To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - lamika88 - moje uzależnienie (Wiosennie str. 125)

makneta - Pią 24 Wrz, 2010 21:21

Wiecie co, ja tam nigdy z opisu nie kumam wzoru - po prostu biorę druty i nitkę - z takich zwykłych tanich akrylków lub jakiś resztek i robię wg opisu i wtedy najczęściej okazuje się to proste jak budowa cepa.
ciapara - Pią 24 Wrz, 2010 21:23

niby tak
ale ja nie robilam chyba zadnego wzoru z dwoch nitek

lamika88 - Pią 24 Wrz, 2010 21:57

ciapara napisał/a:
Jesli chcesz pomoge ci przy Haruni

Bardzo chętnie ale dopiero pod koniec października albo początkiem listopada wesoło mi Bo to ma być prezent gwiazdkowy dla siostry... wesoło mi A póki co muszę sweterek skończyć jeden żółty a drugi fioletowy wesoło mi

Grażyna napisał/a:
Napisz jeszcze, jakiej grubosci miałaś nitkę.

Robiłam z Kotka i Tygrysa druty 3,5 ale jaka to grubość to ja nie wiem... puknąć się Nie znam się wesoło mi

Beata T, cmoknięcie mimusia-1, cmoknięcie SoWa, cmoknięcie
makneta napisał/a:
Wiecie co, ja tam nigdy z opisu nie kumam wzoru - po prostu biorę druty i nitkę - z takich zwykłych tanich akrylków lub jakiś resztek i robię wg opisu i wtedy najczęściej okazuje się to proste jak budowa cepa.

Ja właśnie też dokładnie tak robię... Ale do tego wzorku akurat był schemat więc miałam ułatwione zadanie wesoło mi

Grażyna - Pią 24 Wrz, 2010 22:05

Ja rozumiem to tak: mam np. na drucie 15 oczek. 3 przerabiam na lewo, 3 przekladam bez przerobienia i wtedy nitka ta ciągnie sie wzdłuz przełozonych na drut oczek, przerabiam kolejne 3, znow 3 przekladam i 3 przerabiam. Na drugiej stronie sa oczka prawe, dlatego tam sie znów przeklada te same oczka i przeciaga nitke wzdłuz strony, gdzie sa oczka lewe. kolejne 2 rzędy normalnie, a nastepnie w piatym rzedzie przerabia sie normalnie jak oczka schodza z drutu, ale przerabiając oczko srodkowe z tych 3 wzdłuz których ciągnie sie nitka trzeba tym oczkiem srodkowym złapać luźne nitki. Wychodzi cos takiego, z ta róznica, że tu wzorek jest akurat bardzo rzadki(nie znalazłam właściwego)

http://abc_robotek_na_dru.../03_304-zdj.jpg

ciapara - Sob 25 Wrz, 2010 08:36

Grazynko masz niewatpliwe talenta pedagogiczne cool
dziekuje

Grażyna - Sob 25 Wrz, 2010 15:28

26 lat jestem belfrem wesoło mi
ciapara - Sob 25 Wrz, 2010 15:37

Grazynko chyle czola
maranta - Sob 25 Wrz, 2010 17:12

Grażyna napisał/a:
26 lat jestem belfrem

Patrząc na Twoje aktualne fotki wychodzi mi jak nic, ze belfrować zaczęłaś jak tylko z pieluch wyskoczyłaś wesoło mi

ciapara - Sob 25 Wrz, 2010 18:18

albo w pampersie juz nauczala Smile
7Kasiulek7 - Sob 25 Wrz, 2010 18:18

Ojj, tak Wink
lamika88 - Sob 25 Wrz, 2010 19:19

Grażyna napisał/a:
26 lat jestem belfrem wesoło mi

W życiu bym nie pomyślała... puknąć się
ciapara napisał/a:
albo w pampersie juz nauczala Smile

