Galerie prac użytkowników forum - Halkuk
Halkuk - Pią 19 Maj, 2006 18:02
Ula - jak się nauczę robić na drutach to pewnie i męski zrobię
Na szydełku jednak nie ma wzorów męskich
Robiąc na drutach wychodzi też mniej włóczki - przez co sam wyrób jest lżejszy - tu wyszło bardzo dużo włóczki i sweter był ciężki co też nie zachęcało do noszenia.
Może kiedyś w końcu i na drutach będę robić - a bardzo chcę ! - jednak narazie mam jeszcze sporo planów szydełkowych i trzeba je zrealizować
Halkuk - Pon 22 Maj, 2006 17:51
Zbliża się "Dzień Matki" - a ponieważ moja Mama marzy o chuście to postanowiłam zrobić dwie .
Pierwsza dla mojej kochanej Teściowej już gotowa - właśnie skończyłam !
Cieniutki akryl i grube szydełko - 4 - dało taki efekt :

Druga będzie beżowa ale też wzór ananasków
Już zaczęłam ją robić
Grażyna - Pon 22 Maj, 2006 18:59
Wow Podusie tez fajne.
barbara 1 - Pon 22 Maj, 2006 20:34
Halinko witaj w klubie ananasów
Chusta śliczna
pika15 - Pon 22 Maj, 2006 20:46
Halkuk piękne chusty
maranta - Pon 22 Maj, 2006 21:33
Halinka, super
Śliczny prezent
Madzia - Pon 22 Maj, 2006 22:01
Przepiękna!!!!!
amelia - Wto 23 Maj, 2006 07:28
Halinko - piękne te chusty!!!
Pozdrawiam
Halkuk - Wto 23 Maj, 2006 10:50
Dziękuję Wam wszystkim
Grażynko podusie to dzieło mojej Teściowej z czasów jak ja jeszcze nic na szydełku nie robiłam
Basiu dzięki tej chuście wreszcie ananaski idą mi jak trzeba ! Mam nadzieję że sweterek potem też pójdzie tak fajnie i bez prucia
słoneczko - Wto 23 Maj, 2006 12:57
Nie wiem czy w dobre miejsce wstawiam, ale chciałam się pochwalić moja robótką, pierwszą podługim , b.długim czasie serwetką i to do tego bardziej skąplikowaną od poprzedniej. Nie wiem czy będzie dobrze, ale pierwszy raz wrzucam zdięcie
Jest dopiero co skończona, nawet nie krochmalona jeszcze, więc może nie wygladać za bardzo ciekawie, ale ogólnie jestem zadowolona.
PS. jesli nie w tym temacie umieściłam mojego posta, to proszę o przeniesienie w dogodne miejsce. Pozdrawiam!
barbara 1 - Wto 23 Maj, 2006 13:15
Słoneczko śliczna serwetka Napisz jakiej jest srednicy
Grażyna - Wto 23 Maj, 2006 13:36
Mnie tez sie bardzo podoba.
słoneczko - Wto 23 Maj, 2006 13:38
Dziękuję, że się podoba!
Tu jest schemat i opis tej serwetki
i schemat:
mi wyszła nawet średnica 35cm, ale robiłam szydełkiem 1.00 z MUZY - Ariadny
Pozdrawiam!!!
Debra - Wto 23 Maj, 2006 19:28
Jakie piekne cuda
Halkuk - Śro 24 Maj, 2006 07:10
Słoneczko sliczna ta serwetka
pika15 - Śro 24 Maj, 2006 12:19
słoneczko, śliczna serwetka tylko pozazdroscić takiej cierpliwości.
słoneczko - Śro 24 Maj, 2006 12:37
Dziękuję za pochwały!!! To takie motywujace i zachęcające do dalszego "działania", a tą serwetkę naprawdę szybko mi się robiło, tylko raz prółam kawałek jeśli chodzi w tych ananasach, bo coś mi nie wyszło, ale potem leciało
Jeszcze raz dziękuję i cieszę się, że się podoba... No i zachęcam do zrobienia, bo naprawdę fajnie się ją robi
Pozdrawiam!!!
Halkuk - Pią 26 Maj, 2006 19:34
No i zdążyłam z drugą chustą
Dziś rano skończyłam i wygląda tak :

Muszę pochwalić się że obie Mamy były bardzo zadowolone z prezentu , a w dodatku moja szwagierka przyjedzie w poniedziałek z ..........szydełkiem i włóczką i chce taką samą ! Będzie się uczyć robić ją sama .
Proszę trzymać kciuki za moją "uczennicę" !
barbara 1 - Pią 26 Maj, 2006 20:23
Halinka chusta piekana.
Oczywiscie,ze będziemy trzyma kciuki za szwagierke
mordka - Pią 26 Maj, 2006 22:02
Halkul druga chusta tez piekna, a co do uczennicy to tez bede taka miec gdzies w pod koniec czerwca - ja tez wciagnelam w szydelko chrzesna synka i bede 3mac podwojnie kciuki
słoneczko - Pią 26 Maj, 2006 22:14
No! No!
Halkuk ja też jestem pełna podziwu!!! Dwie takie piękne chusty i jeszcze na czas zdążyłaś.... Mnie też się te ananasowe chusty strasznie podobają od jakiegoś czasu i mam zamiar za jakiś czas taką skąbinować. Mam nadzieję, że wyjdzie mi chociaż w połowie taka śliczna jak Tobie!!!
Madzia - Pią 26 Maj, 2006 23:29
Druga chusta równie piękna. Nie ma co się dziwić że mamy zadowolone. Fajnie, że zdążyłaś w ostatniej chwili. Mam nadzieję że posiadam ten wzorek, przecież miałam też robić chustę ale szybko zrobiło się ciepło i sprawa się na razie zdeaktualizowała.
Elżbieta P. - Sob 27 Maj, 2006 14:24
Halkuk, druga śliczna chusta, super prezent na dzień matki
Halkuk - Sob 27 Maj, 2006 15:29
Basiu, Moniko, Słoneczko, Madziu , Fruziu dziękuję Wam bardzo za miłe słowa
Sobie też chyba taką zrobię
Gonia - Wto 30 Maj, 2006 11:12
DZiewczyny pomocy.Któraś z was zrobiła ponizsza bluzeczke,nie potrafie teraz odnależć w czyim albumie ja widziałam.potrzebuję schemat jak zrobic górna cześć rekawów.Prosze moze któraś wie gdzie jest ten schemacik.
|
|
|