Pogaduszki szydełkowe - Co wydziergac dla osoby puszystej?
valilina - Pią 04 Kwi, 2008 08:16 Temat postu: srodek;) dla niecierpliwych
p/s dziękuję za wzorki;) Przydadza sie;)
Asia S. - Pią 04 Kwi, 2008 08:24
to ja czekam na efekty
barbara 1 - Pią 04 Kwi, 2008 09:55
| valilina napisał/a: | | grzebalam na osince troche i zobaczylam toto |
A ja toto zaczęłam robić jakiś czas temu.Dam pare fotek jak to wychodzi
valilina - Pią 04 Kwi, 2008 11:17 Temat postu: barbara1 ooooo, no pieknie, możesz mi rzucic krótki opis???
jak robiłas i czym? ile oczek? i jaki dokladnie wzorek?
ona jest prosta z wygladu ale taka, hm, rzeklabym elegancka, podoba mi się. jest w kolejce jak skoncze teraz dwie pracki.
Madzia - Pią 04 Kwi, 2008 18:51
Mi się toto (to chyba z Twojego bloga Valilina?) bardzo podoba, nie mogę doczekać się końca.
Trzymam kciuki!
Elżbieta P. - Pią 04 Kwi, 2008 20:04
to toto fajnie wychodzi, wiadomo - Basia robi
Valilina świetnie bluzeczki wynajdujesz
valilina - Pią 04 Kwi, 2008 20:58 Temat postu: :) no dzielę się tym co najlepsze;) W pracy mam super net, wiec moge szybko wrzucac zdjęcia dlatego najbardziej aktualne sa na blogu. W domu niestety na wiosce mam bardzo slabe lacze i jeden obrazek pakuje sie okolo 20 minut;)
Grażyna - Nie 06 Kwi, 2008 12:04
a ja znalazlam dzisiaj coś takiego:
http://photofile.name/use...40/?mode=xlarge
Elżbieta P. - Nie 06 Kwi, 2008 13:46
też super, tylko raczej dla szczuplaków
gabrysia - Nie 06 Kwi, 2008 19:35
Valilina, dziękuję, super wzorek już mam, a na razie próbuję bezskutecznie (na razie) uporać się z fioletowym sweterkiem na drutach, albo za duży albo za mały, albo moja figura nie do niego (ta wersja chyba jest prawdziwa)
valilina - Śro 09 Kwi, 2008 07:07 Temat postu: tuniczki
Joanna_J9 - Śro 09 Kwi, 2008 10:11
Witam serdecznie. Zaczęłam śledzić ten temat ponieważ również mam problem z dopasowaniem ubioru do swojej figury. Przed urodzeniem córeczki jeszcze w Polsce nosiłam rozmiar 38-góra, 40-dół. Jakoś nie miałam specjalnie problemu z dopasowaniem strojów do swojej figury. Po przyjeździe do Szkocji i narodzinach córki coś ze mną zaczęło się dziać...przytyłam i z rozmiaru 38-40 wpadłam na 42-44 (w UK 12-14 i 14-16) , ogromnie mi to przeszkadza. Nie miałam takich przyrostów obwodów po poprzednich dzieciach...ale wiem też dlaczego. W Polsce pracowałam zawodowo(byłam pielęgniarką a w tym zawodzie trzeba się nieźle nabiegać no i czas pracy również jest nieregularny , mam na myśli zmiany, nocki itp.) więc nie miałam specjalnych wielkich przyrostów, czasem zdarzało się niewielkie odchylenie od normy ale to jakoś mijało. W tej chwili zajmuję się domem i wychowywaniem dzieci, spaceruję , stram się mniej jeść(choć bardzo lubię czasem coś dobrego wrzucić na widelec, o słodyczach nie mówiąc). Denerwuję się , bo jest tyle fajnych rzeczy do wydziergania i do kupienia , lecz nie wszystko mogę na siebie ubrać. Mąż uspokaja ,że przecież dobrze wyglądam i podobam mu się jeszcze bardziej( ), ale mnie to denerwuje. Jeszcze jak tak naoglądam się różności w internecie i widzę te chodzące wieszaki to szlag mnie trafia..... ...ale po przeczytaniu tego tematu zdaję sobie sprawę ,że nie tylko ja mam taki problem...( a do tego Szkotki nic sobie nie robią z nadwagi...a są naprawdę sporych rozmiarów).
Więc wielkie dzięki dla valiliny i innych Pań, które znalazły tyle wspaniałości dla puszystych i do tego Wy wszystkie macie taką pozytywną energię , że mogę i ja spojrzeć na siebie inaczej.
