To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - chwalimy się - Ja też wpadłam :)

nula - Śro 10 Cze, 2009 16:06

Laura S., żabka ma rację - szkatułki są świetne !!!! brawo brawo brawo
A spękania wyszły Ci przefantastycznie !!!!! cool cool cool

Laura S. napisał/a:
Nie mam czasu,żeby poszukać tych pędzli,

i bardzo dobrze zebalek nie zawracaj sobie głowy, jak będę w moim sklepie dla plastyków (a jak znam życie to będę niedługo rotfl to sobie te pędzle pooglądam )
czas wykorzystaj na zrobienie następnej szkatułki na przykład zebalek

I dzięki za linka - na te perły to się jakoś jeszcze nigdzie nie natknęłam - a bardzo to ciekawe hmm

Violetta21 - Śro 10 Cze, 2009 17:33

Laura coś pięknego te szkatułki cool hopla
Laura S. - Śro 10 Cze, 2009 18:35

nula, te perły cudnie wyglądają. Ja chora na nie jestem.
A dzisiaj schrzaniłam jedno pudelko wściekły
Violetta21, dzięki cmoknięcie cmoknięcie

reni - Śro 10 Cze, 2009 18:40

cudne cool cool cool cool
halszka - Śro 10 Cze, 2009 18:54

Lauro - ale " wpadłaś " w to dekupazowanie , ale cię wzięło - na AMEN , ale ... wcale ci nie współczuję szalony i wcale nie przeszkadzały by mi w niczym twoje zielone ręce .... bo to co robisz - to dla mnie istne cudeńka cool cudne szkatułki i wszystko inne ... gratuluję nowego bakcyla i cudnych pracek brawo brawo brawo

( Lauro ... a ja mam taką śliczną drewnianą malutką ( 25*10 cm ) skrzyneczkę z szybką w wieczku ... w ramach twoich ćwiczeń i doświadczeń z nowymi preparatami - mogłabym ją "poświęcić " ale bez postarzania ... szalony )

Laura S. - Śro 10 Cze, 2009 19:49

reni, cmoknięcie cmoknięcie dziękuję
halszka, postarzanie to moja zagwozdka. Faktycznie trzeba mieć "czuja" żeby nie przedobrzyć. Poświęć szkatułkę i wsiąkniesz Wink. Tylko nie zaczynaj od zwykłych serwetek (bo to będzie pierwszy raz?) ,trafi Cię nagła i niespodziewana. Serwetkę ryżową sobie kup,efekt gwarantowany Wink

Aniela41 - Śro 10 Cze, 2009 21:44

cool cool cool
JJka - Czw 11 Cze, 2009 15:25

Laura S. napisał/a:
Powiem Wam jedno. Przedtem miałam absolutnego hopla na punkcie włóczek. Dalej mam,ale z powodu sklepu już się nie ślinię na wszystko,bo zawsze mogę sobie iść do magazynku i pomacać. Wziąć też mi nikt nie zabroni . Teraz mam nowego hopla. Nie przejdę obojętnie obok serwetki,wyostrzył mi się wzrok na lakiery,szczyt marzeń to komplet pędzli Kozłowskiego i perły w płynie. Szał ciał ,że tak powiem. No i bacznym okiem spoglądam w domu na wszystko co dałoby się okleić. Nawet słoiki po kawie zbieram. Kompletny fijoł )

hihihi... witaj w klubie Smile
też troszeczke "zdradziłam włóczki na poczet decou... i chyba z podobnego powodu, czyli bliskości obok hurtowni... :/
obecnie ja zostałam nazwana przez rodzinę "smieciarą", bo zostawiam wszelakie słoiczki, pojemniczki, pudełka itp, które do tej pory wyrzucałam, a teraz zostawiam z przeznaczeniem ze kiedyś je zdecoupażuje... Wink
a co do serwetek, to przedstawiciel hurtowni papierniczej, który do mnie przyjeżdza, to pierwsze pytanie jakie zadaje to: "no to dziś jakie serweteczki zamawiamy?"... Smile Smile Smile

super szkatułki!!! brawo brawo

działaj dalej!!

beti9 - Czw 11 Cze, 2009 21:01

Zgadzam się z Żabką, super szkatułki.Spękania cudne i motywy śliczne. cool cool
Phoebe - Pią 12 Cze, 2009 15:04

Laura S., brawo brawo brawo brawo fajnego masz "fijola" brawo brawo brawo
Laura S. - Czw 18 Cze, 2009 08:42

JJka, jak ja Ci zazdroszczę tej hurtowni! Ja niestey wszystko przez neta Sad. Teraz Wam coś pokazę,choć jeszcze nie skończone i nie powinnam,ale mnie mierzi Wink

Jeszcze cienie,jeszcze lakierowanie. To prezent dla kuzyna z okazji ślubu. Myślicie ,ze się nie wygłupię?
To czerwone to bejca...chyba mam do niej słabość. Ale już się nie dałam upaprać Very Happy

żabka - Czw 18 Cze, 2009 09:01

Kuzyn powinien się cieszyć że dostanie oryginalny prezent wykonany osobiście przez ciebie a nie zakupiony wesoło mi

Ja bym ci go już zwineła - chociaż jeszcze nie skończony wesoło mi czekam z niecierpliwością na efekt końcowy wesoło mi

