Pogaduchy - ciaza
Asia S. - Pią 30 Sty, 2009 13:47
Patrząc na to jakie kolejki są u mojego ginekologa to można mówić o prawdziwej "epidemii" ciążowej. Ja mam termin na 2 maja, z nadzieją, że jednak będzie to koniec kwietnia
Krulik - Pią 30 Sty, 2009 20:05
Teraz się nawet w wiadomościach chwalą że pierwszy raz od 11 lat był dodatni przyrost naturalny (jakieś marne promile). A tak na prawdę to nie ma co się dziwić, jak ludzie z wyżu (tacy jak ja) zaczynają się decydować na dzieci. Łatwo to było przewidzieć, ale oczywiście nasza służba zdrowia nie przygotowana - do lekarzy kolejki, do szpitali się dostać nie da i kobitki na korytarzach leżą... o zgrozo bo wszystkiego za mało jest.. ja to się boję co to na wiosnę i lato będzie.. Mam termin na koniec maja a wtedy to dopiero jest "epidemia" porodów;) I pewno przyjdzie nam na korytarzu rodzić albo w karetce przed szpitalem ech....
zonieczka - Pią 30 Sty, 2009 20:17
oj chyba zacznę się cieszyć że będę rodzić w Hiszpanii, jak na razie jestem bardzo zadowolona z opieki lekarskiej tutaj, zarówno przed ciąża jak i teraz w trakcie...
dziś własnie byłam u mojej pani doktor i bardzo się cieszę bo wszystkie wyniki mam bardzo dobre,
ale zaraz zaraz ładny wysyp nam się szykuje na maj, ja mam termin na 8 maja
jeszcze nie znam płci, bo moje Kochanie chce mieć niespodziankę a ja nie umię ukrywać przed nim czegokolwiek, tak więc jak ja będę wiedziała to za 5 minut on też będzie wiedział i nici z niespodzianki,
pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamy
betichw - Pon 02 Lut, 2009 00:05
igawroc ja tez mowilam, ze jak maluszek bedzie spal to ja hyc do robotki a poki co to jak maly spi to ja hyc ale do wyrka razem z nim
trzymam kciuki za wszystkie przyszle mamusie
woalka - Pon 02 Lut, 2009 09:48
betichw, igawroc , z tymi robótkami tak właśnie było i u mnie
W ciąży wyhaftowałam 1/2 serwety richelieu. Pewnie bym skończyła, ale urodziłam miesiąc wcześniej i serwetka leży odłogiem do tej pory.
Później było tak, jak mówi betichw - każda chwila na sen - bezcenna!
Tylko jakieś małe paputki, szaliczek i sweterek maluchowi wydziergałam.
Dopiero jak synek miał około pół roczku znalazałam pierwsze chwile i ochotę na robótki. Ale wtedy zaraziłam się frywolitkami i od tamtej pory nie mogę czółenek z rąk wypuścić
igawroc , działaj robótkowo póki czas, bo później nie jest łatwo znaleźć chwilę pomiędzy karmieniem, obiadkiem, praniem, prasowaniem i snem
Asia S. - Pon 02 Lut, 2009 10:11
Tak sobie myślę, że zawsze można tatusia poprosić o zajęcie się maleństwem. Tylko czy ten czas wykorzystać na robótki czy na spanie??
igawroc - Pon 02 Lut, 2009 14:30
Tatuś sam deklaruje, że w nocy to On będzie wstawał żeby mi małego przynieść
Poza tym mam na razie ten luksus, że mieszkamy z rodzicami i obowiązkami domowymi dzielimy się na pół
A na robótki mam coraz mniej siły Jak za długo sobie posiedzę to wytrzymać nie mogę tak mi jakiś nerw uciska Co gorsza w nocy jest jeszcze gorzej... Czekam teraz do porodu, podejrzewam, że jednak bardziej wypocznę niż teraz
Krulik - Wto 03 Lut, 2009 21:10
Dziewczyny, a ja mam pytanie, bo przychodnia mnie do wiatru wystawiła:/ W przyszłym tygodniu mam zrobić USG (25 tydzień) no i wychodzi na to że muszę prywatnie:/ Gdzie tanio i dobrze zrobić USG w Warszawie (najlepiej na ochocie)?
