Nasze prywatne galerie - Calicji Przetwórnia Odpadów - Kołowiec
saba52 - Wto 24 Cze, 2014 00:44
Pogoda zawsze jest
Rób to zdjęcie
Z Raverly niestety nie pomogę bo w ogóle się tam poruszać nie umiem
calicja - Pon 30 Cze, 2014 20:43
| saba52 napisał/a: | Pogoda zawsze jest Wink
Rób to zdjęcie |
Wiem, wiem ale plany są takie, że będzie wzór na Ravelry dostępny no i ..... już chyba, po tygodniu prób i błędów jakoś mniej więcej rozgryzłam o co chodzi.
Na razie dostępny jest wzorek na Lavender Field i tylko po angielsku.
W ciągu kilku dni dołączę polską wersje i wezmę się za lniany szal .
I teraz informacja dla Was Kochane Dziewczyny - tak dużo się tu nauczyłam od Was i tyle pomocy dostałam, że oczywiście dla Was wzory są za darmo - jeśli tylko ktoś będzie tymi moimi dziergotami zainteresowany. Kod do pobrania będzie ważny zawsze 2 miesiące i ustawiony jest tak, że można z niego tylko raz skorzystać, wiec jeśli wolicie polską wersje to poczekajcie proszę kilka dni - dam znać jak dodam (chociaż jeszcze nie wiem jak . Ale sie dowiem ).
Kod do pobrania wzoru jest tu: | Ukryta Wiadomość: | Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message --- | - pokaże się, gdy coś napiszecie w wątku.
Mam też prośbę do angielskojęzycznych koleżanek - ja angielski znam raczej z ... własnej inicjatywy ... bo się w szkołach innych języków uczyłam, wiec jak znajdziecie w opisie jakiś błąd - będę wdzięczna za uwagi.
I trzymajcie bardzo proszę za mnie kciuki, żeby to wszystko mi wyszło i sklepik ze wzorami zadziałał, bo czasy za mną ciężkie a i przyszłość niepewna .
bryanka0 - Pon 30 Cze, 2014 21:00
Robisz się "światowa" Calicjo.Wielkie ci dzięki za polską duszyczkę ma Rav...Za swoją użyteczność masz punkcik.
calicja - Pon 30 Cze, 2014 21:31
bryanka0, dobrze, że w cudzysłów wzięłaś tą "światową" - tak ja światowa jak jak ... nie wiem co ale dzięki za punkcik
ania_b - Pon 30 Cze, 2014 22:56
Serdeczne gratulacje. Niech Ci się wiedzie w sklepiku.
Frida - Wto 01 Lip, 2014 07:34
Calicjo, gratuluję i życzę powodzenia.
marysia54 - Wto 01 Lip, 2014 12:59
Alicjo
Ogromne gratulacje i aby wszystkie życzenia się spełniły
barbara 1 - Wto 01 Lip, 2014 18:39
calicja gratulacje,trzymam kciuki za sprzedaż wzorów
Snedronningen - Wto 01 Lip, 2014 23:00
Szal przepiękny. Tylko mam pytanie, włóczką robiłaś tak jak leci z motka czy przycinałaś i dopasowywałaś kolory?
Jeżeli potrzebujesz pomocy od angielskojęzycznej to mów, za darmowy wzór do tak pięknego szala przetłumaczę Ci co tylko będę potrafiła.
lucyna112 - Śro 02 Lip, 2014 17:05
Gratulacje i powodzenia
calicja - Śro 02 Lip, 2014 19:02
ania_b, Frida, marysia54, barbara 1, Snedronningen, lucyna112,
| Snedronningen napisał/a: | | włóczką robiłaś tak jak leci z motka czy przycinałaś i dopasowywałaś kolory? | tak sie całkiem przypadkiem złożyło, że kolory kończyły się wraz z kwadratem - robiłam jak leci.
| Snedronningen napisał/a: | | przetłumaczę Ci co tylko będę potrafiła | widziałam, ze pubrałas wzór wiec przeczytaj prosze - może wyłąpiesz jakieś błędy istotne - językowe. Bede wdzięczna.
