Papierowe cuda - Wiklina z papieru
szydeleczko - Pon 26 Kwi, 2010 11:48
jestem zachwycona tymi koszyczkami z papieru - swietny pomysl na wykorzystanie gazet oraz ulotek ktorych w skrzynkach tygodniowo mam mnostwo, bardzo chcialam kupic sobie kosze do roznych drobnostek do kuchni czy lazienki a nawet ozdobne doniczki ale ich koszty sa dla mnie duze a w ten sposob dzieki swojej pracy i resztami gazet oraz farbie do drewna i lakierze ktory zostal po cyklinowaniu i malowaniu podlogi wykorzystam na bardzo praktyczne rzeczy
DZIEKUJE BARDZO ZA TEN TEMAT I POZDRAWIAM GORACO
Madzia - Pon 26 Kwi, 2010 17:29
Przepiękne!
beti9 - Pon 30 Sty, 2012 11:04
Ojej ale dawno tu nikogo nie było !!!
Zobaczyłam wyroby z papierowej wikliny i wpadłam po uszy, zobaczymy czy na długo.
Zrobiłam taki koszyczek, pierwszy i trochę koślawy, zanim załapałam o co chodzi.
Tu koszyk zamykany, zrobiony jako drugi.
Mam nadzieję,że kolejne będą lepsze i bardziej prostsze.
anle - Pon 30 Sty, 2012 17:42
Super
danfi - Śro 01 Lut, 2012 21:53
Piękny koszyk
beti9 - Czw 02 Lut, 2012 09:36
anle, danfi, dziękuję
Już robię następny
gosias - Czw 02 Lut, 2012 09:57
beti9, super
Runa - Czw 02 Lut, 2012 09:59
beti9 wyroby śliczne od dawna obserwuję temat ale nie mam odwagi się zabrać bo obawiam się, że nie dam rady czasowo. i własnie stąd moje pytanie do ciebie, ile czasu zajęło ci zrobienie tego pierwszego koszyczka? Tak od A do Z czyli począwszy od cięcia pasków
beti9 - Pią 03 Lut, 2012 12:18
Runa, gosias, dziekuję
Runa, to moje pierwsze prace i trochę czasu mi zajęło zrobienie ich. Trudno mi powiedzieć ile. Skręcanie tych rurek na początku szło mozolnie ale teraz duzo szybciej.
Spód koszyka jest z 2 tekturek i pomiędzy je wklejone wikolem rurki. To musi trochę odleżeć żeby klej wysechł. Samo wyplatanie idzie szybko. Nastepnie malowanie, też trochę trzeba poczekać bo dość długo schnie. Ten mały koszyk malowałam lakierobejcą- jest szybciej. Ten duży koszyk malowałam bejcą i następnie lakierem. Papier mocno namaka,wiec dłużej schnie po samej bejcy.
Spróbuj- na pewno się uda a ile z tego przyjemności.
Bardzo pomogła mi szkółka na blogu Maggi. Po obejrzeniu nabrałam ochoty i pewności,że się uda. Dokładnie jest wytłumaczone co po kolei i jaki splot.
http://handmadebymaggii.b...isy-pokazy.html
Pokazuje tam śliczne rzeczy. Koniecznie muszę zrobić te wianki.
Do dzieła i pochwal się jak coś zrobisz.
nutinka - Pią 03 Lut, 2012 12:36
beti9, super koszyczki, nawet ten koślawy. Moja córcia przymierza się do robienia, pewnie i ja się wdrożę przy okazji.
beti9 - Pon 06 Lut, 2012 12:57
nutinka, dziekuję. Zobaczysz,że ta wiklina wciąga strasznie.......
Oto kolejny koszyk. Tym razem okrągły z przykrywką, jest dość duży.
Grażyna - Pon 06 Lut, 2012 14:50
Swietny
Awenturyn - Pon 06 Lut, 2012 17:20
super
Madzia - Pon 06 Lut, 2012 18:06
Strasznie mi się podoba papierowa wiklina, Twój koszyk jest świetny!
Runa - Pon 06 Lut, 2012 18:18
Fajny
gosias - Pią 10 Lut, 2012 11:22
beti9, ekstra
jolajka - Pią 10 Lut, 2012 12:28
Wspaniały kosz
beti9 - Czw 16 Lut, 2012 16:18
Dziękuję ślicznie za pochwały
Chciałam Wam pokazać następną pracę, kapelusz z papierowej wikliny, róże z bibuły.
Wziełam udział w konkursie na blogu Ani na kapelusz.
Jeśli Wam chociaż troszkę się podoba to bardzo proszę o głosik na - KAPELUSZ nr 19.
Można głosować do 18 lutego.
http://annakrucko.blogspo...konkursowe.html
Zaznaczam,że jest to moja dopiero 4 praca z wikliny.To tylko zabawa
beti9 - Pon 27 Lut, 2012 11:07
Dziękuję za punkciki.
Widzę,że nikogo nie mogę zachęcić do tej wiklinki.
Oto kolejne 2 koszyki w różnych kolorach .
Zrobiłam 3 ale nie zdążyłam zrobić fotki bo już mi porwali.
nutinka - Pon 27 Lut, 2012 11:15
beti9, świetne. Ja jestem chętna, tylko leń mnie dopadł i za nic nie chce mi się zabrać. Liczę jednakże, że kiedyś się go pozbędę.
alutka171 - Pon 27 Lut, 2012 11:54
Świetnie sobie radzisz. Koszyki bardzo fajne ale kapeluś superasty
Ja kilka lat temu nakręciłam rurek i cały czas dojrzewają w wazonie Chyba mam za dużo innych zajęć i ciągle nie mogę się za nie zabrać
Basia.K. - Pon 27 Lut, 2012 15:21
Urzekły mnie te cuda , a że jestem fanką wikliny, to pewnie kiedys spróbuje swoich sił na wyborczej
beti9 - Czw 01 Mar, 2012 12:59
Dziękuje serdecznie
Oto kolejny koszyk. Tym razem na owoce
alutka171, jak masz rurki to kręć, szybciutko już pójdzie, a ile radochy
Basia.K. koniecznie spróbuj.
kasia123 - Czw 01 Mar, 2012 19:49
Ale piękne.
Basia.K. - Czw 01 Mar, 2012 23:15
| beti9 napisał/a: |
Basia.K. koniecznie spróbuj. |
Próbuję i nawet coś już uplotłam, ale paluchy mnie strasznie bolą.
Tę miskę pomalowałam resztą bejcy po malowaniu drzwi (wyszedł dziwny kolor) i pomazałam resztką bezbarwnego lakieru do paznokci
Aktualnie jestem w trakcie wyplatania pudła na zabawki dla wnuczek.
Beti, czym malujesz i lakierujesz swoje cudeńka, bo muszę nabyć drogą kupna jakieś lakiery, farby, czy bejce i nie mogę się zdecydować, bo prawdę mówiąc nie znam się na tym.
|
|
|