To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Halkuk

Halkuk - Pią 19 Maj, 2006 18:02

Ula - jak się nauczę robić na drutach to pewnie i męski zrobię Smile
Na szydełku jednak nie ma wzorów męskich Sad
Robiąc na drutach wychodzi też mniej włóczki - przez co sam wyrób jest lżejszy - tu wyszło bardzo dużo włóczki i sweter był ciężki wściekły co też nie zachęcało do noszenia.
Może kiedyś w końcu i na drutach będę robić - a bardzo chcę ! - jednak narazie mam jeszcze sporo planów szydełkowych i trzeba je zrealizować cmoknięcie

Halkuk - Pon 22 Maj, 2006 17:51

Zbliża się "Dzień Matki" - a ponieważ moja Mama marzy o chuście to postanowiłam zrobić dwie .
Pierwsza dla mojej kochanej Teściowej już gotowa - właśnie skończyłam !
Cieniutki akryl i grube szydełko - 4 - dało taki efekt :

Druga będzie beżowa ale też wzór ananasków hopla
Już zaczęłam ją robić sztrikuję

Grażyna - Pon 22 Maj, 2006 18:59

Wow cool Podusie tez fajne.
barbara 1 - Pon 22 Maj, 2006 20:34

Halinko witaj w klubie ananasów kwiatek dla ciebie
Chusta śliczna cool

pika15 - Pon 22 Maj, 2006 20:46

Halkuk piękne chusty cool cool
maranta - Pon 22 Maj, 2006 21:33

Halinka, super cool cool cool
Śliczny prezent brawo

Madzia - Pon 22 Maj, 2006 22:01

Przepiękna!!!!!
amelia - Wto 23 Maj, 2006 07:28

Halinko - piękne te chusty!!! cool
Pozdrawiam

Halkuk - Wto 23 Maj, 2006 10:50

Dziękuję Wam wszystkim cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie
Grażynko podusie to dzieło mojej Teściowej z czasów jak ja jeszcze nic na szydełku nie robiłam Wink
Basiu dzięki tej chuście wreszcie ananaski idą mi jak trzeba ! Mam nadzieję że sweterek potem też pójdzie tak fajnie i bez prucia Wink

słoneczko - Wto 23 Maj, 2006 12:57

Nie wiem czy w dobre miejsce wstawiam, ale chciałam się pochwalić moja robótką, pierwszą podługim , b.długim czasie serwetką i to do tego bardziej skąplikowaną od poprzedniej. Nie wiem czy będzie dobrze, ale pierwszy raz wrzucam zdięcie wesoło mi

Jest dopiero co skończona, nawet nie krochmalona jeszcze, więc może nie wygladać za bardzo ciekawie, ale ogólnie jestem zadowolona.
PS. jesli nie w tym temacie umieściłam mojego posta, to proszę o przeniesienie w dogodne miejsce. Pozdrawiam!

barbara 1 - Wto 23 Maj, 2006 13:15

Słoneczko śliczna serwetka cool Napisz jakiej jest srednicy
Grażyna - Wto 23 Maj, 2006 13:36

Mnie tez sie bardzo podoba.
słoneczko - Wto 23 Maj, 2006 13:38

Dziękuję, że się podoba!
Tu jest schemat i opis tej serwetki wesoło mi

i schemat:

mi wyszła nawet średnica 35cm, ale robiłam szydełkiem 1.00 z MUZY - Ariadny
Pozdrawiam!!!

Debra - Wto 23 Maj, 2006 19:28

Jakie piekne cuda co by tu...
Halkuk - Śro 24 Maj, 2006 07:10

Słoneczko sliczna ta serwetka cool radocha
pika15 - Śro 24 Maj, 2006 12:19

słoneczko, śliczna serwetka tylko pozazdroscić takiej cierpliwości. cool cool cool
słoneczko - Śro 24 Maj, 2006 12:37

Dziękuję za pochwały!!! To takie motywujace i zachęcające do dalszego "działania", a tą serwetkę naprawdę szybko mi się robiło, tylko raz prółam kawałek jeśli chodzi w tych ananasach, bo coś mi nie wyszło, ale potem leciało wesoło mi
Jeszcze raz dziękuję i cieszę się, że się podoba... No i zachęcam do zrobienia, bo naprawdę fajnie się ją robi cmoknięcie
Pozdrawiam!!!

Halkuk - Pią 26 Maj, 2006 19:34

No i zdążyłam z drugą chustą hopla
Dziś rano skończyłam i wygląda tak :

Muszę pochwalić się że obie Mamy były bardzo zadowolone z prezentu Smile , a w dodatku moja szwagierka przyjedzie w poniedziałek z ..........szydełkiem i włóczką i chce taką samą ! Będzie się uczyć robić ją sama Wink . cmoknięcie
Proszę trzymać kciuki za moją "uczennicę" ! uklon bye

barbara 1 - Pią 26 Maj, 2006 20:23

Halinka chusta piekana.
Oczywiscie,ze będziemy trzyma kciuki za szwagierke

mordka - Pią 26 Maj, 2006 22:02

Halkul druga chusta tez piekna, a co do uczennicy to tez bede taka miec gdzies w pod koniec czerwca - ja tez wciagnelam w szydelko chrzesna synka wesoło mi i bede 3mac podwojnie kciuki rotfl
słoneczko - Pią 26 Maj, 2006 22:14

No! No!
Halkuk ja też jestem pełna podziwu!!! Dwie takie piękne chusty i jeszcze na czas zdążyłaś.... Mnie też się te ananasowe chusty strasznie podobają od jakiegoś czasu i mam zamiar za jakiś czas taką skąbinować. Mam nadzieję, że wyjdzie mi chociaż w połowie taka śliczna jak Tobie!!!
cool cool cool cool cool cool cool cool cmoknięcie

Madzia - Pią 26 Maj, 2006 23:29

Druga chusta równie piękna. Nie ma co się dziwić że mamy zadowolone. Fajnie, że zdążyłaś w ostatniej chwili. Mam nadzieję że posiadam ten wzorek, przecież miałam też robić chustę ale szybko zrobiło się ciepło i sprawa się na razie zdeaktualizowała.
brawo brawo brawo

Elżbieta P. - Sob 27 Maj, 2006 14:24

Halkuk, druga śliczna chusta, super prezent na dzień matki cool
Halkuk - Sob 27 Maj, 2006 15:29

Basiu, Moniko, Słoneczko, Madziu , Fruziu dziękuję Wam bardzo za miłe słowa cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie
Sobie też chyba taką zrobię Wink

Gonia - Wto 30 Maj, 2006 11:12

DZiewczyny pomocy.Któraś z was zrobiła ponizsza bluzeczke,nie potrafie teraz odnależć w czyim albumie ja widziałam.potrzebuję schemat jak zrobic górna cześć rekawów.Prosze moze któraś wie gdzie jest ten schemacik.