Galerie prac użytkowników forum - Prace JJki
nula - Czw 16 Paź, 2008 20:03
Normalnie - szok !!!!!
Cudo a nie parasolka !!!!!
JJka - Czw 16 Paź, 2008 21:04
Dziewczyny!
Strasznie Wam dziekuję za super komentarze!
Nie dośc, że dzieki tym komentarzom "dostaje skrzydełek" to jeszcze mnie motywujecie do dalszej pracy!!
Oglądając Wasze prace, bardzo czesto dopada mnie myśl: "Chcę TO mieć... i to natychmiast!"
Ale niestety, to dla mnie rzecz raczej mało wykonalna, bo cierpie na notoryczny brak czasu...
(to tak jak sie pracuje w nienormowanym czasie pracy )
Parasolka dla brata robiła sie jakies 2 m-ce... o tej drugiej nie wspomnę ...
zaczęty mam dla Niego równiez kapelusz i wachlarz... mam nadzieje, że w tym roku skończe
Tak mam z wieloma pracami, które robie...
zaczynam je ... a potem czekają dłuuuuuuuugo na swe dokończenie....
Ale dzięki Waszym komentarzom, i dobrym słowom, nie dość, że zmobilizowałam sie do zfotografowania moich prac które posiadam, (tylko niestety marnego miałam fotografa ), to jeszcze wzięłam się za kończenie zaczętych prac!
I tak właśnie skończyłam moje POCHO , które jest młodszym "bratem" mojego rocznego SWETERKA
Jest duże, cięzkie,... ale jakie ciepłe!!
Na dokończenie czeka jeszcze ich młodsza "siostrzyczka" - spódnica , która na razie jest w stanie TAKIM czyli "cząstkowym"
poza tym tak zaapsorbowałam się tą parasolką (jejku.. ale się dziś cieszył mój brat, jak ją zobaczył ), że zapomniałam Was zaprosic do mojej drugiej galerii prac "CIUCHOLAND"
onka15 - Czw 16 Paź, 2008 21:23
cudowne prace a parasolkarewelacyjna
JJka - Czw 16 Paź, 2008 21:41
a tak na marginesie:
beacia-24, mam nadzieję, że już wstałaś spod tego stołu...
byłoby Ci zapewne bardzo niewygodnie o tej porze... (hihihi)
... dzięki bardzo...
reni - Czw 16 Paź, 2008 22:27
wszystkie prace super a ponczo bardzo pomysłowe
bean - Czw 16 Paź, 2008 23:04
JJka, parasolka wyszła Ci REWELACYJNIE
Ponczo i prace z Ciucholandu - super!!!
jola1010 - Czw 16 Paź, 2008 23:25
JJka ja podobnie jak Ty zaczynam kilka robótek równocześnie ,a później nie wiem ,którą pierwszą zakończyć. Oj nazbierało się ich i u mnie ,nazbierało...
A galeria prac ciucholand super
Pozdrawiam Jola.
Violetta21 - Pią 17 Paź, 2008 08:43
o rewelacyjne ciuszki a ponczo super napewno jest bardzo ceiplutkie
Halkuk - Pią 17 Paź, 2008 18:06
Piękne prace
Świetna galeria
Elżbieta P. - Pią 17 Paź, 2008 18:25
"bogata" galeria, bardzo dużo prac i to bardzo ładnych
misia0808 - Pią 17 Paź, 2008 19:27
Suuuper prace. Ja też tak mam, ze dziergam kilka jak nie kilkanascie prac jednoczesnie
Madzia - Pią 17 Paź, 2008 19:40
Twoja galeria ciuszków mnie oszołomiła!!!!!!!!!!!! Cała masa fantastycznych prac!!!!!
Bardzo podoba mi się sweter "Republika" Potem cudowna chusta, szale i poncho z elementów. Absolutnie zachwycający jasny płaszczyk! Cudne białe wdzianka!
Podoba mi się również, że 2 bluzeczki zrobiłaś w wersjach kolorystycznych.
Takiej galerii każdy może pozazdrościć!!!!!
JJka - Pią 17 Paź, 2008 22:25
Ponownie Wam Dziewczyny dziekuje, za miłe słowa.
| Madzia napisał/a: | | Bardzo podoba mi się sweter "Republika" |
<hihihi> Ten sweterek to juz Legenda, przez dyże "L"
Będę teraz nieskromna i pochwalę się, że przeszedł on do historii Polskiej Muzyki Rockowej... (i to dosłownie).