Serdecznie pozdrawiam
valilina - Śro 09 Kwi, 2008 12:44 Temat postu: :) mam bardzo duzo literatury nt ubierania sie puszystych pan. Chcialabym to wrzucic dla was w net, sa naprawde ciekawe rzeczy, ale powiem szczerze nie wiem jak to zrobic - to sa książki i parenascie gazet - picassa zaraz je zablokuje bo widze ze kasują pliki. ( niezgodne uzytkowanie) MOge to zeskanowac i wrzucic, tylko pytanie gdzie? Pomyslcie prosze, moze blog na hasło? Naprawde wiele tam fajnych rzeczy, pozatym osoby puszyste tez maja rozne figury i jest ich kilkanascie rodzajow - wystarczy sie dokladnie zmierzyc - wszystko jest tam podane, jak rowniez w czym wyglada sie dobrze a w czym niebardzo dobrze. To kopalnia wiedzy, naprawdę. Ja zamierzam schudnac, ale tylko dla swojego zdrowia zadnych rygorów, niejedzenia itp. z rozmiaru 46/48 na 42 w zupelnosci mi wystarczy.
bea julla - Śro 09 Kwi, 2008 13:06
| valilina napisał/a: | | MOge to zeskanowac i wrzucic, tylko pytanie gdzie? |
Na picasse ......tylko musisz stworzyc album dla znajomych a nie publiczny ( wtedy nie pokazuje sie w wynikach wyszukiwania ani na Twojej stronie głownej w picassie,w zwiazku z tym zadnego niezgodnego z zasadami uzytkowania po prostu nie ma) i podac linka zainteresowanym:)
valilina - Nie 13 Kwi, 2008 19:49 Temat postu: heeeej uporzadkowalam dostepna litereature nt - ubioru, makijazu, dodatkow, dbania o siebie itp dotyczacych wszystkiego dla osob puszystych lub majacych więcej ciałka inaczej. Jest tego naprawdę duzo - więc myślałam nad tym zeby założyc jakiegoś bloga ( mozna tam tez dokonywać wpisów, na picassa niestety nie). Chcialabym zeby to po prostu był blog, poswiecony nie odchudzaniu sie, liczeniu kalorii itp - tylko taki który pozwoli puszystym kobietkom zaakceptowac siebie - ja mialam z tym duzy problem. Odkad zaczelam podobac sie sama sobie jest mi naprawde lżej - nie walcze ze swoim ciałem, to nie ma sensu - staram sie jedynie odzywiac bardziej zdrowo.
p/s niestety to troche potrwa: zapadłam na paskudna grypę - drugi dzien ledwo wstaje w łozka, czuje sie naprawde paskudnie, nie szydełkuje, weszlam na chwile na forum i zmykam znowu wegetowac w łozku:(
Mao - Nie 13 Kwi, 2008 21:21
valilina, kuruj się zdrowie najważniesze a my i tak tu będziemy i cierpliwie poczekamy bardzo mi się podoba twój pomysł z tymi fachowymi radami "LUBMY SIĘ A BĘDZIE NAM LŻEJ"
valilina - Pon 14 Kwi, 2008 16:21 Temat postu: :) Mao, wpadłam na pewnien pomysł, genialny w swojej prostocie, za dwa-trzy dni, jak już uzgodnię szczegóły - wrócę i napiszę. Pomalutku zdrowieje:) Do zobaczonka;)
_ulcia - Pon 14 Kwi, 2008 16:28
Valilina wracaj jak najszybciej do zdrowia
Joanna_J9 - Pon 14 Kwi, 2008 16:55
valilina, Szybkiego powrotu do zdrówka....
Elżbieta P. - Pon 14 Kwi, 2008 20:14
valilina, pomysł super, wracaj zdrowa jak najszybciej i wprowadź w czyn swoje zamiary
Poranna - Pon 14 Kwi, 2008 22:03
valilina, a może na multiply.com? można tam dodawac zdjęcia i komentować je
rychłego powrotu do zdrowia!
Iwoncia - Pon 14 Kwi, 2008 22:26
Valilinko!Życzę dużo zdrowia i jak najszybszego pozbycia się grypy,niech sobie idzie hen ,daleko i niech nie wraca.Twój pomysł jest super!!I
valilina - Wto 15 Kwi, 2008 14:35 Temat postu: WIITAAAAM!!!!! Kochane "Maranciarki" !!!!
Zaglądnijcie proszę tutaj:
http://maranta.livenet.pl...forum.php?f=192
powstaje właśnie nowy dział - porady dla pań puszystych:)
Serdecznie dziękuję MARANCIE za to, że zgodziła się na taki dział na naszym forum.
Mam nadzieję, że będziemy je razem tworzyć wymieniać się doswiadczeniami, radami, małymi zwycięstwami, smacznymi przekąskami, ciekawostkami - a wszystko to w temacie "dla puszystych".
Az sie ciesze ze jestem na urlopie - dzisiaj popracuję nad pierwszym tematem - jak dobrać ubiór do puszystej sylwetki.
Co wy na to?
valilina
Iwoncia - Wto 15 Kwi, 2008 16:06
TAK!TAK!TAK!
valilina - Wto 15 Kwi, 2008 16:20 Temat postu: ;) Iwoncia, i jeszcze cie tutaj nie ma?
http://maranta.livenet.pl...opic.php?t=4522
wszelkie sugestie mile widziane.
|
|
|