Nasze prywatne galerie - Calicji Przetwórnia Odpadów - Kołowiec
elka j. - Wto 01 Kwi, 2014 22:19
Cieszę się, że znów można oglądać Twoje prace, bo są nietuzinkowe Świetna tunika, przepięknie wykonana chusta. Zaintrygował mnie top - mam nadzieję, że pokażesz go nie tylko w wersji "na plaskacza"
calicja - Śro 02 Kwi, 2014 00:46
bryanka0, myczka, Madzia, dona61, Elżbieta P., elka j.,
| elka j. napisał/a: | | Zaintrygował mnie top - mam nadzieję, że pokażesz go nie tylko w wersji "na plaskacza" |
eh nawet próbowałam zrobić zdjęcie sama sobie ale nie wychodzi za fajnie, a córka teraz ma tyle zajęć i w weekendy wybywa do chłopaka - że nie mam jej nawet kiedy poprosić. Ponadto muszę zgubić najpierw zimowe brzuszysko bo nawet ten szeroki top nie maskuje schabów .
Z tych rzeczy właśnie ta bluzeczka najbardziej mnie cieszy, bo po pierwsze nareszcie coś dla siebie wydziergałam (w sumie tunikę też dla siebie - nawet była chodzona w zimie - to było ćwiczenie na "reglan od góry" ) ... a po drugie nareszcie znalazłam zastosowanie na włóczkę, którą bardzo dawno kupiłam. Na BIFERNO kupiłam najpierw ten kolorowy jedwab MAHARAJA - był ostatni motek i nie bardzo wiedziałam co z niego można by zrobić ale strasznie mi się kolorki podobały. Potem dokupiłam ten drugi - fuksja i chyba z rok zalegały w szufladzie. A jak nareszcie wymyśliłam i zrobiłam to oczywiście w biferno
znów się włóczka kolorowa pojawiła.
Bluzeczka typowo letnia do zakładania na takie obcisłe na ramiączka, których mam (niestety) kilka - główny cel to ukrycie baleronów, schabów i innych wypukłości. A że to 100% jedwab naturalny to będzie latem chłodzić.
A tu jeszcze dwie zaległe czapeczki na balonach - w tle rysunki Olgi:
calicja - Śro 02 Kwi, 2014 01:35
anle, A Ty Kochana to jeszcze coś drutujesz? Bo nie widzę żadnych piękności - nowości
ciapara - Śro 02 Kwi, 2014 13:57
Prace śliczne i hurcik od razu woooooow
anle - Śro 02 Kwi, 2014 16:56
Alu, śliczne prace, szczególnie chusta mi się podoba
| calicja napisał/a: | anle, A Ty Kochana to jeszcze coś drutujesz? Bo nie widzę żadnych piękności - nowości  |
Dzięki za pamięć
Coś tam drutuje, więcej zaczynam, niż kończe, ale mniej niż wcześniej.
Z lepszych wieści, od kilku miesięcy mieszkam już u siebie.
calicja - Śro 02 Kwi, 2014 17:41
| anle napisał/a: | | Z lepszych wieści, od kilku miesięcy mieszkam już u siebie. |
eh znam to uczucie jak człowiek nareszcie ma własny kąt i to ... dla każdego członka rodziny. Super - niech sie dobrze mieszka!
A masz pokoik do prac ręcznych?
ciapara, U Ciebie takie hurciki to prawie codziennie Pracowita Pszczółko
kabyr, Elżbieta P., myczka, Frida,
| Cytat: | | szczególnie chusta wpadła mi w oko. | jak by co to gdzie s mam wzór - wprawdzie nie wszystkie symbole udało mi się odczytać (a jedna koleżanka, co miała to nie dała tylko mnie zwymyślała ) ale dałam radę - coś tam sama pokombinowałam i wyszło.
marysia54 - Śro 02 Kwi, 2014 22:36
Alicja czapy fantastyczne | Cytat: | | i chyba już z trzecia szafę zapełniasz? |
Nieee ja- robię, pruję, robię....................... czasami oddaję i czasami noszę
barbara 1 - Czw 03 Kwi, 2014 08:19
Za wszystkie nowości ogromne jest na czym oko zawiesić
Haniaga - Czw 03 Kwi, 2014 10:50
przepiękne prace.
