To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prywatne galerie - Maranta na drutach

maranta - Sob 13 Maj, 2006 08:45

moslamawe napisał/a:
szkoda ze tak daleko mieszkasz bo chętnie bym przyszła do Ciebie na naukę szydełkowania

No, szkoda, nic nie zastąpi nauki "na żywo".
Chociaż z szydełkiem jeszcze nie jest tak źle, sploty są stosunkowo łatwe i już całkiem dobrze sobie radzisz.

moslamawe napisał/a:
powiedz mi ile godzin dziennie poświęcasz na szydełko?

Różnie, łapię za szydełko wtedy kiedy mam ochotę.
Są dni kiedy wcale się go nie tykam a jak mnie coś najdzie to i cały dzień się go trzymam kurczowo.
Więc nie potrafię powiedzieć ile godzin dziennie... przeważnie są to jednak godziny nocne wesoło mi

Pani Mama - Sob 13 Maj, 2006 11:43

to tak jak ja potrafie przesiedzieć nieraz 10 godzin a nieraz nie zrobie nic wesoło mi
Anusiaczek - Sob 13 Maj, 2006 19:10

Aniu, piękne! Już mi słów zachwytu brakuje, gdy patrzę na Twoje dzieła cmoknięcie
barbara 1 - Pon 15 Maj, 2006 12:34

Ja się własnie tak zastanawiam,czym nas jeszcze ta nasza Adminka zaskoczy?
Aniu śliczna bluzeczka,jak zwykle cool

Hala72 - Pon 15 Maj, 2006 14:10

maranta napisał/a:
Hala72 napisał/a:
o ile nie masz nic przeciwko temu

Czemu miałabym mieć coś przeciwko temu, rób i się chwal cmok

Pod kołnierzem wygląda jak zwyczajny podkoszulek Very Happy
Nie za dobrze udało mi się go rozłożyć, bo te ozdóbki przeszkadzają trochę.

[url=http://images2.fotos...e5m.jpg]Obrazek[/URL]

A tu jeszcze te kwiatuchy w powiększeniu
[url=http://images1.fotos...tbm.jpg]Obrazek[/URL]

dziękuję cmok cmok cmok uklon uklon uklon
bardzo podobają mi się takie bluzeczki z tymi kołnierzami, a ta wygląda na szybką robotę i może kiedyc zrobię ta z kwiatowym kołnierzem? puknąć się puknąć się puknąć się sztrikuję

Grażyna - Pon 15 Maj, 2006 17:06

Ja równiez gratuluje, przede wszystkim pomysłów, bo najwazniejsze miec cos orginalnego i niepowtarzalnego.
Fakt jest niezbity - bardzo szybko dziergasz Aniu i ślicznie to robisz.

gracha - Pią 02 Cze, 2006 09:22
Temat postu: bluzka z farfoclami.
Maranto, jak robiłas ten kołnierz? Od dołu czy dodziewałaś do dekoltu? I czy on się rozszerza ku dołowi czy jest równy? Bluzeczka bardzo, bardzo mi się podoba.
gracha - Pią 02 Cze, 2006 09:58

I jeszcze, jak robiłaś kwiatki?
maranta - Pią 02 Cze, 2006 11:34

gracha napisał/a:
Maranto, jak robiłas ten kołnierz? Od dołu czy dodziewałaś do dekoltu? I czy on się rozszerza ku dołowi czy jest równy?

Kołnierz robiłam od góry, tzn. od razu wokół dekoltu. Za szyciem nie przepadam więc wybrałam ten sposób, tak jest najłatwiej.
Jest jednakowej szerokości, nie rozszerza się. Co prawda wygląda jakby się rozszerzał ale to dlatego, ze od razu robiłam go szerszego niż podkrój dekoltu i właśnie dekolt go troszkę górą ściąga.