Snedronningen - Śro 02 Lip, 2014 19:15
| calicja napisał/a: | | widziałam, ze pubrałas wzór wiec przeczytaj prosze - może wyłąpiesz jakieś błędy istotne - językowe. Bede wdzięczna. | wczoraj od razu przeczytałam na szybko i na to szybko istotnych błędów nie wyłapałam, ale zaraz się wezmę za dogłębną lekturę.
lucyna112 - Sob 05 Lip, 2014 16:54
niech mi ktoś wytłumaczy jak pobrać ale tak łopatologicznie bo nie jestem anglojęzyczna
ania_b - Sob 05 Lip, 2014 17:47
lucyna112, jeśli nie znasz angielskiego, to lepiej poczekaj trochę, bo kilka postów wyżej calicja zapowiadała polską wersję.
ciapara - Sob 05 Lip, 2014 21:58
calicja, a może podzieliłabyś się wrażeniami z obsługi rav....y pod kątem sprzedaży wzorów. Chodzi mi o info np jakie konto trzeba mieć, czy w USD czy w innej walucie, czy w złotych polskich... takie detale o których nic nie wiem, a które mnie ciekawią bardzo
I inne Twoje odczucia w kwestii umieszczania płatnego wzoru.
calicja - Pon 07 Lip, 2014 20:56
ciapara, Jak pisałam to mój angielski jest tak nie za bardzo - ale korzystam intensywnie z tłumacza i pomocy w Ravelry i jakoś daje radę - na początku trzeba dołączyć/utworzyć po prostu projekt, który sie pojawia z okienku featured finished objects. (przynajmniej ja tak zrobiłam - być może nie jest to konieczne).
Żeby go sprzedawać trzeba się "wciągnąć" na listę Projektantów - czyli zostać Designerem - jakoś to wyszukałam w pomocy jak to zrobić, ale tak na zimno teraz nie powtórzę.
Kolejny krok to już wstawienie opisu wzoru, który chcesz sprzedawać i dołączenie zdjęć oraz PDF ze wzorem. Do tego momentu jakoś dawałam radę, chociaż nie wszystkie pytania w opisie zastosowałam/wypełniłam, bo nie wszystkie były dla mnie zrozumiałe. Najwięcej czasu zajęło mi dojście do tego co zrobić, żeby wzór pokazał się jako "do sprzedania" bo wprawdzie pokazywał sie w okienku featured designs ale nie był aktywny - w końcu jakoś doszłam, że trzeba go jeszcze w jednym miejscu "dodać do sklepu". Tak to mniej więcej w skrócie wygląda - ale jeśli bym miała drugi raz robić wszystko od początku to pewnie znów bym się musiała długo zastanawiać i szukać, bo robiłam to trochę "na czuja". Teraz z następnymi wzorami mam o tyle łatwiej, że po ... uczynieniu siebie Designerem otwiera się taka zakładka z menu do wstawianie wzorów, więc jest jakby łatwiej.
W trakcie zakładania sklepu w kolejnych krokach pojawia się konieczność powiązania z rachunkiem - nie pamiętam już czy jest tam jeszcze jakiś inny wybór ale ja podłączyłam się do PAY PALA, którego mam od dawna. Walutę sprzedaży ustawiasz sobie jaką chcesz - tak jak na ETSY, a na PAY PALA wpływa chyba taka waluta, w jakiej ktoś zapłacił - nie jestem pewna bo dotychczas miałam wpływy tylko w USD i moje przelewy w PLN.
Siadam dziś w końcu do tego tłumaczenia - mam wrażenie, że opisy po angielsku jakoś łatwiej się robi niż po polsku ze względu na brak w polskim takich bardzo specyficznych określeń i skrótów np. do opisu oczek różnych - co myślicie?
I już wiem, że będę miała problem z wyszukaniem jak dołączyć drugą wersję wzoru po polsku bo nie bardzo na pierwszy rzut oka widzę gdzie. No ale chyba dam radę - kwestia czasu.
Snedronningen, raz jeszcze dziękuję za uwagi .
Jeśli będziecie pobierać wzorek to będę wdzięczna za komentarze (mam nadzieje przychylne) - szczególnie zależy mi na początek na takich, że wzór po angielsku jest jasny i czytelny aby zachęcić "wątpiących" - Snedronningen mogę Ciebie prosić o taki komentarz . No i oczywiście liczę na zdjęcia skończonych chust .
