To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Co tam ksanty namotała :)

ksanty - Sob 28 Gru, 2013 16:26

Postanowienia punkt 1 - do dokończenia narzuta w barwach klubowych dla mojego piłkarza Smile

jeszcze dużo pracy przede mną

nismon - Sob 28 Gru, 2013 17:33

oj, podziwiam za wytrwałość i trzymam kciuki! wesoło mi cool
Pysiatom - Nie 29 Gru, 2013 18:35

Fantastyczne prace. brawo brawo brawo
Apak - Nie 29 Gru, 2013 18:40

Zapowiada się pięknie cool
ksanty - Nie 29 Gru, 2013 21:17

Zapowiada się już od dwóch miesięcy ale szydelkiem 3 idzie strasznie powoli. Robię go w przerwach gdy inne prace już mnie nudzą, tak dla odmiany. Ale liczy się efekt końcowy Smile
Elżbieta P. - Wto 31 Gru, 2013 11:06

świetne prace, pled to dużo pracy, ale powoli jakoś go skończysz cool
Bożena- 2000 - Czw 02 Sty, 2014 17:05

Fajna dubanka. kwiatek dla ciebie
ksanty - Nie 05 Sty, 2014 16:11
Temat postu: przypadek z Pradą
przerwa w narzucie (skończył mi się kolor zielony a w pasmanterii nie było), dokończyłam więc Pradę.
Wyprałam, zblokowałam.
Chciałam się pochwalić a tu zonk. Zresztą same zobaczcie.

większa fotka tu:
https://lh6.googleusercontent.com/-MMIl1wjE8i8/Usl3UPwPvRI/AAAAAAAAAg4/52e46joFpZw/w830-h623-no/IMG311.jpg

Włóczka kupowana z jednej paczki po praniu się obarwiła, jeden motek pozostał bez zmian a reszta spłowiała hmm
Spróbuję to pofarbować ale to już moja ostatnia przygoda z Sonatą wściekły

siebusania - Nie 05 Sty, 2014 16:16

ksanty, sliczna sukienka na zdjeciu nie wyglada tak zle ale jakby ten inny odcien był na dole to wygladały by to na zamierzony cel, pled eksta
ksanty - Nie 05 Sty, 2014 16:25

dziękuję
właśnie gdyby był na dole, już nawet kombinowałam żeby spruć i zrobić jeszcze raz odwrotnie. Decyzja stanęła na farbowaniu Smile

Krakowianka - Nie 05 Sty, 2014 18:04

sukienka śliczna !!! brawo a to pech, robiłam z sonaty i nigdy się z czymś takim nie spotkałam puknąć się oby farbowanie przyniosło dobry efekt....
Madzia - Nie 05 Sty, 2014 19:03

Na szczęście wybarwiła się równomiernie. Nie wygląda to źle. A ja nie cierpię Sonaty. Ale sukienka bardzo mi się podoba brawo brawo brawo
nismon - Nie 05 Sty, 2014 20:50

oj to faktycznie pech...ja tyle robiłam z sonaty i nigdy nic takiego mnie nie spotkało,szczególnie lubię teraz tą nową "sonatkę"jest trochę cieńsza i ma tyle ślicznych kolorów ...
trzymam kciuki ,aby farbowanie się udało,bo sukienka wyszła Ci ślicznie cmok

Sektencja - Nie 05 Sty, 2014 21:33

I tak wygląda ładnie. Można też górę zrobić farbą na jeszcze ciemniejszy różowy, będzie ciekawy efekt. Smile
elcja27 - Nie 05 Sty, 2014 22:22

Sektencja napisał/a:
I tak wygląda ładnie. Można też górę zrobić farbą na jeszcze ciemniejszy różowy, będzie ciekawy efekt. Smile

ewentualnie odwrotnie -ciemniejszy dół. Bo pofarbowanie całości może zachować obecny efekt

alszka - Pon 06 Sty, 2014 07:51

Kocyk ślicznie wychodzi, będzie co podziwiać po skończeniu Smile A sukienka wyszła ślicznie! Nic tylko zamordować producenta tych nici. Mam nadzieję, że uda Ci się zafarbować, bo naprawdę fajna ta sukienka cool cool cool
Pysiatom - Pon 06 Sty, 2014 12:53

Sukienka jest śliczna i szkoda ,że tak wyszło z kolorem. brawo brawo brawo
ksanty - Śro 08 Sty, 2014 19:32

Ciężko z postanowieniem dokończenia prac, chciałoby się coś nowego zacząć. Chwilowo mam doła robótkowego. Pomysłów brak Sad
Sukienka zepsuta, na narzutę skończył się zielony a w pasmanterii nie ma, płaszcz ma zamówioną włóczkę ale dopiero po 20 stycznia Sad

elcja27 - Śro 08 Sty, 2014 22:32

ksanty, głowa do góry cmoknięcie
nula - Czw 09 Sty, 2014 16:21

ksanty, sukienka jest śliczna brawo
co do koloru to faktycznie można się wściec na taką włóczkę.
Jedyna rada, jaka mi przychodzi do głowy to dokupić tej włóczki, zrobić próbkę - wyprać ją tak samo jak prałaś sukienkę i jeżeli się nie odbarwi to spruć ten odbarwiony dól i dorobić na nowo.....

ksanty napisał/a:
Chwilowo mam doła robótkowego.

każda z nas pewnie od czasu do czasu takiego doła ma.... przynajmniej ja miewam.
Najlepiej po prostu przeczekać - nic na siłę love

ksanty - Nie 12 Sty, 2014 14:32

Sobotni wieczór. Doszlam do wniosku że jestem uzależniona i coś muszę dlubać

Apak - Nie 12 Sty, 2014 15:53

Piłka znakomita! cool cool cool

Z tym uzależnieniem - też tak mam... wesoło mi

Co do sukienki - ja bym to zostawiła tak jak jest. Rozumiem złość, zwłaszcza jak zaplanowany finał miał być inny - ale w sumie ta zmiana koloru jest płynna i mnie nie razi. Wiele ubrań ma mieszane kolory i efekt jest całkiem całkiem cool Nie wiadomo, co wyjdzie po farbowaniu...

Madzia - Nie 12 Sty, 2014 15:57

Świetna ta piłka cool cool cool
Pysiatom - Wto 14 Sty, 2014 11:50

Świetna piłka. brawo brawo brawo
ksanty - Nie 19 Sty, 2014 18:13
Temat postu: ksanty ma już swojego zamotka :)
napatrzyłam się na zamotka lwicy1978 i zapragnęłam mieć swojego. Postanowiłam nauczyć się motać na palcach i oto efekt Smile

oprócz tego kilka drobiazgów z serii wykańczamy resztki włóczki

jeszcze bez oczu ale nie mam koralików w domu