To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduchy - BIO CLA-znacie to???????

anulka - Śro 18 Mar, 2009 20:38

Witam Smile

Postanowiłam i ja przyłączyć się do tych dyskusji. Jak większość z nas tutaj, też zmagam się z nadmiarem kilogramów. Moim celem jest zrzucenie ... 20kg. Pewnie się zdziwicie, bo na zdjęciu zupełnie tego nie widać. Moje kilogramy rozłożyły się mniej więcej od pasa w dół. Trochę to dziwne, ale cóż. Tak właśnie jest. Według wszelkich analiz mam dosyć dużą nadwagę.

Problem jedynie w tym, że mam bardzo słabą wolę. Uwielbiam słodycze, fast foody itd. Doskonale zdaję sobie sprawę, że to wszystko tkwi w mojej głowie, ale kiedy mam napad "głodu na słodycze" robię się autentycznie wściekła jak nie mam żadnego batona pod ręką.

Teraz mam bardzo silne postanowienie poprawy Razz i zaczynam coś zmieniać w swoim życiu. Staram się jeść dużo warzyw i owoców, razowy chleb i bla bla bla. Na gimnastykę chodzę już od jakiegoś czasu, ale nigdy regularnie. Muszę to zmienić.

Kupiłam nawet hula hop Razz Ale gdybyście wiedziały ile się za nim nachodziłam. W żadnym z okolicznych supermarketów nie mogłam znaleźć, w sportowych też nie, a w zabawkowych były za małe. No ale udało się w końcu. Muszę najpierw nauczyć się kręcić, ale już sprawia mi to ogromną radochę.

Trzymajcie za mnie kciuki. Ja trzymam za Was Smile

kabyr - Czw 19 Mar, 2009 17:57

Anulka ja trzymam za Ciebie kciuki
i na pewno Ci się uda.
Do hula hoop wsyp trochę ryżu,
ponieważ nie obciążone kręci się bardzo słabo.

anulka - Czw 19 Mar, 2009 22:29

Dziękuję kabyr Smile

Do hopka wsypałam ryżu do pełna od razu jak kupiłam Razz Trochę mnie poturbował, ale nie jest źle, a kręcenie idzie mi coraz lepiej Smile Dzisiaj zmierzyłam się we wszystkich możliwych miejscach i zobaczymy czy będzie jakiś efekt za tydzień Razz

beacia-24 - Pią 20 Mar, 2009 10:14

anulka, trzymam mocno kciuki bo wiem ile kosztuje wyrzeczeń takie odchudzanie. cool