To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace alszki

barburka - Nie 24 Lut, 2013 16:53

alszka, wesoło mi wesoło mi brawo brawo Same śliczności brawo brawo
Pysiatom - Wto 26 Lut, 2013 12:35

Przesłodka żyrafa. brawo brawo brawo
Grażyna - Wto 26 Lut, 2013 19:34

wszystko piękne! cool
żabka - Wto 26 Lut, 2013 19:35

Twory dla panny śliczne brawo brawo brawo
Kocyk to bym Ci chętnie zacharapczyła bo ma cudnie skomponowane kolorki, ale dziecku zabierać nie będę wesoło mi

alszka - Czw 28 Lut, 2013 09:24

milken, Violetta21, nula, Anisa, AlaJ, nismon, LucynaM, barburka, Pysiatom, Grażyna, żabka - kochane jesteście! cmok cmok cmok I rewelacyjnie mnie motywujecie do dalszej pracy, ogromnie dzięki Wam za to kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie

AlaJ napisał/a:
... a żyrafcia taka, że sama mam ochotę coś swojej wnuczce w ten deseń zmajstrować Smile.

Koniecznie majstruj, bo ja na tej żyrafce odkryłam, że bardzo fajnie robi się te maskotki. Niewiele umiejętności do nich potrzeba, również czasu niewiele (!!!), bo szybko się je robi, a efekt jest zawsze fajny, nawet jeśli stworek nie jest idealny. Moja żyrafka jest taka trochę "przetrącona", ale przez to wydaje się bardziej realna i jeszcze słodsza... wesoło mi wesoło mi wesoło mi

żabka napisał/a:
Kocyk to bym Ci chętnie zacharapczyła bo ma cudnie skomponowane kolorki, ale dziecku zabierać nie będę wesoło mi

I masz szczęście, bo mogłabyś się zdziwić, jakiego to mocnego kopniaka potrafiłoby Ci za to zaaplikować to niby-maleństwo (taaaaaa) rotfl rotfl rotfl

BeniaJ - Czw 28 Lut, 2013 10:16

świetne prace brawo
alszka - Pią 08 Mar, 2013 12:11

BeniaJ - dzięki za dobre słowo, odwiedziny i pozostawienie swojego śladu w tym wątku kwiatek dla ciebie

Dzisiaj będzie wielkanocnie i hurtowo - to ostatnia moja produkcja. Mam nadzieję, że nie braknie mi kartek i że nie będę musiała dorabiać na ostatnią chwilę. Ciekawe, czy Wam się spodobają Smile
A mój mąż to się śmieje, że jedna kartka (zgadnijcie która...) jest bardziej pogrzebowa niż wielkanocna. I odkąd tak mi powiedział, to faktycznie widzę w niej raczej "Ostatnie pożegnanie" aniżeli "Alleluja"... przykro mi przykro mi przykro mi

A w ogóle to zirytowałam się trochę... Nie kartkami, z tych jestem zadowolona (w większości hahahihi ). Ale postanowiłam rzucić się na dziurkacz Marty Stewart, mąż dużą część zasponsorował, o taki:

I wiecie, co się okazało? Że on nie docina papieru. Jeśli papier jest za cienki, to całkiem dużych fragmentów wzoru nie wycina, a tylko zagina papier... wściekły Myślałam, że skoro te dziurkacze kosztują takie bajońskie pieniądze, to przynajmniej przetną KAŻDY papier. A tu taka niespodzianka! Wystarczy wziąć ładny cieniuteńki papier i mamy popsutą każdą kartkę! Ileż się nakombinowałam, żeby wyciąć taki ładny kwadrat... Aż w końcu wycinałam po prostu podwójnie złożoną kartkę. I to pomogło, choć nie w 100%. Wrrrr wściekły wściekły wściekły

Haniaga - Pią 08 Mar, 2013 12:44

uklon
piękne wszystkie prace. brawo brawo brawo

Apak - Pią 08 Mar, 2013 13:22

Jejjjj, gdzie ja byłam, jak mnie tu nie było? Tyle tu śliczności! Kartki super - a co tam, że jakieś pożegnanie niektórzy widzą - przecież Wielkanoc to poniekąd najpierw pożegnanie... wesoło mi

Co do tuniczki, to chętnie pomogę, bo tak się składa, że ja akurat mam tu pod ręką taką 2-letnią pannę - więc możesz mi tuniczkę przesłać, ja sprawdzę, czy rzeczywiście pasuje na ten wiek, a jak moja dwulatka z niej wyrośnie, to Ci ją odeślę - wówczas już chyba Twoja "docelowa" panna już podrośnie odpowiednio... wesoło mi wesoło mi wesoło mi

PS A kocyk też czasami nie wyszedł za duży?..... Taki na dwulatkę?.....

