Chwalimy się - Maranta frywolitkuje
maranta - Śro 02 Sie, 2006 17:53
| kuela napisał/a: | | chyba wybiorę się do Ciebie |
Trzymam za słowo
Jakby co to służę dokładniejszymi namiarami gdzie mnie znaleźć
magdalena - Śro 02 Sie, 2006 19:38
Szkoda ,że ja mieszkam na drugim krańcu Polski,bo mieć taka nauczycielkę pod ręką każdy by chciał mieć
Mira - Czw 03 Sie, 2006 09:33
| moslamawe napisał/a: | dziewczyny snehurka też sie nadaje do frywolitek ja osobiście z niej robiłam serwete na ławe i sobie ją chwale trzeba tylko wykrochmalic i już ( tak jak wszystkie zresztą serwety)
http://moslamawe.fotosik.pl/albumy/12897.html#1 |
Teraz dopiero trafiłam na Twoje prace.Sa cudne.Masz może schematy tych "koszulek"na jajka to bardzo proszę przślij mi na m.starkowska@wp.pl Ja też robie frywolitki ale takich wzorów nie mam.
pozdrawiam
Mirka
Anna B. - Czw 03 Sie, 2006 11:18
Wow! To już słupki odwrotne robisz! )) Śliczny naszyjnk!
maranta - Czw 03 Sie, 2006 11:41
| Anna B. napisał/a: | | To już słupki odwrotne robisz! |
Ano robię
Mam jeszcze coś takiego, ale się nie chwaliłam bo chyba nie ma czym, jakoś mi toto nie wyszło...
Może jak toto przeprasuję lekko, to bedzie ładniejszy
kuela - Czw 03 Sie, 2006 11:45
Aniu - dziękuję - chętnie skorzystam w wolnej chwili
Renulek - Czw 03 Sie, 2006 13:13
Maranto jedyne co mogę to
normalnie mnie zatkało ten piaskowy komplet z czarnymi oliwkami jest po prostu super i jaki cudnie pomysłowy
a za nauczenie się supełków odwrotnych to masz ode mnie
nie rozumiem tylko dlaczego mówisz, że "mi toto nie wyszło"
wyprasuj to zobaczysz jak się ślicznie ułoży
może rzeczywiście ciut za długie pikotki ale widocznie tak miało być i uważam jest super
i nie marudź mi tu bo idzie Ci świetnie i niedługo to ja będę od Ciebie małpować przepraszam, brać przykład
maranta - Czw 03 Sie, 2006 13:38
Dziękuję Renulku za pochwały, tak mi się milutko zrobiło, ze wrzucam jeszcze kolczyki od tego niebieskiego, jeśli strawiłaś jakoś naszyjniczek, to może i na kolczyki przymkniesz oko
Renulek - Czw 03 Sie, 2006 13:47
wcale nie mam zamiaru przymykać oka
bo kolczyki są
Anna B. - Czw 03 Sie, 2006 14:43
Ja tam też sobie z przyjemnośćią patrzę szeroko otwartymi oczami.
Aniu, postępy robisz ogromne! No i jak zwykle okazujesz się być bardzo pomysłowa.
Dani - Czw 03 Sie, 2006 14:57
-swietnie maranto..
to czego jeszcze nie potrafisz?............czs sie chyba nauczyc czegos nowego
ewcia - Czw 03 Sie, 2006 15:10
jestem pełna podziwu wyroby śliczne
bardzo mi się podobają sama bym tak chciała ale jakoś nie ma czasu sie nauczyć
wielkie
maranta - Czw 03 Sie, 2006 16:53
Dziękuję wszystkim za pochwały
Renulku tak sobie ogladam Twoje prace i co jedna to piękniejsza.
Zaciekawił mnie sposób wykonania tego cudeńka http://renulek.multiply.c...photo%2F19%2F63 .
Możesz zdradzić jak osiągasz ten ciekawy skręt?
Powiedz też czy nie masz nic przeciwko, żebym sobie też taki cudny komplecik zrobiła :calusek:
maranta - Czw 03 Sie, 2006 17:34
Huraaaaaaa
Właśnie zrobiłam swój pierwszy listek
Koślawe toto strasznie i robione dwoma kolorami, żeby łatwiej było mi się połapać co jest co
ALE JEST!!! UDAŁO SIĘ
i tak zaraz zapomnę jak go zrobiłam
netka - Czw 03 Sie, 2006 20:10
Piękny ten listek! Maranto, twoje tempo nauki frywolitek wpędza mnie w kompleksy.
Jeszcze trochę i zaprezentujesz nam się na forum w bluzeczce frywolitkowej z listkami.
