Chwalimy się - Renulkowe plątaniny
maranta - Pią 20 Sty, 2006 11:05
Renulek
Patrząc na te cudowności nabrałam ochoty nie tylko na frywolicenie ale wręcz na zamążpójście ale byłby numer
Bećka - Pią 20 Sty, 2006 11:20
Aniu jakby co to czujemy się zaproszone na to weselisko
Krzysia - Pią 20 Sty, 2006 17:55
Nie dopytywałam się, ale te śliczne koronki mnie intrygowały, może tylko na zdjęciu są mało widoczne? a te mniejsze elementy nie zostały wykorzystane?
Czekam cierpliwie na info o włoskich i polskich niteczkach, czekam już dość długo...
Renulek - Czw 02 Lut, 2006 19:10
trochę to trwało, ale już jestem:
tak więc wszystkie moje czarne naszyjniki zrobiłam z włoskich nici o dziwnej nazwie "Uno A Ritorto" - z taką kolorową przepaską i kolorowym kółeczkiem w środku z symbolem "8" - pewnie to numer nici - ale dziwna to numeracja bo grubość raczej przypomina 20 aidy.
są bardzo fajne - miękkie, nadają się nawet na bieliznę. Biżuterię muszę troszkę podkrochmalić, ale nie wszystko i nie zawsze tylko wtedy kiedy jest to konieczne. Te nici są w motkach niezby dużych ale za to mają tak różnorodność kolorów, że zawsze można coś wybrać.
polskich nici jeszcze nie sprawdziłam
lucille - Czw 02 Lut, 2006 20:19
| Renulek napisał/a: | trochę to trwało, ale już jestem:
tak więc wszystkie moje czarne naszyjniki zrobiłam z włoskich nici o dziwnej nazwie "Uno A Ritorto" - z taką kolorową przepaską i kolorowym kółeczkiem w środku z symbolem "8" - pewnie to numer nici - ale dziwna to numeracja bo grubość raczej przypomina 20 aidy.
są bardzo fajne - miękkie, nadają się nawet na bieliznę. Biżuterię muszę troszkę podkrochmalić, ale nie wszystko i nie zawsze tylko wtedy kiedy jest to konieczne. Te nici są w motkach niezby dużych ale za to mają tak różnorodność kolorów, że zawsze można coś wybrać.
polskich nici jeszcze nie sprawdziłam  |
A gdzie nabyłaś te tajemnicze nici?
Renulek - Pią 03 Lut, 2006 09:43
np. w pasmanterii na ul. Kościuszki, są też na Pl. Inwalidów
i wcale nie są tajemnicze
lucille - Pią 03 Lut, 2006 16:55
| Renulek napisał/a: | np. w pasmanterii na ul. Kościuszki, są też na Pl. Inwalidów
i wcale nie są tajemnicze  |
Aaa - i tu ujawnia się moje krótkowidztwo bo pewnei przez najbliższą dfziesięciolatkę nie zwróciłabym uwagi na te nici mimo "podejrzanie" częstych wizyt na Kościuszki
A tajemnicze bo ich nie widziałam
Renulek - Pią 03 Lut, 2006 19:17
drokowskaz
wchodzisz do pasmanterii na Kościuszki i po lewej stronie masz prawie na środku pomieszczenia taki niski regalik z włóczką i nie tylko, i na samej górze chyba jedna z pierwszych to właśnie ta
lucille - Pią 03 Lut, 2006 20:30
| Renulek napisał/a: |
wchodzisz do pasmanterii na Kościuszki i po lewej stronie masz prawie na środku pomieszczenia taki niski regalik z włóczką i nie tylko, i na samej górze chyba jedna z pierwszych to właśnie ta  |
To teraz bede się kompromitować ja ten regał właśnie ostatnio przeglądałam
Renulek - Sob 04 Lut, 2006 16:19
moja krew
ja tak kiedyś szukałam sklepu elektrycznego bo chciałam kupić bezpieczniki i okazało się, że obok wejścia do mojej pracy jest sklep z lampami które podziwiam codziennie i jakoś nie skojarzyłam, że sklep z lampami to elektryczny
Krzysia - Nie 05 Lut, 2006 12:09
Dziękuję, przeczytałam, zanotowałam , ale chyba u nas nie ma tych niteczek
Renulku czy one są te cieniowane brązowe ? bo Kaja Ariadny na pewno nie.
lucille - Nie 05 Lut, 2006 13:20
A ja właśnie się dowiedziałam, że Basak wypuścił cieniowaną nić (w tych małych kłębkach) - jak usłyszycie o upierdliwej klientce, która bezczelnie się dopytuje o takie cuś to będę ja - to mi się tak luźno skojarzyło z cieniowanymi brązowymi
Krzysiu - w razie wielkiej konieczności posiadania tych włoskich z chęcią służę pomocą
Izka - Pon 20 Sie, 2007 19:59 Temat postu: Serweta Renulku oczopląsu można dostać od Twoich cudowności! przeglądając Twój akbum natknęłam sie na okrągłąserwetę 100x100,czy masz do niej schemat, od jakiegoś czsau bezskutecznie poszukuję schematu na tak dużąserwetę.
Renulek - Wto 21 Sie, 2007 11:19
Izka do obrusika tego 100 na 100 cm nie mam schematu bo robiłam po prostu to co mi do głowy przyszło bez żadnych schematów
Bet - Wto 21 Sie, 2007 13:26
sukienka przeprzeprześliczna
Krulik - Nie 26 Sie, 2007 23:43
Sukienka super (chyba identyczna jak moja ślubna;P) ale coś mi się zdaje że ten salon ślubny zmienił fotki, bo nie widzę frywolitków:( bu
Renulek - Wto 28 Sie, 2007 09:51
Kruliku wstawiłam już fotki do fotosika i na forum widać już właściwą sukienkę.
przez rok faktycznie salon pozamieniał miejscami zdjęcia - teraz już nie pozamienia
Krulik - Czw 30 Sie, 2007 23:30
Dziękuję za poprawienie obrazków:) frywolitka śliczniutka:) szkoda tylko że suknia ma tyle falbanków i przytłumia fry:( i że też jak ja brałam ślub to takiej nie miałam frywolitkowej sukni:(
|
|
|