To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Craft Maga-Po długiej nieobecności-z nowym dobytkiem

CraftMaga - Czw 27 Paź, 2011 10:20

Witam!
Dziękuję za pozytywy!
Pisałam wcześniej o księżniczce. Skończyłam-wysłałam jednak zdjęcia jakie posiadam sa "robocze" i nie oddają uroku czapy. No i model nie pasuje do charakteru czapki. Poczekam na zdjęcia właścicielki czapki:)
W międzyczasie wydziergałam kilka Hello Kitty- już im nawet zdjęć nie robiłam...
Wczoraj wpadł mi do głowy pomysł. Siadłam i wydziergałam. Jedno posiedzenie wieczorową porą i mamy jednego z czterech Żółwi Ninja- Michaelangelo.
Powstał jako pierwszy z racji jego osobowości Very Happy Resztę dorobię niebawem.

Więcej ujęć Żółwia na moim BLOGU

nutinka - Czw 27 Paź, 2011 10:28

Bombowa czapa! brawo brawo brawo
Violetta21 - Czw 27 Paź, 2011 11:03

czapa jest świetna cool brawo
misia0808 - Czw 27 Paź, 2011 15:39

Superasna czapa, idę na bloga pooglądać jeszcze brawo brawo
CraftMaga - Czw 27 Paź, 2011 23:11

misia0808, Violetta21, nutinka, dziękuję:)
Pysiatom - Pią 28 Paź, 2011 11:42

Czapa jest fantastyczna. brawo brawo brawo
Asia S. - Pią 28 Paź, 2011 11:45

Twoje czapki są śliczne! brawo brawo
CraftMaga - Pią 28 Paź, 2011 22:00

Pysiatom, Asia S., Dziękuję pięknie:)

Dostałam dziś nietypowe ( jak dla mnie) zlecenie. Ma być szal-etola. W kształcie skóry z lisa:D Jak to sie kiedys nosiło. Z ogonem, lapkami i pyskiem:D

Wlasnie robie miniaturowa próbke i smieje sie sama do siebie.

Jarka - Nie 30 Paź, 2011 08:47

Violetta21 napisał/a:
czapa jest świetna
cool cool cool
kasia123 - Nie 30 Paź, 2011 09:48

Superowa czapeczka . brawo brawo brawo
CraftMaga - Pią 11 Lis, 2011 11:51

Witam!
Dzięki za komentarze.
Ostatnio sporo sie wydziergało z racji zbliżających sie Mikołajek 6 gru. Jedna z jeszcze ciepłych prac. Komplet bardzo dziewczyński:)
Syn będzie zmuszany do zakładania babskich nakryć głowy, aż mamusia nie dorobi się przynajmniej samej głowy manekina Smile

Dziewczyny, jeśli znacie sklepy int. gdzie można kupić włoczki Steinbach Wolle, to poprosze o namiary. Ja za niecały miesiąc zjeżdżam do Polski i zakupie sobie zapas kolorów, które mi najczęściej schodzą. Tak się do tej włoczki przyzwyczaiłam, że ciężko mi będzie znaleźć inną, która mi tak podpasuje ( jakością, ceną i kolorystyką). A może polecicie dobry akryl, którym i fajnie się dzierga i ma bogata gamę kolorów i jest miękki i nie skrzypi?
I nie mechaci sie bardzo?

Grażyna - Pią 11 Lis, 2011 21:50

synuś bajecznie wygląda cool
makramka - Pią 11 Lis, 2011 21:56

czapy są fantastyczne co jedna to ładniejsza brawo brawo brawo brawo i takie wesoło mi
Jarka - Nie 13 Lis, 2011 07:58

CraftMaga napisał/a:
Syn będzie zmuszany do zakładania babskich nakryć głowy, aż mamusia nie dorobi się przynajmniej samej głowy manekina
, albo dziewczynki ???? wesoło mi wesoło mi
Czapka jest rewelacyjna cool cool

Pysiatom - Nie 13 Lis, 2011 19:51

Komplecik jest fantastyczny. brawo brawo brawo
CraftMaga - Pon 21 Lis, 2011 01:57
Temat postu: [szydełko] Księżniczka i rękawiczka
Witam, dziękuję za zaglądanie do mnie Wink

Przedstawiam Wam obiecaną kiedyś czapkę-księżniczkę. Dostałam zdjęcia i zapomniałam o nich całkowicie.

Jakies 2 tyg.temu powstały moje pierwsze mitenki. Nie wiem dlaczego, ale latwiej robiło mi się lewą Very Happy A niby tak samo się robi.
Wzór pochodzi z tego bloga http://acrochetedworld.bl...ing-gloves.html

Jarka - Pon 21 Lis, 2011 07:38

Bardzo pomysłowa czapka księżniczki brawo brawo brawo , mitenki też wyszły super cool cool
ciapara - Pon 21 Lis, 2011 08:25

Wymiękłam... co Ty wyprawiasz na tym szydełku wesoło mi brawo brawo
lamika88 - Pon 21 Lis, 2011 14:41

Ekstra mitenki cool cool cool Padłam jak zobaczyłam czapkę księżniczkę... uklon uklon uklon
halszka - Pon 21 Lis, 2011 14:48

CraftMaga
ooooo fantastyczne czapki - bajeczne ! cool cool cool
powinnaś tylko je robić brawo

CraftMaga - Pon 21 Lis, 2011 15:33

dziękuję, dziękuję, dziękuję Smile uklon uklon
makramka - Pon 21 Lis, 2011 20:48

no po prostu "odjechane" robisz te czapy , a czy możesz powiedzieć w jakich granicach cenowych i jaki skład jest tych włoczek o które pytałaś
Apak - Pon 21 Lis, 2011 21:43

Pomysły nie z tej ziemi cool cool cool
jolajka - Wto 22 Lis, 2011 07:22

CraftMaga, wspaniała czapa brawo cool hurrraaa
CraftMaga - Wto 22 Lis, 2011 09:37

Dziękuję:)

Z czapą miałam troche problemów z racji tego, że to prototyp. Ale drogą prób i błędów osiągnęła ostateczną formę Smile

makramka Te włóczki o które pytałam ( Steinbach Wolle) znalazłam tutaj w cenach od 0,80€ do 1,2€ za motek 50gram. Skład tej mojej to 100% akryl.