Jarka - Pią 08 Mar, 2013 16:43

Apak napisał/a:
Kartki super -
cool cool cool
nula - Sob 09 Mar, 2013 07:36

alszka, karteczki prześliczne brawo

a co do dziurkacza - nie znam się na tym co prawda - ale może zamiast wkładać podwójnie złożoną kartkę (piszesz, że nie zawsze pomaga) weź jedną cieńką i jedną grubą kartkę razem ?
a swoją drogą może warto by reklamować ?
skoro sprzęt drogi to powinno się w zamian mieć ekstra jakość !

Violetta21 - Sob 09 Mar, 2013 22:28

cudne są te karteczki cool cool
LidkaM - Nie 10 Mar, 2013 09:39

Kartki przepiękne, tuniczka na 2-latkę jeszcze Ci się przyda, sama będziesz zaskoczona jak szybko to nastąpi. Przy bucikach się rozpłynęłam, są cudowne, natomiast żyrafka przyczyniła się do całkowitego rozmiękczenia mojej osoby. Powiedz mi, czy te łatki na żyrafie są przyszywane? Jest gdzieś w sieci w łatwo dostępnym miejscu wzór na tę piękność?
Pysiatom - Nie 10 Mar, 2013 11:11

Piękne karteczki. brawo brawo brawo
nula - Nie 10 Mar, 2013 11:22

LidkaM napisał/a:
Jest gdzieś w sieci w łatwo dostępnym miejscu wzór na tę piękność?

no, ja też bym chętnie przygarnęła uklon

nismon - Nie 10 Mar, 2013 12:17

Piękne kartki!!! cool brawo
alszka - Nie 10 Mar, 2013 17:06

Haniaga, Apak, Jarka, nula, Violetta21, LidkaM, Pysiatom, nismon cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

nula napisał/a:
a swoją drogą może warto by reklamować ?

Może, tylko że po pierwsze jak pomyślę, o kosztach wysyłki i kolejnej ichniej wysyłce, to coś mną trzęsie, a po drugie ja mam takie brzydkie przyzwyczajenie wyrzucania paragonów, więc tego już też nie mam... placzek Ale na szczęście dziurkowanie dwóch kartek pomaga, więc nie jest tak źle wesoło mi

Apak napisał/a:
więc możesz mi tuniczkę przesłać, ja sprawdzę, czy rzeczywiście pasuje na ten wiek... A kocyk też czasami nie wyszedł za duży?..... Taki na dwulatkę?.....

Co do tuniki to za późno, pewna 18-miesięczniara już ją testuje wesoło mi A jeśli chodzi o kocyk, to "docelowa" panna mocnymi kopniakami obwieszcza, że absolutnie nie odda, nawet jeśli na nią za duży rotfl rotfl rotfl

LidkaM napisał/a:
czy te łatki na żyrafie są przyszywane? Jest gdzieś w sieci w łatwo dostępnym miejscu wzór na tę piękność?

Tak, łatki na żyrafie są przyszywane. W dodatku bordowa włóczka była ze dwa razy grubsza od żółtej, więc łatki te wyszły dość grube, ale wygląda całkiem nieźle wesoło mi
Oryginalny wzór jest z Ravelry - Gigi Giraf
Wzór jest dostępny na tej stronie: http://www.ravelry.com/pa...giraf&sort=best
To dla anglojęzycznych. Jeśli ktoś uważa angielski za barbarzyński język, to napiszcie do mnie na pw swój prywatny adres, wówczas podeślę w nieco bardziej zrozumiałym języku, bo niedawno na prośbę jednej marantowiczki przetłumaczyłam go wesoło mi

Ainer - Nie 10 Mar, 2013 18:04

śliczne karteczki cool cmoknięcie
LidkaM - Wto 12 Mar, 2013 20:51

Śliczne dzięki za wzór!!!! cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Walce o kocyk się nie dziwię, gdybym taki miala, też bym nie oddała.

alszka - Wto 19 Mar, 2013 15:15

Dziś będzie coś na gorąco - dosłownie i w przenośni wesoło mi Dosłownie bo jeszcze gorące od prasowania, a w przenośni bo dopiero co skończone. Przerośnięta serwetka lub malutki bieżniczek, jak kto woli wesoło mi Podoba się Wam?

Pysiatom - Wto 19 Mar, 2013 15:47

Serwetka jest przepiękna i bardzo mi sie podoba. brawo brawo brawo
alienor - Wto 19 Mar, 2013 15:57

Piękna ,wiosenna cool
żabka - Wto 19 Mar, 2013 16:09

alszka napisał/a:
Podoba się Wam?
też pytanie, toż to istne cacuszko brawo brawo brawo
nismon - Wto 19 Mar, 2013 16:29

Oj podoba,podoba i to baaaardzo!!! cool brawo brawo
romualda - Wto 19 Mar, 2013 16:38

Bieżniczek śliczny, brawo!