktoś będzie chętny to postaram się zrobić kursik jak zrobić skarpetkę
bjanna - Wto 22 Sty, 2008 09:08
Bernadka, Twoja prześliczna, misternie wydziubana skarpetka jest w temacie skarpetek szydełkowych, przed chwilką ją widziałam, jest cała , zdrowa i świetnie się prezentuje, jeszcze raz
Bernadka - Wto 22 Sty, 2008 10:39
bjanna, skarpetka się wydziubała do końca , leży świetnie a więc robiąc drugą porobię fotki i może wstawię na forum . oto moja dumna skarpeta ( nie było łatwo , ale ją pokonałam i może nieskromnie się ucieszę )
Poranna - Wto 22 Sty, 2008 10:49
Bernadka, skarpetka świetna i proszę, zrób fotki, bo i ja bym zrobiła takie małe dziełko
Grażyna - Wto 22 Sty, 2008 13:21
Fajne
marysia96 - Wto 22 Sty, 2008 13:30
Bernadka, ekstra skarpety
Jasieńka - Wto 22 Sty, 2008 13:33
no wyszła ci ekstra jak na pierwszy raz
szydeleczko - Wto 22 Sty, 2008 13:37
swietne i cieplutki skarpetki
małgośka - Wto 22 Sty, 2008 13:37
Bernadka skarpetka super, na pewno cieplutka.
Czekam na schemat. Trzymaj się ciepło.
Hala72 - Wto 22 Sty, 2008 13:58
super skarpeta,dla mnie to juz wyższa szkoła jazdy
bjanna - Wto 22 Sty, 2008 15:07
no i super wygląda
Grochu - Wto 22 Sty, 2008 15:17
Świetne skarpety! Jeśli chodzi o opisy, to są tak sforułowane, że i tak trzeba wszystko brać na chłopski rozum, bo ich język bywa przedziwny
qrka - Wto 22 Sty, 2008 16:17
Ja jestem ch ętna na kursik skarpetkowy
dręczą mnie te skarpetki od dłuższego czasu, ale nie wiem jak zrobić "zakręt" na pięcie, więc jesli byłabyś tak miła
Elżbieta P. - Wto 22 Sty, 2008 17:45
świetne skarpety
buziaczek - Wto 22 Sty, 2008 19:25
super skarpety
maranta - Wto 22 Sty, 2008 22:46
Bernadka pokonała kolejny stopień szydełkowego wtajemniczenia
Świetne skarpetki
Powiedz tylko- czy łatwo wchodzą na nogę, bo że leżą fantastycznie i z pewnością już założone są wygodne, to widać.
Pytam ponieważ wieki temu zrobiłam sobie kolanówki szydełkowe, wyszły zgrabniutkie, dopasowane idealnie, jednak przy wkładaniu i wyjmowaniu stopy miałam problem- były kompletnie nieelastyczne.
Fakt- robiłam je bez żadnych schematów czy opisów, tak zwyczajnie sama kombinowałam (chodziłam wtedy jeszcze do podstawówki), więc może zwyczajnie coś mi nie wyszło, może za bardzo starałam się je do nogi dopasować - pamiętam, ze dość mocno były zwężone poniżej łydki...
Od tej pory zraziłam się do szydełkowych skarpet i robiłam wyłącznie druciane.
Teraz widząc Twoje mam ochotę znowu się z szydełkowymi zmierzyć
Kurcze, teraz sobie przypominam, że w tamtym okresie robiłam też szydełkową rękawiczkę z 5 palcami- pasowała na mnie jak ulał, drugiej nie zrobiłam, bo psiak ukradł mi tą jedną do zabawy i już jej nie oddał
Zula - Wto 22 Sty, 2008 23:35
Skarpetka szydełkowa super
Czekam na kurs
Halkuk - Śro 23 Sty, 2008 05:37
Super skarpeta Kursik się przyda i to bardzo
Bernadka - Śro 23 Sty, 2008 07:12
Halkuk, Zula, maranta, buziaczek, fruzia, qrka, Grochu, Poranna, Grażyna, marysia96, szydełko, szydeleczko, małgośka, Hala72, bjanna, maranta, skarpetka wchodzi dość dobrze na nogę , robiłam ją trzema grubościami szydełka po to właśnie żeby była lepsza elastyczność . siedzę teraz i właśnie jestem w trakcie tłumaczenia z polskiego na nasze tego wrednego angielskiego schematu , bo chcę żeby to było w miarę zrozumiałe , oraz w trakcie rysowania schemacików tego jak powstawała skarpetka , mam nadzieję że mi się uda bo sama jestem nią bardzo zachwycona . układa się idealnie, a tak nawiasem mówiąc przyszło mi do głowy że można by zrobić taką skarpetkę z jakiejś włóczki z dodatkiem lycry , tylko że nie wiem czy jest takie coś dostępne .
Violetta21 - Śro 23 Sty, 2008 08:27 Temat postu: Bernadka i jej szydełko . Bernadka skarpeta na szóstkę z plusem
Kasia184 - Śro 23 Sty, 2008 08:39
Laura S. - Śro 23 Sty, 2008 09:50
Skarpetka jak malowana . Nie mam odwagi ,żeby sama spróbować. Tym bardziej podziwiam
qrka - Śro 23 Sty, 2008 10:49
WŁÓCZKA Z ELASTILEM
http://www.artnam.com.pl/...uemart&Itemid=2
I TAKA
http://www.artnam.com.pl/...uemart&Itemid=2
|
|
|