Nasze prace - alszka próbuje hardangerować
Haniaga - Śro 20 Mar, 2013 12:25
Przepiękna serwetka.
Pozdrawiam
Hania
Halina46 - Śro 20 Mar, 2013 15:29
Alszka , bratkowa serwetka prześliczna.
elapok - Śro 20 Mar, 2013 16:07
Ale ślicznie wygląda ten bieżnik w tych kolorach - też uwielbiam żółty. Muszę w końcu też wydziergać bratkowca - chyba wszystkie dziewczynki go już mają
alszka - Śro 20 Mar, 2013 18:19
Haniaga, Halina46, elapok - cieszę się, że Wam się podoba mój bratkowiec
elapok - jeśli jeszcze nie masz tego bieżniczka, to zrób koniecznie! Jest on bardzo przyjemny w robocie i szybciutko się go robi. Ja potrzebowałam na to nieco ponad tydzień, a to tylko dlatego, że w trakcie miałam 2 dni przerwy w wyszywaniu. Więc nawet jeszcze na święta zdążysz. A co do żółtego, to ja po prostu jestem fanką tego koloru, no i poza tym po prostu pasuje mi do wystroju mieszkania
elapok - Czw 21 Mar, 2013 10:17
Na pewno zrobię bratkowca, ale akurat teraz robię "malinkową landrynkę" i już mam pomysła na to zrobić z pozostałym materiałem z żółtego żonkilowca. Jest więc bratkowiec na trzeciej pozycji listy prac do wydziergania i wtedy uśmiechnę sie o wzorek
mirka-zet - Czw 21 Mar, 2013 16:10
I słusznie, bo bardzo ładny i napracowałaś się przy nim.
alszka - Wto 02 Kwi, 2013 20:36
A tutaj oficjalnie rozpoczęty mój nowy projekt. Pewnie też już go wszystkie znacie A na chwilę obecną prezentuje się tak:
Haniaga - Śro 03 Kwi, 2013 12:36
Popieram wybór. To przepiękny , bieżnik.
Pozdrawiam
Hania
Nikus4 - Czw 04 Kwi, 2013 08:11
Aniu ślicznie ci wychodzi. Chwal się a my będziemy też chwalić.
elapok - Pią 05 Kwi, 2013 17:16
Cudnie wygląda!
Furba - Śro 10 Kwi, 2013 15:40
Ja to podziwiam ilość fastrygi...
mirka-zet - Pią 12 Kwi, 2013 09:32
Piękne są Twoje bratkowe serwetki!!!
miziaj - Nie 12 Maj, 2013 09:45
Alszka jak tam twoje bratki.Jestem ciekawa jak wyszlo.To co widzialam jest bombastyczne
mirka-zet - Pon 13 Maj, 2013 10:40
Na pewno będzie bardo ładna. Widzę, że bardzo dokładnie wszystko sobie pozaznaczałaś, przynajmniej w przypadku ewentualnej pomyłki mniej prucia. (mnie się zdarzało pruć).
Czekam na efekt końcowy.
alszka - Pon 13 Maj, 2013 15:29
Ech dziewczyny... Dzięki za słowa pochwały
Fioletowego bieżnika mam duuużo więcej niż na ostatnim zdjęciu, ale od prawie miesiąca jest zakopany głęboko i leży odłogiem z powodu pewnej małej panny, którą teraz się zajmuję. Więc niestety ale na efekt końcowy trzeba będzie raczej dłuuuugo poczekać, zwłaszcza że ta panna jest baaardzo absorbująca, a ja niestety ale obecnie tylko sporadycznie zaglądam do Internetu... Ale wiem, że z czasem będzie lepiej Za to widziałam już Wasze piękne prace, które niezmiennie budzą mój zachwyt, tylko czasu na zostawienie komentarza brak... No cóż, czekam na to "z czasem będzie lepiej" i zmykam do mojej panny
izetta - Pon 13 Maj, 2013 15:32
alszka, GRATULACJE!!!!!! DAWAJ FOTKI MALEŃSTWA
Haniaga - Wto 14 Maj, 2013 07:38
dla mamy i maleńkiej panny.
