Nasze prace - hardagner Miziaja
Halina46 - Pią 07 Wrz, 2012 11:14
Marzenka musi mieć dostep do neta, a jak nam pokaże swoje dzieło.
elapok - Pią 07 Wrz, 2012 16:26
No to niech ma ten dostęp ale niech się chwali swoim dziełem
miziaj - Nie 16 Wrz, 2012 20:32
Dzisiaj skończyłam małą serwetkę, ale pracochłonną. Została mi resztka tkaniny, i udało mi sie zmięscić to maleństwo
mam nadzieję że sie spodoba
alutka171 - Nie 16 Wrz, 2012 21:22
No miziaj idziesz jak burza tyle pięknych rzeczy wyhafciłaś
mróweczka - Pon 17 Wrz, 2012 08:29
Przecudna ta serweteczka . Bardzo podoba mi się kolor tej tkaniny.
Kelmuska - Pon 17 Wrz, 2012 09:01
miziaj, cudowna
Nikus4 - Pon 17 Wrz, 2012 12:20
Miziaj nie potrzebujesz się pytać. Serwetka jest piękna i kolor i nici i wykonanie.
Tak przyglądałam się twoim krzyżom maltańskim i chciałam ci coś podpowiedzieć, jeśli się nie obrazisz.
Moim zdaniem powinnaś haftować całe krzyże nie tylko połówki. Może nie wiedziałaś jak. Wstawiam ci zdjęcia jak powinno wyglądać:
W moim kursiku pokazywałam jak haftować takie podwójne (na jednej nóżce przęsełka) krzyże. Popatrz sobie.
miziaj - Pon 17 Wrz, 2012 21:03
Nikusiu wiem jak się haftuje całe krzyże,tylko we wzorze tak było i tak wyhafowałam.A obrazać sie nie ma o co bo dobra rada jest zawsze w cenie.Twój schemacik jest bardzo czytelny.Nikus a mam takie pytanie.Teraz chcę wyhaftowac zazdrostke.Bardzo mi sie podoba z Burdy specjal E288, ale nie mogę nigdzie dostac schematu. Moze Ty lub inne maranciaczki maja ten schemat,byłabym bardzo wdzięczna pa
mróweczka - Pon 17 Wrz, 2012 23:01
Miziaj, firaneczkę znalazłam (chyba)
Ale niestety nie mam do niej schematu. Może ktoś wynajdzie według zdjęcia (jeśli to ta)
Nikus4 - Wto 18 Wrz, 2012 10:43
Gazetkę mam ale nie ma w niej tego schematu. Wieczorem poszukam !wydaje mi się, że gdzieś ją mam a jak nie to może poszukam inne ładne firaneczki.
Teraz zmywam się na działeczkę puki pogoda.
elapok - Wto 18 Wrz, 2012 15:26
Jaka śliczna serweteczka w pięknym kolorku. Ja niestety dopiero zaczynam przygodę z hardangerem i w swoich zbiorach nie posiadam ani jednej zazdrostki i nie mogę Ci niestety pomóc, ale Danusia ma niewątpliwie pełno różnych ciekawych wzorków
Nikus4 - Wto 18 Wrz, 2012 18:20
Miziaj musisz mi na pm wysłać swój adres email.
Nie znalazłam tego schematu. Mam tę gazetkę ze schematami ale nie wiem czy jest pośród nich schemat tej firaneczki. Mogę ci przesłać w całości tę gazetkę. Może ty znajdziesz tam schemat.
Wyszukałam też inne firaneczki, jeśli chcesz to ci też wyślę. Jeszcze będę szperać ale nie wiem czy znajdę to o co prosisz.
miziaj - Wto 18 Wrz, 2012 20:46
Nikuś podaje mój adres a-mail. magdalena799@amorki.pl
Będę bardzo wdzięczna za kazdy wzór.Chyba zacyknęłam bakcyla jesli chodzi o hardanger.
Elapok pisze że dopiero zaczyna.I słusznie tylko wytrwale,ten rodzaj haftu daje dużo przyjemnosci.
Nikuś jeszcze raz dziekuję.Ja próbuję dostać niektóre numery gazet z hardangerem na ebayu niemieckim,wloskim,hiszpańskim ale tego jest b.mało.pozdrowienia dla maranciaczek pa
Nikus4 - Śro 19 Wrz, 2012 07:45
Rzeczywiście z gazetkami o hardangerze nie jest łatwo. Mam kilka linków do ściągnięcia ale nie wiem czy chcesz.
Cieszę się, że tak pięknie haftujesz i ,że jesteś z nami. To i ja mam większą ochotę szyć i być tu z wami.
Wiadomości już idą do ciebie.
Nikus4 - Pią 21 Wrz, 2012 15:56
Właśnie ci wysłałam schemat firaneczki o którą prosiłaś. Udało mi się ci załatwić. Przysłała mi koleżanka z Brazylii a ona dostała go od przyjaciółki z Rosji. Ja się śmieje, że wzory po całym świecie fruwają.
miziaj - Pią 21 Wrz, 2012 19:17
jesteś Nikuś wielka,bardzo dziękuje.Zaraz drukuje i zaczynam zabawę
Ginia - Pią 28 Wrz, 2012 08:53
Serwetka śliczna! Taki cukiereczek
miziaj - Wto 02 Paź, 2012 20:35
ponieważ nie mam jeszcze drukarki to zaczłęłam haftować bieżnik.Jak tylko będę mogła to zacznę zazdroske od kochanego Nikusia (Danusia)
elapok - Czw 04 Paź, 2012 09:10
Ślicznie się zapowiada ten bieżnik i duzo masz już zrobione
Haniaga - Czw 04 Paź, 2012 09:46
Zgadzam się z Elą.
Pozdrawiam
Hania
Ginia - Czw 04 Paź, 2012 11:58
Miziaj, pięknie Ci rośnie bieżniczek
miziaj - Śro 06 Lut, 2013 17:55
Hej wszystkim.Nareszcie skonczylam zólta serwetke.Troche to dlugo to trwalo ale nie mam za wiele czasu.Teraz zaczelam firanke ale to jeszcze,jeszcze
postaram sie byc teraz na bierzaco.Jeszcze raz dziekuje Nikusiowi za wzór na firanke.Wychodzi slicznie
Nikus4 - Śro 06 Lut, 2013 19:30
No to nas zaskoczyłaś Miziaj. Nie odzywałaś sie a tu buch i gotowa serwetka. Piękna. Za wzór nie dziękuj ,jak mam chetnie się podzielę.
Haniaga - Śro 06 Lut, 2013 21:41
śliczna serwetka.
Pikotki rewelacja.
Pozdrawiam
Hania
Halina46 - Czw 07 Lut, 2013 07:05
śliczna serweteczka, firanka też.
|
|
|