Siadam do tłumaczenia
Snedronningen - Pon 07 Lip, 2014 22:00
calicja, powiedz, gdzie ma napisać taki komentarza a napiszę. Opis jest bowiem tak zrobiony, że wszystko da się z niego zrozumieć, nawet bez dużej znajomości języka angielskiego.
calicja - Pon 07 Lip, 2014 22:56
Snedronningen, jak wchodzisz na wzór to po prawej na górze w menu masz zakładkę comments. Dzięki
Teraz jak go tłumaczę na polski znalazłam kilka drobnych merytorycznych błędów - ale jeśli ktoś umie robić entrelac to nie powinny być problemem - jednak będę musiała zrobić erratę do angielskiej wersji. Na razie kończę - już nie myślę o tej porze - jednak angielski 'drutowy" jest łatwiejszy od polskiego drutowego ..... jak to możliwe ???
Asia_117 - Wto 08 Lip, 2014 09:01
| calicja napisał/a: | | Jeśli będziecie pobierać wzorek to będę wdzięczna za komentarze (mam nadzieje przychylne) - szczególnie zależy mi na początek na takich, że wzór po angielsku jest jasny i czytelny aby zachęcić "wątpiących" - Snedronningen mogę Ciebie prosić o taki komentarz . No i oczywiście liczę na zdjęcia skończonych chust |
Myślę, że dodanie wzorów i projektanta do "ulubionych" też może się przydać
Snedronningen - Śro 09 Lip, 2014 09:23
| calicja napisał/a: |
Snedronningen, jak wchodzisz na wzór to po prawej na górze w menu masz zakładkę comments. Dzięki | teoretycznie w tym tygodniu będę kończyć szal, który mam na drutach. Z początkiem przyszłego (lub na koniec tego jak mi się uda wcześniej) zabieram się za lawendowy szal (już ogarnęłam teorię entrelaca) i jak tylko zrobię kawałek wstawię komentarz.
calicja - Nie 03 Sie, 2014 21:30
| Snedronningen napisał/a: | | teoretycznie w tym tygodniu będę kończyć szal, który mam na drutach. |
Daria - wrzuć proszę zdjęcie - pięknie Ci wyszło.
Bardzo Was przepraszam, ale nie wyrobiłam się z tłumaczeniem - teraz już wracam do "internetowego" żywota - została mi dosłownie sama końcówka ale natrafiłam na błąd (chyba) i nie chciałam puszczać z tym błędem bez sprawdzenia - za 2-3 dni wrzucę nareszcie to tłumaczenie. Dziękuję za Wasze pytania i zainteresowanie na prv.
aga2000a - Wto 05 Sie, 2014 13:51
Piękne rzeczy robisz
calicja - Nie 10 Sie, 2014 23:33 Temat postu: Polska wersja Lawendowego Pola. Nareszcie się udało!!!
Polska wersja chusty LAWENDOWE POLE załączona na Ravelry - mam nadzieję, że dobrze to zrobiłam i będzie ją można pobierać - jeśli będzie jakiś problem proszę o info. Jak to zrobić - czytajcie wyżej. Będzie też mała poprawka do angielskiej wersji - te z Was, które ją pobrały dostaną (jak sadzę) poprawioną wersje na maila.
Miłego dziergania i bardzo proszę o załączanie zdjęć gotowych chust na R-y - tak, jak to zrobiła Snedronningen
I następny, lniany projekt czeka w kolejce:
A w międzyczasie wydziergałam taką Lalę na pierwsze urodziny słodkiej sąsiadeczki - LALA spotkała się z pełnym uznaniem nowej włascicielki
calicja - Nie 31 Sie, 2014 11:00
Ponieważ trochę z opóźnieniem załączyłam polską wersje no i wakacje chyba nie sprzyjały ciepłym chustom - przedłużam do 15 września możliwość pobrania za darmo wzoru na Lavender
danet - Nie 31 Sie, 2014 11:27
Calicjo dzięki za polski opis
Lala słodka:)
|
|
|