Szal przecudny.
Czapki śliczne ale tło czapek niesamowicie piękne. Zdolna córcia niesamowicie.
elka j. - Czw 03 Kwi, 2014 22:52
| calicja napisał/a: | | eh nawet próbowałam zrobić zdjęcie sama sobie ale nie wychodzi za fajnie |
To chociaż powieś ją na wieszaku i zrób fotkę, koniecznie, bo wygląda mi na zwiewną i szkoda ją tak "plaskacić". Też lubię takie bluzeczki, u jednych maskują, jak to określasz "balerony", choć ja bym powiedziała raczej - kobiece krągłości, a u innych wystające kości Najważniejsze, że znalazłaś zastosowanie dla włóczki i to z takim efektem. Muszę przyznać, że narobiłaś mi apetytu na tę włóczkę, od dawna marzy mi się coś jedwabnego. Żakardowe czapki fantastyczne i no i te modelki do czapek pomysłowe. Kiedyś fotografowałam czapkę na piłce, ale na balonach chyba lepszy efekt świetne rysunki, a czapki, jak rozumiem, mają zasłonić co nieco na rysunkach
calicja - Czw 03 Kwi, 2014 23:22
Haniaga, ciapara, marysia54, barbara 1, anle,
| elka j. napisał/a: | | a czapki, jak rozumiem, mają zasłonić co nieco na rysunkach | o tym nie pomyślałam ale ... chyba na to wyszło.
Balony się sprawdzają do czapek bo można je nadmuchać wewnątrz czapki do odpowiedniej wielkości i trochę je ukształtować też do kształtu czapy - z piłką to nie przejdzie.
W weekend postaram sie obfocić bluzeczkę. Ja też bardzo lubię naturalne i szlachetne nitki - podobnie jak skórę prawdziwą. Wychodzę z założenia, ze nawet byle jaka rzecz zrobiona ze szlachetnego tworzywa (wełna, jedwab, skóra itp.) będzie elegancka i trwała, w odróżnieniu od różnych sztuczności, które są ładne do pierwszego prania.
Teraz zachorowałam na 100% len ale właśnie straciłam prace (zwolnienia grupowe ) wiec na razie muszę się powstrzymać przed zbędnymi zakupami.
Jak się odbiję od dna planuję przetestować TĄ WŁÓCZKĘ
Elżbieta P. - Pią 04 Kwi, 2014 09:46
bardzo podobają mi się Twoje czapki i prace córki, zdolna dziewczyna
jak mogę, to poproszę o wzór na tą chustę, może kiedyś ją zrobię, choć na razie to tylko zbieram wzorki
calicja - Pią 04 Kwi, 2014 15:53
| Elżbieta P. napisał/a: | | ak mogę, to poproszę o wzór na tą chustę, |
Nie podałaś maila, ale wrzuciłam wzór na picase - jeśli ktoś chce może pobrać z linka, który jest poniżej ukryty - trzeba coś w wątku napisać aby się uwidocznił.
| Ukryta Wiadomość: | Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message --- |
Nazwa chusty to tak naprawdę nazwa włóczki, z której jest zrobiona - sama chusta chyba nie miała imienia.
Niestety nie mam tłumaczenia symboli z chusty i nawet wszystkich nie znalazłam - chyba jednego mi zabrakło - oznaczeń można szukać na stronie firmowej, która jest na schemacie - moje gdzieś były na kartce ale się zawieruszyły . Sorki.
Pamiętam, że wyłuskiwałam je z innych, darmowych wzorów ze strony firmy.
PS.
Na wątku Chusty i Szale estońskie są dodatkowe linki do chusty i wyjaśnienia większości symboli. Wszystko się zaczyna od mojego wpisu na stronie 209.
ania_b - Pią 04 Kwi, 2014 17:34
Jestem urzeczona szczególnie topem. Uwielbiam takie ciuszki, które zasłonią to, co trzeba (czyli to, czego nam nie potrzeba ) Maharaja coraz częściej pcha mi się przed oczy.