BRAWO!
ikmis - Czw 03 Sie, 2006 22:15
Witaj Maranto,
ja też jestem zachwycona Twoim zapałem do nauki frywolitek
Takich listków jeszcze nie próbowałam, ale taką spiralkę umiem - bajecznie prosta - słupek we frywolitce składa się z dwóch węzełków. Aby wyszedł taki spiralny sznureczek to nitkę od kłębka nawijasz na palec jak do łuczka i czółenkiem cały czas robisz połowy słupka - ciągle lewe lub ciągle prawe.
Ciekawy efekt daje też wiązanie np. 5 lewych połówek słupka a potem 5 prawych i tak na zmianę
maranta - Czw 03 Sie, 2006 22:25
Ikmis
Ślicznie dziękuję, jutro się zabieram do sznureczka, wiedziałam, że to musi być proste ale nie myslałam, że aż tak
Renulek - Pią 04 Sie, 2006 00:32
Ikmis ma pewnie rację z tymi połówkami supełków
ale ja robię po prostu zwykły sznureczek tak jakbym robiła łuczek i co jakiś czas dobrze zaciągam - ścieśniam supełki i skręcam w palcach. akurat w tym naszyjniku robiłam to za każdym razem po wpleceniu kolejnego koralika. Próbowałam robić tylko w jedną stronę ale za długo już supłam i niestety potrafię zrobić tylko trzy następne idą już normalnie bo przestaję myśleć tylko supłam więc nie miałam wyjścia jak tylko robić normalnie i skręcać
Maranto rób jeśli tylko Ci się podoba dla mnie to wielka satysfakcja, że ktoś chce korzystać z moich wzorów
a listek jest super
jestem pod wrażeniem Twoich postępów i duma mnie straszliwie rozpiera, że to właśnie ja nauczyłam Cię pierwszych supełków ogromnie się cieszę
maranta - Pią 04 Sie, 2006 07:42
| Renulek napisał/a: | | duma mnie straszliwie rozpiera, że to właśnie ja nauczyłam Cię pierwszych supełków ogromnie się cieszę |
...a żebyś wiedziała jak ja się cieszę, że mnie nauczyłaś
Jestem Ci ogroooooomnie wdzięczna
moslamawe - Pią 04 Sie, 2006 07:47
Renulek twoja bizuteria poprostu zwala z nóg taka piękna
a co do listka Maranty to ja poprosze o łopatologiczne wytłumaczenie jak to go sie robi
Renulek - Pią 04 Sie, 2006 10:59
| moslamawe napisał/a: | Renulek twoja bizuteria poprostu zwala z nóg taka piękna
|
ja myślę, że biżuteria Maranty też zaczyna nas zwalać z nóg
mnie na pewno już powaliła
nawet nie chcę sobie wyobrażać tego co będzie kiedy Maranta zacznie dołączać takie listki i przekręcane sznureczki
Moslamawe link do instrukcji robienia listków wrzucała ostatnio AniaB kursik obrazkowy bardzo czytelny mam nadzieję bo sama jeszcze nie robiłam listków jakoś nie miałam ani okazji ani potrzeby ale jak widzę postępy Maranty to chyba będę musiała się zabrać za swoją edukację frywolitkową
http://maranta.livenet.pl...topic.php?t=707
maranta - Pią 04 Sie, 2006 11:28
| Renulek napisał/a: | | mnie na pewno już powaliła |
Wstawaj szybko mi tu zaraz
| Renulek napisał/a: | | Moslamawe link do instrukcji robienia listków wrzucała ostatnio AniaB kursik obrazkowy bardzo czytelny |
Ja właśnie z tego kursiku korzystałam, faktycznie jest czytelnie wszystko wytłumaczone
| Renulek napisał/a: | | bo sama jeszcze nie robiłam listków jakoś nie miałam ani okazji ani potrzeby ale jak widzę postępy Maranty to chyba będę musiała się zabrać za swoją edukację frywolitkową |
Hihi, Reniu, ja też potrzeby nie miałam ale jak zobaczyłam, że takie listki można zrobić, to mnie tak mordowało i spokoju nie dawało, że musiałam spróbować
Renulek - Pią 04 Sie, 2006 12:30
no dobra wstałam ale tylko dlatego, że mam dużo roboty
maranta - Wto 08 Sie, 2006 10:13
Renulek rzuciła hasło, ze gwiazdkujemy, no więc gwiazdkujemy
Wyplątała mi się wczoraj taka gwiaździora (nie nazywam tego gwiazdką, bo jest troszkę większa niżbym chciała).
Jak myślicie, zostawić taką czy dorobić może ze dwa okrążenia i zrobić z tego serwetkę
ikmis - Wto 08 Sie, 2006 10:29
Maranto, to może być ozdoba na okno - piękny ten gwiaździor
|
|
|