To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Hardanger - Nasze pogaduszki na inne tematy niż haft hardanger

Nikus4 - Śro 05 Cze, 2019 09:05

Ostatnio mało udzielam się na forum. Mam wielkiego doła jak to cmoknięcie mówią młodzi. Najpierw odszedł mój kochany labradorek. Biega sobie po "łąkach w niebie" A teraz powoli życie odchodzi z owczarka. Patrzę na jego cierpienie i strasznie to przeżywam. Ledwie się c idę na imprezę złapie na tylnych łapkach. Co dzień rehabilitacja ,cwiczenia i niewiele to daje. Faszeruje go lekami przeciwbólowymi. Nocami mało śpię i jestem wymęczona.
Haniaga - Śro 05 Cze, 2019 10:07

Współczuję Ci Nikusiu. love
Może te wysoko chmurki jeszcze nie dla Twojego ukochanego owczarka.
Pogłaszcz ją za uszkiem z życzeniami zdrówka.
A co mówią lekarze?

Nikus4 - Śro 05 Cze, 2019 17:45

Nie ma ratunku. Jest za stary na operacje. Ma prawie 13 lat a jak na dużego pieska to już senior. Owczarki często chorują na syndrom końskiego ogona. To taka neurologiczna choroba. Ma powolny zanik nerwu w kręgosłupie lędźwiowym. Boję się co będzie dalej. Ma 50kg wagi i jak pomóc w chodzeniu placzek placzek
Haniaga - Czw 06 Cze, 2019 09:25

Współczuję Ci Nikusiu. love
Znam ten ból. placzek placzek

elapok - Nie 09 Cze, 2019 14:25

Współczuję i wiem co czujesz bo moja przedostatnia psina miała też ponad 13 lat, ponad 30 kg wagi i też przestała chodzić. Musieliśmy ją uśpić. I już myślałam, że to mój ostatni psiak, bo już mam swoje lata, ale wzięłam jeszcze suczkę ze schroniska, w porównaniu z tą moją ostatnią jest strasznie głupiutka, ale nas kocha
Nikus4 - Pon 10 Cze, 2019 15:15

Nie mam już ostatniego pieska. Musieliśmy go wczoraj uśpić. On się męczył strasznie a my przy nim. Stracił całkowicie władzę w nogach. Do tego miał jakieś bóle. Przykro było patrzeć na niego. Teraz jakoś pusto w domu. placzek placzek
Najpierw mój labradorek odszedł w wigilie:

A wczoraj owczarek:

Haniaga - Pon 10 Cze, 2019 21:11

Współczuję Nikusiu. placzek
Znam ten ból. placzek

elapok - Śro 12 Cze, 2019 14:25

Też prze to przeszłam, jeszcze teraz chce mi się płakać jak sobie przypomnę
Nikus4 - Nie 25 Sie, 2019 11:26

Nasz nowy członek rodziny. Owczarek niemiecki o imieniu Porter.

Wszyscy się śmieją że nie wytrzymałam i kupiłam pieska. Miałam 2 pieski nagle żadnego
Pusto się zrobiło w domu. Teraz znów radość zawitała, to wyszywać będę miała ochotę wesoło mi

we_st - Pon 26 Sie, 2019 09:43

Ależ ci zazdroszczę. U mnie zamiast pieska są dwa koty dla zapełnienia pustki. Ale tęsknota za pieskiem ciągle jest. Niech się dobrze chowa. I uważaj, owczarki wchodzą szybko na głowę. Mój robił z nami co chciał
Haniaga - Pon 26 Sie, 2019 12:59

Piękna ,mała psinka.Przed Tobą dużo pracy.
Gratuluję wyboru.

elapok - Wto 22 Gru, 2020 15:03

Dziewczyny, chciałbym wam wszystkim złożyć serdeczne życzenia z okazji nadchodzących Świąt. Oby nowy rok był lepszy od tego, w którym wszędzie panuje strach przed wirusem. Trzymajcie się w zdrowiu cmoknięcie