To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace LadyKingfisherg

LadyKingfisherg - Pon 11 Gru, 2006 16:36

Ple Ple, słoneczko, sylwia12, Violetta21, cmok love cmoknięcie

a dzisiaj takie dwie ozdobki swiateczne na drzwi lub sciane zima

LadyKingfisherg - Wto 12 Gru, 2006 21:10

STOKROTNE DZIEKI DZIEWCZYNY?KOCHANE JESTESCIE JAK ZWYKLE cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Basiu pamietam o slubie i dlatego sie wzielam ostro do przygotowan,i wyszla mi podwiazka spod szydelka dzisiaj,skromna ale musi byc hahahihi wlasnego pomyslu i wykonania

LadyKingfisherg - Śro 13 Gru, 2006 18:29

barbara 1, Anusiaczek, słoneczko, Ula_K, magnolia, Mao, Lacrima, BUZIAKI GORACE DLA WAS cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

a ja w tym zamieszaniu przygotowan do wielkiego dnia nie mam nawet czasu aby wyskoczyc i choinke kupic,moze w sobote cos sie uda,a na razie taka miniaturka powstala jako ozdoba na drzwi do domu wesoło mi

LadyKingfisherg - Czw 14 Gru, 2006 00:11

a przed pojsciem spac skonczylam prezent dla mamy,juz nie moglam dluzej odkladac na pozniej bo by mnie szlak trafil chyba hahahihi

LadyKingfisherg - Sob 16 Gru, 2006 00:21

a ja teraz koncze prezenty swiateczne po nocach bo za dnia to zalatwiamy wszystko do slubu i juz brak mi sil chyba ale sie nie poddaje :boks: skonczylam co dopiero torebeczke dla mojej pierwszej przyjaciolki tutaj w Belgii,uwielbia kolory rozu wiec chyba jej sie spodoba wesoło mi

beniaka, Hala72, magnolia, Jarka, asia12, mordka, kwiatek dla ciebie cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie

LadyKingfisherg - Sob 16 Gru, 2006 17:43

pika15, sylwia12, alienor, Halkuk, Beata61, dziekuje Wam serdecznie love kwiatek dla ciebie
a dzis dodaje ozdbki na swieczniki,na razie sa cztery ale moze sie rozmnoza hahahihi zobaczymy

LadyKingfisherg - Pon 18 Gru, 2006 17:55

jeszcze kilka swiatecznych ozdobek,ktore usztywnialam w zelatynie spozywczej i naprawde efekt jest bardzo dobry,sztywne byly juz po dwoch godzinach hopla

LadyKingfisherg - Czw 21 Gru, 2006 21:40

a ja dzis zmeczylam sweter tunike,tak mnie natchnelo bo ostatniej wyprawie na miasto gdzie widzialam identyczny z takim samym sciagaczem za 80 euro!!!!!!! a mnie raptem kosztowal 2,5 motki akrylu TECZA SOFTI wesoło mi

LadyKingfisherg - Czw 21 Gru, 2006 22:54

a to juz ze mna w srodku hahahihi

maranta - Pią 22 Gru, 2006 11:45

Lady, dziergasz, dziergasz, dziergasz... mam spore zaległości w chwaleniu wesoło mi

a wszystkie prace zasługują na chwalenie, bo są super cool cool cool

Teraz już troszkę wyluzuj i odpocznij, bo inaczej jak Cię wnuczęta za ....... lat wezmą na wspominki, to jedyne co będziesz w stanie sobie przypomnieć z tych dni to - SZYDEŁKO wesoło mi wesoło mi wesoło mi

LadyKingfisherg - Pią 22 Gru, 2006 20:51

Hala72 napisał/a:
cool cool cool bardzo ładna, a jak go robiłaś, ściągacz jest na drutach robiony?

Hala,sciagacz jest robiony slupkami relifowymi przerabianymi z przodu,z tym ze ja robilam tunike w dwoch czesciach-przod i tyl i obracajac robotke(caly czas przerabiane sl.z przodu) taki wlasnie sciagacz wychodzi-kiedys przez przypadek zle zrobilam wg schematu i takie mi powstaly wiec je teraz wykorzystalam hahahihi

dziewczyny dziekuje serdecznie ,z calego serca za zyczenia,zarowno swiateczne jak i slubne,jestem przygotowana i czekam z upragnieniem na ten dzien,relacja oczywiscie bedzie specjalnie dla Was

LadyKingfisherg - Wto 26 Gru, 2006 22:55

no i juz po slubie,po wielkim dniu,a byl naprawde wielkibylo tak jak sobie z mezem wymarzylismy,i tak jak obiecalam pokazuje zdjecia,na razie to namiastka tego co pokaze potem ale musze wszystko poprzerzucac na komputer a jest tego chyba z 1000 zdjec hopla i jeszcze raz dziekuje Wam wszystkim za zyczenia,jestescie kochane cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

http://www.flickr.com/photos/boulanger/

maranta - Śro 27 Gru, 2006 08:49

Sylwia, cudna z Was para a sukienka wspaniała cool cool cool
Jeszcze raz- GRATULACJE idę na imprezę kwiatek dla ciebie cmoknięcie

LadyKingfisherg - Wto 02 Sty, 2007 20:00

nareszcie skonczylam ... hmmm... miala byc serwetka a wyszedl bieznik,mial to byc prezent dla mamy ale juz po swietach,moze na jakas najblizsza okazje komus sprezentuje albo zostanie u mnie hahahihi

