Galerie prac użytkowników forum - Oto moje robótki
Ciotka22 - Pon 07 Kwi, 2014 09:44
Róże wyglądają przepięknie w tych wykrojnikach, zresztą reszta też przepiękna .
Mam pytanko, co to za nić, którą wychawtowałaś część hostii w białym kolorze. Daje bardzo ładny efekt.
ABA - Pon 07 Kwi, 2014 19:25
Dziękuję za miłe komentarze.
Ciotka22 ta biała nić to diament z Madeiry.
Właśnie wróciłam z 3 dniowych kiermaszy. Poszły mi wszystkie baranki. To takie prawdziwe barany co brykają po wazonowych kwiatach. Teraz siedzę i robię dalsze na następną sobotę i niedzielę.
kabyr - Pon 07 Kwi, 2014 20:18
| ABA napisał/a: | | Baranki metodą quillingu mojego pomysłu. |
Ilu technik ja jeszcze chciałabym się nauczyć
Basiu baranki i dekoracja fantastyczna.
Kartki jak zwykle piękne.
anle - Pon 07 Kwi, 2014 20:28
Śliczne, i kartki, i dekoracja z baranków
ainohia - Pon 07 Kwi, 2014 20:43 Temat postu: Podziwiam Piekne Podziwiam Ja próbowałam ale niestety nic z tego nie wyszło wiec Podziwiam
ABA - Pon 07 Kwi, 2014 21:40
Ainohia co Ci nie wychodzi?
Chętnie pomogę. Nie wszystkie techniki nam leżą w łapkach. Mam chęć popróbować wikliny papierowej, ale coś mnie nie ciągnie pomimo, że pragnę sama zrobić pojemnik dla koleżanki na urodzinki-imieninki. Podziwiam tę technikę, ale muszę psychicznie dojrzeć i się zaprzec w dążeniu zrobienia tego pojemnika. Mam nadzieję, że do lipca uda mi się zrealizować ten pomysł. Swoje robótki rozpoczynałam drutowo - ciuszki. Potem złapałam się za haft richelieu. W krótkim czasie po nim wzięłam się za szydełko. Długo trwałam przy nim dopóki nie nauczyłam się haftu matematycznego. Po drodze próbowałam innych technik (makrama, frywolitka, haft krzyżykowy, wstążeczkowy, orgiami, temari, pergamono, sznury koralikowe). Zrobiłam kilka przedmiotów głownie na prezenty. Owszem coś potrafię lecz haft matematyczny mnie wciągnął na długo. Przynajmniej tak myślę. Dlatego nie załamuj się tylko ustawicznie szukaj tego jedynego w sobie talentu, który Ciebie zainspiruje na dobre. Jeżeli chciałabyś koniecznie nauczyć się tego co ja robię, bardzo chętnie posiedzę z Tobą na skaypie
i razem wykonamy jakiś przedmiot. Napisz do mnie na pw
barbara 1 - Śro 09 Kwi, 2014 09:39
| kabyr napisał/a: | Basiu baranki i dekoracja fantastyczna.
Kartki jak zwykle piękne. |
zgadzam się w 100% z Basią
ABA - Pią 25 Kwi, 2014 08:16
Nareszcie moja rozkładana w kwadrat ława doczekała się nowego szydełkowego obrusa.
Długo to trwało żeby się pochwalić tą dłubaniną. Cieszę się, że skończyłam. Obrus miałam gotowy na 2 dni przed sobotą wielkanocną. Z praniem i rozciąganiem musiał poczekać aż wyjedzie pięcioosobowa rodzinka, która nas na święta odwiedziła.
izetta - Pią 25 Kwi, 2014 09:53
ABA, jaki piękny aaahhhhhh
Pysiatom - Pią 25 Kwi, 2014 11:02
Basiu obrus jest rewelacyjny. Napracowałaś się przy nim, ale warto było. Efekt wspaniały.
Haniaga - Pią 25 Kwi, 2014 11:09
obrus marzenie- istne cudo.
Krakowianka - Pią 25 Kwi, 2014 13:57
PIĘKNY!!!!!
Apak - Pią 25 Kwi, 2014 17:23
Fantastyczny!
Elżbieta P. - Pią 25 Kwi, 2014 17:51
ale piękny obrus!!! wart tej pracy, którą w niego włożyłaś
Barbara2006 - Pią 25 Kwi, 2014 19:48
Prawdziwe cudo ten obrus, przepiękny.
kabyr - Pią 25 Kwi, 2014 22:45
Basiu śliczny obrus.
Wymagał zaangażowania.
barbara 1 - Sob 26 Kwi, 2014 08:02
Wspaniały :brawo:masę roboty zrobiłaś
wernatka - Sob 26 Kwi, 2014 08:16
Przepiękny obrus , przed Świętami nie miałam czasu, to teraz wielkie brawa za karteczki i baranki quillingowe
ABA - Nie 27 Kwi, 2014 14:57
Kochane jesteście WSPANIAŁE w swoich chwaleniach. Jaką mam wtedy radosną minę jak czytam te komentarze. Często w takich chwilach wychodzę z psychicznego dołka.
W sobotę po kilku bezprodukcyjnych dniach złapałam się wreszcie do roboty.
Popatrzyłam w oczy pieskowi z ryciny z internetu i moje łapki szybko złapały za igłę. Od razu powróciła chęć czegoś zrobienia. Trochę go przerobiłam na haft matematyczny. Niestety autora ryciny nie udało mi się znaleźć. Zastanawiam się o co ten piesek może prosić?
wernatka - Nie 27 Kwi, 2014 16:31
Wspaniały piesek
On wygląda jakby coś zbroił
jola3 - Nie 27 Kwi, 2014 18:03
śliczny
ABA - Nie 27 Kwi, 2014 18:42
Wernatko on ma za bardzo niewinne oczka. Niemożliwe, by taki aniołek cos zbroił. Nawet mi to na myśl nie wpadło. Może Ty jesteś lepszym psychologiem? Jak to w piosence "Czy te oczy mogą kłamać..."
kabyr - Nie 27 Kwi, 2014 19:00
Basiu cudny obrazek.
Piesek bardzo niewinny.
Elżbieta P. - Nie 27 Kwi, 2014 19:39
słodki piesek wyszedł, ślicznie go zrobiłaś
BeniaJ - Nie 27 Kwi, 2014 20:19
Super prace, obrus przepiękny
|
|
|