Violetta21 - Czw 18 Cze, 2009 10:31

już mi się podoba ten komplecik brawo zebalek
JJka - Czw 18 Cze, 2009 12:29

Laura S., śliczne!! cool
uwielbiam komplety!
Objasnij mi tylko, co to sa poszczególne rzeczy? rozpoznaję, że to taca, i wieszak na ręczniki, a pozostałe to co to? pudełko? ramka?

beti9 - Czw 18 Cze, 2009 13:17

Laura komplet super!!! cool na pewno się spodoba,bardzo oryginalny prezent i własnoręcznie zrobiony.
Akurat miałam Cię spytać co to za farba ta czerwona bo widziałam fotkę na Twoim blogu ale już odpowiedziałaś ,że bejca. Mogłabyś zdradzić co to za bejca i czy droga? radocha .
Super pracki tworzysz, trzymaj tak dalej cool cool brawo

nula - Czw 18 Cze, 2009 19:16

Laura S. napisał/a:
Myślicie ,ze się nie wygłupię?

No wiesz co ?? !!
Super prezent !!!! brawo brawo brawo
A to na dole (z dziurką w środku ) - to domyślam się, że zegar ????

Bożena- 2000 - Czw 18 Cze, 2009 21:48

-+Kapitalny zestaw. Fajny pomysł.
Laura S. - Pią 19 Cze, 2009 08:28

JJka, pudełko na herbatę i zegar,ale jeszcze bez cyferek i wskazówek Winkbeti9, czerwona bejca ,która w sieci jest po jakieś 6-7 złotych ,a ja ją kupiłam za 4 w budowlanym Smile. Wszystkie kolory tęczy są,ale to ta nieszczęsna bejca wodna. Wczoraj się dowiedziałam o istnieniu bejcy spirytusowej,która się dobrze zamalowuje i nie brudzi pędzla i kleju,więc nie trzeba strrrrasznie uważać. Ta normalna jest w małuch ,plastikowych ,granatowych buteleczkach. Jak dostanę gdzieś spirytusową to pokażę i opiszę Wink
nula, Z dziurką zegar Wink

JJka - Pią 19 Cze, 2009 13:29

Laura S. napisał/a:
JJka, pudełko na herbatę i zegar,ale jeszcze bez cyferek i wskazówek

że też na to ne wpadłąm :/

ale zegar (ze wskazówkami Wink ) będzie śliczny!

beti9 - Pon 22 Cze, 2009 10:55

Laurabardzo dziękuję za wyjaśnienie.Bejcę spirytusową kupiłam za 4 zł w sklepie z farbami. Niestety nie było koloru zielonego,kupiłam kolor kasztan i mam nadzieję,że ją w najbliższych dniach wypróbuję bo czekam na dostawę tac i szkatułki.Pozdrawiam cmoknięcie

Śliczne te Twoje nowe prace....Smile

Laura S. - Wto 07 Lip, 2009 13:18

Nie mam zdjęć gotowca Sad Nie zdążyłam machnąć. A zegar zdecydowanie zyskał ze wskazówkami. I w kropeczki było wszystko placzek
A teraz takie coś popełniłam. Przesłodzone maksymalnie,ale właśnie tego mi było trzeba. Pudło na różności do dziergania.
Proszę się nie śmiać.

nula - Wto 07 Lip, 2009 16:42

Laura S. napisał/a:
Nie mam zdjęć gotowca Sad Nie zdążyłam machnąć. A zegar zdecydowanie zyskał ze wskazówkami. I w kropeczki było wszystko placzek

Na drugi raz proszę się poprawić !!!! kazanie
A ja i tak podejrzałam na blogu to jedno zdjęcie, które machnęłaś - i muszę Ci powiedzieć, że kropeczki wyszły Ci świetnie !!!!! cool cool cool
Szkoda, że machnęłaś całości - ale trudno - na drugi raz się postarasz - mam nadzieję zebalek
Napisz chociaż jak prezent się podobał !!!!

A ostatnie pudło jest super !!!! wcale nie jest przesłodzone - jest śliczne brawo brawo brawo

konstancja8 - Wto 07 Lip, 2009 17:58

Laura S. napisał/a:
Przesłodzone maksymalnie,ale właśnie tego mi było trzeba

ja tak myslę, że decu to jest z natury przesłodzone nieco, ale dla tych którym właśnie tego trzeba;
też właśnie wyklejam te same róże.

szkatułka piękna, raczej sentymentalna niż przesłodzona Smile
jest kropkowana? bo jakoś trudno mi dojrzeć na tym "sentymentalnie" zamglonym zdjeciu.

Violetta21 - Wto 07 Lip, 2009 20:30

Laura super jest to pudełeczko cool hopla
Laura S. - Wto 07 Lip, 2009 21:23

nula, pewnie,że się postaram! Bo ja działam na pochwały,a jak nie Wy to kto mi dobrze zrobi Wink). Wykropkowane było całe i podobało sie zwłaszcza dlatego,ze dokupiłam dwie filiżanki porcelanowe z niemal identycznymi makami. Gdzieś mam zdjęcie to jutro wstawię,bo dzisiaj w kompocikach siedzę Sad
konstancja8, nie,szkatułka,a raczej pudło nie jest kropkowane. Komplet ślubny był Wink
Violetta21, dziękuję cmoknięcie