LadyKingfisherg - Śro 03 Sty, 2007 14:07

szydeleczko, oj jakbym chciala aby doba miala 48h,niestety ja rowniez mam malo czasu,ciagle cos jest do zrobienia to w domu,to u tesciow,itd.dlatego czasem w nocy siadam i dizergam az mnie zmorzy sen ziewa
schemacik do bieznika pochodzi z Zurnala Mod i zostal juz wykorzystany do tylu rodzaju spodnic ze hoho! no wlasnie...czemu ja spodnicy nie zrobilam z tego puknąć się

LadyKingfisherg - Sob 06 Sty, 2007 23:47

trzymajac sie nworocznego postanowienia o dokanczaniu rozpoczetych robotek,skonczylam spozniony prezent swiateczny dla szwagierki,dlugo wymyslalam jaki szalik by jej zrobic bo na poczatku chcialam jej zrobic ten z kwiatkami co Ada pierwsza robila,potem myslalam o tym boa ale juz w Belgii te szaliki wszedzie w sklepach w smiesznych cenach 6 euro !!!!! wiec wymyslilam sama oryginalny ktorego nikt tu nie ma wesoło mi

LadyKingfisherg - Pon 08 Sty, 2007 16:17

dzieki dziewczyny za pochwaly,szydelko rumiencow dostaje za kazdym razem wesoło mi

a to juz poncho co sie tak powoli robilo,pomysl i wykonanie wlasne,bardzo cieplutkie zrobione z czarnego grubszego akrylu,wyszlo okolo 200gr szydelkiem nr 4,pasowalo by mi teraz ale juz dzis trafi do wlascicielki,mam nadzieje ze sie spodoba

LadyKingfisherg - Wto 09 Sty, 2007 10:33

dzieki dzieki dzieki dziewczyny,kochniutkie jestescie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
asia12, poncho robione w kolo,nie jest natomist zszywane po bokach,jak to sie robi z poncha z dwoch czesci-chyba jakos wytlumaczylam albo jeszcze bardziej zagmatwalam hahahihi
a to juz obiecany sweter z kola,juz nie bede sie "chwalic" ile czasu go dokanczalam bo wstyd mi puknąć się ogromniaste podziekowania Basi za porady o rekawach love

LadyKingfisherg - Wto 09 Sty, 2007 20:12

ok,wiem ze powiecie iz dostalam jakiegos bzika,ale to i tak prawda,maz juz chyba jest zazdrosny o moje szydelko,ale dzis nabralam rozpedu duzego,moze dlatego ze chce pokonczyc wszystkie zaczete robotki jeszcze z 2006 roku-albo najwyrazniej mi odbilo hahahihi ,no wiec dolacza jeszcze ini poncho-etolka dla najmlodszej kuzynki w rodzinie,do kompletu jest szaliczek z czapeczka wesoło mi

to juz chyba bylo pokazywane-tak mysle

LadyKingfisherg - Śro 10 Sty, 2007 18:42

aga kuśmierz, zaraz ci wszystko podesle na priva
a to moja nastepna robotka zaczeta jeszcze w lato,az wstyd sie przyznac puknąć się ,ale trzeba bylo ja w kocu skonczyc,nici to Aarlan 100% polyacryl,kolor ceglasty jasny, 190m/50g ,szydelko nr 2,5,poszlo niecale 350g,zostalo mi jakies pol motka 50g, pomysl wlasny,z tym ze wykorzystalam wzorek ze spodniczki jednej na sam dol tuniczki

LadyKingfisherg - Pią 12 Sty, 2007 22:32

a to juz moj wczoraj zaczety sweterko-gorsecik z resztki wloczki po swetrze-tuniczce

oraz dzisiejsza skonczona pierwsza z trzech spodniczka wesoło mi

ok dorwalam aparat jakos i fotki na sobie juz sa

tyl sweterka jest robiony wzorkiem ananaskow

a Wam kochane dziewczyny wielkie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

LadyKingfisherg - Sob 13 Sty, 2007 14:51

agniechak, magnolia, Anusiaczek, asia12, Asia S., fruzia, szydeleczko, slicznie dziekuje za wasze pochwaly,dodaja skrzydel szydeleczku cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Asia S., prosze bardzo tu masz schemaciki do sweterka z kola
http://www.fotosik.pl/pok...4be723d0bb.html
http://www.fotosik.pl/pok...63e0fc8bc7.html

LadyKingfisherg - Sob 13 Sty, 2007 18:59

iwi, sweterko-gorset mial byc pierwotnie bolerkiem ale ze ja zawsze cos musze poprzerabiac wiec wyszlo to co widac na zdjeciu Smile schemat plecow z rekawami to ananaski a reszta to szalona tworczosc mojego szalonego umyslu hahahihi
moslamawe ja paktu z nikim nie zawieralam-poza mezem przed oltarzem Laughing Jarka moj chlop to mnie pajakiem nazywa bo siedze w tych niciach i dlubie i dlubie,tylko sie czasem denerwuje ze wszystko robie dla siebie a jego obiecany sweter juz pol roku czeka na skonczenie przepraszam

LadyKingfisherg - Sob 13 Sty, 2007 19:06

iwi, najpierw robi sie prostokat moj ma wymiary 40x148cm potem sie zszywa miejsca na rekawy i zostaje otwor na plecy i wtedy obrabia sie dookola ,korzystalam z roznych wzorkow co pamietalam z glowy bo juz tyle razy sie je robilo ,dol robilam sciagaczem slupkow relifowych
LadyKingfisherg - Nie 14 Sty, 2007 15:02

karmelek, Violetta21, Halkuk, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

a to co wymodzilam wczoraj,praktyczne by bylo dla kobiet w ciazy tak mysle hahahihi a robi sie jeszcze spodniczka do tego co by byl komplecik wesoło mi