Jestem wieloletnią i wierną fanką tego juz niestety nie istniejacego Zespołu. A ten sweterek juz pare razy pojawił się w kilku wywiadach Zespołu, a nawet w pewnej książce... Do tej pory członkowie zespołu go wspominają
Zdradzę Wam, że data jego powstania (zrobienia) to 1986 rok i jeszcze go mole nie zjadły ,
może dlatego, że kilka razy w roku jest przeze mnie używany...
| Madzia napisał/a: | | Podoba mi się również, że 2 bluzeczki zrobiłaś w wersjach kolorystycznych. |
to skutek nieprzewidzianej decyzji związanej z wyjazdem do "ciepłych krajów"...
nie miałam co ze soba zabrać do ubrania... więc zabrałam szydełko ... a włóczkę w 6 kolorach kupiłam na miejscu... i szalałam na plazy wymachując szydełkiem, jednoczesnie improwizując ... stad te 2 rodzaje lekkich bluzeczek po 5 sztuk, spódnica, paleo, paski, bikini i bluzki kwadraty z resztek..
a do tego wystarczyła jedna biała spódnica...
no i turczynki sie za mna oglądały (turcy nie - bo oni wola blondynki )
(na marginesie: w Turcji włoczki wcale nie sa tańsze, niż u nas!)
beacia-24 - Sob 18 Paź, 2008 09:43
JJka, piękne kolejne pracki
Madzia - Sob 18 Paź, 2008 14:57
To mnie zaskoczyłaś z tymi włóczkami, ja bardzo lubię tureckie, a wydawało mi się, że tam są o wiele tańsze, w ogóle bardzo tanie.
barbara 1 - Sob 18 Paź, 2008 15:48
No kochana u ciebie w galerii jest kolorowy zawrót głowy super masz wszystkie robótki
No ale wiecie my babeczki z Częstochowy juz tak mamy
Jarka - Sob 18 Paź, 2008 16:47
| bean napisał/a: | JJka, parasolka wyszła Ci REWELACYJNIE
Ponczo i prace z Ciucholandu - super!!! |
gabis - Sob 18 Paź, 2008 20:55
JJka, Piękna!!! Brat musi być zachwycony.
Pozostałe prace rewelacyjne!!!!!
elka j. - Nie 19 Paź, 2008 01:33
Parasolka pierwsza klasa, kolorowa kolekcja też
JJka - Nie 19 Paź, 2008 18:12
Dziekuje, Wam Dziewczyny!!
| barbara 1 napisał/a: | | No ale wiecie my babeczki z Częstochowy juz tak mamy |
hihihi...
jak najbardziej sie z tym zgadzam!!
Madzia, no niestety... w tym mieście w którym byłam (wielkością odpowiednik TrójMiasta), włóczki były mniej wiecej w takich samych cenach jak u nas, no... może tańsze o jakieś grosze (dosłownie)... w kazdym badz razie nie opłacało się wieżć do kraju... i robić sobie nadbagaż bo za 1kg nadbagazu – 8 euro!!
Jedyne co mi sie w tym sklepie podobało, to to, że tam przed sklepem wystawione były stoliki z krzesłami, a na nich siedziały kobitki (ubrane w chusty i inne długie szaty jak na muzułmanki przystało), i po prostu sobie dziergały... Na poczatku myśłałam, że to właścicielki lub pracownice, ale okazało się, że tam kazda babeczka może sobie usiąść, wyjąć szydełko, bądz druty, i robić! Pokazują, doradzają (te dwie noje bluzki kwadraty z resztek, to ich podpowiedź) i wcale nie przeszkadzało im, że nie mówią po angielsku... Najlepszy na świecie to język Migowy!!
Dodatkowo parzą herbate lub kawę i nimi czestują... Chyba z 4 poranki spędziłam dziergając wśród tych turczynek... (tylko szkoda że nie zrobiłam sobie z nimi fotki )
Dla mnie NIESAMOWITE!!
Szkoda że tak u nas nie ma
Jarka - Pon 20 Paź, 2008 07:39
| JJka napisał/a: | Jedyne co mi sie w tym sklepie podobało, to to, że tam przed sklepem wystawione były stoliki z krzesłami, a na nich siedziały kobitki (ubrane w chusty i inne długie szaty jak na muzułmanki przystało), i po prostu sobie dziergały... Na poczatku myśłałam, że to właścicielki lub pracownice, ale okazało się, że tam kazda babeczka może sobie usiąść, wyjąć szydełko, bądz druty, i robić! Pokazują, doradzają (te dwie noje bluzki kwadraty z resztek, to ich podpowiedź) i wcale nie przeszkadzało im, że nie mówią po angielsku... Najlepszy na świecie to język Migowy!!
Dodatkowo parzą herbate lub kawę i nimi czestują... Chyba z 4 poranki spędziłam dziergając wśród tych turczynek... (tylko szkoda że nie zrobiłam sobie z nimi fotki )
Dla mnie NIESAMOWITE!! Qurcze, szkoda że tak u nas nie ma
Szkoda że tak u nas nie ma |
JJka - Wto 21 Paź, 2008 10:55
No i udało mi się wreszcie skończyć kolejne prace...
Nowe FIRANECZKI
i drugą znacznie większą od tej pierwszej PARASOLKĘ
a w "trójkę" wyglądamy TAK (hihihi)
Halkuk - Wto 21 Paź, 2008 14:29
JJka, śliczniutkie firaneczki a parasolka cudowna
jola1010 - Wto 21 Paź, 2008 16:31
przepiękne parasolki i firaneczki równie piękne
Elżbieta P. - Wto 21 Paź, 2008 18:48
parasolka jest cudowna
i firaneczka śliczna
|
|