Elżbieta P. - Pią 04 Kwi, 2014 18:52
calicja, dziękuję bardzo, wszystko sobie zapisałam, teraz to już nic - tylko dziergać
zamia - Pią 04 Kwi, 2014 20:43
Jest takie powiedzenie;
"w zimę robię w lato pruję i z tego się utrzymuję"
Przypuszczam, że tak robi większość z nas, chociaż utrzymać się z tego nie da.
Wszystko, bez wyjątku piękne
bieta - Pią 04 Kwi, 2014 21:12
piękne prace
chusta wpadła mi w oko - muszę zrobić , tylko czasu brak, jak ja kocham ażury
dziękuję za schemacik
saba52 - Sob 05 Kwi, 2014 02:41
Dobrze że się wpisałaś w mojej galeri bo zupełnie zapomniałam o tym miejscu !
I bym takie śliczne prace przegapiła
A jedwab bardzo mnie kusi ale niestety nie moge sobie pozwolić na zakup
żabka - Sob 05 Kwi, 2014 18:30
Rewelacyjne prace
Barbara2006 - Sob 05 Kwi, 2014 21:39
Piękne i pomysłowe dzieła , wszystkie bardzo mi się podobają.
ciapara - Nie 06 Kwi, 2014 14:26
len bajeczy
a ile kosztuje wysyłka?
calicja - Nie 06 Kwi, 2014 19:16
ania_b, zamia, bieta, saba52, żabka, Barbara2006,
| saba52 napisał/a: | | A jedwab bardzo mnie kusi ale niestety nie moge sobie pozwolić na zakup | mnie w sumie też nie bardzo było stać ale ten kolorowy tak mnie męczył, oglądała go tyle razy, że w końcu na jeden motek wysupłałam kasę, jak chciałam chyba po pół roku dokupić drugi, to okazało się że juz nie ma tego koloru - i jest dwukolorowo, w sumie nawet lepiej - ale też długo zbierałam się do tego zakupu. Teraz jestem zadowolona, ze sie zdecydowałam.
ale jedna uwaga - włóczka BARDZO farbuje przy praniu więc raczej nie należy łączyć jasnego koloru z ciemnym tylko podobne kolory.
| ciapara napisał/a: | len bajeczy
a ile kosztuje wysyłka? |
Tam na samej górze strony masz info o cenie przesyłki - w zależności od ilości motków.
calicja - Wto 15 Kwi, 2014 14:10 Temat postu: OGŁOSZENIE - ZAKUP LNU Drogie koleżanki, zastanawiam się nad zakupem większej ilości TEJ WŁÓCZKI LNIANEJ w wersji 2 nitek czyli 880m/10dkg.
Czytałam opinie - len jest ponoć bardzo dobrej jakości, ponadto jest to świetna włóczka na letnie wyroby.
Czy wśród Was były by chętne do odkupienia części zamówienia?
Jeśli tak to jakie kolory preferujecie i ew. ilości?
Od razu zaznaczam, że nie chcę kupować jakoś specjalnie pod wasze zamówienia, tzn że nie będę zbierać zamówień i kupie tylko to co zamówione ale kupię tak czy inaczej więcej niż sama potrzebuję - ale jeśli macie jakieś preferencje to chętnie je uwzględnię dodając do swoich zakupów - jeśli się zdecyduję.
ciapara - Wto 15 Kwi, 2014 19:47
calicja, ja nie chwytam jednej rzecz... te 110 zł to za co jest? rozumiem ze za 1 kg, a inne ilości też sprzedają?
anle - Wto 15 Kwi, 2014 21:37
ciapara, tak to jest za 1 kg pojedynczej nitki, za skręcenie 2 lub nici trzeba dodatkowo zapłacić 13,20 zł, zamówić można min. 0,5 kg i wielokrotność tego, poza tym za zamówienie o wartości do 200 zł koszt dostawy to 40 zł.
|
|
|