Ple Ple - Czw 12 Lut, 2009 13:31
jej, ale wysyp fajnie
ola177 - Pią 13 Lut, 2009 10:01
Ale będzie dzieci
Ja na szczęście o ciąży już zapominam, a Amelka ma prawie 3 miesiące:)
igawroc - Śro 04 Mar, 2009 07:17
No, dzisiaj nasz Wielki Dzień, Udało się szczęśliwie dzidzię donosić. Ale zapowiada się że przenoszę
kabyr - Śro 04 Mar, 2009 10:50
Życzę Ci szczęśliwego rozwiązania.
Krulik - Śro 04 Mar, 2009 10:51
igawroc, ale fajnie:D A mi jeszcze prawie 3 miesiące zostały... Ale wiem już że będzie wymarzona córcia do kompletu:)
zonieczka - Śro 04 Mar, 2009 11:24
igawroc, trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie
mi zostało tylko 2 miesiące i dalej nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka, mój M. nie chce wiedzieć i dzidziuś na przekór mnie za każdym razem na usg się odwraca już trzyma sztamę z tatusiem
wiesia_33 - Śro 04 Mar, 2009 11:32
igawroc trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie
Krulik, zonieczka i za Was dziewczyny też trzymam kciuki
Asia S. - Śro 04 Mar, 2009 11:55
igawroc, trzymam mocno kciuki. Przede mną jeszcze marzec i kwiecień.
woalka - Czw 05 Mar, 2009 11:12
igawroc, trzymam kciuki za Ciebie i Michasia.
I czekam na cudowne wieści
igawroc - Czw 05 Mar, 2009 12:28
Cudowne wieści są takie, że siedzę jeszcze w domu i czekam na skurcze chociaż niby się zaczęło...
Ach ten synek, nic matce nie pomoże
woalka - Czw 05 Mar, 2009 14:47
igawroc, ciesz się, że był cierpliwy i doczekał swojego terminu
Mój pospieszył się o ponad miesiąc i chociaż za skarby świata nie chciałam go wypuścić przez 5 godzin nie dopuszczając do siebie myśli, że to już poród - wyszedł na siłę przed Bożym Narodzeniem i przez to jest rok starszy
Za parę dni będziesz już tuliła maleńkie kochanie do serca od strony zewnętrznej  
Uwielbiam tekst umieszczony w podpisie Ple Ple: "Zanim zostałeś poczęty..."
Zobaczysz - czysta prawda
Trzymaj się Iwonko i bądź cierpliwa pomimo trudów ostatnich chwil z brzuszkiem
betichw - Czw 05 Mar, 2009 21:56
igawroc trzymam kciuki za Was i czekamy na zdjecia kolejnego forumowego maluszka
aha i jak juz go bedziesz trzymac w ramionach nie zapomnij ucalowac mocniutko od wszystkich ciotek z maranty no wystarczy jeden wielki buziak ;D
igawroc - Pią 06 Mar, 2009 10:48
| woalka napisał/a: | Uwielbiam tekst umieszczony w podpisie Ple Ple: "Zanim zostałeś poczęty..."
|
Też lubię ten tekst
| betichw napisał/a: | | jak juz go bedziesz trzymac w ramionach nie zapomnij ucalowac mocniutko od wszystkich ciotek z maranty Smile no wystarczy jeden wielki buziak ;D |
To na pewno Będzie ogromny cmok od wszystkich Zdjęcia też się pojawią, choćby czapeczki na modelu
igawroc - Sob 14 Mar, 2009 19:09
09.03.2009, jeszcze na sali pooperacyjnej:
Niestety, po 3 dniach akcji porodowej i odejściu wód Michaś przyszedł na świat drogą cięcia cesarskiego (naprawdę dzielnie walczyłam żeby go uniknąć) o godzinie 11:45
barbara 1 - Sob 14 Mar, 2009 19:29
Igawroc serdeczne gratulacje dla Ciebie dzielnej mamusi
Niech się Michaś chowa zdrowo
wiesia_33 - Sob 14 Mar, 2009 20:02
igawroc gratulacje
Michaś niech się zdrowo chowa
Elżbieta P. - Sob 14 Mar, 2009 21:14
igawroc serdecznie gratuluję, śliczny chłopczyk, macie podobne minki na tym zdjęciu Michaś niech zdrowo rośnie
|
|
|