Pozdrawiam
Hania
elapok - Śro 15 Maj, 2013 19:00
Niech się zdrowo chowa i gratulacje dla mamusi
alszka - Sob 25 Maj, 2013 14:40
Dziękuję za życzenia.
A tutaj to, co zdążyłam zrobić przed godziną zero W końcu doprosiłam się o zrobienie zdjęcia. Ale niestety w tej chwili bieżnik leży odłogiem i nie wiem, kiedy będę miała na tyle czasu, żeby go skończyć... Ale pokazuję to, co mam
elapok - Sob 25 Maj, 2013 15:44
Wygląda świetnie, a wiadomo z dzidziusiem roboty mnogość i nim człowiek przywyknie trochę czasu musi minąć
bogusia1255 - Sob 25 Maj, 2013 18:21
alszka gratulacje dla mamy i coreczki
Nikus4 - Pon 03 Cze, 2013 13:24
Aniu wszyscy ci gratulowali pięknej córeczki tylko nie ja Nie miałam czasu!!! Ale jak bardzo się cieszę, że masz córeczkę. Dzieci to wielka radość wiem coś o tym. Niech ci się chowa zdrowo i chwal się czasami córeczką. Chętnie zobaczymy jej fotkę.
A wyszywaniem się nie martw na to też przyjdzie czas.
Nikus4 - Pią 30 Sie, 2013 18:08
Aniu!? Co tam u ciebie słychać? Jak rośnie córeczka. Odezwij się do nas.
alszka - Pią 06 Gru, 2013 16:10
Chyba pora odkurzyć ten wątek. Wprawdzie mało się ostatnio udzielam na forum, ale podziwiam Wasze prace i dzielnie Wam kibicuję we wspólnym haftowaniu. No i oczywiście żałuję bardzo, że nie mam na tyle czasu, aby z Wami dziergać. No cóż, czekam na ten moment, kiedy w końcu będę mogła kiedyś haftować wspólnie z Wami zamiast samej nadrabiać zaległości...
Dziękuję za zainteresowanie, córeczka rośnie zdrowo i radośnie. Ona jest z tych tak zwanych żywych iskierek - ruchliwa okropnie! Nawet przy jedzeniu musi sobie pomachać którąś z kończyn Na przykład zupełnie nie chce siadać ani siedzieć, za to raczkowanie ćwiczy nader chętnie, chociaż obecnie porusza się do tyłu albo po kole, do przodu jeszcze jej nie wychodzi - śmiesznie to wygląda
Chciałam się tylko pochwalić, że w końcu po ośmiu miesiącach (!!!) moje dzieciątko i moi rodzice pozwolili mi skończyć mój bieżniczek. Bardzo mi się podoba. Tylko kolor mógł być nieco bardziej nasycony, ale tak to już jest, gdy się nici kupuje przez internet. Suma summarum jestem baaaardzo zadowolona z tego bieżnika.
W tym miejscu również ogromne buziaki dla naszej nieocenionej Danusi - Danusiu, ten bieżnik powstał tylko i wyłącznie dzięki Tobie, Twojej fascynacji hardangerem i Twoim zdjęciom i wyjaśnieniom we wspólnym wątku. Pięknie Ci dziękuję za udzieloną pomoc
Dobra, rozgadałam się trochę (ale tak to jest po kilku miesiącach nieobecności). A tu pora już na zdjęcia.
Przy okazji, chyba trochę źle go wyprasowałam, bo w dwóch miejscach koronka brzegowa troszkę się wybrzuszyła. Ale mam nadzieję, że to można skorygować żelazkiem.
A tutaj rozpoczęta już kolejna praca pod hasłem nadrabiania zaległości - poznajecie? Ja tak już wiosennie, bo mam nadzieję, że do wiosny skończę Kolor oczywiście przekłamany - w rzeczywistości jest to piękny słoneczny żółty...
wernatka - Pią 06 Gru, 2013 18:14
Prześliczny bieżnik alszko
|
|
|