To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Maranta frywolitkuje

monika_b - Śro 10 Paź, 2007 07:16

Tego to już dla mnie za dużo cool cool cool , idę dziś po czółenko i będę Ci mędzić, bo ni w ząb nie wiem o co chodzi w tych frywolitkach. Tylko jakie to czółenko? Maranto ratuj...
Bernadka - Śro 10 Paź, 2007 07:59

monika_b, zapraszam cię do zobaczenia filmików które Ania zrobiła dla mnie i w mig zrozumiałam o co we frywolitkach chodzi:) http://bernadka.multiply.com/video Aniu ja już nie nadążam Cię chwalić i muszę się pożalić kazanie że mi tu za dużo przybywa u Ciebie hahahihi brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo a u mnie zastój placzek
Violetta21 - Śro 10 Paź, 2007 08:27
Temat postu: Maranta frywolitkuje
Ania śliczna zielenina zebalek brawo brawo brawo brawo
Bernadka zastój nie tylko u Ciebie... nie wiem

asia0407 - Śro 10 Paź, 2007 10:19

znowu cudowny komplet brawo brawo brawo brawo
maranta - Śro 10 Paź, 2007 11:54

Dziekuję cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

monika_b napisał/a:
Tylko jakie to czółenko? Maranto ratuj...

Ja ostatnio kupuję tylko takie- http://www.swiathaftu.ols...6ec7f77e2990abf i wyłącznie te "bursztynowe".
Białe i niebieskie są malutkie a do tego często się otwierają i nitka spada wściekły
Bursztynowe jest jak na moje potrzeby wystarczające.

Halkuk - Śro 10 Paź, 2007 12:34

Cuda cool brawo cool
monika_b - Śro 10 Paź, 2007 12:58

Dziękuję kwiatek dla ciebie
Renulek - Śro 10 Paź, 2007 13:53

ja supłam takim samym bursztynowym - mam ich już chyba z 10 sztuk i są super. ani jedno jeszcze mi się nie złamało.

tylko mam jedną radę dotyczącą tych czółenek - kiedy są nowe to czubeczki się bardzo ściśle stykają i żeby łatwiej było nawinąć nitkę mozna przeciągnąć między nimi parę razy pilniczek do paznokci wesoło mi tylko nie za dużo, żeby się potem nitka nie odwijała noo

iwi - Śro 10 Paź, 2007 15:17

Ja mam niebieskie.
Faktycznie jest małe i nitki niewiele się da nawinąć. oooo nieee
A żeby mi się nie otwierało to zapinam na podwójnie-potrójnie złożonej nitce.
bye bye

Bernadka - Śro 10 Paź, 2007 17:04

ja też mam niebieskie i białe i bardzo ich nie lubię natomiast do robótek bardzo lubię takie z szydełkiem tylko one też mają jedną wadę , niestety wyrabiają się i kółeczka obracają się za szybko . Teraz doszły mi dwa od Reni które świetnie nadają się na prace w których nie chce się za często nawijać niteczki Smile Reniu cmoknięcie Aniu co tam znowu supłasz???? noo
Krulik - Śro 10 Paź, 2007 20:32

Maranta, obejrzałam sobie wszystkie kompleciki na Twojej stronie i się zakochałam... całkiem straciłam głowę i wcześniej czy później coś sobie u Ciebie zamówię! Jestem Twoją fanką cmoknięcie
Zygfryd Smarzyk - Śro 10 Paź, 2007 22:47

Dziękuję, Maranto, że schematu tych gwiazdek bordowych nie dałaś na forum, bo bym chyba odgrzebał gdzieś z kąta czółenko i gwoździe porzucił. Piękne prace, słów Fraubergerowej jakże nie przytoczyć: Trzeba zobaczyć pełen wdzięku taniec delikatnych rąk i palców przesuwających czółenko, by zrozumieć, że każdy, kto umie widzieć piękno, już z tego względu uzna urok tej pracy. O ileż więcej czaru będzie miała ta praca dla osoby ją wykonującej.
Z tysiącem serdeczności

skrzacik - Czw 11 Paź, 2007 14:54

Zygfryd Smarzyk napisał/a:
Dziękuję, Maranto, że schematu tych gwiazdek bordowych nie dałaś na forum, bo bym chyba odgrzebał gdzieś z kąta czółenko i gwoździe porzucił...
Z tysiącem serdeczności

a ja bede wrednym skrzacikiem i podrzuce strone z wzorami na gwiazdki:
http://www.skrzacik.now.pl/frywolitki03.html
i bede pytac jak Ci robota idzie w odgrzebywaniu czolenka wesoło mi

lobuzowaty skrzacik

maranta - Pią 12 Paź, 2007 16:42

Krulik napisał/a:
Maranta, obejrzałam sobie wszystkie kompleciki na Twojej stronie i się zakochałam... całkiem straciłam głowę i wcześniej czy później coś sobie u Ciebie zamówię! Jestem Twoją fanką

uklon do usług wesoło mi

Dziękuję za te wszystkie tak miłe słowa kwiatek dla ciebie

Podrażnię Renulka znanym wzorkiem hahahihi

rogalm1 - Pią 12 Paź, 2007 18:18

znowu cudeńka!
Bet - Pią 12 Paź, 2007 21:10

piękności sliczności cudeńka brawo brawo brawo brawo
Violetta21 - Nie 14 Paź, 2007 11:52
Temat postu: Maranta frywolitkuje
Aniu śliczności uklon brawo hopla
Krulik - Nie 14 Paź, 2007 17:31

Ja chyba już zamilknę, bo wiadomo z góry, że Marantowe frywolitki wszystkie mi się podobają;P
Beata61 - Nie 14 Paź, 2007 18:05

Piękne to mało powiedziane uklon brawo
maranta - Śro 14 Lis, 2007 21:00

Dziękuję uklon

Będę mało oryginalna tym razem, czyli w wiekszości powtórki-

Tonia - Śro 14 Lis, 2007 21:07

Cuda... brawo i to w takiej ilości <mdleje> A ten czerwony... mam podobne koraliki, w podobnej kolorystyce Smile może skopiuję Smile
Bet - Śro 14 Lis, 2007 21:10

Twoje prace jak zwykle powalają z nóg
Marwalen - Śro 14 Lis, 2007 22:37

Brak słów szczęka cudowne brawo brawo brawo
barbara 1 - Śro 14 Lis, 2007 23:14

Powtórki,ale j a k i e brawo brawo brawo brawo
alicja11 - Śro 14 Lis, 2007 23:23

Aniu śliczności ,szczególnie ten czarny cool cool brawo