Jeśli chodzi o kwiatki, to rzuć okiem na czwarty post od góry w tym temacie, tam z grubsza napisałam jak je robiłam. Jeśli będziesz miała z nimi jakieś problemy to spróbuję dokładniej opisać sposób ich wykonania.

grazyna wozniak - Sob 03 Cze, 2006 13:04

wesoło mi super i taki prosty bye
gracha - Sob 03 Cze, 2006 14:28

Maranto, pomieszały mi się bluzeczki, chodziło mi o kwiatki od tego sweterka.
Hala72 - Wto 13 Cze, 2006 10:46

maranta napisał/a:
gracha napisał/a:
Maranto, jak robiłas ten kołnierz? Od dołu czy dodziewałaś do dekoltu? I czy on się rozszerza ku dołowi czy jest równy?

Kołnierz robiłam od góry, tzn. od razu wokół dekoltu. Za szyciem nie przepadam więc wybrałam ten sposób, tak jest najłatwiej.
Jest jednakowej szerokości, nie rozszerza się. Co prawda wygląda jakby się rozszerzał ale to dlatego, ze od razu robiłam go szerszego niż podkrój dekoltu i właśnie dekolt go troszkę górą ściąga.

Jeśli chodzi o kwiatki, to rzuć okiem na czwarty post od góry w tym temacie, tam z grubsza napisałam jak je robiłam. Jeśli będziesz miała z nimi jakieś problemy to spróbuję dokładniej opisać sposób ich wykonania.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam: więc jak robiłaś dekolt to od razu tak gęsto, by nie dorabiąc dodatkowych łuczków?

otoja - Sob 02 Gru, 2006 00:20

Odkąd przypomniałam sobie o drutach i zaczęłam szukać ciekawych stronek w necie na temat robótek i natknęłam się na twoją stronę, pierwszą rzeczą, jaka mnie ujęła to właśnie ten sweterek (inne też bardzo piękne). Super się układa! Ciekawy wzór! Od razu pomyślałam sobie, że taki chciałabym zrobić swojej mamie. Będę się starać, chociaż na dzień dzisiejszy uważam, że brakuje mi umiejętności. Gratuluję! Moim zdaniem twój jest ładniejszy od oryginału! uklon uklon
maranta - Sob 02 Gru, 2006 08:00

Otoja, dziękuję, miło mi bardzo cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
maranta - Nie 07 Sty, 2007 18:36
Temat postu: Golfik
Skończyłam taki sobie golfik. Początkowo miało być poncho, jednak zobaczyłam, że włóczki za szybko ubywa, więc z musu wyszedł sweterek i małe co nieco wg receptury Mao Wink

Kolory byle jakie bo cykane po ciemku.

magdalena - Nie 07 Sty, 2007 18:56

Aniu,aż zaniemówiłam z wrażenia na widok golfiku i kaszkieciku!!! cool cool cool
kasiamwz - Nie 07 Sty, 2007 19:10

brawo brawo brawo śliczne cool
alienor - Nie 07 Sty, 2007 19:12

Golf przepiękny i bardzo podoba mi się sposób w jaki go wykończyłąś, z czapką super komplecik brawo
iwi - Nie 07 Sty, 2007 23:03

Maranto cool brawo cool brawo cool gały nie widzę nie słyszę szczęka mdleje
Dziunia - Pon 08 Sty, 2007 00:12

Super. Golfik ma pięknie wykończony golf. Bardzo mi sie podoba Smile
asia12 - Pon 08 Sty, 2007 06:37

super golfik cool brawo bardzo mi się podoba jego wzorek cmoknięcie
Violetta21 - Pon 08 Sty, 2007 10:07
Temat postu: Golfik
Aniu piękny sweterek bardzo mi się podoba i kaszkiecik do kompletu cool brawo brawo
a mi zabrakło wełny Crying or Very sad i golfik sobie czeka na wełnę mam nadzieję ze dostnę taki odcień Wink

pika15 - Pon 08 Sty, 2007 10:18

maranta, ładnie mi to golfik taki sobie , śliczny wzorek i to wykończenie , jeśli możesz to podrzuć schemacik i opsz z czego dokładnie robiłaś. brawo brawo brawo
Pani Mama - Pon 08 Sty, 2007 10:23

maranto super golfik cmok
Mao - Pon 08 Sty, 2007 10:25

Aniu cudny cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie i kaszkiet wyszedł super cool cool cool cieszę się ,ze ktoś korzysta z mojego wzoru wesoło mi