Z tym bym się prędzej zgodziła wesoło mi

A teraz... Coś w jesiennych kolorkach wesoło mi

Zrobione z nitki wygranej w candy na blogu Kotkowo wesoło mi Nie mogłam się oprzeć jak ją wczoraj z kopertki wyciągnęłam i od razu zaczęłam supłać dla siebie jesienne kolczyki wesoło mi I na dodatek wyczytałam, że w tym sezonie najmodniejsze kolory to: czerwienie, pomarańcze, żółcie, fiolety tak więc mam bardzo modne kolczyki wesoło mi

ciapara - Sob 25 Wrz, 2010 19:23

a za mna chodzi juz dlugo cos pomaranczowego
ale sie opedzam bardzo sie opedzam bo pomarancz w moim wypadku podkreslilby zółtosc mojej kosci zebowej... a tak lubie ten kolor... eh

Violetta21 - Sob 25 Wrz, 2010 20:49

fajne są te kolczyczki cool brawo
7Kasiulek7 - Sob 25 Wrz, 2010 21:52

Śliczne są Wink brawo

Moje pomarańczowe kolczyki lądują zazwyczaj u przyjaciółki, która w przeciwieństwie do mnie przepada za tym kolorem. Very Happy

ciapara napisał/a:
ale sie opedzam bardzo sie opedzam bo pomarancz w moim wypadku podkreslilby zółtosc mojej kosci zebowej...

Czerwona pomadka na usta i będzie dobrze Smile

buziaczek - Nie 26 Wrz, 2010 00:05

rewelacyjne kolczyki brawo
Jarka - Nie 26 Wrz, 2010 10:50

radocha radocha radocha
lamika88 - Nie 26 Wrz, 2010 12:40

Violetta21, cmoknięcie 7Kasiulek7, cmoknięcie buziaczek, cmoknięcie Jarka, cmoknięcie

ciapara napisał/a:
a za mna chodzi juz dlugo cos pomaranczowego
ale sie opedzam bardzo sie opedzam bo pomarancz w moim wypadku podkreslilby zółtosc mojej kosci zebowej... a tak lubie ten kolor... eh

A ja gdzieś przeczytałam, że przy pomarańczowych odcieniach zęby wydają się bielsze puknąć się puknąć się puknąć się

Grażyna - Nie 26 Wrz, 2010 17:59

Śliczne plecionki cool

P/S
Lamika - Mam córke w twoim wieku. W czerwcu bedzie miała 21 urodziny.
Dziewczynki - dziekuję za miłe slowa pod moim adresem. cmoknięcie

lamika88 - Nie 26 Wrz, 2010 18:29

Grażyna cmoknięcie

Grażyna napisał/a:
Lamika - Mam córke w twoim wieku. W czerwcu bedzie miała 21 urodziny.

O... Ja też mam urodziny w czerwcu... wesoło mi wesoło mi wesoło mi

bean - Nie 26 Wrz, 2010 19:00

lamika88 napisał/a:
w tym sezonie najmodniejsze kolory to: czerwienie, pomarańcze, żółcie, fiolety tak więc mam bardzo modne kolczyki

modne i do tego PIĘKNE!!! hopla brawo brawo brawo

bjanna - Nie 26 Wrz, 2010 20:04

lamika88, śliczne brawo brawo
i w moim ulubionym kolorze cool cool

lamika88 - Nie 26 Wrz, 2010 22:47

bean, cmoknięcie bjanna, cmoknięcie
marysia54 - Nie 26 Wrz, 2010 23:15

lamika88

Śliczne kolczyki wysupłałaś
uklon uklon uklon uklon
brawo brawo brawo

lamika88 - Nie 26 Wrz, 2010 23:22

marysia54, dziękuję cmoknięcie
Bożena- 2000 - Pon 27 Wrz, 2010 00:09

Mocno piękne. cmoknięcie I takie jesienne. Superanckie kolorki. kwiatek dla ciebie